Сарадња комуниста са усташама и Немцима

Aha, OK. pa to je bar za 72 više nego što ste vi mislili. I to samo na tom mjestu, a sigurno nije to jedino mjesto gdje se to dešavalo... Vama su svi Hrvati ustaše, pa gdje bi onda Nijemci ubijali svoje... Ali gle čuda ispada da to nije tako kako ste vi mislili...

Гле чуда, ја не могу да се начудим откуд теби и твојима откуд вам безобразук да се дичите вашем непостојећем антиосовинском доприносу, а да мој народ, који је највећа жртва геноцида на овим просторима био највернији савезник Хитлера.

Ево ово је логика трола тебе и твојих земљака
1. Хвалите се због тога што је код вас створен први партизански одред, у време када је створено много више усташких и већ увелико почео геноцид над Србима
2. Хвалите се како сте дали највећи антиосовински допринос у земљи, када знамо да вам је Хитлер дао огромну државу и да је током целог рата бројност твог народа био већи у осовинским јединицама него у оба покрета отпора
3. Тврдите да је Србија била највернији савезник Хитлера, у време док бесни одмазда 100 за 1, касније смањена на 50 за 1, а ваш народ има државу и војску под командом Немачке
4. Називате четнике највећим злочинцима Другог светског рата, када знамо да су укупне њихове жртве 8000 муслимана и 2000 Хрвата, док је ваш народ убио најмање 350 000, а највише 1000 000 припадника мог народа
5. Подсмевате се због тога што су у Београду страдала 2 Немца у току рата када знамо да у Загребу није ниједан и да исти никада није нападан
Итд.

Pa do kad te jedni te isti linkovi? To si postavio već tisuću puta... :dash:

- - - - - - - - - -

Aha, OK. pa to je bar za 72 više nego što ste vi mislili. I to samo na tom mjestu, a sigurno nije to jedino mjesto gdje se to dešavalo... Vama su svi Hrvati ustaše, pa gdje bi onda Nijemci ubijali svoje... Ali gle čuda ispada da to nije tako kako ste vi mislili...

pa postavio si pitanja i dobio si odgovore, u cemu je problem, ne svidja ti se sta tu pise? ako si znao za postavljena dokumenta, da sam ih postavljao toliko puta, zasto onda postavljas ona besmislena pitanja??? :mrgreen: postavicu jos toliko puta...za razliku od tebe imam i sta da postavim...svaki put kada treba da vam se zacepe usta, bice postavljeno...al kao sto rekoh vi ste mazohisti, vi uzivate u ovome...stalno se vracate po novu turu batine :mrgreen:

ma ajte ljudi, zaboga, jel jos pricamo o '' hr antifasizmu'' :hahaha: antifasizam fasista, novi pojam, izmislise ga mupi i alfa i omega :hahaha:

vazda najomiljeniji :mrgreen:

Za neprijatelje treba smatrati sve poznate Mihailovićeve ljude, sa ili bez oružje i municije, sve poznate Dangićeve četnike, kao neprijatelje Hrvata sa ili bez oružja i municije, sve komuniste koji se ma gde primete, sa ili bez oružja i municije, sve one koji prime pod svoj krov ili snabdevaju Mihailovićeve ljude, Dangićeve ljude ili komuniste...I nastavlja: Divizija će dati naročitu nagradu ako se uhvati Draža Mihailović za koga se veruje da je u građanskom odelu. Uporediti podeljenu fotografiju.

(Zbornik, tom 12, knjiga 2, 14, 26)

;)

p.s. nisu meni bili potrebni ovi silni dokumenti, a koji su samo delic...bilo je dovljno postaviti vam ona 2,3 pitanja...da se podsetimo???

NIjemci nas Hrvate nisu smatrali neprijateljima,...

:mrgreen:

o cemu dalje raspravljamo? :mrgreen:

manimo se gluposti i vratimo na temu....

Poslednja izmena:
Eto, super za tebe... Ali stvarnost je bila drukčija...
Супер и за тебе, не видим како ово може да промени било шта, усташе и Немци стрељали припаднике партизанског покрета и нелојалне цивиле, само што "ослободиоци" усташе нису поменути на табли из већ знаних разлога.Стрељали су и заробљене италијанске војнике и официре том приликом,Десило се оно што се дешавало и раније комунисти су упали у Сплит после капитулације Италије да би покупили оружје и опрему, када су били нападнути од Немаца и усташа побегли су остављајући народ изложен репресалијама.
Нико и не тврди да су сви Хрвати били за усташе, било их је и у четницима, већ да је већина Хрвата била на нацистичкој страни.
Hrvati bježe od saveznika u egipatsku pustinju :worth:
Prije šezdeset i pet godina oko 40.000 ljudi, uglavnom Hrvata iz Dalmacije, izbjegli su pred njemačkom vojskom najprije na dalmatinske otoke zatim u južnu Italiju, a onda je njih 30.000 u organizaciji saveznika došlo do Egipta, do El Shatta u sinajskoj pustinji. Taj egzodus je dio kolektivnog pamćenja u Dalmaciji. U čitavom egzodusu - u Italiji, u El Shattu, te u dva manja logora El Khatatbi i Tolumbatu - rodilo se oko 500 beba, a umrlo je preko 850 ljudi, najviše djece. "U bolnicu sam dospjela kao dijete. Preživjela sam ospice od koji su masovno umirala djeca..." kaže u Nede Ivičević iz Drvenika, u to vrijeme sedmogodišnjakinja.U proljeće 1946. vratili su se i posljednje sinajske izbjeglice. Iza njih je ostalo groblje i spomenik Majka Dalmatinka kipara Ante Kostovića.
http://www.dw.de/image/0,,4198408_4,00.jpg
http://www.google.hr/imgres?imgurl=...pVfy0L4ucsgGtq4GACQ&tbm=isch&ved=0CEYQMygiMCI
http://www.google.hr/imgres?imgurl=...pVfy0L4ucsgGtq4GACQ&tbm=isch&ved=0CBoQMygAMAA
Па бежали су и од усташа том приликом а не само од Немаца из страха од репресалија и то не само Хрвати него и Срби.
Као друго никакву везу не видим са оним предходним постом, али навикли смо да ти млатараш онако у празно шта дохватиш.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Кад смо већ код сарадње комуниста и усташа да приложим и ово што су хрватски "антифашисти" већ објавили не гледајући шта постављају:
USTAŠKI ADMIRAL GATTIN: PAVELIĆ JE LOPOV I IZDAJICA, MI HRVATI MORAMO STUPATI U REDOVE PARTIZANA!
Početkom siječnja doputovao je u Split hrvatski ustaški admiral Gatin, inače rodom Splićanin, poslan od grupe hrvatskih ustaša koji se kupe oko dr. Berkovića i dr. E. Bulata. Gatin je imao zadatak povezati sve hrvatske frakcije u Splitu i okolici, a govorio je ovako:
»Približava se konac ovome ratu, pobjeda je sigurna na strani Saveznika, i radi toga potrebno je da mi Hrvati mislimo o našem spasu. S Pavelićem se ništa ne može, on je lopov i izdajica i radi toga moramo mi svi bez njega, i protiv njega, da se udružimo i da spremni dočekamo kraj rata. Već sada svi mi Hrvati moramo stupati u redove partizana i pomagati ih svim silama i sredstvima. Svi, i domobrani i ustaše moraju k ovima, jer jedini oni moći će da nas spasu od zla koje nas može zadesiti radi bezglavo vođene politike sa strane hrvatsko-ustaškog vodstva. Ujedinjeni s njima moći ćemo se spasiti i osvete sa strane Srba i njihovim političkim prestižom moći ćemo pregovarati sa Srbima na ravnoj nozi i oboružani kao i oni…«.
Izvještaj Srpskog nacionalnog komiteta u Splitu iz siječnja 1943., 5./330.

»HSS DANAS NEMA SVOJIH PRISTALICA«
Predstavnik HSS-a, bivši narodni poslanik Mladineo, razgovarao je s dr. Miovićem sredinom prosinca o mogućnosti suradnje Hrvata i Srba. Tom prilikom Mladineo je u prisustvu samostalnog demokrata Felera kazao po prilici ovo:
»Delegat Srba na razgovorima s grupom Jugoslavena postavio je zahtjev u ime Srba Jugoslavenima i nama Hrvatima, a to su po prilici:
1. Hoćemo dinastiju s kućom Karađorđevića,
2. vojno vodstvo pod komandom đenerala Draže Mihailovića.
3. Nikakva organizacija vojne prirode ne smije se vršiti bez odobrenja vodstva četničke organizacije…
Mi Hrvati želimo suradnju sa Srbima, ali mi ne možemo da zauzmemo neprijateljski stav protiv partizana jer to je naša vojska, koja nam može sutra pred Saveznicima da opere obraz, i mi Hrvati namjeravamo s tim partizanima udružiti hrvatsku seljačku i građansku zaštitu i u svim mjestima Primorja dočekati Saveznike i preuzeti vlast od okupatora. Uostalom, naš HSS danas je u nemogućnosti da pokaže svoju brojčanu snagu, jer naše desno krilo otišlo je k ustašama, a lijevo k partizanima, pa kad bi i htjeli da naše pristaše pridružimo k četnicima, mi to ne bi mogli da učinimo jer mi danas pristalica svojih i nemamo ili ih imamo vrlo mali broj«.

а мало и о ЈВуО:
SPLITSKI JUGONACIONALISTI PIŠU DRAŽI MIHAILOVIĆU
Iz Splita, u ime jugoslavenskih nacionalista – Hrvata, N. Bartulović, dr. Beroš i dr. Z. Šimunić uputili su Draži Mihailoviću deklaraciju, u kojoj, pored ostalog, predlažu: »… da se pristupi osnivanju »Jugoslavenskog revolucionarnog pokreta«, koji će pod svoju zastavu okupiti nekompromitirane Hrvate, tako da unutarnjom revolucijom dovede do moralne, nacionalne i socijalne obnove kod Hrvata, kao što će i Srbi učiniti kod sebe, te da time stvori preduslove za zajednički i što jednodušniji život. Da se, kao instrument takve revolucionarne akcije, odmah obrazuju posebne vojne formacije, pod imenom Jugoslavenskih legija, koje će biti nosioci revolucionarne borbe u hrvatskim krajevima … Jugoslavenske legije smatramo, dakle, dijelom redovne jugoslavenske vojske, koje će djelovati paralelno sa četničkim pokretom … Budući da je Split, geografski i politički, u sretnom položaju za provođenje ovakvog rada i k tome ima u njemu veći broj inteligencije pošteđene od ratnih strahota, smatramo da je Split najpodesniji da bude centar akcije, te da se u njemu organizira vodstvo, sa svim potrebnim aparatom za njeno vođenje…«.
Četnički arhiv, Kronologija

http://www.ratnakronikasplita.com/kronika/1943-1

Супер и за тебе, не видим како ово може да промени било шта, усташе и Немци стрељали припаднике партизанског покрета и нелојалне цивиле, само што "ослободиоци" усташе нису поменути на табли из већ знаних разлога.Стрељали су и заробљене италијанске војнике и официре том приликом,Десило се оно што се дешавало и раније комунисти су упали у Сплит после капитулације Италије да би покупили оружје и опрему, када су били нападнути од Немаца и усташа побегли су остављајући народ изложен репресалијама.
Нико и не тврди да су сви Хрвати били за усташе, било их је и у четницима, већ да је већина Хрвата била на нацистичкој страни.

Па бежали су и од усташа том приликом а не само од Немаца из страха од репресалија и то не само Хрвати него и Срби.
Као друго никакву везу не видим са оним предходним постом, али навикли смо да ти млатараш онако у празно шта дохватиш.
Кад смо већ код сарадње комуниста и усташа да приложим и ово што су хрватски "антифашисти" већ објавили не гледајући шта постављају:
USTAŠKI ADMIRAL GATTIN: PAVELIĆ JE LOPOV I IZDAJICA, MI HRVATI MORAMO STUPATI U REDOVE PARTIZANA!
Početkom siječnja doputovao je u Split hrvatski ustaški admiral Gatin, inače rodom Splićanin, poslan od grupe hrvatskih ustaša koji se kupe oko dr. Berkovića i dr. E. Bulata. Gatin je imao zadatak povezati sve hrvatske frakcije u Splitu i okolici, a govorio je ovako:
»Približava se konac ovome ratu, pobjeda je sigurna na strani Saveznika, i radi toga potrebno je da mi Hrvati mislimo o našem spasu. S Pavelićem se ništa ne može, on je lopov i izdajica i radi toga moramo mi svi bez njega, i protiv njega, da se udružimo i da spremni dočekamo kraj rata. Već sada svi mi Hrvati moramo stupati u redove partizana i pomagati ih svim silama i sredstvima. Svi, i domobrani i ustaše moraju k ovima, jer jedini oni moći će da nas spasu od zla koje nas može zadesiti radi bezglavo vođene politike sa strane hrvatsko-ustaškog vodstva. Ujedinjeni s njima moći ćemo se spasiti i osvete sa strane Srba i njihovim političkim prestižom moći ćemo pregovarati sa Srbima na ravnoj nozi i oboružani kao i oni…«.

»HSS DANAS NEMA SVOJIH PRISTALICA«
Predstavnik HSS-a, bivši narodni poslanik Mladineo, razgovarao je s dr. Miovićem sredinom prosinca o mogućnosti suradnje Hrvata i Srba. Tom prilikom Mladineo je u prisustvu samostalnog demokrata Felera kazao po prilici ovo:
»Delegat Srba na razgovorima s grupom Jugoslavena postavio je zahtjev u ime Srba Jugoslavenima i nama Hrvatima, a to su po prilici:
1. Hoćemo dinastiju s kućom Karađorđevića,
2. vojno vodstvo pod komandom đenerala Draže Mihailovića.
3. Nikakva organizacija vojne prirode ne smije se vršiti bez odobrenja vodstva četničke organizacije…
Mi Hrvati želimo suradnju sa Srbima, ali mi ne možemo da zauzmemo neprijateljski stav protiv partizana jer to je naša vojska, koja nam može sutra pred Saveznicima da opere obraz, i mi Hrvati namjeravamo s tim partizanima udružiti hrvatsku seljačku i građansku zaštitu i u svim mjestima Primorja dočekati Saveznike i preuzeti vlast od okupatora. Uostalom, naš HSS danas je u nemogućnosti da pokaže svoju brojčanu snagu, jer naše desno krilo otišlo je k ustašama, a lijevo k partizanima, pa kad bi i htjeli da naše pristaše pridružimo k četnicima, mi to ne bi mogli da učinimo jer mi danas pristalica svojih i nemamo ili ih imamo vrlo mali broj«.

а мало и о ЈВуО:
SPLITSKI JUGONACIONALISTI PIŠU DRAŽI MIHAILOVIĆU
Iz Splita, u ime jugoslavenskih nacionalista – Hrvata, N. Bartulović, dr. Beroš i dr. Z. Šimunić uputili su Draži Mihailoviću deklaraciju, u kojoj, pored ostalog, predlažu: »… da se pristupi osnivanju »Jugoslavenskog revolucionarnog pokreta«, koji će pod svoju zastavu okupiti nekompromitirane Hrvate, tako da unutarnjom revolucijom dovede do moralne, nacionalne i socijalne obnove kod Hrvata, kao što će i Srbi učiniti kod sebe, te da time stvori preduslove za zajednički i što jednodušniji život. Da se, kao instrument takve revolucionarne akcije, odmah obrazuju posebne vojne formacije, pod imenom Jugoslavenskih legija, koje će biti nosioci revolucionarne borbe u hrvatskim krajevima … Jugoslavenske legije smatramo, dakle, dijelom redovne jugoslavenske vojske, koje će djelovati paralelno sa četničkim pokretom … Budući da je Split, geografski i politički, u sretnom položaju za provođenje ovakvog rada i k tome ima u njemu veći broj inteligencije pošteđene od ratnih strahota, smatramo da je Split najpodesniji da bude centar akcije, te da se u njemu organizira vodstvo, sa svim potrebnim aparatom za njeno vođenje…«.
Četnički arhiv, Kronologija

http://www.ratnakronikasplita.com/kronika/1943-1

:ok:

ovo je sjajno i sve govori...narocito ovi delovi (obelezeni)...nisam imao prilike da vidim do sad...takodje vrlo zanimljivi delovi vezani za cetnike..

Poslednja izmena:
no, da ne gresimo dusu bilo je i hrvata antifasista...ne mnogo ali ih je bilo od samog pocetka rata :)

Hiljade Hrvata u četnicima

http://www.novosti.rs/dodatni_sadrzaj/clanci.119.html:550336-Hiljade-Hrvata-u-cetnicima

Mnogo manje nego što je Srba bilo u strukturama NDH :bye:

član predsjedništva Hrvatskog državnog sabora Nezavisne države Hrvatske bio je dr Savo Besarović.Članovi Hrvatskog državnog sabora u tom sazivu bili su Srbi dr Svetislav Šumanović, vice-ban Hrvatske i Slavonije od 1903 do 1906 godine, te predsjednik Upravnog odbora Srpske banke iz Zagreba od 1929 do 1941. godine, kao i Uroš Doder. Kasnije, nakon propasti NDH, doktor Svetislav Šumanović je uspio emigrirati, a doktor Sava Besarović je osuđen na smrt nakon kratkog procesa održanog 16. jula 1945 godine pred “narodnim sudom”.:gace:

Ministar “bez lisnice” u Vladi NDH bio je i magistar farmacije Ljubomir Pantić, apotekar iz Bijeljine. :gace:

Srbin, general Đuro Grujić, osoba od najvećeg Pavelićeva povjerenja, glavar glavnog stožera Hrvatskih oružanih snaga je na procesu pred Vrhovnim vojnim sudom u Beogradu, u septembru 1945 godine izjavio: ”Veliki broj Srba pravoslavaca je bio visoko pozicioniran u Hrvatskoj vojsci, a veliki broj civila, pravoslavaca i Srba svoju su obvezu prema državi odrađivali na druge načine. Dr Savo Besarović, pravoslavac, je bio ministar u vladi Nezavisne države Hrvatske. Desetak Srba – pravoslavaca zauzimali su itekako osjetljive pozicije u toj Vladi i toj hrvatskoj vojsci.” (Arhiva Vrhovnog suda FNRJ, Grujić i ostali, 1945, 2298/45)
Visoke položaje u vojsci Nezavisne države Hrvatske imali su i slijedeći Srbi: general Jovan Iskrić, general Mihajlo Lukić, general Miroslav Opačić, ustaški krilnik i general Dušan Palčić, general Milan Desović, zrakoplovni general Đuro Dragičević, te zrakoplovni general Milan Uzelac. :klap:

Mogu li ovi pravoslavni domobrani poništiti bar splitsko kaštelanski bataljun? :manikir:
https://i.imgur.com/JCbdqu2.jpg

Draža sa nekakvim katoličkim popom,a Pavelić sa pravoslavnim metropolitom :worth:
https://i.imgur.com/FD3aAeg.jpg

Poslednja izmena:

[/URL]

Zanimljivo u ovome četničkome izveštaju od januara 1943 ,Nemci gube rat,ustaše zagovaraju prelazak saveznicima ,prelazak partizanima i baš nitko da pređe...
međutim septembra 1944 kada je mnogo očitije tko gubi rat,kada je Bugarska,Madžarska promijenila stranu... glavu gube u Jasenovcu ustaški ministri,ustaški i domobranski generali,političari,oficiri,podoficiri...zbog šurovanja sa saveznicima. :worth:
Urota Lorković-Vokić je bio neuspjeli pokušaj preuzimanja vlasti u NDH organiziran od strane ministra unutarnjih poslova, Mladena Lorkovića i ministra oružanih snaga NDH, krilnika Ante Vokića uaugustu 1944. godine.
Mladen Lorković - ministar unutarnjih poslova
Ante Vokić - ministar oružanih snaga
Franjo Šimić - general Domobranstva i bitan čimbenik urote. On je trebao dočekati britanske i Američke snage nakon iskrcavanja na dalmatinsku obalu
Ivan Babić - poručnik u Domobranstvu koji je bio poveznica sa savezničkim snagama u Italiji
Ivanko Farolfi-političar hss
Ljudevit Tomašić-političar hss

:dash:

odakle ti ideja za ovakav post i kakve veze ima sa mojim koji citiras???

sam Bog zna sta se desava u tvojoj glavi...zaebana neka konfuzija...teski kompleksi i frustracije ko olovo...

Više je Srba generala bilo u Pavelićevoj vojsci nego svo vrijeme Hrvata generala u vojsci Kraljevine SHS i Kraljevine Jugoslavije.:worth:

ps,još čekam link na podatak o 56 000 žrtava pronađenih u Gradini

Ono što je počeo ANTE PAVELIĆ ustaškim putem, nastavio je JOSIP BROZ TITO!

Iz Britanske tajne arhive koji su po njihovim zakonima čuvani punih 50 godina u najstrožijoj tajnosti,vidi se da je Titovim partizanima uručeno oko 200 hiljada hrvatskih ustaša, koji su kao hrvatski fašisti služili režimu Ante Pavelića. Navodno, ovi zločinci su pobijeni od strane partizana. Međutim, prava istina je da je ogromna većina njih, nakon što su predati komunistima u drugoj sedmici maja 1945. godine, odmah regrutovano od strane pratizana i odmah poslati da se bore protiv Mihailovićevih snaga u Bosni i Srbiji.Ovo je odmah izmenilo odnos snaga u Jugoslaviji,jer su do tada Titove slabije jedinice došle u situaciju da mogu da pobede Rojaliste,piše u tajnim dokumntima.Elitnim ustaškim legionarima, poput Marka Mesića, odlikovanog za hrabrost u Staljingradskoj bici, Broz je dao šansu da komanduju, da se „iskupljuju i dokazuju“ u partizanskim jedinicama, koje je gurnuo na Srbe u Čačku. Ti „partizani“ su počinili najviše masovnih zločina u Srbiji na kraju i posle rata…

INTERESANTNO JE DA SE TITO I NJEGOV POKRET CELO VREME RATA NALAZIO NA TERITORIJI NDH,u oblasti između gradova Karlovca, Livna i Petrinje, a centar im je bio u gradu Bihaću/Bosna se takođe nalazila u NDH/. Šta vam to govori?Titovi partizani su sarađivati s ustašama – sve u cilju zatiranja četničkog pokreta, što je Titovim partizanima bila nasušna potreba, kako bi sprečili povratak kralja u Beograd.Ratni cilj komunista nije bio oslobađanje zemlje, već osvajanje vlasti,oni su neprijatelja videli u čuvarima te vlasti – kralju, vladi i legalnoj vojsci – a ne u okupatorskim trupama. U ugovoru potpisanog 17. aprila 1941, sedam dana posle osnivanja Pavelićeve NDH,kojeg su u ime ustaša potpisali Mile Budak i Mladen Lorković, a u ime Komunističke partije Hrvatske Andrija Hebrang i Vladimir Bakarić stoji ovo:“Komunisti neće preduzimati nikakve akcije protiv NDH“.U Vojno istorijskom institutu nekadašnje JNA, se čuva original Sporazuma o saradnji komunista i ustaša(Br. reg. 3/2; Kutija-116/1638).Do pada Italije, 1943. godine, antifašističkog pokreta skoro da nije bilo u Hrvatskoj. Tada su mnogi iz ustaških i domobranskih uniformi uskočili u partizanske. Zločincu Anti Paveliću jugoslovenski sudovi nikada nisu sudili čak ni u odsustvu.Motivi partizana da se ubiju nekoliko hiljada ustaša u Blajburgu je bio zato, što bi suđenje ustaškim zločincima trajalo godinama i što bi na taj način narod u ondašnjoj Jugoslaviji, ali i čitavom svetu, saznao za zločine ustaškog genocida nad Srbima i Jevrejima u Pavelićevoj Hrvatskoj.Poznavaoci istorije Nezavisne Države Hrvatske znaju da je jedan od najuticajnijih Nemaca na njenu unutrašnju politiku bio Zigfrid Kaše. (Na suđenju 1947. u Zagrebu Kaše je tražio da mu svedoči i Josip Broz Tito! Da li to znači da su se poznavali i susreli u ratu?).Mada jugoslovenska istoriografija nije „znala“ za Kašeovu posleratnu sudbinu, otvaranjem desetak arhivskih kutija u Hrvatskom državnom arhivu dobijenih od Ministarstva unutrašnjih poslova, može se doći do dokumenata koji bacaju sasavim drugačije svetlo na pojedine procese, ljude i događaje 1941-1945. godine u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Na primer, predstavnici nemačkog Vermahta i partizanskog pokreta sastajali su se više od 100 puta, uglavnom na severu Hrvatske! (Nada Kisić Kolanović, „Siegfried Kasche: njemački pogled na Hrvatsku 1941. godine“, Časopis za suvremenu povijest, 3, Zagreb, 2011, 773-800).Postoji i beleška o susretu Broza i Hermana Nojbahera 1943.godine!Hrvatskoj državi Tito je poklonio srpsku pokrajinu Baranju, zatim Istru, Dalmaciju i gotovo celu jadransku obalu sa ostrvima.Pre rata nisu postojale BiH, Crna Gora, Makedonija, već je bilo devet banovina, od kojih šest sa srpskom većinom i srpskom upravom.Granicu na Drini uvela je NDH 1941, a ostavili su je komunisti 1945. godine.Veza između Tita i ustaša najbolje se vidi i u omogućivanju povratka u SFRJ jednom od glavnih ustaša fratru Krunoslavu Draganoviću, ideologu „Velike Hrvatske“ i jednom od glavnih njenih pobornika, čoveku koji je sa Englezima i Vatikanom organizovao „pacovske kanale“ za prebacivanje ustaša na Zapad. Tito ga je vratio u Jugoslaviju i on je, bez ikakvog suda i suđenja, mirno umro..

CEO TEKST
https://zlj13051967.wordpress.com/2...c-ustaskim-putem-nastavio-je-josip-broz-tito/

Dokument iz Britanske tajne arhive o prelasku ustasa u partizane, za borbu protiv cetnika

http://slavicnet.com/sokolac/slike/english_communists_end_of_ww2.pdf

ustase.jpg

Ono što je počeo ANTE PAVELIĆ ustaškim putem, nastavio je JOSIP BROZ TITO!

Iz Britanske tajne arhive koji su po njihovim zakonima čuvani punih 50 godina u najstrožijoj tajnosti,vidi se da je Titovim partizanima uručeno oko 200 hiljada hrvatskih ustaša, koji su kao hrvatski fašisti služili režimu Ante Pavelića. Navodno, ovi zločinci su pobijeni od strane partizana. Međutim, prava istina je da je ogromna većina njih, nakon što su predati komunistima u drugoj sedmici maja 1945. godine, odmah regrutovano od strane pratizana i odmah poslati da se bore protiv Mihailovićevih snaga u Bosni i Srbiji.Ovo je odmah izmenilo odnos snaga u Jugoslaviji,jer su do tada Titove slabije jedinice došle u situaciju da mogu da pobede Rojaliste,piše u tajnim dokumntima.Elitnim ustaškim legionarima, poput Marka Mesića, odlikovanog za hrabrost u Staljingradskoj bici, Broz je dao šansu da komanduju, da se „iskupljuju i dokazuju“ u partizanskim jedinicama, koje je gurnuo na Srbe u Čačku. Ti „partizani“ su počinili najviše masovnih zločina u Srbiji na kraju i posle rata…

INTERESANTNO JE DA SE TITO I NJEGOV POKRET CELO VREME RATA NALAZIO NA TERITORIJI NDH,u oblasti između gradova Karlovca, Livna i Petrinje, a centar im je bio u gradu Bihaću/Bosna se takođe nalazila u NDH/. Šta vam to govori?Titovi partizani su sarađivati s ustašama – sve u cilju zatiranja četničkog pokreta, što je Titovim partizanima bila nasušna potreba, kako bi sprečili povratak kralja u Beograd.Ratni cilj komunista nije bio oslobađanje zemlje, već osvajanje vlasti,oni su neprijatelja videli u čuvarima te vlasti – kralju, vladi i legalnoj vojsci – a ne u okupatorskim trupama. U ugovoru potpisanog 17. aprila 1941, sedam dana posle osnivanja Pavelićeve NDH,kojeg su u ime ustaša potpisali Mile Budak i Mladen Lorković, a u ime Komunističke partije Hrvatske Andrija Hebrang i Vladimir Bakarić stoji ovo:“Komunisti neće preduzimati nikakve akcije protiv NDH“.U Vojno istorijskom institutu nekadašnje JNA, se čuva original Sporazuma o saradnji komunista i ustaša(Br. reg. 3/2; Kutija-116/1638).Do pada Italije, 1943. godine, antifašističkog pokreta skoro da nije bilo u Hrvatskoj. Tada su mnogi iz ustaških i domobranskih uniformi uskočili u partizanske. Zločincu Anti Paveliću jugoslovenski sudovi nikada nisu sudili čak ni u odsustvu.

j.Poznavaoci istorije Nezavisne Države Hrvatske znaju da je jedan od najuticajnijih Nemaca na njenu unutrašnju politiku bio Zigfrid Kaše. (Na suđenju 1947. u Zagrebu Kaše je tražio da mu svedoči i Josip Broz Tito! Da li to znači da su se poznavali i susreli u ratu?).Mada jugoslovenska istoriografija nije „znala“ za Kašeovu posleratnu sudbinu, otvaranjem desetak arhivskih kutija u Hrvatskom državnom arhivu dobijenih od Ministarstva unutrašnjih poslova, može se doći do dokumenata koji bacaju sasavim drugačije svetlo na pojedine procese, ljude i događaje 1941-1945. godine u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Na primer, predstavnici nemačkog Vermahta i partizanskog pokreta sastajali su se više od 100 puta, uglavnom na severu Hrvatske! (Nada Kisić Kolanović, „Siegfried Kasche: njemački pogled na Hrvatsku 1941. godine“, Časopis za suvremenu povijest, 3, Zagreb, 2011, 773-800).Postoji i beleška o susretu Broza i Hermana Nojbahera 1943.godine!Hrvatskoj državi Tito je poklonio srpsku pokrajinu Baranju, zatim Istru, Dalmaciju i gotovo celu jadransku obalu sa ostrvima.Pre rata nisu postojale BiH, Crna Gora, Makedonija, već je bilo devet banovina, od kojih šest sa srpskom većinom i srpskom upravom.Granicu na Drini uvela je NDH 1941, a ostavili su je komunisti 1945. godine.Veza između Tita i ustaša najbolje se vidi i u omogućivanju povratka u SFRJ jednom od glavnih ustaša fratru Krunoslavu Draganoviću, ideologu „Velike Hrvatske“ i jednom od glavnih njenih pobornika, čoveku koji je sa Englezima i Vatikanom organizovao „pacovske kanale“ za prebacivanje ustaša na Zapad. Tito ga je vratio u Jugoslaviju i on je, bez ikakvog suda i suđenja, mirno umro..

CEO TEKST
https://zlj13051967.wordpress.com/2...c-ustaskim-putem-nastavio-je-josip-broz-tito/

:rotf::rotf::rotf::rotf:

Koje nebuloze,koja mitomanija :rotf::rotf::rotf:

INTERESANTNO JE DA SE TITO I NJEGOV POKRET CELO VREME RATA NALAZIO NA TERITORIJI NDH,u oblasti između gradova Karlovca, Livna i Petrinje, a centar im je bio u gradu Bihaću/ :rotf::rotf::rotf: (Tito je u Bihaću u 4 godine rata bio manje od 2 mjeseca)
Vrhovni štab 18. novembra 1942 izdao saopštenje o streljanju 130 ustaša zarobljenih u Bihaću.)

ustaški legionar Marko Mesić
:rotf: (nikada nije bio ustaša)

Do pada Italije, 1943. godine, antifašističkog pokreta skoro da nije bilo u Hrvatskoj. :rotf: (osim Glavnog Štaba Hrvatske,ZAVNOH-a,brigada, devete divizije...dok u Serbiji ništa od ovoga nije bilo)

Motivi partizana da se ubiju nekoliko hiljada ustaša u Blajburgu je bio zato, što bi suđenje ustaškim zločincima trajalo godinama i što bi na taj način narod u ondašnjoj Jugoslaviji, ali i čitavom svetu, saznao za zločine ustaškog genocida nad Srbima i Jevrejima u Pavelićevoj Hrvatsko :rotf::rotf: (osim što je suđeno cijeloj vladi NDH,suđeno ustaškim i dombranskim generalima,suđeno sudionicima operacije Gvardijan,suđeno nadbiskupu Stepincu...)

Hrvatskoj državi Tito je poklonio srpsku pokrajinu Baranju, :rotf::rotf::rotf: (Baranja vekovna srpska zemlja) :rotf::rotf::rotf:

.Pre rata nisu postojale BiH, Crna Gora, Makedonija, već je bilo devet banovina, od kojih šest sa srpskom većinom i srpskom upravom. :rotf: (pre rata je postojala Banovina Hrvatska sa 65 000km kvadratnih a iz rata je izašla umanjena SR Hrvatska sa 56 000 Km kvadratnih presječena na Neumu)

stavi jos koji smajli da ti ''argumenti'' deluje ubedljivije :D ni jedan link vikipedije??? :eek: napredujemo...trulo manipulisanje mupi i izvlacenje iz konteksta...ali to je sve sto ti preostaje...

steta samo sto ti je promakao britanski dokument....zao mi je mupi ali istina je izasla na videlo...e sad kad se prisetimo tvoje tvrdnje da ustase nisu prelazile u partizane :hahaha:...hehehhe...samo opusteno mupi...;)

nego, ovo i nije lose po vas...ovaj silni prelazak ustasa...po meni malo preteran broj...al kazem, dobro po vas...mozda se ispostavi da je do kraja rata ipak vise hrvata bilo u partizanima nego u ustasama...i eto nama jos jaceg hr antifasizma :hahaha:

Motivi partizana da se ubiju nekoliko hiljada ustaša u Blajburgu je bio zato, što bi suđenje ustaškim zločincima trajalo godinama i što bi na taj način narod u ondašnjoj Jugoslaviji, ali i čitavom svetu, saznao za zločine ustaškog genocida nad Srbima i Jevrejima u Pavelićevoj Hrvatsko :rotf::rotf: (osim što je suđeno cijeloj vladi NDH,suđeno ustaškim i dombranskim generalima,suđeno sudionicima operacije Gvardijan,suđeno nadbiskupu Stepincu...)

samo su zaboravili da sude Pavelicu :mrgreen::lol:

aj u stakorsku rupu...

U ugovoru potpisanog 17. aprila 1941, sedam dana posle osnivanja Pavelićeve NDH,kojeg su u ime ustaša potpisali Mile Budak i Mladen Lorković, a u ime Komunističke partije Hrvatske Andrija Hebrang i Vladimir Bakarić stoji ovo:“Komunisti neće preduzimati nikakve akcije protiv NDH“

ovo ti vise nije smesno...hm...zanimljivo :D

Poslednja izmena:
stavi jos koji smajli da ti ''argumenti'' deluje ubedljivije :D ni jedan link vikipedije??? :eek: napredujemo...trulo manipulisanje mupi i izvlacenje iz konteksta...ali to je sve sto ti preostaje...

steta samo sto ti je promakao britanski dokument....zao mi je mupi ali istina je izasla na videlo...e sad kad se prisetimo tvoje tvrdnje da ustase nisu prelazile u partizane :hahaha:...hehehhe...samo opusteno mupi...;)

nego, ovo i nije lose po vas...ovaj silni prelazak ustasa...po meni malo preteran broj...al kazem, dobro po vas...mozda se ispostavi da je do kraja rata ipak vise hrvata bilo u partizanima nego u ustasama...i eto nama jos jaceg hr antifasizma :hahaha:

samo su zaboravili da sude Pavelicu :mrgreen::lol:

aj u stakorsku rupu...

Što ti nisi zamolio Franka da pošalje Pavelića iz Madrida? :besna:

Može neka bitka protiv Nijemaca u antifašističkoj Srbiji 1943 godine? Nema,prazan skup.Postoji li neka partizanska brigada,postoji li nešto kao ZAVNOH?

Imate li vi u Srbiji nešto slično ovome?

https://i.imgur.com/rq36YzF.jpg

(osim Glavnog Štaba Hrvatske,ZAVNOH-a,brigada, devete divizije...dok u Serbiji ništa od ovoga nije bilo)

dokle mislis da ponavljas ovu splacinu...mitomanija par ekselans...ti si zapravo kralj mitomanije, otuda tu rec ne vadis iz usta...klasicna psiholoska projekcija...ali imas ti jos masu dijagnoza ;)

naravno da u Srbiji nije bilo mesta za komunisticke teroriste...Srbija je bila cetnicka...kao sto znas...a onda znas da je u Srbiji nastao prvi pokret otpora u Evropi, oslobjjen prvi grad u Evropi, zarobljeni prvi Nemci, raspisana prva poternica za jednim vodjom pokreta otpora :bye:

a za partizane i ''antifasizam'' u Hr, izgleda da moram da te podsetim :mrgreen:

Sredinom studenoga 1941. u pismu Glavnom štabu NOP odreda za Hrvatsku, Tito ističe kako je "oslobodilačka borba kod vas još uvijek u uskim okvirima nekoliko partizanskih odreda", s tim da se, za razliku od Srbije, još "ne pokazuje da hrvatske mase prihvaćaju u širem opsegu našu liniju po pitanju oslobodilačke borbe"

Tito se 6. ožujka 1942. tužio na slabu organizaciju u Hrvatskoj, a pogotovo u Zagrebu. "Prava je sramota za naše drugove u Hrvatskoj" da u domobranstvu tako slabo stoje, unatoč povoljnim uvjetima. Izaslanik Vrhovnog štaba i CK KPJ, Ivo Lola Ribar, javljao je 17. ožujka Titu o situaciji u Hrvatskoj i Vojvodini, napominjući kako i u Dalmaciji glavninu partizanskog pokreta "sačinjavaju još uvijek Srbi!"

U molbi za ponavljanje postupka, koju je pisao Zvonko Ivanković-Vonta, Hebrangova udovica Olga 1984. napominje kako su "Srbi u Hrvatskoj u prve dvije godine snosili glavni teret NOB-e", dok su Hrvati "tek 1943. počeli masovnije dolaziti u naše jedinice". To mišljenje dijeli i Tomasevich. Dok on ocjenjuje kako su Srbi činili većinu partizanskih postrojbi na teritoriju NDH sve do 1943, ' Velebit u pogledu nacionalnog sastava partizanskih snaga tvrdi: "Godine 1941. i u prvoj polovici 1942. većinu partizana u Hrvatskoj - po mojoj procjeni, oko 75 posto partizanskih postrojbi - tvorili su Srbi, koji su bježali od ustaške kame, a komandni kadar bili su hrvatski komunisti. Taj se odnos počeo mijenjati kad su se Hrvati razočarali u NDH, u prvom redu u Dalmaciji".

Tito 1942.: U našoj vojsci je 95% Srba[/COLOR]

Tito je, naime, u siječnju 1942. izjavio Zulfikarpašiću: "Mi ne možemo voditi protusrpsku politiku, u našoj vojsci nalazi se 95% Srba". Jedno njemačko izvješće od 3. siječnja 1944. tvrdi kako su Srbi i Crnogorci krajem 1942. činili 90% partizanskih snaga. Hrvata ima svega oko 8%, a glavninu tih čine Hrvati iz Primorja, Dalmacije i Gorskoga Kotara. Krajem 1943. u partizanskim je postrojbama između 75 i 80% Srba. Čak i na području NDH, Hrvati čine manje od petine partizana, dok ih je u odnosu na sveukupni partizanski pokret manje od jedne desetine.

Kasnijem priljevu i hrvatskog pučanstva u partizane, odlučno su pridonijela tri čimbenika: 1) promjena opće vojnopolitičke situacije, tj. zaustavljanje osovinskog napredovanja na Istočnoj fronti i u Sjevernoj Africi; 2) stalno slabljenje prestižaNDH, te manjak osobne i pravne sigurnosti pučanstva, što je velikim dijelom posljedica talijanske (u manjoj mjeri i njemačke) politike paktiranja s pobunjenicima, a ne smiju se zanemariti ni propusti hrvatskih vlasti i krvoprolića počinjena u ime države; te 3) sustav represalija, koji su uveli Talijani i Nijemci, strijeljajući velik broj talaca za svoga ubijenog ili ranjenog vojnika, odnosno spaljujući sela i uništavajući imovinu civilnoga življa. Ne smije se zanemariti ni prisilno novačenje u partizanske postrojbe, koje je redovito pratilo svako partizansko napredovanje. Dakako, da je partizansko vodstvo tajilo svoje prave nakane u pogledu provedbe komunističke revolucije, ističući u prvi plan tobožnje oslobođenje od okupacije.

Centralni komitet: Hrvate treba pokrenuti terorom

Pobuna je, razumljivo, otežavala opskrbu pučanstva, bilo zbog pljačke odnosno uništenja usjeva, bilo zbog oštećenja ionako slabih prometnica. Time se povećavalo nezadovoljstvo stanovništva i stvarala podloga za širenje pobunjeničke baze.

Ipak, represalije su bile karta, na koju je jugoslavensko partizansko vodstvo igralo od početka. Pavle Pap je 7. srpnja oštro ukorio CK KPH što ne poduzima sabotaže, diverzije i vojne akcije. Član Politbiroa CK KPJ, Edvard Kardelj, izvještavao je 2. kolovoza 1941. o situaciju u Hrvatskoj. "Frankovci" su, kaže Kardelj, uspjeli donekle uhvatiti korijen, pa je osloboditeljski pokret još slab, a Hrvatska "danas za nas najteži teren". Dobar dio odgovornosti za to snosi i partijsko vodstvo, koje je zbog različitih razloga propustilo dići na ustanak neke hrvatske pokrajine. "Na kraju", kaže Kardelj, "još jedna činjenica - za koju se ne može reći da su oni potpuno za nju odgovorni. Postoji razlika u borbenoj spremnosti hrv. i srp. sela. Ako bi mi tu išli po liniji najmanjeg otpora, doveli bi u sukob ta dva sela. Pošto-poto mi moramo dići u borbu i hrv. sela ili će potpuno uništiti srpska naselja. A to se bezuslovno može. Kod nekih drugova postoji bojazan od represalija (ne u rukovodstvu), od uništavanja sela i ljudi itd. Baš taj strah najviše koči odlučnije pristupanje mobilizaciji hrv. sela. A ja držim da će baš represalije prebaciti hrv. selo na stranu srp. sela. teror će bezuslovno dovesti do oružane akcije. - U tom duhu smo i donijeli sada naše konkretne zaključke...

Treba izazvati njihovu akciju. Teror protiv mačekov. podići će čitavu Hrvatsku. Da se je to prije učinilo, danas bi stajali dalje."

Tito je prihvatio taj prijedlog, što očito proizlazi iz njegova naputka, upućenoga CK KPH u kolovozu: "Sa vašim akcijama u poslednje vreme mi smo uglavnom zadovoljni, ali vi ipak mnogo zaostajete iza Srbije i Crne Gore, prema tome poduzmite energičnije mere za proširenje partiz. borbe i narodnog ustanka u čitavoj Hrvatskoj. Budite odlučni i ne prezajte ni pred kakvim teškoćama."

:bye:

kazem mupi, navijaj za ovaj britanski dokument o stotinu hiljada ustasa koje su presle u partizane...pa jos cemo mi i da pricamo o hr antifasizmu....jos jedna potvrda koje ste vi funjare bili i ostali ;)

Poslednja izmena:
Što ti nisi zamolio Franka da pošalje Pavelića iz Madrida? :besna:

Može neka bitka protiv Nijemaca u antifašističkoj Srbiji 1943 godine? Nema,prazan skup.Postoji li neka partizanska brigada,postoji li nešto kao ZAVNOH?

Imate li vi u Srbiji nešto slično ovome?

prvo pitanje zasto je dopusteno da Pavelic pobegne, zasto nije uhvacen i sta je uradjeno da se uhvati??? jel si toliko nepismen da nisi cuo za sudjenje u odsustvu???:dash: ni toliko se nisu udostojili...

neka bitka u Srbiji 1943??? pa jel ti mene zajebavas???

Avgust-decembar 1943 - Izvestaji iz britanskih i americkih izvora koji se odnose na akcije i sabotaze Mihailovicevih snaga i na represalije protiv Mihailovicevih Srba, Dejvid Martin, Mreza dezinformacija - Cercilova jugoslovenska greska

nebrojeno borbi u ovom periodu, sto u Srbiji, sto van nje...pa da te podsetim na jos nesto...dokle god ne utuvis u tu mitomasku glavu ;)

samo par primera je dovoljno za razbiti crvenoustasku mitomaniju ;)

image.jpg

poternica%20za%20Drazom.jpg

ovo je bila svakodnevnica

800px-cetnik-1.jpg

0317-Plakat-streljanih-250-zbog-belorusa.jpg

0318-Plakat-1943-150-DM-pristalica-streljano.jpg

(9-II 1943), sef nemacke vojne Obavestajne sluzbe za Istocnu Evropu general Gelen napisao je referat u kome je istakao da

‘’Medju raznim ustanickim pokretima koji sve vise zadaju brige u prostoru bivse jugoslovenske drzave pokret Draze Mihailovica stoji na prvom mestu sto se tice vodjstva, naoruzanja, organizacije I aktivnosti…pristalice D.M. dolaze iz svih slojeva drustva I sada obuhvataju oko osamdeset odsto srpskog naroda. Nadajuci se oslobodjenju od ‘stranog jarma’ u jednom boljem novom poretku I jednoj novoj ekonomskoj I drustvenoj ravnotezi, njihov broj stalno raste…Stvaranjem D.M. pokreta sacinjena je jedna organizacija koja je zasnovana na fanaticnoj volji svakog pojedinca I koja moze da dobije kao revolucionarni pokret znatan politicki I vojni znacaj u kriticnim danima na Balkanu. Sjajno poznavanje terena od strane boraca I pozitivan stav vecine srpskog naroda koriste pokretu’’.

(Trials of War Criminals before the Nuerenberg Military Tribunals, vol. XI (Washington, D.C. : U.S. Government Printing Office, 1950), p. 1016, 1020

KOJI DEO TI OVDE NIJE JASAN, DA POJASNIMO???

GRADOVI I MESTA KOJE SU CETNICI OSLBODILI 1943.

Prijepolje (11. septembar 1943)

Priboj (12. septembar 1943)

Banja Koviljača (17. septembar 1943)

Ljubovija (30. septembar 1943)

Bajina Bašta (30. septembar 1943)

Nova Varoš (oktobar 1943)

Čajetina (10.oktobar 1943)
.....

Artur Turkulin :hahaha::hahaha::hahaha:

ovo neka hrvatska junacina???:hahaha:

nemamo mi to mupi...mi imamo prvog gerilca okupirane evrope, djenerala Dragoljuba Drazu Mihailovica :D

General_Mihailovich1.jpg

Poslednja izmena:
Znači cijeli antifašizam u Srbiji se svodi na Dražu i četnički pokret.Nemate ništa drugo.Čestitam.:hahaha:

Srpski antifašisti su cijeli rat bili u savezu sa talijanskim fašistima.:hahaha:

Kada su talijanski fašisti kapituilirali, srpski antifašisti više nemaju nijednoga saveznika.:hahaha:

Kako tužno. :hahaha:

Međutim Jsip Broz nakon sovjetskoga oslobađanja Beograda proglašava amnestiju svim pripadnicima četničkoga pokreta te je zaživjala ona Brane Crnčevića,"pametan čovek ide u četnike a vrača se iz partizana" :hahaha:
,a Vladimir Velebit u knjizi "Svjedok historije" navodi da je razlika između partizana i četnika bila "šaka riže i kilo brašna" koji su im davali Talijani :hahaha:

Znači cijeli antifašizam u Srbiji se svodi na Dražu i četnički pokret.Nemate ništa drugo.Čestitam.:hahaha:

Srpski antifašisti su cijeli rat bili u savezu sa talijanskim fašistima.:hahaha:

Kada su talijanski fašisti kapituilirali, srpski antifašisti više nemaju nijednoga saveznika.:hahaha:

Kako tužno. :hahaha:

Međutim Jsip Broz nakon sovjetskoga oslobađanja Beograda proglašava amnestiju svim pripadnicima četničkoga pokreta te je zaživjala ona Brane Crnčevića,"pametan čovek ide u četnike a vrača se iz partizana" :hahaha:
,a Vladimir Velebit u knjizi "Svjedok historije" navodi da je razlika između partizana i četnika bila "šaka riže i kilo brašna" koji su im davali Talijani :hahaha:

naravno...srpski antifasizam se pre svega svodio na prvog gerilca okupirane Evrope, na prvi oslobodjeni grad i prve nemacke zarobljenike, prvu nemacku poternicu za jednim vodjom pokreta otpora...na zalost i na ogromne zrtve...da mupirani, Srbi su najvise stradali u Drugom sv .ratu uz Ruse, Jevreje i Poljake..(.ti si imao neke litvance za poredjenje bese???...bolesno)... i to upravo od hrvatkog noza...i zato pre svega treba da te bude sramota sto ovako pises...al ti si samo hrvat, pripadnik naroda ustasa...pa moze li ti se zameriti??? bolest covek ne bira...a mi sta cemo, nemamo jednog Turkulina, samo toliko :mrgreen:...opet, imamo srpski antifasizam i u vidu partizana....on je nas, ne vas..vi ste ustase, narod koji je cvecem docekao nemce kao oslobodioce...gde ti nije jasno??? i sam Tile, mucenik, koliko god zeleo da pirvoli hrvate, da spasu guzicu ako nista, jasno kaze:

Tito 1942.: U našoj vojsci je 95% Srba

ja te lepo pitao jedno pitanje i ti lepo odgovori...cuveni "hr antifasizam" "postojao"...samo nemci nisu znali za njega :hahaha:

znas sta je najsmesnije u svemu...sto si ti hrvat...a uporno pricas o ''antifasizmu'' :hahaha: pa koliki mazohista treba da budes???

al veruj, mogu da razumem tvoje ludilo u potpunosti...treba li da te podsecam na tvoju potvrdu da Nemci nikada u hrvatima nisu videli neprijatelje??? da ne postoji nista, aposlutno nista u prilog tome...zato si i sam prizanao...pa ne znam cemu dalje prica i gde je poenta???...osim svedocanstva tvog ludila, nista drugo ne vidim...

ja sam te samo lepo pitao, sta ti ovde nije jasno? :D

(9-II 1943), sef nemacke vojne Obavestajne sluzbe za Istocnu Evropu general Gelen napisao je referat u kome je istakao da

‘’Medju raznim ustanickim pokretima koji sve vise zadaju brige u prostoru bivse jugoslovenske drzave pokret Draze Mihailovica stoji na prvom mestu sto se tice vodjstva, naoruzanja, organizacije I aktivnosti…pristalice D.M. dolaze iz svih slojeva drustva I sada obuhvataju oko osamdeset odsto srpskog naroda. Nadajuci se oslobodjenju od ‘stranog jarma’ u jednom boljem novom poretku I jednoj novoj ekonomskoj I drustvenoj ravnotezi, njihov broj stalno raste…Stvaranjem D.M. pokreta sacinjena je jedna organizacija koja je zasnovana na fanaticnoj volji svakog pojedinca I koja moze da dobije kao revolucionarni pokret znatan politicki I vojni znacaj u kriticnim danima na Balkanu. Sjajno poznavanje terena od strane boraca I pozitivan stav vecine srpskog naroda koriste pokretu’’.

(Trials of War Criminals before the Nuerenberg Military Tribunals, vol. XI (Washington, D.C. : U.S. Government Printing Office, 1950), p. 1016, 1020

ma mora da na hr vikipediji postoji nesto slicno za hrvate..postoji li???

znas i sam brate, da kada je ova tema u pitanju, svaku bitku gubis unapred...jednostavno, hrvat si, a tema je Drugi sv, rat :mrgreen:

mozda se nekad i udostojis pa konkretno odgovoris...al tesko za jednog hrvata ;)

aj da ti dam jos jednu sansu za komentar :D jer da, srpski antifasizam se svodi "samo na ovo", kako sam kazes :D

Dra%C5%BEaLegion_of_Merit.jpg

ocekujem konkretne odgovore...valjda ces biti jednom u stanju...

Poslednja izmena:
evo jos jedan :hahaha: smejanje od muke je vazda najteze i najbolnije...ali sta ti drugo i preostaje? ;)

znas sta je najsmesnije u svemu...sto si ti hrvat...a uporno pricas o ''antifasizmu'' :hahaha: pa koliki mazohista treba da budes???

al veruj, mogu da razumem tvoje ludilo u potpunosti...treba li da te podsecam na tvoju potvrdu da Nemci nikada u hrvatima nisu videli neprijatelje??? da ne postoji nista, aposlutno nista u prilog tome...zato si i sam prizanao...pa ne znam cemu dalje prica i gde je poenta...osim svedocanstva tvog ludila, nista drugo ne vidim...

ja sam te samo lepo pitao, sta ti ovde nije jasno? :D

ma mora da na hr vikipediji postoji nesto slicno za hrvate..

znas i sam brate, da kada je ova tema u pitanju, svaku bitku gubis unapred...jednostavno, hrvat si, a tema je Drugi sv, rat :mrgreen:

mozda se neka i udostojis pa odgovoris...al tesko za jednog hrvata ;)

Ima li kakav članak što kažu talijanski fašisti za Dražu antifašistu? :worth:

Zanimljivo u ovome četničkome izveštaju od januara 1943 ,Nemci gube rat,ustaše zagovaraju prelazak saveznicima ,prelazak partizanima i baš nitko da pređe...
međutim septembra 1944 kada je mnogo očitije tko gubi rat,kada je Bugarska,Madžarska promijenila stranu... glavu gube u Jasenovcu ustaški ministri,ustaški i domobranski generali,političari,oficiri,podoficiri...zbog šurovanja sa saveznicima. :worth:
Urota Lorković-Vokić je bio neuspjeli pokušaj preuzimanja vlasti u NDH organiziran od strane ministra unutarnjih poslova, Mladena Lorkovića i ministra oružanih snaga NDH, krilnika Ante Vokića uaugustu 1944. godine.
Mladen Lorković - ministar unutarnjih poslova
Ante Vokić - ministar oružanih snaga
Franjo Šimić - general Domobranstva i bitan čimbenik urote. On je trebao dočekati britanske i Američke snage nakon iskrcavanja na dalmatinsku obalu
Ivan Babić - poručnik u Domobranstvu koji je bio poveznica sa savezničkim snagama u Italiji
Ivanko Farolfi-političar hss
Ljudevit Tomašić-političar hss
:mazi:.

a kad smo kod italijana...pa evo dokaza "hrvatskog antifasizma" :hahaha:...hvala Lekizan na ovome beskrajno :D

97_ustaski_bilten.jpg

- - - - - - - - - -

mupirani si siguran da je to odgovor na ovo pitanje???

stakorska rupa...

- - - - - - - - - -

ima, ima...moram li da se citiram mupirani opet...da tvoja frustrirana mitomanska glavica skapira??? ;)

Italija je posle 66 godina odlucila da otvori arhiv Drugog svetskog rata....

Italijani o ustaskim zlocinima i cetnicima Momcila Djujica...

Senator Ajmone Finestra, italijanski oficir iz Drugog svetskog rata govori o ustaskim zlocinima, zbog kojih su italijanski vojnici stupili u kontakt sa cetnicima Momcila Djujica sa kojima su se zajedno borili protiv ustasa, kao i protiv ustasa i partizana zajedno....o tome da su se ustase plasile cetnika...o tome da su cetnici Djujica branili srpska sela i tamo gde su oni drzali straze, tamo nisu ustase mogle da prodju i tamo je narod sacuvao zivote...o partizanskim zlocinima...

''ČAK SU SE ZAJEDNO PARTIZANI I USTASE BORILI PROTIV NAS''
prelistaj temu mupirani ;)

a bilo je i ovog

Krajem maja (1943), nakon što su povratili kontrolu nad većim delom Crne Gore, Italijani su se okrenuli protiv četnika, ili barem protiv Mihailovićevih snaga, i objavili nagradu od pola miliona lira za zarobljavanje Mihailovića i milion lira za zarobljavanje Tita.[131]
Pavlowitch, Stevan K. (2007). Hitler's New Disorder: The Second World War in Yugoslavia. New York: Columbia University Press. ISBN 978-1-85065-895-5.

Poslednja izmena:
Govor Josipa Broza Tita prilikom predaje ordena Zagrebu - gradu heroju, rujan 1975.

"S velikim zadovoljstvom i osjećanjem počasti ja predajem ovo visoko odlikovanje, Orden narodnog heroja Zagrebu — gradu sa bogatom revolucionarnom
prošlošću i veoma značajnom ulogom u stvaranju i razvitku socijalističke Jugoslavije. Mene ovaj trenutak uzbuđuje utoliko više što me za Zagreb vezuju mnoge uspomene iz vlastite revolucionarne aktivnosti. U mojim sjećanjima oživljavaju ovoga časa sudbonosni dogadaji i nezaboravni likovi drugova i saboraca od kojih su mnogi herojski položili svoj život...
...Zagreb , grad-heroj , skupo je plaćao slobodu i podnio je velike žrtve, zatvorima i logorima , na ulicam a grada i u partizansk m jedinicama širom Jugoslavije, ginuli su njegovi najbolji sinovi. Više od 50000 građana Zagreba , što je predstavljalo više od jedne četvrtine njegovog stanovništva , učestvovalo je u narodnooslobodilačkom pokretu. Dvadeset hiljada ih je poginulo . Od toga gotovo lovina kao aktivni borci , među kojim a više od 4000 članova Partije i SKOJ-a..."
http://www.znaci.net/00001/126.pdf

Kočo sakrij se...

Prvi partizanski odred, Sisak, 22. 06.1941. od 70-tak članova, svi su bili Hrvati osim jedne žene, srpkinje, Nade Dimić...

Artur Turkulin je bio Hrvat, znam da vam to ne paše...

Senator Ajmone Finestra, italijanski oficir iz Drugog svetskog rata govori o ustaskim zlocinima, zbog kojih su italijanski vojnici stupili u kontakt sa cetnicima Momcila Djujica sa kojima su se zajedno borili protiv ustasa, kao i protiv ustasa i partizana zajedno....o tome da su se ustase plasile cetnika...o tome da su cetnici Djujica branili srpska sela i tamo gde su oni drzali straze, tamo nisu ustase mogle da prodju i tamo je narod sacuvao zivote...o partizanskim zlocinima...

''ČAK SU SE ZAJEDNO PARTIZANI I USTASE BORILI PROTIV NAS'']

Koja je ovo bolest!!! :eek: :eek:

Antifašisti četnici se bore zajedno sa talijanskim fašistima, a ustaše zajedno sa partizanima... :hahaha: :hahaha:

Po ovome ispada da ustaše spadaju u antifašiste... :hahaha:

Govor Josipa Broza Tita prilikom predaje ordena Zagrebu - gradu heroju, rujan 1975.

"S velikim zadovoljstvom i osjećanjem počasti ja predajem ovo visoko odlikovanje, Orden narodnog heroja Zagrebu — gradu sa bogatom revolucionarnom
prošlošću i veoma značajnom ulogom u stvaranju i razvitku socijalističke Jugoslavije. Mene ovaj trenutak uzbuđuje utoliko više što me za Zagreb vezuju mnoge uspomene iz vlastite revolucionarne aktivnosti. U mojim sjećanjima oživljavaju ovoga časa sudbonosni dogadaji i nezaboravni likovi drugova i saboraca od kojih su mnogi herojski položili svoj život...
...Zagreb , grad-heroj , skupo je plaćao slobodu i podnio je velike žrtve, zatvorima i logorima , na ulicam a grada i u partizansk m jedinicama širom Jugoslavije, ginuli su njegovi najbolji sinovi. Više od 50000 građana Zagreba , što je predstavljalo više od jedne četvrtine njegovog stanovništva , učestvovalo je u narodnooslobodilačkom pokretu. Dvadeset hiljada ih je poginulo . Od toga gotovo lovina kao aktivni borci , među kojim a više od 4000 članova Partije i SKOJ-a..."
http://www.znaci.net/00001/126.pdf

Kočo sakrij se...

Prvi partizanski odred, Sisak, 22. 06.1941. od 70-tak članova, svi su bili Hrvati osim jedne žene, srpkinje, Nade Dimić...

Artur Turkulin je bio Hrvat, znam da vam to ne paše...

И после када се каже да је узимање дроге штетно људи не верују. Каквих црних 50 000 Загрепчана у партизанима, и још 20 000 погинуло...
И кога уопште брига за неки ситан одред у време када је већ створено најмање 100 усташких одреда који кољу Србе од Лике до Дрине све у 16?

a kad smo kod italijana...pa evo dokaza "hrvatskog antifasizma" :hahaha:...hvala Lekizan na ovome beskrajno :D

Italija je posle 66 godina odlucila da otvori arhiv Drugog svetskog rata....

''ČAK SU SE ZAJEDNO PARTIZANI I USTASE BORILI PROTIV NAS''

.
Talijani su fašisti,četnici su Talijanski saveznici,
po kojoj osnovi ,po kojoj logici osim srpskoj mitomaniji, četnici mogu biti antifašisti? :think:

Kočo navedi samo jedan citat gdje talijanski fašisti srpski narod smatraju neprijateljskim?:bye:

Hvala Kočo na podatku,do sada je bilo opšte poznato da su se partizani borili protiv talijanskih fašista,sada si postavio dokaze da su to radile i ustaše.
Nije naodmet,ustaše su u borbi zarobile kompletnu talijansku diviziju u Karlovcu i Jastrebarskom septembra 1943 godine.

Back