gun-d
Aktivan član
- Poruka
- 1.331
Zna li neko,na kom granicnom prelazu sa Hrvatskom,moze da se kupi zeleni karton za vozila sa stranim tablicama i koliko kosta?
Unapred hvala.
Unapred hvala.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Па то би требало да буде на свим прелазима, али је то скупље типа 3-4 пута него да се купи у представништву осигурања код кога је регистровано возилоZna li neko,na kom granicnom prelazu sa Hrvatskom,moze da se kupi zeleni karton za vozila sa stranim tablicama i koliko kosta?
Unapred hvala.
Зависи да ли суд установи да му је нематеријалну штету нанело осигуравајуће друштво или твој пријатељ...Ovako: prijatelj je imao neki udes i okrivljen je pravosnazno,treba da plati kaznu od 40.000 din. Pre neki dan mu je dosla tuzba-gradjanska parnica u kojoj ta osoba tuzi njega i DDOR Novi Sad za nematerijalnu stetu(pretrpljeni strah itd.).Na osnovu prethodne presude sledi da je tuzitelj pretrpeo lake telesne povrede.
Koja je "sudska praksa" [ne znam kako se kaze],sta moze da se ocekuje i ukoliko se dokaze postojanje nemat.stete ko placa-Osig.drustvo ili ce opet da naguze njega?
Štetu plaća osiguravajuće društvo.
Па то би требало да буде на свим прелазима, али је то скупље типа 3-4 пута него да се купи у представништву осигурања код кога је регистровано возилоа цене не знам, знам само да је у Србији око 1000дин а у РС око 500дин..
To sam citao na internetu,pise 1000 din,ali danas sam zvao u AMSS i rekose mi da mogu na granici da kupim granicno osiguranje koje traje mesec dana i kosta 113.evrova.
Ali u svakom slucaju hvala za trud i informacije
Nema nezgode, ali ima prekršaja, za to je i kažnjen. Nikad se ni ne kažnjavaš za izazivanje saobraćajne nezgode samo po sebi, nego za prekršaj kojim je izazvana. Nezgoda je samo otežavajuća okolnost, pa je onda kazna veća.
И ја сам контао да би тако нешто требало да буде, али нисам знао тачно како је дефинисано... Хвала![]()
Него, ја тебе питах једном приликом, а чини ми се да ниси одговорио... како приликом удеса да се наплати осигурање без доласка полиције. Мени у осигурању рекоше да су потребне изјаве учесника у удесу и потврде о НЕпијанству које даје полиција, а ако се полиција позове на лице места писаће пријаве... :?
Da, ali to piše kod mnogih prekršaja. U rešenju o kažnjavanju mora pisati član na osnovu kog se to čini, onda je jasno sve.U bre Nesho, sada si ga bas... Procitaj npr. clan 226.ZOBS, tacnije njegove poslednje stavove, pa ces da vidis kako je to formulisano. Naravno da se kaznjava za nezgodu. I rpblem je upravo taj sto je on kaznjen zbog toga. Postoji i opcija da bude s kaznjen u slucaju neposredne opasnosti, ali to je malo teze dokazati.
Па обавести нас какво је стање шта и како си урадио јесмо ли били у праву![]()
Ако пријавим нестанак возачке дозволе и добије потврду јелте да сам је изгубио и после нпр пет дана је пронађем јел' ''грех''наставити као да се ништа није десило или је потребно нешто да се додатно уради?
Па не само сам пријавио нестанак. Нисам вадио дупликат ни ништа.Da li si je zvanično oglasio kao nevažeću?
Као што рекох горе... само сам пријавио нестанак и нисам ни тражио ни узимао дупликат...moras da prijavis da si je nasao i da je predas u sup,posto ce ti oni sigurno bez problema dati duplikat koji ce biti vazeci za ubuduce,ja to nisam uradio i kad je doslo vreme za zamenu vozacke,baba na salteru htela da me tera na sud,kao to je prestup,ne mozes da imas dva aktuela dokumenta(u ovom slucaju vozacke dozvole) u isto vreme
Imaš 2 varijante:Па не само сам пријавио нестанак. Нисам вадио дупликат ни ништа.
Као што рекох горе... само сам пријавио нестанак и нисам ни тражио ни узимао дупликат...
п.с. ово питам хипотетички јер сам се расправљао са једним рођаком нешто у вези са овим...