Saobraćaj, zakoni, propisi ...

• Začetnik teme Začetnik teme Caka-king
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma, to treba, ne samo za krađu javnog dobra kažnjavati, nego za namerno ugrožavanje opšte bezbednosti opasne po život građana, što bukvalno i jeste, pa lepo na višegodišnju robiju. Posle toga, kada jednog dana izađe iz zatvora, ima da mu pozli pri samom pogledu na neki šaht.

Kad napisu u onoj 'cestitci' rok od 8 dana za uplatu, sta to znaci? Racunajuci i dan kada je izdato ili kako...? :neutral:

Usput, dal' je neko pokupio neku od ovih novih kazni i kakve su mi sanse da malo otezem kod sudije slucaj (cisto jer mi se sad nikako ne daju pare?)

Meni stigla kazna od prosle godine kad sam vozio auto bez tablica i presreo me papak na skuteru. Odem kod sudije i kao kazna je od 5-25k din. Rekao sam im da ako bude minimalna da cu je mozda i platiti al ako bude veca da odooh u zatvor. I stigla mi presuda da platim 5000 din i 700 sudske troskove a ako ne platim u roku od 8 dana idem u zatvor 5 dana ili 5 dana drustveno korisnog rada.Nisam platio.:per: Drugar ceka vec 7 meseci da ode u zatvor ali ovaj je pun ko cep i ne mogu da ga prime.
Nedam govnarima ni dinara. Neko kopa ceo dan za tih 1000 po danu.

Kad napisu u onoj 'cestitci' rok od 8 dana za uplatu, sta to znaci? Racunajuci i dan kada je izdato ili kako...? :neutral:

Usput, dal' je neko pokupio neku od ovih novih kazni i kakve su mi sanse da malo otezem kod sudije slucaj (cisto jer mi se sad nikako ne daju pare?)

Pa ja jesam pre vose od 2 meseca ali nisam odmah dobio kaznu, nego nista... Do kraja mi nije jasno sta ce da se desi, jer sam isao preko 30km/h brze od dovoljenog (bio sam huligan, vozio 72), pa valjda treba prvo kod sudije, da mi presudi... :think:

Ali jos nista nisam dobio, mada bilo je u drugoj opstini, u Irigu, pa mozda to ima veze... :think:

Meni stigla kazna od prosle godine kad sam vozio auto bez tablica i presreo me papak na skuteru. Odem kod sudije i kao kazna je od 5-25k din. Rekao sam im da ako bude minimalna da cu je mozda i platiti al ako bude veca da odooh u zatvor. I stigla mi presuda da platim 5000 din i 700 sudske troskove a ako ne platim u roku od 8 dana idem u zatvor 5 dana ili 5 dana drustveno korisnog rada.Nisam platio.:per: Drugar ceka vec 7 meseci da ode u zatvor ali ovaj je pun ko cep i ne mogu da ga prime.
Nedam govnarima ni dinara. Neko kopa ceo dan za tih 1000 po danu.

Haha, e jesi lud! :lol:

PA cekaj, taj tvoj drugar definitivno ce da ide u zatvor? Nisu se smilovali da ga puste kada su videli koliko je resen da ne da ni dinara... Ja sam tako treba da platim citavo bogatstvo ili da idem u cuzu na 2 meseca, pa nisam hteo da blefiram bas, ali me zivo interesuje sta bi bilo da sam rekao, ajde hocu u tvorza, sta bi se desilo...

Haha, e jesi lud! :lol:

PA cekaj, taj tvoj drugar definitivno ce da ide u zatvor? Nisu se smilovali da ga puste kada su videli koliko je resen da ne da ni dinara... Ja sam tako treba da platim citavo bogatstvo ili da idem u cuzu na 2 meseca, pa nisam hteo da blefiram bas, ali me zivo interesuje sta bi bilo da sam rekao, ajde hocu u tvorza, sta bi se desilo...

Drugar nije platio i dobio je resenje za zatvor. A ja sam resio da odlezim ako treba.Sta je pet dana kad ja za tih skoro 6000 din. mogu deci da kupim patike ili nesto drugo.Uostalom u zivotu sve treba probati.:)

Meni je napisao cestitku odma, na licu mesta, 5k din, zbog mobilnog. Uvatio me prosle nedelje bas kod vas u NS-u, pre podne... taj skuteras, doslo mi da ga cuknem da se prospe :roll:
Nisam se setio da mu nabijem na nos onog tatinog klinca sto ubi dvojicu zimus i dobi 5 godina, a pre toga ga navatali onoliko puta i nista...

LM, kad mi istice tih osam dana, kao prvo?
A druga stvar koja me interesuje, poziv kod sudije me zove u Novi Sad. U novom zakonu stoji da proces moze da se vodi i bez mog prisustva, sto znaci da na neki nacin moram da opravdam izostanak, ako mislim da razvlacim slucaj, sto mi je cilj na prvom mestu.
I na kraju, jel nema nacina da pre ili kasnije ne odem tamo kod sudije?

Meni je napisao cestitku odma, na licu mesta, 5k din, zbog mobilnog. Uvatio me prosle nedelje bas kod vas u NS-u, pre podne... taj skuteras, doslo mi da ga cuknem da se prospe :roll:
Nisam se setio da mu nabijem na nos onog tatinog klinca sto ubi dvojicu zimus i dobi 5 godina, a pre toga ga navatali onoliko puta i nista...

LM, kad mi istice tih osam dana, kao prvo?
A druga stvar koja me interesuje, poziv kod sudije me zove u Novi Sad. U novom zakonu stoji da proces moze da se vodi i bez mog prisustva, sto znaci da na neki nacin moram da opravdam izostanak, ako mislim da razvlacim slucaj, sto mi je cilj na prvom mestu.
I na kraju, jel nema nacina da pre ili kasnije ne odem tamo kod sudije?

Ovako, osam dana ti ističe kad datum koji je napisan u zapisniku sabereš sa 8 :mrgreen: .
U NS te zovu na saslušanje (tj. ne na saslušanje, nego ako ti misliš da oni nisu u pravu, da kažeš zašto tako misliš) jer su ti pisali mandatnu kaznu, a ne prekršajnu prijavu. Ukoliko se ne pojaviš, verovatno ćeš kaznu dobiti na kućnu adresu kroz nekih 6 meseci + još 600-1000 dinara za sudske troškove. Šta se dešava ako to ne platiš, nemam pojma. Ja sam do sada platio samo jednu mandatnu, a za nekoliko njih sam išao kod sudije na ispovedanje i uvek su me oslobodili (radar u 3AM, me uhvatio kako idem 50, a ograničenje 40 - dobio sam samo opomenu, drugi put je bilo za pojas kad sam tek seo u auto i nisam ni izašao sa parkinga, a kreteni tu na parkingu i pišu - i tu sam dobio opomenu da sledeći put vežem pojas čim sednem u auto). Kod sudije samo ne kukaj na finansijsku situaciju (jer im je to dojadilo i to slušaju svaki dan). Ako su ti panduri pisali sve kako jeste po zakonu, onda kod sudije, kao nisam hteo, al' eto desilo se, a ukoliko se desi da panduri nisu u pravu, onda kod sudije i na sav glas i zakon i državu i policiju koja ne zna svoj posao i sve po spisku što ti sad ni kriv ni dužan moraš kod sudije kao kriminalac, i počneš da navodiš članove zakona (imao sam i ovu situaciju i izjava je bila na skoro dve A4 stranice).

Jbga, poenta je u odlazenju kod sudije, a bas da se cimam samo zbog toga ne isplati mi se, ali nikako... onda cu da im dam tih 5k i nek se nose.
Inace, lik me je uvatio, kad sam izasao sa parkinga i jos pricao na mob. Javio sam se dok sam bio na parking mestu, a posto sam relativno zurio, krenuo sam i ubrzo zavrsio razgovor. Lici mi na ovu tvoju pricu oko pojasa...

Možeš da probaš i drugu varijantu. Pošto nisi iz NSa, probaj da stupiš sa sudijom u kontakt i kažeš da želiš da dostaviš pismenu izjavu zbog toga, jer se ne slažeš sa svime što je saobraćajni policajac naveo.
Onda lepo napiši tak'a i tak'a stvar, potpiši dva komada i zapakuj u kovertu i pošalji na adresu koju ti da sudija ili ako možeš da pošalješ faksom još bolje bi bilo.
Pa kroz pola godine-godinu, stiće ti rešenje...

Bugarin vozio sa 5,65 promila alkohola u krvi

Bugarska policija uhapsila je jednog vozača koji je vozio sa 5,65 promila alkohola u krvi.

Neslavni rekord postavio je četrdesetjednogodišnji K.I. iz Kozloduja.

On je upravljao vozilom "micubiši kolt" nakon što je popio dve flaše rakije.

Pijani vozač objasnio je saobraćajcima da se "počastio" sa prijateljima.

Autor : Srna

Bugarska policija uhapsila je jednog vozača koji je vozio sa 5,65 promila alkohola u krvi.

:rotf::rotf::rotf::rotf::worth::worth::worth::hahaha::hahaha::hahaha:

:worth::worth::worth:

"ali nije saopšteno njeno ime u interesu istrage."
fuyou_2-1.gif

Back