Ponovicu jos jednom:
""Zivot i snovi su listovi jedne te iste knjige" Sopenhauer"
A ta ista knjiga objektivisace isti sat u tvom snu i taj isti sat iz sna objektivisace kao opazaj u u ovom tkz. "budnom snu" poznateijem kao "realan svet". Ista transcendenta sustina se tu objektivira.
""Zivot i snovi su listovi jedne te iste knjige" Sopenhauer"
.. kako se zove ta knjiga ..?
.. "ja" ..?
.. mislim da si negde ranije rekao da je razum taj koji objektivizira ..
.. koja je uloga razuma u snu ..?
.. i koji je njegov udeo u snu .. u odnosu na ne-san ..?
Poenta sna nije pitanje "kako".
.. znam da nije ..
.. ali pitanje ima za cilj da se dođe do poente ..
Niko ti nece odgvoriti na to pitanje ili ce ti odgvoriti ali prateci svoj apsurd"Svet objekata je realan" . Znacenje o snovima i ovom svetu koji je takodje san dace ti filozofija.. idealisticka filozofija.
.. čekaj .. je li vreme objekat ..?
.. možeš mi na to odgovoriti tamo .. na topicu koji se tiče vremena ..
Likovi iz sna i opazaji ovog budnog sna koji zovemo "realan svet" jesu objektivacije iste transcendentne sustine.
.. e sad .. pazi .. ovo je zanimljivo ..
.. ovaj život .. koji nije san .. taj .. svet objekata ..
.. zašto ljudi taj svet drže realnim .. a svet sna nerealnim .. kad su im i jedan i drugi jednako u iskustvu ..?
.. prvo ..
.. sto koji je bio na sredini sobe danas bić na sredini sobe i sutra ..
.. to je iskustvo koje se ponavlja ..
.. drugo .. za sto koji se nalazi na sredini sobe i mnogi će drugi koji uđu u sobu reći da je on tu ..
.. a kod sna .. računa se da je .. moj san moj san .. nema zajedničkog iskustva ..
.. problem nastaje u ovim situacijama ..
(.. i sad govorim o svojim snovima .. koji jesu unekoliko čudni .. zato što su često lucidni i prediktivni ..)
.. prvo .. ako sanjaš san koji će se sutra nastaviti .. kao što se juče nadovezuje na danas a danas na sutra ..
.. drugo .. ako se desi da sa nekim imaš iskustvo zajedničkog sna ..
.. meni se jednom desilo .. (.. i od tad pomalo čeznem da se desi opet .. jer je vrlo zanimljivo ..)
.. sanjam dakle san .. u tom snu još neko ..
.. dešava se nešto u šta smo u snu oboje uključeni .. (.. obe .. u ovom slučaju .. )
.. sutradan saznaješ da je i ta druga osoba sanjala isti san .. dakle .. bila na istom mestu u isto vreme ..
.. dakle .. moguće je da u snu postoji kontinuitet ..
.. i moguće je zajedničko iskustvo različitih osoba ..
(.. još je svašta moguće .. kontolisati tok sna voljom .. recimo ..)