- Poruka
- 13.583
Odlično! Kao u porodici Adams "Stvar"!kao tvoje priče funkcioniraju bez sujekta.![]()

Šalim se ,ali veštinom meditacije zaista možeš doživeti da si objekat nezainteresovani...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Odlično! Kao u porodici Adams "Stvar"!kao tvoje priče funkcioniraju bez sujekta.![]()

Ako jednom ,nakon mnogo meditacija i izvlačenja sadržaja iz podsvesnog (zaguranog u zaborav!)ovladaš i drugom stranom mozga-Razmisljam uvek o snovima. Moji snovi su obicno orjentisani na faze koje momentalno prolazim. Tako je to i sa onim snom gde sam se kao bednicu videla. Taj san intepretiram kao strah u egzistenciji ... strah od neuspeha(poslovnog) i propada... Ponekad mi cak uspe da i snovima upravljam. Na primer, desavalo mi se kada sam nesto lose sanjala da sam jednostavno san prekinula jer mi se nije svidjao: Dosta, sada - znam da sanjas - sanjaj nesto lepse. Ali, nastaviti nesto lepse sanjati, mislim da mi to nije bas uspevalo - ne secam se dobro - mozda i jeste... ali jedno znam a to je, da nisam nastavila sa istim losim snom. Desilo se nekoliko puta kada sam shvatila da sanjam, da sam mogla da upravljam desavanjima kao na nekoj kompjuterskoj igrici ali sada se ne secam sta je to bilo!
![]()

" Роберт Фалер" nije "neki"! Robert Pfaller je neko. A ko si ti?Tvoju aroganciju sam davno primetila ali uvek sam joj se samo smeskala, nikada mi nije bila tako antipaticna kao sada. Imam strasan prezir prema ljudima koji se ni malo ne ustrucavaju degradirati nekog (i jos njima nepoznatog)coveka. O ovom filozofu, koji poseduje internacionalnu paznju, ti nista ne znas - nikad nisi za njega cuo - toliko si arogantan, cak ti je nebitno da mu ime tacno prepises.
Ok. Peace ... ajd' dobro - ja sam spremna da pustim dobrog andjela kroz prostor i to cu i uraditi Pogledajte prilog 277398 - ali da bi ovaj andjeo osta u prostoru, zamolila bih te da prema meni reduciras aroganciju(u slucaju da mi se iznova obratis).![]()
Јасно је да је она функција духа која ствара боје, мирисе, укусе и остале дражи у опажајној представи будног стања, иста она која ствара те исте боје и дражи у сновима. И да је грађа опажајног света истоветна грађи сна. Дакле, ради се о једном истом. О једном истом продукту свести.
Можемо ту једино поставити питање шта се онда показује у тој грађи. Шта изазива боје у опажајном свету, а шта у сновима?
И ту је одговор идентичан. Ствар по себи. Она делује на свест без престанка и свест је интрепретира својим осећајима и опажајним формама простора и времена.
То се дешава и у сновима. И ту ствар по себи делује на свест али другим путевима него што је чулност а свест са својим формама сазанња мора то да преведе на свој језик слика и симбола, простора и времена Тако добијамо сан. И у том смилсу појава која нам се прикаузује као сан заправо је ближа ствари по себи . Снове можемо не само сматрати од исте врсте, већ у метафизичком смсилу они су ближи правој реалносТи ствари по себи, од овога будног сна који нам је скоро потпуно заклања.
Живот и снови само су појава , представа, а не права сушастевност ствари по себи која је воља..
То се дешава и у сновима. И ту ствар по себи делује на свест али другим путевима него што је чулност а свест са својим формама сазанња мора то да преведе на свој језик слика и симбола, простора и времена Тако добијамо сан. И у том смилсу појава која нам се прикаузује као сан заправо је ближа ствари по себи . Снове можемо не само сматрати од исте врсте, већ у метафизичком смсилу они су ближи правој реалносТи ствари по себи, од овога будног сна који нам је скоро потпуно заклања.
Razmišljanje Čuang Cea je bazirano na mislima koje potiču od reči...
Savremena psihologija ne uzima u razmatranje takve spekulacije-bavi se isključivo ponašanjem tj.akcijama...
San je ,naravno,većim delom nesvesna funkcija i ima svoju ulogu u relaksiranju
psihosomatskog sistema čoveka...Pridavati relaksirajućim funkcijama bi bilo ravno pridavanju seksualnoj aktivnosti
intelektualnih ostvarenja...
Biheviorizam je jasanonašanje pokazuje sve osobine čoveka pa i drugih bića...
Mislim, necu da kvarim temu, ali ja bih bila presrecna da sanjam da sam leptir (negde sam procitala da je leptir ustvari simbol duse, sto ne znaci da ja nemam dusu), ono sto ja najcesce sanjam, to ni Hickok ne bi mogao rezirati
U svakom slucaju, mislim da leptir predstavlja teznju coveka za slobodom, za letom negde gde je bolje, a ako cemo pravo, sve to pocinje u ljudskom umu, podsvesti pa i svesti, i kao takvo se moze tumaciti na nacin na koji sam napisala. Na konkretno pitanje nemam odgovor, osim ako se prethodno napisano ne uzme kao jedan od nacina da se "enigma" resi...
JO, za mene su snovi put do najviših saznanja o životu i do naše najviše duhovne realizacije... ali to ne treba da i drugi tako prihvate. Samo da napomenem da su moji komentari u skladu sa tim mojim prihvatanjem i vidjenjem.Razmisljam uvek o snovima. Moji snovi su obicno orjentisani na faze koje momentalno prolazim. Tako je to i sa onim snom gde sam se kao bednicu videla. Taj san intepretiram kao strah u egzistenciji ... strah od neuspeha(poslovnog) i propada... Ponekad mi cak uspe da i snovima upravljam. Na primer, desavalo mi se kada sam nesto lose sanjala da sam jednostavno san prekinula jer mi se nije svidjao: Dosta, sada - znam da sanjas - sanjaj nesto lepse. Ali, nastaviti nesto lepse sanjati, mislim da mi to nije bas uspevalo - ne secam se dobro - mozda i jeste... ali jedno znam a to je, da nisam nastavila sa istim losim snom. Desilo se nekoliko puta kada sam shvatila da sanjam, da sam mogla da upravljam desavanjima kao na nekoj kompjuterskoj igrici ali sada se ne secam sta je to bilo!
![]()
![]()
Osnovno idealisticko shvatanje do koga je dosla Zapadna filozofija ,kao realno najvece dostignuce covecje misli uopste, bilo je davno sadrzano ,kao intuicija, u kineskoj filozofiji.
Dakle pitanje glasi:
Da li ste covek ,koji je nocas sanjao leptira, ili ste leptir koji sanja da je covek ....i jos uvek sanja ?
O K,ali ko je tu koga svestan.Čovek leptira ili leptir čoveka...Ni jedno smo ni drugo.
DUH, ili Biće smo koje Sebe projektuje u jedno ili drugo iskustvo, pomijerajući svoju pažnju sa Svjesnosti-o-Sebi-'čovjeku' na Svjesnost-o-Sebi-'leptiru', poistovjećujući se pri tom sa onom Svjesnošću u čijoj realnosti je njegova pažnja
centrirana. Odatle je jasno zašto se Duh doživljava 'jednim' ili 'drugim' iskustvom ('bićem') imajući 'misli i želje' jednog ili drugog.

O K,ali ko je tu koga svestan.Čovek leptira ili leptir čoveka...
Čekaj...A kakve veze imaju čovek i leptir inače u prirodi? Ko kome sleti na nos?![]()
U 'čovjeku', duh je svjestan Sebe-'čovjeka' i svih 'misli i želja' što ih kao 'čovjek' ima.
Takođe, dok se doživljava (poistovjećuje sa) 'čovjekom' duh je svjestan leptira kao 'nečeka' izvan Sebe-čovjeka i obrnuto, kad je leptir...
.

Eh, ko te ne zna dijamntima bi te platio. Al viš, tvoj Belov te demantuje. On se jadničak viže ne usuđuje ni za leptirima skakati.Kad je mali,mačak skače za leptirima,lovi ih,a kad poraste više ih ne ...hvata...Samo mačke...![]()

Eh, ko te ne zna dijamntima bi te platio. Al viš, tvoj Belov te demantuje. On se jadničak viže ne usuđuje ni za leptirima skakati.![]()

Ja, Čuang-cu, sanjao sam da sam leptir, leptir koji leprša ovamo i onamo, sa željama i mislima što ih ima leptir. Znao sam samo to da sledim običaje koje sledi leptir i bio sam posve nesvestan svoje ljudske prirode. Odjednom sam se probudio i ležao u krevetu JA SAM. I sada više ne znam jesam li bio čovek koji je sanjao da je leptir, ili sam sada leptir koji sanja da je čovek.
Čuang-cu (369?-286? pre n.e.) kineski filozof
![]()
Osnovno idealisticko shvatanje do koga je dosla Zapadna filozofija ,kao realno najvece dostignuce covecje misli uopste, bilo je davno sadrzano ,kao intuicija, u kineskoj filozofiji.
Dakle pitanje glasi:
Da li ste covek ,koji je nocas sanjao leptira, ili ste leptir koji sanja da je covek ....i jos uvek sanja ?
Uistinu Arhiloh je samo usplamteli čovek sto voli i mrzi, samo vizija genija koji više nije Arhiloh, vec genije sveta.
Mi kao saznavaoci nismo jedno i istovetno sa bićem koje, kao jedini tvorac i gledalac komedije umetnosti , priredjuje sebi večito uživanje.
Niče iz Rodjenja tragedije.
Ja, Čuang-cu, sanjao sam da sam leptir, leptir koji leprša ovamo i onamo, sa željama i mislima što ih ima leptir. Znao sam samo to da sledim običaje koje sledi leptir i bio sam posve nesvestan svoje ljudske prirode. Odjednom sam se probudio i ležao u krevetu JA SAM. I sada više ne znam jesam li bio čovek koji je sanjao da je leptir, ili sam sada leptir koji sanja da je čovek.
Čuang-cu (369?-286? pre n.e.) kineski filozof
Dakle pitanje glasi:

Mi smo građa od koje se prave
Snovi, i naš mali život nam je snom
Zaokružen.
Šekspir