- Poruka
- 8.892
...često gršimo kad je reč o majstorima retkih misli... u vremenima kad su delovali , misleća samostalno bila je nemoguća .....dat period kineske istorije je završna faza državnog legalizma ( kao najvećeg oblika terorizma u ljudskom postojanju --- nešto danas od toga je na našoj sceni / ceo vek ) , tako da je citirani kinez bio državni mislilac ( ustoličeni ) ...njegov posao je bio da obezvređuje čovekovo "JA" i relativizuje njgovo biće .... idealizam na kineski nači ( oj puriša stoko grdna, što se mučiš što se prčiš ) ..... majstor manipulacije u ime kvazi duhovnosti ------ kad je upitanju sloboda svakog postojećeg čoveka , kao neponovljivog jedinstvenog događaja u kosmosu ; ovo je vrazologija koja vrši destrukciju uma i ništa više ....jednom rečju glupost ( samo zato što postojim i samo zato što moje postojanje kad god sam svestan sebe sama , ugrožava vlastoljubive ništake i preti da im ruinira vlast ) ....dakle , plaćeni mislilac tako je profesionalno odradio posao, da drži i danas porobljene dve miljarde ljudi koji rade za čašu supe ceo dan od danas do sutra......žalosno kako nas bedno pokradoše duhovni ništaci na našim prostorima !
Vidim da se još žrtava primilo na ta mizerna nipodaštavanja HUMANIH vrednosti! Čak sam i moderatora pdf našao da je svojevremeno citirala Tagoru u kontekstu ove teme...A tema je ustvari ANTIHUMANA kako to poput tradicionalnih,mudrih filozofa,zapaža Lončar!
Takve su u osnovi sve idealističke teme:UNIŽAVAJU ČOVEKA,poistovečuju ga sa malim nerazumnim leptirom,MINORIZUJU GA SLAVEĆI OGROMNOST APSOLUTNOG JEDINSTVENOG...
Treba ponovo da se rodi jedan Servantes i da napiše opet jednog modernijeg Don Kihota filozofskim vitezovima ezoteričnih vetrenjača!!!
Da li je to dodavanje gasa pravoslavlju po potrebama SPC čiji uticaj slabi (kao i svih religija kako nauke napreduju),a vlastodršcima odgovara zaglupljivanje i neznanje (izdvajanje za nauku ni 2% BDP) ili je neka inercija linije manjeg otpora-tek,ovde je nauka JERES. TUGA...