- Poruka
- 184
Boshnjaci ne postoje.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Takodjer nerviraju me fotografije Ratka Mladica i mrzim ga u ime Boga i njegove sljedbenike.
Zamolio bih neke ljude da ne laju nama nego da reaguju na temu koja je postavljena.
Kao drugo, Muslimani koji pricaju Bosnjacki jezik u Srbiji su Bosnjaci. Isti su kao Bosnjaci iz Bosne.
Док смо ми Бошњаци само 1.5% од популације у Србији не можемо ништа. Морамо то схватити.
На другој страни није нам лоше овде. Али нисмо задовољни исто.
...Stvar je u dva razloga a to je potrijeba osnivanja muslimanske teritorijalne jedinice i potrijeba spajanja jednog etnosa Bosnjackog u historijskim granicama Osmanlijskog carstva.

...Kao drugo, Muslimani koji pricaju Bosnjacki jezik u Srbiji su Bosnjaci. Isti su kao Bosnjaci iz Bosne.
I na kraju kao Marin55 poceo sam malo da salim i biti neiskren sa vama.Priznajem da je Kosovo neovisna drzava i prinzajem da su mi svi muslimani braca.

Zamolio bih neke ljude da ne laju nama nego da reaguju na temu koja je postavljena.
Kao drugo, Muslimani koji pricaju Bosnjacki jezik u Srbiji su Bosnjaci. Isti su kao Bosnjaci iz Bosne.
![]()
Cao,
Sandzak je historijska regionalna jedinica i ona je kompaktna i jedinstvena bila kroz proslost a sada je razdovojena u dva regiona a jedna nacija ili vjerska zajednica muslimani su razdvojeni jedni od drugih i nemaju kompaktnu provinciju.Sta se misli u vezi toga i da li je cilj Srbije da raseli Bosnjacki narod ili da narodo Bosnjacki drzi u podijeljenoj administrativnoj jedinici.
U ovoj novoj Bosnjackoj deklaraciji je navedeno da se muslimani Sandzaka izjasnjavaju Bosnjacima, da se Bosna i Hercegovina racuna maticom i da se u skolama uvede Bosanski jezik i Knjizevnost a posebno se trazi regionalna teritorijalna jedinica za Sandzak.
Sta ti ovde nije jasno?
Ethnic groups
48% Bosniak
32% Serb
19% Croat

opet regioni i podele...dokle bre vise da se delimo i prebrojavamo...zar opet da pravimo nahije i knezevine,samo sto cemo im dati malo modernija imena...nije sija nego vrat !
Brale, ili da se briše Vojvodina ili da se naprave regioni. Trećega nema, ovako ne može više. Asimetrično uređenje, ne postoji nigdje u svijetu, a bez ikakvog razloga, kapiraš?
Sto svak ovako komplicirano razmislja, odgovori na tvoja pitanja su:
Bosna je Bosna, Sandzak je Sandzak (ili kako vi kazete Raska)
Bosna je multietnicka drzava, ali dominiraju je Bosnjaci.
Sandzak je region u Srbiji. Turci pricaju Turski a mi Bosnjacki.
Hrvati iz Bosne pricaju Hrvatski jezik, purgeri?
Crnogorci pricaju Srpski-Ijekavski.
Covjek bi jos i rekao da sandzacki Bosnjaci nemaju pravo na svoj region, ali kad se pogleda kako se ponasaju Srbi u okolnim drzavama...
Znaci, mrtvo-hladno krenu u rat da bi u drugoj zemlji zaokruzili region na nacionalno-religijskom principu, ali kad neko drugi na isti fazon trazi takav region u Serbiji, e onda ne moze to tako nego samo ekonomsko-geografski regioni i sta ti ja znam.
Stoga podrzavam ovaj zahtjev ne ulazeci u njegovu opravdanost vec zbog cistog licemjerja Srba.

Republika srpska je federalna jedinica ... druze![]()

A po cemu ste to isti,.................Zamolio bih neke ljude da ne laju nama nego da reaguju na temu koja je postavljena.

, jedan zlatiborski u kojem ce biti priboj prijepolje sjenica i nova varos, i drugi raski u kojem ce biti novi pazar i tutin zajedno sa raskom kraljevom i vrnjackom banjom.