Sandzak treba dobiti region

Čoveče, ne pravi se region iz socijalnih već iz ekonomskih i geopolitičkih razloga.

To nije tacno.Regioni se dijele samo na mentalitetskoj razini i historijskim granicama jedne oblasti rejona.Kashmir ne bi bio Kashmir nego bi se podijelio sa Jammu, ali Jammu je Jammu a Kashmir je Kashmir pa makar bio podijeljen izmedju Kine Pakistana i Indije.

To nije tacno.Regioni se dijele samo na mentalitetskoj razini i historijskim granicama jedne oblasti rejona.Kashmir ne bi bio Kashmir nego bi se podijelio sa Jammu, ali Jammu je Jammu a Kashmir je Kashmir pa makar bio podijeljen izmedju Kine Pakistana i Indije.

Pa ti idi na Kašmir i rešio si problem.
Trenutno živiš u Srbiji koja je multietnička i nema sukoba među nacijama pa da se po tom osnovu delimo. Razlozi za regionalizaciju kod nas su objašnjeni pa možeš ili da ih prihvatiš ili da se seliš, nema trećeg.

Sandzak bi dobio svoju teritorijalnu regionalnu jedinicu na osnovu historije kao sto je to Vojvodina u pitanju ili Srijem, Backa i Banat, cak Sandzak je puno historijski vazniji od ovih pomenutih jer se Sandzak zajedno sa Kosovom spominjao na Berlinskom Kongresu 1878 godine i da se ravnao sa Kosovom a to sto negdje Bosnjaci ne sacinjavaju vecinu je posljedica ekonomskih mogucnosti u Srbiji i posljedica je Milosevica a svi se oni mogu vratiti na svoja ognjista pa cak i Pljevljaci se mogu vratiti nazad na svoja ognjista.Stvar je u tome da se ne moze razdvajati muslimanska vjerska zajednica u Srbiji na dva dijela, nego oni moraju dobiti svoju provinciju koja ce biti poznata po tome sto u njoj izve Bosnjaci muslimani.Mislim da se u Srbiji treba vratiti Lion i da pomgone u sagledavanju cinjenica da se muslimanskom narodu pomogne u Srbiji.Stvar je u dva razloga a to je potrijeba osnivanja muslimanske teritorijalne jedinice i potrijeba spajanja jednog etnosa Bosnjackog u historijskim granicama Osmanlijskog carstva.

Марјане, Марјане, банован си на оној теми Србија је моја држава коју си ти поставио па сада преко клона опет зајеб****...

Најбоље да прво пробате да издвојите "Санџак" у ЦГ код Мила... па тек онда овде у Србији...:hahaha:

Evo cini mi se da imam rjsenje za pitanje Sandzaka.Sandzak uporedjujem sa Kashmirom koji je podijeljen u jednoj drzavi Kini i Pakistanu a preostali dio Indijskog Kashmira je pripojen Jammu i zato se oni nazivaju taj region Jammu & Kashmir pa stoga nadovjezujem se da se moze osnovati poseban region sa cijelim Sandzakom i Kraljevom zajedno i da se nazivaju Sandzak i Kraljevo.

Ja ipak mislim da Sandzak nema bas historiju iz Osmanlijskog carstva nego i iz Raske i da je prva srpska drzava Raska i Duklja i da se to u narodu ne moze izbrisati i Raska podijeliti u dva regiona.

Ipak ostavimo Rasku i kazimo da ipak u Srbiji postoje Bosnjaci koji su naseljeni duz Pazara, Sjenice, Prijepolja i Priboja.Njih niko ne moze raseliti niti reci da su podstanari u Srbiji oni su dio Srbijanske realnosti i ta realnost su dva regiona koja odvajaju Bosnjake medjusobno.

niko nece da vas raseljava ali ne mogu sv i bosnjaci biti u regionu jednom vec moraju biti u 2 ili 3.

imate sva prava koja vam pripadaju kao manjinskom narodu , ali Srbi moraju biti vecina u svakom regionu u Srbiji - necemo dozvoliti Kosovo opet. Nijedan region u Srbiji ne sme biti bez srpske vecine.

Covjek bi jos i rekao da sandzacki Bosnjaci nemaju pravo na svoj region, ali kad se pogleda kako se ponasaju Srbi u okolnim drzavama...

Znaci, mrtvo-hladno krenu u rat da bi u drugoj zemlji zaokruzili region na nacionalno-religijskom principu, ali kad neko drugi na isti fazon trazi takav region u Serbiji, e onda ne moze to tako nego samo ekonomsko-geografski regioni i sta ti ja znam.

Stoga podrzavam ovaj zahtjev ne ulazeci u njegovu opravdanost vec zbog cistog licemjerja Srba.

Evo cini mi se da imam rjsenje za pitanje Sandzaka.Sandzak uporedjujem sa Kashmirom koji je podijeljen u jednoj drzavi Kini i Pakistanu a preostali dio Indijskog Kashmira je pripojen Jammu i zato se oni nazivaju taj region Jammu & Kashmir pa stoga nadovjezujem se da se moze osnovati poseban region sa cijelim Sandzakom i Kraljevom zajedno i da se nazivaju Sandzak i Kraljevo.

Trk u Vladu da to predložiš :klap:

Covjek bi jos i rekao da sandzacki Bosnjaci nemaju pravo na svoj region, ali kad se pogleda kako se ponasaju Srbi u okolnim drzavama...

Znaci, mrtvo-hladno krenu u rat da bi u drugoj zemlji zaokruzili region na nacionalno-religijskom principu, ali kad neko drugi na isti fazon trazi takav region u Serbiji, e onda ne moze to tako nego samo ekonomsko-geografski regioni i sta ti ja znam.

Stoga podrzavam ovaj zahtjev ne ulazeci u njegovu opravdanost vec zbog cistog licemjerja Srba.

A nije licemerje da podrzavas ovo a ne podrzavas srpsku Krajinu :think:

Klasicno menjanje teza u fashistickom sltilu,koja je nacija na balkanu osim shiptarske u srpskoj drzavi na osnovu vecine proglasila drzavu :think:

Shiptari proglase drzavu na osnovu vecine,ali su srbi i dalje licemerni,pa sad bi i sandzak trebao esto da uradi jer su srbi licemerni,a vi koji ste proterali 450 000 ljudi,niste :dash:

Cek burazeru,da podelimo mi sve okolne drzave kao sto se radi na Kosmetu(krajina,srpska,cg),po istom principu-posteno-bez ikakvog nasilja,a onda mozemo da pregovaramo o 2 krugu zajebancija.

nema nista od vecinsko islamskog regiona zato sto to ne odgovara nama Srbima.

Nama odgovara da vas je sto manje u Srbiji i da se nista ne pitate a ne da nam kroijte kapu. Vama odgovara da se grupisete u jedan region nama ne.

Mi smo vecina - znaci nasa je zadnja.

U jednom takvom regionu bila bi dva glavna grada Kraljevo i Novi Pazar s time sto bi neki centri bili pod Kraljevom kao sto je MUP i Vojska i jos neke vaznije funkcije.Vremenom bi se Sandzak kao region mogao otcjepiti od Kraljeva i tako steci potpunu teritorijalnu regionalnu jedinicu.

Ako Srbija ne pristane na to, zivjecemo kao sto smo zivjeli do sada i bez Sandzackog regiona.

Klasicno menjanje teza u fashistickom sltilu,koja je nacija na balkanu osim shiptarske u srpskoj drzavi na osnovu vecine proglasila drzavu :think:

Shiptari proglase drzavu na osnovu vecine,ali su srbi i dalje licemerni,pa sad bi i sandzak trebao esto da uradi jer su srbi licemerni,a vi koji ste proterali 450 000 ljudi,niste :dash:

Cek burazeru,da podelimo mi sve okolne drzave kao sto se radi na Kosmetu(krajina,srpska,cg),po istom principu-posteno-bez ikakvog nasilja,a onda mozemo da pregovaramo o 2 krugu zajebancija.

Nece biti. Upravo se radi o tome da vi zdusno podrzavate kojekakve "Krajine" a kad dodje do ovakvog prijedloga retorika vam se okrene za 180 stepeni.

Koja nacija je na osnovu vecine proglasila drzavu? Pa srpska nacija, druskane, u Hrvatskoj i u BiH. A vecina je na odredjenom teritoriju stvorena zna se kako.

Znaci, sad da vam Bosnjaci u Sandzaku proglase recimo nekakvu svoju BAO i formiraju alternativne organe vlasti, sta bi rekao? Ne bi ti se svidjelo, a?

I koliko znam Kosovo nije podijeljeno, u svojim je granicama.

A zasto da se razadvajaju Bosnjaci iz prijepolja i Bosnjaci Novog Pazara?Zasto to ne bi moglo biti jedna teritorijalna zajednica i da se muslimani spoje u jednoj provinciji ne trazi se autonomija ni republika nego samo region majka mu stara.

Ako uspes da odgovoris na pitanje zasto se razdvajaju Srbi iz Bosne,Hrvatske,Srbije ,Kosova i Makedonije,...........
pa ..............mozda dobijes odgovor na tvoje pitanje:roll:

bosnjaka u srbiji ima samo 136.000. Slazem se da trebaju da imaju sva prava koja im pripadaju kao pripadnicima manjinskog naroda , al ne mozemo celu Srbioju okrenuti naopako radi njih. Znaci imaju sva manjinska prava ali nikakav region ne mogu imati svoj nacionalni jer su vecina u samo 3 opstine u Srbiji , sto je nedovoljno za formiranje bilo kakvog regiona. Oni bi hteli da u nekakav region uvuku Priboj Prijepolje i Novu Varos, al tamo su Srbi vecina i od toga nema nista sobzirom da oni to nece.

Ma vidi ti kako se kriteriji mijenjaju prema dnevnopolitickim potrebama... :lol:

Mi Hrvati smo u Hrvatskoj vecina i nasa je zadnja. Bosnjaci u BiH su vecina i njihova je zadnja.

Za hrvatsku si nazalost u pravu, za tzv. "BiH" nisi, jer je Republika Srpska medjunarodno priznat entitet i u njemu su Srbi vecina. Dakle Srbi su vecina u Srbiji, Srbi su vecina u Republici Srpskoj i bice kako oni kazu.

Ma vidi ti kako se kriteriji mijenjaju prema dnevnopolitickim potrebama... :lol:

Mi Hrvati smo u Hrvatskoj vecina i nasa je zadnja. Bosnjaci u BiH su vecina i njihova je zadnja.

Eto, to si ti sad rekao.

bosnjaci nisu vecina u BIH i njihova ne moze biti zadnja. u hrvatskoj hrvati jesu vecina i njihova je bila zadnja - pobili su i proterali srbe koji nisu hteli da zive u drzavi uredjenoj po hrvatskoj volji.

stoga - ako srbi nemaju prava nikakva u hrvatskoj ni sopstveni nacionalni region ne mogu ga imati ni drugi u srbiji.

ko sto neko rece srbija je gradjanska drzava i bilo kakvi nacionalni regioni ne dolaze u obzir pogotovo sto znamko kako se sve to zavrsilo na kosovu.

Cek burazeru,da podelimo mi sve okolne drzave kao sto se radi na Kosmetu(krajina,srpska,cg),po istom principu-posteno-bez ikakvog nasilja,a onda mozemo da pregovaramo o 2 krugu zajebancija
.

:ok::ok::ok: Сјајан коментар!

Него само да потсетим на недавну изјаву швапског хохштаплера у облику амбасадора Швабије у Србији:
ИЗЈАВЕ ЦОБЕЛА МЕШАЊЕ У УНУТРАШЊЕ СТВАРИ СРБИЈЕ
13.04.2007.

У саопштењу са седнице Владе Србије наведено је тада да Београд очекује објашњење немачке владе да ли је амбасадор Цобел изнео званичне ставове Берлина. Влада Србије је оценила да је амбасадор Цобел на више начина покренуо питање територијалног интегритета и суверенитета Србије и питање непроменљивости њених међународно признатих граница, а упркос указаном гостопримству Србије

Влада Србије уручила је најоштрији протест Влади Немачке због изјаваамбасадора Андреаса Цобела, потврђено је Тањугу.
"Амбасадор Србије Огњен Прибићевић уручио је данас Влади Немачке најоштрији протест Владе Србије због изјава немачког амбасадора Андереаса Цобела у којима се он на најгрубљи начин умешао у унутрашње ствари Србије", рекао је агенцији Тањуг шеф владине Канцеларије за сарадњу с медијима Срђан Ђурић.
Влада Србије најавила је јуче поподне да ће упути најоштрији протест Влади Немачке због изјава амбасадора Цобела којима се "на најгрубљи начин меша у унутрашње ствари Србије".

На седници Владе Србије је констатовано да је "у свим досадашњим контактима на високом државном нивоу између Србије и Немачке била исказана и потврђена међусобно добра воља да две земље развијају добре односе". "Надамо се да ћемо у најкраћем року добити јасно разјашњење Владе Немачке о изнетим ставовима амбасадора Цобела", наведено је у саопштењу.

Немачки амбасадор изјавио је у среду да би проблем Косова требало решити што пре "у смислу надзиране независности", а да би, у супротном, могли да буду отворени проблеми у Војводини и Санџаку. Он је оценио и да би "инсистирање" на Косову као делу Србије, с обзиром на то да је оно у саставу Србије од 1912, могло, на пример, навести Мађарску да отвори питање Војводине, која је у Србији од 1918.године.

Цобел се јуче поподне, након што је Влада Србије издала саопштење, сазвао конференцију за новинаре на којој се извинио због својих изјава на сесији Форума за међународне односе Европског покрета у Србији. Немачки дипломата је тада казао да те изјаве, без обзира како су их медији пренели, представљају његов лични став, а не став ЕУ или немачке владе.
"Желео бих још једном да разјасним да нисам изнео став, нити сматрам, да постоје историјске претензије Мађарске према Војводини, као и да не мислим да Мађарска намерава да их испољи", рекао је немачки амбасадор.

Za hrvatsku si nazalost u pravu, za tzv. "BiH" nisi, jer je Republika Srpska medjunarodno priznat entitet i u njemu su Srbi vecina. Dakle Srbi su vecina u Srbiji, Srbi su vecina u Republici Srpskoj i bice kako oni kazu.

A zasto recimo prije rata u BiH Srbi nisu rekli "ok, Bosnjaci su vecina i bice kako oni kazu" nego su isli na osnivanje iskljucivo srpskih regija? :lol:

bosnjaci nisu vecina u BIH i njihova ne moze biti zadnja. u hrvatskoj hrvati jesu vecina i njihova je bila zadnja - pobili su i proterali srbe koji nisu hteli da zive u drzavi uredjenoj po hrvatskoj volji.

stoga - ako srbi nemaju prava nikakva u hrvatskoj ni sopstveni nacionalni region ne mogu ga imati ni drugi u srbiji.

ko sto neko rece srbija je gradjanska drzava i bilo kakvi nacionalni regioni ne dolaze u obzir pogotovo sto znamko kako se sve to zavrsilo na kosovu.

Pa i BiH i Hrvatska su bile gradjanske drzave pa su Srbi pokusali da ostvare nacionalni region. :lol: Sta sad, negirate to pravo drugima?

A Bosnjaci su vecina u BiH i sad i prije rata, a kako stvari stoje uskoro bi mogli biti i natpolovicna vecina.

Back