Samoubistvo?!

• Začetnik teme Začetnik teme lara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Prosto mi je neverovatno da covek sebe preceni do te mere da se drzne da uopste pomisli kako je dostojan da oduzme zivot. Koliko taj uobrazen moze da bude, cemer i tuga.

A sta cemo sa ljudima koji dugo umiru u strasnim mukama u bolnici,sta ako oni rese sebi da prekrate muke eutanazijom? Da li su oni uobrazeni? Da li su uobrazeni veterani koji imaju PTS od uzasnih scena rata koji kada cuju pucanje gume ili pad noza na pod u podsvest im se vracaju slike rata i koji nocom nemogu da spavaju jer non stop sanjaju jedan te isti san sa ratista? Da li su oni uobrazeni ako rese da se ubiju? Imas i normalne ljude koji su preterano emotivni i koji neku emociju dozivljavaju 100 puta jace od normalnog coveka,e sada ti se kidas oko nekog a ti si normalan,a kako je tek onda njima? Vidim bas ste mastoviti,obicno samoubice gledaju da to bude brzo i bezbolno,dajte bolje savete! Elem poznajem devojku koja se nagutala lekova jer je jedan decko ostavio,sada je narkoman ali ne akticni vec pasivni,s vremena na vreme se spici,probala je i heroin ql devojka,lepa ali *** emocionalno bice a ne racionalno kao ti! NE sudi drugom,da ti nebi sudili! Ima jos jedna dobra izreka mladi ljudi gledaju kako slavno da umru,a stari ljudi kako da zivot sto skromnije prozive!

Prosto mi je neverovatno da covek sebe preceni do te mere da se drzne da uopste pomisli kako je dostojan da oduzme zivot. Koliko taj uobrazen moze da bude, cemer i tuga.

ne,ne vidim nista strasno u samoubistvu.
najgori nacin je kada prvo cekas,da vidis da li ces umreti ili neces,pa kad saznas,ako je ovo prvo,onda cekas da umres-odnosno,bolest za koju je izvestan smrtni ishod.
mada,psihicko stanje je svakako gore pri pokusaju samoubistva,nekom objektivnom procenom.

mada,u ovom trenutku,suocena sa ovim stanjem,msm da je mnogo bolja alternativa da ako si nezadovoljan svojim zivotom,a ne zelis/nemas snage/ne znas kako da ga promenis,uzmi citaj 24/7,to otvara nove vidike,a ako ne,barem zivis tudje zivote,ne svoj,pa ce jednoga dana mozda sve doci na svoje.

The manly way to commit suicide :
In Utica, Cato did not participate in the battle and, unwilling to live in a world led by Caesar and refusing even implicitly to grant Caesar the power to pardon him, he committed suicide in April 46 BC. According to Plutarch, Cato attempted to kill himself by stabbing himself with his own sword, but failed to do so due to an injured hand. Plutarch wrote:

Cato did not immediately die of the wound; but struggling, fell off the bed, and throwing down a little mathematical table that stood by, made such a noise that the servants, hearing it, cried out. And immediately his son and all his friends came into the chamber, where, seeing him lie weltering in his own blood, great part of his bowels out of his body, but himself still alive and able to look at them, they all stood in horror. The physician went to him, and would have put in his bowels, which were not pierced, and sewed up the wound; but Cato, recovering himself, and understanding the intention, thrust away the physician, plucked out his own bowels, and tearing open the wound, immediately expired.

On hearing of his death in Utica, Plutarch wrote that Caesar commented: "Cato, I grudge you your death, as you would have grudged me the preservation of your life."
(sa Wikipedije)

sad... svako je vlasnik svog života stoprocentno

definitivno nemam ni reloigijske ni moralne ni druge tripove

u tom smislu donekle čak smatram da je samoubistvo legitimno pravo svakog čovek... iz kojih god pobuda, ideja, razloga, ma kako god... mada tu sma malo pod znakom pitanja

ali realno kad pogledaš sve što imaš je činjenica da si živ i da dišeš... kao milijarde drugih... po čemu si ti tako specijalan da treba da sudiš i odlučuješ da li ćeš da živiš ili nećeš. zapravo kako kako uošte tako olako može neko da se odnosi prema tome, mislim imaš blanš kard da napraviš od svog života šta hoćeš... da ti neko da blanko ček da uzmeš sumu koja ti odgovara jel bi ga pocepao ili upsao milion dolara...

da ne se rem - naravno - ljudska misao je tako široka, tako nedefinišuća, promenljiva - da je besmisleno tumačiti takve stavri i suditi

opet iz ove perspektive krajnje mi je... pa nemam pravu reč... suludo, sebično, bahato, kukavički, debilno.......... uzimati sebi život tek tako

bilo šta drugo raditi... čak bolje ubijati druge nego sebe :mrgreen: stvarno.

suludo, sebično, bahato, kukavički, debilno.
hm,iz ove perspektive mozda bih se i slozila.
pogotovo bahato-ljudi umiru,iako ne zele to,a ti vadis pistolj zbog nekog sranja.

ali kukavicki ne-hajde,,proaj,pa vidim dokle ces da stignes?:lol:
sebicno-pa sad,u principu zivis za sebe,ali si okruzen ljudima,ali opet,ljudi zaboravljaju
suludo i debilno -to mi se najvise dopada

hm,iz ove perspektive mozda bih se i slozila.
pogotovo bahato-ljudi umiru,iako ne zele to,a ti vadis pistolj zbog nekog sranja.

ali kukavicki ne-hajde,,proaj,pa vidim dokle ces da stignes?:lol:
sebicno-pa sad,u principu zivis za sebe,ali si okruzen ljudima,ali opet,ljudi zaboravljaju
suludo i debilno -to mi se najvise dopada

probao sam zato i kažem
kukavički u širem smislu, kukavica je i onaj koji tako malo ceni sebe i svoj život i nema hrabrosti da ga živi, s druge strane itekako znam kolika su jajca potrebna za sam čin

uostalom nalupao sma prve reči koje su mi pale na pamet

SPOILER]

Nasloniti čelenku na sečivo i jupiduuuuu.

Haha, pravi mazohista :lol:

Elem, pre sam na samoubistvo gledao kao na kukavicki i sebican cin, u poslednje vreme sam shvatio da uopste nije kukavicki, ali i dalje mislim da je podosta sebican... :)

Limune, obrisala sam onaj post sa slikom i sve neprimjerene komentare ostalih chlanova.

Molim vas da ne pisete poruke tipa " I treba da se ubijes ", jer to je ono sto ionako depresivnim chlanovima ne treba!

Ne može moderator Foruma Krstarice biti odgovoran za nečije samoubilačke planove i misli (u krajnjem slučaju djela).

Lepo je sto se ogradjute , ili bar tako vi mislite, ali opet smatram to ogradjivanje bezvrednim, koliko procitah i tvoje postove cak sam dajes ideje cime bi mogli svoj, verujte, dragoceni zivot, koji kao sto sam rekla je jedan samo i zato posebno vredan, reprize nema,da skrate ili lise se njega.
Prema tome sama tema jos u tinedjerskom kutku bi samim tim trebala da ne postoji, ako i sam znas kako su sami tinedjeri u tim godinama jako podvodljivi i kako sve uzimaju zdravo za gotovo.
Pa te molim da se konsultujes sa ostalim moderatorima pa cak i super moderatorima da li ova tema treba i dalje postojati.

Ako je tema "samoubistvo", moderator kao i bilo koji chlan ima pravo da diskutuje na tu temu.
Moderatori Krstaricinog foruma nisu odgovorni za chlanove istog, njihov posao je da upute chlanove, odrzhavaju teme i kazhnjavaju svako ponashanje koje se kosi sa pravilnikom.
I na kraju, moderator Limunovo Drvo nije uopshte podsticao samoubistvo na ovoj temi. Iz postova se vidi da je zapravo bilo potpuno suprotno:

Prespavaj, uzmi koju čašu vina, ne bacaj život uzalud, barem pokušaj malko da ga učiniš smislenim i zanimljivim...

Ne dajte se ljudi...

Biće bezveze ako to uradiš, ali potpuno razumijem kako se osjećaš.
I kada je oblačno, sunce grije iza oblaka, izdrži, neka vrijeme prođe, možda i tebi svane.

Mislim da smo zavrshili s ovim.

Lepo je sto se ogradjute , ili bar tako vi mislite, ali opet smatram to ogradjivanje bezvrednim, koliko procitah i tvoje postove cak sam dajes ideje cime bi mogli svoj, verujte, dragoceni zivot, koji kao sto sam rekla je jedan samo i zato posebno vredan, reprize nema,da skrate ili lise se njega.
Prema tome sama tema jos u tinedjerskom kutku bi samim tim trebala da ne postoji, ako i sam znas kako su sami tinedjeri u tim godinama jako podvodljivi i kako sve uzimaju zdravo za gotovo.
Pa te molim da se konsultujes sa ostalim moderatorima pa cak i super moderatorima da li ova tema treba i dalje postojati.

uh sto mrzim ove matorce sto ispravljaju krivu Drinu!

Aha, znaci ipak Vama trebamo verovati na rec.
U svakom slucaju teme ne bi trebalo biti ili bar preformulisati naziv njen ipak je ovo tinejdj kutak.

Ja sam ovde neutralan posmatrach. Moderatori nisu klan.
Prochitao sam svaki post, Limun nije podsticao samoubistvo kao shto tvrdish.
A i za svaki sluchaj, postovi su obrisani jer su bili "preteshki".
Tema stoji, stajala je i ranije i niko se nije ubio.

Postovi koji su izbrisani [koje sam JA izbrisala ;)] sadrze neprimjerenu fotografiju, ali dotichna ne sugerishe na samoubistvo. ;)

Ova tema zahtijeva pracenje i uredjivanje od strane moderatora, kao i svaka druga, ali nista vise, naravno, do se postovi krecu u granicama normalne komunikacije.
U suprotnom - bice ukinuta. Ali dotad - nema razloga da se korisnicima uskrati mogucnost diskutovanja.

sad... svako je vlasnik svog života stoprocentno

definitivno nemam ni reloigijske ni moralne ni druge tripove

u tom smislu donekle čak smatram da je samoubistvo legitimno pravo svakog čovek... iz kojih god pobuda, ideja, razloga, ma kako god... mada tu sma malo pod znakom pitanja

ali realno kad pogledaš sve što imaš je činjenica da si živ i da dišeš... kao milijarde drugih... po čemu si ti tako specijalan da treba da sudiš i odlučuješ da li ćeš da živiš ili nećeš. zapravo kako kako uošte tako olako može neko da se odnosi prema tome, mislim imaš blanš kard da napraviš od svog života šta hoćeš... da ti neko da blanko ček da uzmeš sumu koja ti odgovara jel bi ga pocepao ili upsao milion dolara...

da ne se rem - naravno - ljudska misao je tako široka, tako nedefinišuća, promenljiva - da je besmisleno tumačiti takve stavri i suditi

opet iz ove perspektive krajnje mi je... pa nemam pravu reč... suludo, sebično, bahato, kukavički, debilno.......... uzimati sebi život tek tako

bilo šta drugo raditi... čak bolje ubijati druge nego sebe :mrgreen: stvarno.

Samoubistvo...je stvar afekta ili mentalnog problema......

ako je afekat u pitanju...ti nemas kontrolu nad sobom..nisi ni razmislio samo si pukao....ti imas ubistva u afektu itd....to je svakako olaksavajuca okolnost za sve jer je to moment potpune pomucenosti uma....samim tim ovo sto si nabrojao bahato sebicno itd..je totalno netacno.....(ana karenjina se ubija u afektu)....

drugo ako je samoubistvo stvar depresije..i to je stvar suzene svesti...kad covek takodje nema trezveno pravilno razmisljanje pa samim tim je i za to reci da je bahato,sebicno,kukavicki..totalno netacno i plitko gledanje.......

Samoubistvo je stvar mentalna a ne moralna...niko se ne ubija da bi nekom napakostio..ili iz nekog treceg razloga...

Back