- Poruka
- 1.156
Ja vec reko, necu da se mesam, al' ti oces da raspravljas je l jeste il nije
Jeste bre, ali sta ja sad da radim
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A sta cemo sa ljudima...!
ne,ne vidim nista strasno u samoubistvu.
...
Cuj, s pravnim aspektima.
da li su moderatori upoznati sa pravnim aspektima odrzavanja ove teme ?
Ha ha ha 
Cuj, s pravnim aspektima.Ha ha ha
Ma ne treba samo da suspenzuju pokretaca topika i ucesnike, nego i krivicno da nas gone.
Eto, meni ne bi bilo prvi put, a i dajem rec da necu da izigravam stradalnika samoubicu kad pokrenete proces.
Idi bre, Overu, da nisi i ti resio da se ubijes? Nisu valjda dosadile kafane?
Zbog toga sto si mi daleko, sam i ja pomisljala u par navrata da dignem ruku na sebe, al...
Nego, taj ko je resio da se ubije, ubije se a da niko ni ne zna da je planirao, a to obicno nisu ljudi koji ti se cine da ne mogu da isplivaju iz problema, nego posle bude: Jao kako je on fin covek bio , sta mu bi, imao svega , stvarno greota.
Onaj ko o tome prica samo indirektno trazi pomoc. Takvog lepo za ruku pa kod doktora na lecenje. Nije to sramota.
Mada je mogao i drugacije da skrene paznju na sebe, a ne da izigrava cirkuzanta tako sto ce da se kabajagi sapali. Pa se tako posle mesecima spaljuje il bezuspesno besi dok ne dojadi onim ljudima kojima je do njega ic stalo, pa ga gone detinjastog mamlaza u tri lepe.
Dobro, odlicno posto si ovo stavila ko prvu recenicu, da ne citam dalje post. Ionako nemam mnogo vremena.
Cuj, s pravnim aspektima.Ha ha ha
Ma ne treba samo da suspenzuju pokretaca topika i ucesnike, nego i krivicno da nas gone.
Eto, meni ne bi bilo prvi put, a i dajem rec da necu da izigravam stradalnika samoubicu kad pokrenete proces.
U pitanju su ozbiljne teme koje spadaju u krivicno pravo.. A koliko sam primetila, i moderatori su tinejdzeri, pa mozda nisu dovoljno upuceni.
U slucaju da neki ucesnik teme pokusa suicid, roditelji mogu tuziti Krstaricu i moderatore!
A sto se tice onog dela- ko hoce, uradi da niko ne zna: to nije tacno... naj veci procenat samoubica jasno stavi na znanje svojoj okolini misli i nakane!
Mogla bih postaviti neke linkove, ali su vise strucne prirode, mozda je bolje ostaviti laku komuikaciju.. steta je sto ima toliko mnogo predrasuda o tako ozbiljnoj temi...
Do nedavno je postojala samo jedna linija za telefonsku pomoc, ali sada postoji besplatan telefon 0800-201-200, od 18 do 8 časova ujutru, svakodnevno, vikendom i praznicima.

I sta je tu ozbiljna tema?
Da me ne shvate pogresno, nisam ja nacista koji oseca snaznu averziju prema slabosti svake vrste, ali ne mozes da poreknes da veliki broj suicidalnih osoba u stvari i nisu suicidalne samo zeljne paznje. Sve vreme govorim iskljucivo o tinejdzerskom dobu.
Samoubistvo...je stvar afekta ili mentalnog problema......
ako je afekat u pitanju...ti nemas kontrolu nad sobom..nisi ni razmislio samo si pukao....ti imas ubistva u afektu itd....to je svakako olaksavajuca okolnost za sve jer je to moment potpune pomucenosti uma....samim tim ovo sto si nabrojao bahato sebicno itd..je totalno netacno.....(ana karenjina se ubija u afektu)....
drugo ako je samoubistvo stvar depresije..i to je stvar suzene svesti...kad covek takodje nema trezveno pravilno razmisljanje pa samim tim je i za to reci da je bahato,sebicno,kukavicki..totalno netacno i plitko gledanje.......
Samoubistvo je stvar mentalna a ne moralna...niko se ne ubija da bi nekom napakostio..ili iz nekog treceg razloga...
Do nedavno je postojala samo jedna linija za telefonsku pomoc, ali sada postoji besplatan telefon 0800-201-200, od 18 do 8 časova ujutru, svakodnevno, vikendom i praznicima.
Bash naprotiv.
Jedan od moderatora je brucosh Pravnog fakulteta.![]()

a šta će onaj ko rešii da se ubije u 12 popodne? koga da zove?
Tinejdzeri su impulsivni, a impulsivnost je jedna od osnovnih karakteristika suicida.
Ima mnogo prica i primera... i mnogo toga na internetu![]()
kao što rekoh ulazenje u razloge i motive je bespredmetno.
premda se slažem da je neka vrsta suženja svesti osnova.
a postoje i ritualna samoubistva, subkulturne grupe, sekte, oni japanci, bombaši samoubice, al nije to tema
u krajnjoj liniji ima i samoubistava iz inata ili napokšćavanja okolini, sigurno.
i svesnih i planskih amoubistava.
sa strane samoubice sužene svesti nije ali u širem smislu itekako je moralno pitanje
i ne mislim da se ana karenjina ubila u afektu
![]()
U pitanju su ozbiljne teme koje spadaju u krivicno pravo.. A koliko sam primetila, i moderatori su tinejdzeri, pa mozda nisu dovoljno upuceni.
U slucaju da neki ucesnik teme pokusa suicid, roditelji mogu tuziti Krstaricu i moderatore!
A sto se tice onog dela- ko hoce, uradi da niko ne zna: to nije tacno... naj veci procenat samoubica jasno stavi na znanje svojoj okolini misli i nakane!
Mogla bih postaviti neke linkove, ali su vise strucne prirode, mozda je bolje ostaviti laku komuikaciju.. steta je sto ima toliko mnogo predrasuda o tako ozbiljnoj temi...
citma prve strane ove teme.. ne mogu da uporedim forum nekada i forum sada.. sad svi nesto filozofiraju.. a ranije je forum bio kao drustvena terapija i mesto za trazenje svih vidova pomoci.. a danas je uslovno receno sramota otvarati takve teme..
surovo..