Samoubistvo?!

• Začetnik teme Začetnik teme lara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A sta cemo sa ljudima...!

Idi bre, Overu, da nisi i ti resio da se ubijes? Nisu valjda dosadile kafane?
Zbog toga sto si mi daleko, sam i ja pomisljala u par navrata da dignem ruku na sebe, al...

Nego, taj ko je resio da se ubije, ubije se a da niko ni ne zna da je planirao, a to obicno nisu ljudi koji ti se cine da ne mogu da isplivaju iz problema, nego posle bude: Jao kako je on fin covek bio , sta mu bi, imao svega , stvarno greota.
Onaj ko o tome prica samo indirektno trazi pomoc. Takvog lepo za ruku pa kod doktora na lecenje. Nije to sramota.
Mada je mogao i drugacije da skrene paznju na sebe, a ne da izigrava cirkuzanta tako sto ce da se kabajagi sapali. Pa se tako posle mesecima spaljuje il bezuspesno besi dok ne dojadi onim ljudima kojima je do njega ic stalo, pa ga gone detinjastog mamlaza u tri lepe.

ne,ne vidim nista strasno u samoubistvu.
...

Dobro, odlicno posto si ovo stavila ko prvu recenicu, da ne citam dalje post. Ionako nemam mnogo vremena.

:super:

da li su moderatori upoznati sa pravnim aspektima odrzavanja ove teme ?
Cuj, s pravnim aspektima. :lol: Ha ha ha :mrgreen:
Ma ne treba samo da suspenzuju pokretaca topika i ucesnike, nego i krivicno da nas gone.
Eto, meni ne bi bilo prvi put, a i dajem rec da necu da izigravam stradalnika samoubicu kad pokrenete proces.

Ma ne treba samo da suspenzuju pokretaca topika i ucesnike, nego i krivicno da nas gone.
Eto, meni ne bi bilo prvi put, a i dajem rec da necu da izigravam stradalnika samoubicu kad pokrenete proces.

U pitanju su ozbiljne teme koje spadaju u krivicno pravo.. A koliko sam primetila, i moderatori su tinejdzeri, pa mozda nisu dovoljno upuceni.
U slucaju da neki ucesnik teme pokusa suicid, roditelji mogu tuziti Krstaricu i moderatore!

A sto se tice onog dela- ko hoce, uradi da niko ne zna: to nije tacno... naj veci procenat samoubica jasno stavi na znanje svojoj okolini misli i nakane!

Mogla bih postaviti neke linkove, ali su vise strucne prirode, mozda je bolje ostaviti laku komuikaciju.. steta je sto ima toliko mnogo predrasuda o tako ozbiljnoj temi...

Do nedavno je postojala samo jedna linija za telefonsku pomoc, ali sada postoji besplatan telefon 0800-201-200, od 18 do 8 časova ujutru, svakodnevno, vikendom i praznicima.

Idi bre, Overu, da nisi i ti resio da se ubijes? Nisu valjda dosadile kafane?
Zbog toga sto si mi daleko, sam i ja pomisljala u par navrata da dignem ruku na sebe, al...

Nego, taj ko je resio da se ubije, ubije se a da niko ni ne zna da je planirao, a to obicno nisu ljudi koji ti se cine da ne mogu da isplivaju iz problema, nego posle bude: Jao kako je on fin covek bio , sta mu bi, imao svega , stvarno greota.
Onaj ko o tome prica samo indirektno trazi pomoc. Takvog lepo za ruku pa kod doktora na lecenje. Nije to sramota.
Mada je mogao i drugacije da skrene paznju na sebe, a ne da izigrava cirkuzanta tako sto ce da se kabajagi sapali. Pa se tako posle mesecima spaljuje il bezuspesno besi dok ne dojadi onim ljudima kojima je do njega ic stalo, pa ga gone detinjastog mamlaza u tri lepe.

Dobro, odlicno posto si ovo stavila ko prvu recenicu, da ne citam dalje post. Ionako nemam mnogo vremena.

He,necu,ali ako budem hteo pucacu prvo na druge,oduvek mi je lik iz Postala bio idol,pa dokle doguram!
Ma nemora da znaci,nekad ti jednostavno dune ideja da se roknes i kazes ebo vam ja mater svima i dam! Mada u ovom slucaju si luzer,bolje upucati ostale!

Poslednja izmena:
Ne znam kakvi su ti to statisticki podaci i da l piju vodu, ja sam pricala o onome sto se desavalo u mom blizem i daljem okruzenju, tako je jedna popila tablete iz cista mira, pa pozvala sestru da joj to kaze. Definicija sebicluka.Sto se takvog tice mozes pre da osetis ogorcenost nego empatiju.
I sta je tu ozbiljna tema?
Da me ne shvate pogresno, nisam ja nacista koji oseca snaznu averziju prema slabosti svake vrste, ali ne mozes da poreknes da veliki broj suicidalnih osoba u stvari i nisu suicidalne samo zeljne paznje. Sve vreme govorim iskljucivo o tinejdzerskom dobu.

U pitanju su ozbiljne teme koje spadaju u krivicno pravo.. A koliko sam primetila, i moderatori su tinejdzeri, pa mozda nisu dovoljno upuceni.
U slucaju da neki ucesnik teme pokusa suicid, roditelji mogu tuziti Krstaricu i moderatore!

A sto se tice onog dela- ko hoce, uradi da niko ne zna: to nije tacno... naj veci procenat samoubica jasno stavi na znanje svojoj okolini misli i nakane!

Mogla bih postaviti neke linkove, ali su vise strucne prirode, mozda je bolje ostaviti laku komuikaciju.. steta je sto ima toliko mnogo predrasuda o tako ozbiljnoj temi...

Do nedavno je postojala samo jedna linija za telefonsku pomoc, ali sada postoji besplatan telefon 0800-201-200, od 18 do 8 časova ujutru, svakodnevno, vikendom i praznicima.

Bash naprotiv. :)
Jedan od moderatora je brucosh Pravnog fakulteta. ;)

Dodushe... ja i dalje ne razumijem shta ti implicirash... da ce se neki od suicidalnih uchesnika ove teme ubiti i da ce se moderatori krivicno goniti u tom sluchaju?
Ne mislim tako.
Smatram da ucestvovanje na Forumu uopste nije presudno prilikom suicida.
Postojanje ove teme uopshte nije upitno dok se ona ne kosi sa Pravilnikom. ;)
Oni koji eventualno imaju izjave poput "ubij se" i slichno bice kaznjeni, a postovi obrisani.
Ostalo nije u moderatorskim rukama.
Chlanovi sami moraju znati do kojih granica mogu ici. ;)

I sta je tu ozbiljna tema?
Da me ne shvate pogresno, nisam ja nacista koji oseca snaznu averziju prema slabosti svake vrste, ali ne mozes da poreknes da veliki broj suicidalnih osoba u stvari i nisu suicidalne samo zeljne paznje. Sve vreme govorim iskljucivo o tinejdzerskom dobu.

Tinejdzeri su impulsivni, a impulsivnost je jedna od osnovnih karakteristika suicida.

Ima mnogo prica i primera... i mnogo toga na internetu ;)

@soffy: procitaj moj post, jasan je srocio ga je stariji kolega ;)

Poslednja izmena:
Samoubistvo...je stvar afekta ili mentalnog problema......

ako je afekat u pitanju...ti nemas kontrolu nad sobom..nisi ni razmislio samo si pukao....ti imas ubistva u afektu itd....to je svakako olaksavajuca okolnost za sve jer je to moment potpune pomucenosti uma....samim tim ovo sto si nabrojao bahato sebicno itd..je totalno netacno.....(ana karenjina se ubija u afektu)....

drugo ako je samoubistvo stvar depresije..i to je stvar suzene svesti...kad covek takodje nema trezveno pravilno razmisljanje pa samim tim je i za to reci da je bahato,sebicno,kukavicki..totalno netacno i plitko gledanje.......

Samoubistvo je stvar mentalna a ne moralna...niko se ne ubija da bi nekom napakostio..ili iz nekog treceg razloga...

kao što rekoh ulazenje u razloge i motive je bespredmetno.
premda se slažem da je neka vrsta suženja svesti osnova.
a postoje i ritualna samoubistva, subkulturne grupe, sekte, oni japanci, bombaši samoubice, al nije to tema
u krajnjoj liniji ima i samoubistava iz inata ili napokšćavanja okolini, sigurno.
i svesnih i planskih amoubistava.
sa strane samoubice sužene svesti nije ali u širem smislu itekako je moralno pitanje
i ne mislim da se ana karenjina ubila u afektu
;)

Poslednja izmena:

a šta će onaj ko rešii da se ubije u 12 popodne? koga da zove?

Bash naprotiv. :)
Jedan od moderatora je brucosh Pravnog fakulteta. ;)

e vala brucoš pravnog fakulteta nema pojma o pravu. nema pojma ni onaj ko je dao polovinu ispita. a jedva da ima i onaj ko završi. :neutral:

a šta će onaj ko rešii da se ubije u 12 popodne? koga da zove?

da proseta do skolskog pedagoga, psihologa, lekara.. lekara u domu zdravlja....

ova tema je fantasticna za slobodno tipkanje, samo treba biti adekvatno vodjena

Potencijalne samoubice nisu mentalno bolesne osobe, to su uglavnom očajni ljudi kojima se njihov problem čini nepremostivim - priča Kordićka, i dodaje da statistike pokazuju da svaka osoba bar jednom u životu pomisli da digne ruku na sebe.

Potencijalne samoubice, prema njenim rečima, često mesecima unazad menjaju ponašanje, izbegavaju društvo, imaju poremećen san i uvek pošalju barem jedan signal svom okruženju da imaju suicidne namere. Prema tome, ključno je da osobe iz njihovog okruženja nauče da prepoznaju takve signale.

to je neviđena glupst i čista teorija
nema tu nikakvih signala
po tome svako ko je u depresiji nekad je potencijalni samoubica
a i signale niko ne shvata ozbiljno kao e ubiću se. to je priča o vuku i jarićima.
ko hoće da se ubije ubije se u međuvremenu živeći normalno
tu ne verujem u afekat skoro uopšte. to je onda psihički poremečaj
češće se ta ideja kuva i glavi i onda presečeš jednom
iako u suštini očajan može da ima sasvim normalam i čak veseo pogled na to
jer svakoima potrebu da opravda svoje ponašanje
tako i samoubica traži stvari ZA svoju odluku ne protiv

Tinejdzeri su impulsivni, a impulsivnost je jedna od osnovnih karakteristika suicida.

Ima mnogo prica i primera... i mnogo toga na internetu ;)

Pa dobro neki put se zaje bu malo zesce, popiju neke jace tablete sto brze deluju pa ni ne stignu do slusalice, sto mu dodje kao neki porazavajuci uzorak ljudske gluposti.

Ako coveka nesto muci i ima neki problem koji ne moze sam da resi,neka kaze jasno i glasno da vidimo sta moze povodom toga da se uradi. A ne da pokusava tunjavo da me stresira.
Trudim se da se stavim u takvu situaciju,jasno mi je da svako spominjanje samoubistva poziv za pomoc, kao i svaki pokusaj,
mene kad bi neko blizak tako pozvao prvi put bih i odreagovala, jurcala po bolnici i maltretirala se, pricala sa njim ako izrazi zelju, dala sve od sebe da se to regulise i popravi sto se da popraviti,al drugi put... Il ces da se ponasas kao covek i da pricas sta te muci, il samo napred, i pomogla bih ti al nije legalno.

pa da. afektivno samoubistvo je stvarno glupost.
plansko i ciljano već mi je razumljivije
i tu je mozak u off-u al je na neki način tvoja odluka.
i i dalje sumnjam da ono tek tako ideš ulicom ili čuješ strašnu vest i padneš u vatru i nagutaš se leksilijuma il skočiš s mosta.
to se planira

E ae ne svirajte znate vec kome ima toliko muzickih izvodjaca koji podsticu na samoubistvo,mene kada sam neraspolozen npr block out podstaknu da razmisljam da se ubijem,pa ih niko ne goni krivicno! Mozda se i neko roknuo ko zna zbog njihove muzike! Ovo su gluposti sto pisu ovde i zaista me ne zanima zbog cega ce neko da se ubije i da li je to ok,ako se ubio njemu je bio dobar razlog da se ubije i gotovo i nemam zivaca da razglabam o necemu za sta me savrseno zabole levo uho!

kao što rekoh ulazenje u razloge i motive je bespredmetno.
premda se slažem da je neka vrsta suženja svesti osnova.
a postoje i ritualna samoubistva, subkulturne grupe, sekte, oni japanci, bombaši samoubice, al nije to tema
u krajnjoj liniji ima i samoubistava iz inata ili napokšćavanja okolini, sigurno.
i svesnih i planskih amoubistava.
sa strane samoubice sužene svesti nije ali u širem smislu itekako je moralno pitanje
i ne mislim da se ana karenjina ubila u afektu
;)

sekte,bombasi....to su sve ljudi ciste svesti...hahahaaha...religiski indoktrinirani do granica totalne kontrole....idioti bez imalo samokotrole...
subkulturne grupe imaju mnogo predstavnika...ti stvarno mislis da medju njima se svi ubijaju ili su svi psihicki citavi...
japanci...takvo vaspitanje..on na to gleda kao na cin casti i na odgovornost...

TI si ovo svatile previse ozbiljno...ti imas 18 strana ovde suicidnog kukumakanja...jer moderator bio u obavezi da zove za tu pomoc svaki put...

Prvo ti nemas identitet osobe....
Drugo...vecina ovde je imala takve misli...direktne najave nigde nema...

ja nisam rekao...e ja cu da se okacim o kanap tog i tog dana tad i tad..takve najave treba sankcionisati...ali ovo je cisto zaljenje....

.....ne znam
nemam neko odredjeno misljenje povodom tih samoubistava,u neku ruku mi je zao ljudi koji nisu dovoljno jaki da prodju kroz neke teske trenutke u svom zivotu,ali opet su mi se gadili pa opet neki drugi ljudi koji su birali takav izlaz ,kao onaj imbecil sto je bese hteo da se baci sa gazele zato sto ga sutnula devojka,msm where does it stop???:confused:

Pretjera da sad i to zesce. Ovdje niko nikoga nije navodio na vrsenje samoubistva, a sve i da jeste, Krstarica nije odgovorna za sadrzaj poruka korisnika, vec sami korisnici.

citma prve strane ove teme.. ne mogu da uporedim forum nekada i forum sada.. sad svi nesto filozofiraju.. a ranije je forum bio kao drustvena terapija i mesto za trazenje svih vidova pomoci.. a danas je uslovno receno sramota otvarati takve teme..

citma prve strane ove teme.. ne mogu da uporedim forum nekada i forum sada.. sad svi nesto filozofiraju.. a ranije je forum bio kao drustvena terapija i mesto za trazenje svih vidova pomoci.. a danas je uslovno receno sramota otvarati takve teme..

ma izlizan fazon,sada imas emose vise nije u trendu! pre ako se ubijes prica cela carsija godinu dana o tome,a sada kad se neko ubije kazu degenerik,nego jesi video kako je zvezda lose igrala?

:lol: surovo..
ali ne samo na ovoj temi.. nehgo i kad zadjes na poslednje strane elog foruma, sve su to neke teme za trazenje pomoci, onako ljudske... tinejdzerske bre, tipa - kako da smuvam devojku, sta da radim posvadjala sam se s drugaricom i tako to...
i niko ne ismeva ljude koji to postave..
to mi je zanimljivo.. danas takvih tema nema..

pa dosadi narodu,msm ko je meni pomogao? Nije niko,sta ocekujes da ti ja pomognem,da pomognem svima? POmoci cu onom ko je cesto ovde,a onom ko se registruje da bi to pitao i nikad se vise ne pojavi necu,nisam lud!

jedino kada je meni trebala pomoc i dve osobe su bile samo ovde koje su mi pomogle a to su craizy girl i selena aka Mrs.Sick! Te dve osobe gotivim,pogotovu craizy girl ali ona vise ne dolazi,navrati ponekad i ispricamo se a Selenu sam zapostavio totalno! Sorry! :mrgreen:

Back