Samoubistvo?!

• Začetnik teme Začetnik teme lara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pasti u depresiju znači da ne znate da cenite ono što imate, a postepeno ga gubite.

LJUDI, živi ste, zdravi ste, ništa vam ne fali, ima toliko dece sa invaliditetom koja bi želela bar jedan naš dan.

NE ZABORAVITE TO!

Nije ti losa poruka, ali tvoja pocetnicka ambicija prosto zraci iz ovog posta.

Po čemu sudiš da je taj što se ubio bio "bolestan" ( u mozak) ?

Nisam ja rekao da je bio "bolestan u mozak". Ja te reci nikad i ne koristim. :P

kolko ljudi pomisli da se rokne i kolko ih je to i uradilo katastrofa...najlakse je ubiti se kao time resavas sve nema vise sranja sve je gotovo...a opet nista nisi uradio sem sto si pobegao od problema i samog sebe..to je dokaz kako je covek obicno i bespomocno bice za neke stvari...ja sam bila u takvoj situaciji pa donekle i razumem,ali opet ...nzm vise..sad kad mi dodje "sranje period" samo se iskuliram uz muziku i nesto za popiti...uvek postoji resenje samo sto ga mi nekad ne vidimo i tada treba traziti pomoc,ako ne aj na most..pa znaces dal te hoce il ne..najgore kad tvoj sopstveni zivot tebi ne vredi nista,e kad dodje do toga vec je..dno

Ovaj post je objasnio ...

Par puta sam razmišljao o samoubistvu, ali nikad ozbiljno ... Jenostavno čini mi se da u životu ima puno više sranja nego dobrih stvari ... Nekad toliko popizdim da se plašim što živim u zgradi, plašim se sebe da ne skočim kroz prozor (5 sprat). Inače plašim se bola, smrti ni malo. Ljudi se ksrte kako ja prelazim ulicu ... samo se zaletim pa neka ide sve u k**** a ko me neko zakuca nek me zakuca ... Od samoubistva uvek me je odvraćala zamišljena slika roditelja na sahrani ...

Nikad mi nisu bili jasni ljudi koji ceo život kukaju kako im je težak život (a nemaju decu) ali ipak žive ...

Evo npr. moja baba ... Ona je već 5-6 godina praktično nepokretna (u kolicima) i ona svaki j***** dan kuka, kako joj se ne živi ... (da ne spominjem šta mi svi u kući moramo da radimo oko nje, da joj dodajmeo, kupamo, zove sakih 2 min... ) ... muči i sebe i nas. Ja u njenoj situaciju momentalno bih se ubio !!!

nadam se da ne zvučim kao psihopata... toliko ...

Par puta sam razmišljao o samoubistvu, ali nikad ozbiljno ... Jenostavno čini mi se da u životu ima puno više sranja nego dobrih stvari ... Nekad toliko popizdim da se plašim što živim u zgradi, plašim se sebe da ne skočim kroz prozor (5 sprat). Inače plašim se bola, smrti ni malo. Ljudi se ksrte kako ja prelazim ulicu ... samo se zaletim pa neka ide sve u k**** a ko me neko zakuca nek me zakuca ... Od samoubistva uvek me je odvraćala zamišljena slika roditelja na sahrani ...

Nikad mi nisu bili jasni ljudi koji ceo život kukaju kako im je težak život (a nemaju decu) ali ipak žive ...

Evo npr. moja baba ... Ona je već 5-6 godina praktično nepokretna (u kolicima) i ona svaki j***** dan kuka, kako joj se ne živi ... (da ne spominjem šta mi svi u kući moramo da radimo oko nje, da joj dodajmeo, kupamo, zove sakih 2 min... ) ... muči i sebe i nas. Ja u njenoj situaciju momentalno bih se ubio !!!

znaš kako (ne kažem lično tebi povodom ovog posta, nego onako...),

prvo, naravno svakome ili bar većini ljudi se život čini usran u nekim trenucima, tu je stvar perspektive, sposobnosti prihvatanja, rada na sebi isl.
drugo, to sam već rekao, svako svoj život voli i sebe najviše na svetu, neko sa saživi sa kukumakanjem, sažaljevanjem, mučeništvom (naravno druga svar je u bolesti al i tu naročito ljudi imaju i želju i motiv da žive), pa šta bi bilo kad ne bismo imali taj ljudski životni nagon, svi bi se poubijali i ćao
treće, "prave" samoubice se prosto ubiju. i nema tu filozofije. oni "osluče" da im "isplativije" da ne žive, nego da žive nekako i s nečim, kakva god to banalnost bila, ko što ljudi inače odlučuju u životu šta i kako. nema tu ni sebičnosti, ni tuge,, samo mentalna praznina -mrak... dakle, "bolest"

po pitanju tačaka 2 i 3, ako je prvo prirodna ljudska želja za životom, ovo drugo, želja da se umre, je dakle nešto neprirodno, boslest

I mene isto..samo sam pomislila kako svi placu i kako se moji roditelji ubijaju zbog mene....:dash:

Nije ti losa poruka, ali tvoja pocetnicka ambicija prosto zraci iz ovog posta.

Nisam ja rekao da je bio "bolestan u mozak". Ja te reci nikad i ne koristim. :P

Je l' boldovanim ne možeš da se uzdržiš da mi pokažeš svoju zavist?

Zar sam toliko zavidan u tvojim očima?

Smisli nešto bolje i u buduće zadrži za sebe.

Šta samoubistvo znači?

Dići ruku na sebe.

Nemoć da se suprotstave problemima.

Ne vide koliko su značajni za okolinu.

Ne vide koliko mogu biti značajni i koliko će možda nekad značiti za okolinu.

Ne vide koji je napor u njih uložen.

Dr. Alex:
Je l' boldovanim ne možeš da se uzdržiš da mi pokažeš svoju zavist?
Zar sam toliko zavidan u tvojim očima?
Smisli nešto bolje i u buduće zadrži za sebe.

Mozda sam bio previse grub prema tebi prethodno, tako da razumem zasto si sklon ka pogresnom tumacenju mojih namera. Ali, ovom prethodnom porukom nistam hteo reci nista lose, mozda sam bio nedovoljno jasan, ali u sustini namera je bila iskrena. (za razliku od recimo nekih prethodnih poruka koje sam ti pisao)

Vidi se da ti poruka nije iz zlih namera. To stoji. No, mozda da sam previse razmisljao o tome kako bi depresivne osobe (koje sam imao priliku upoznat) reagovale na takve savete, pa je verovatno to uticalo na to da te okrivim za pocetnicku ambiciju. Uglavnom, njima je dobro poznato sve sto si naveo i mogu zamislit njihovu reakciju na tvoj post. Mozda sam se previse uneo u ulogu njihovog advokata, buduci da je ovo samo jedan besmisleni tinejdzerski forum, ali sta je tu je sad.

I tvoja poruka zaista zvuci kao potez pocetnicke ambicije, iz jednostavnog razloga sto je to vec poznato i isprobano i jednostavno nema nikakvog efekta. No, pocetnicka ambicija sama po sebi nije toliko losa stvar koliko sam je ja mozda nacinio svojom prethodnom serijom poruka.

u zadnje vreme razmisljam o samoubistvu....
nije da mi se desilo nesto lose...manje vise ide mi sve..i teretana i skola imam i akcije i svasta....ali sam jako lose raspolozen u zadne vreme.....konstantno.....osecam umor,nzaiteresovanost,dosta me iritira okolina koju poznajem....mesto u kojem zivim,porodica...sve....

nije da mi se desilo nesto lose...manje vise ide mi sve..i teretana i skola imam i akcije i svasta....ali sam jako lose raspolozen u zadne vreme.....konstantno.....osecam umor,nzaiteresovanost,dosta me iritira okolina koju poznajem....mesto u kojem zivim,porodica...sve....

Biće bezveze ako to uradiš, ali potpuno razumijem kako se osjećaš.
I kada je oblačno, sunce grije iza oblaka, izdrži, neka vrijeme prođe, možda i tebi svane.

Ovo ko da sam ja pisao...

Back