ne samo sto sam pazljivo procitao tvoj post VISE PUTA, vec sam izvrsio kompletnu DEKONSTRUKCIJU cime sam pronasao i izanalizirao sve skrivene premise i na taj nacin dosao do jeb enog zakljucka da je srz tvoje price u tome sto si ti IZGUBIO POSTOVANJE za tu tvoju "najbolju" drugaricu.
ajde jos jednom da pokusam da ti objasnim:
postovana osoba prestaje biti postovana onog momenta kada je zelis promeniti po svaku cenu, onog momenta kada ne mozes vise da je trpis a da joj ne skreces paznju na "greske", onog momenta kada se postovanje koje si prethodno imao za nju zamenjuje ZELJOM ZA POSTOVANJE jer si tu osobu nekada postovao i cenio, jer ste odrasli zajedno, sve do onog momenta kada se igrom slucaja desilo da se ti ili ta osoba promenila, ili da ste se oboje promenili, i na taj nacin izazvali gubljenje postovanja (sto je ujedno i odgovor na verovatnocin post). znaci, postovana osoba prestaje biti postovana onog trenutka kada mislis da mora da se promeni, kada krene da ti se gadi to njeno ponasanje do te mere da ne mozes da izdrzis a da joj "ne pljunes iskrenost u lice".
znaci sine, NIJE NORMALNO DA ZELIS DA MENJAS NEKOGA PO SVAKU CENU. u stvari, zapravo i jeste normalno lol -- zapravo je to i smisao celog zivota (vidi The Will to Power, Friedrich Nietzsche). ali ono sto hocu da kazem je da je zelja da se neko promeni po svaku cenu odraz NEPOSTOVANJA a ne odraz zelje da se nekome pomogne lol. ljudima kojima pomognes ONI SU TI ZAHVALNI, SI CUO! oni ti nakon toga kazu HVALA BRATE SINE CARE! a kad nekome trubis na uvo kako ne valja ono ili ne valja ovo, a osoba ne da ti se ne zahvaljuje, VEC TI PSUJE SVE PO SPISKU, to nije nikakvo pomaganje, to je prosto receno zelja da se izgubljeno postovanje povrati po svaku cenu (sto ce reci, moze i na silu -- nista mi ne mozes na silu necu da ostanem na silu mada je to u tvome stilu..).
znaci, da bi pomogao nekome prvo moras da budes siguran da ta osoba ZELI pomoc. ako recimo tvoj drug zeli kritike i ti znas da ih zeli u svako doba dana i da ne bi mario ako bi ga zvrcnuo na telefon u pola 4 ujutru dok se krese sa ribom da bi mu rekao kako su mu nove viseslozne rime SHIT, onda je to prava, iskrena pomoc i tu je kraj svake price. medjutim ako ne znas da li zeli pomoc a ti mu je svejedno pruzis -- znaci zvrcnes ga na telefon u pola 4 ujutru dok se krese sa ribom da bi mu rekao kako su mu nove viseslozne rime SHIT a on ti opsuje sve po spisku ne samo zato sto ga je vibracija telefona naterala da svrsi prerano, vec zato sto se jednostavno ne slaze s tobom i sto misli da si bezobrazan sto ga uopste kritikujes -- e to je vec druga stvar, to je momenat kada prestajes da postujes tog svog druga jer je "tvrdoglav" i stavec.
se kontamo sad?