Samo Bog i niko više

Rekao sam zato što ne vidim da se išta raspada.
Nisam bas sigurna u to, a ako idemo po toj logici kosmos koji se ne raspada je objasnjiv i bez boga.
To što se mi kao ljudi i društvo raspadamo je između ostalog i prorečeno. Ali nema veze, niti može imati, sa kosmičkom harmonijom.
Nije samo drustvo, zemlja je unistena, ljudi pate i umiru na najrazlicitije nacine, zasto Bog ne ucini nista povodom toga? Da li je on zaista dobar? Za mene nije ukoliko ignorise.

Nisam bas sigurna u to, a ako idemo po toj logici kosmos koji se ne raspada je objasnjiv i bez boga.
Ok. Možda tebi jeste, meni Ne.
Nije samo drustvo, zemlja je unistena, ljudi pate i umiru na najrazlicitije nacine, zasto Bog ne ucini nista povodom toga? Da li je on zaista dobar? Za mene nije ukoliko ignorise.
Sve je prorečeno. Bog je video i znao čovekov put još na početku. Pa je rekao da ćemo uništavati zemlju. Ali je dao obećanje da zemlja nikad neće biti pusta.
Isto je video i društvenu destrukciju i to je put kojim čovek nakon pada mora da prođe.

Bog je već preduzeo korake i poslao svog Sina koji je rekao kakva je budućnost ljudskog roda.
Hrist je ostavio neke znakove po kojima ćemo znati da je vreme za njegov drugi dolazak, kako bi volju Božiju sproveo i na zemlji.
Malo vremena imamo prema tim znakovima...

Sve je prorečeno. Bog je video i znao čovekov put još na početku.
Čemu video i znao...valjda je odmah znao?
Isto je video i društvenu destrukciju i to je put kojim čovek nakon pada mora da prođe.
Bog je već preduzeo korake i poslao svog Sina koji je rekao kakva je budućnost ljudskog roda.
Nije mu palo na pamet da preduzme preventivne mere da do pada ne dođe? :mrgreen:
Hrist je ostavio neke znakove po kojima ćemo znati da je vreme za njegov drugi dolazak, kako bi volju Božiju sproveo i na zemlji.
Koliko malo?
Od sva tri po nešto.
Zato kažem racionalno.
Pa kako od sva tri ponešto.
Izjava "Postojanje života mi ukazuje na izvor..." je specifična vrsta zaključivanja.
Jer pričam ti o nečem što se ne da videti naučnim očima...
I neko drugi ti suprostavi svoje "što se ne da videti naučnim očima" i kaže da to njegovo zna za tvoje i zna da ne vidiš dobro nenaučnim očima. :)

Ok. Možda tebi jeste, meni Ne.
Nije meni licno vec nauci, ali kako god ti to shvatio vidim da nema poente.
Sve je prorečeno. Bog je video i znao čovekov put još na početku.
To je onda jos gore jer je svesno pustio coveka u zivot patnje. Sadizam, sta da se radi..
Malo je jezivo da je Bog sopstvenog neduznog sina zrtvovao, ukoliko gledas to sa moralne strane to je velika nepravda. Kontradiktuje samog sebe. Stvorio je Adama I Evu bez znanja o grehu i smrti, pa im je kasnije zapretio istim. Poslao svog sina da umre za greh koji ni nije pocinio, jer bi inace svi zavrsili u paklu. Sve je on to znao pre nas i ipak je odlucio da napravi takvu gresku. To mi govori da ni sam nema pojma sta cini.

Čemu video i znao...valjda je odmah znao?

Nije mu palo na pamet da preduzme preventivne mere da do pada ne dođe? :mrgreen:

Koliko malo?

Pa kako od sva tri ponešto.
Izjava "Postojanje života mi ukazuje na izvor..." je specifična vrsta zaključivanja.

I neko drugi ti suprostavi svoje "što se ne da videti naučnim očima" i kaže da to njegovo zna za tvoje i zna da ne vidiš dobro nenaučnim očima. :)
1. Nije želeo da zna da li će Adam pogrešiti ili ne.
Stvori ga, zapovedi mu i prema slobodnoj volji ga pusti da sam odluči šta će sa svojim životom.
Ali posledice za loše ponašanje su neizbežne...a Bog nije lažov pa da uradi drugačije.
Ne zaboravi nebesku publiku u celoj priči koja se verovatno pitala, ko je u pravu...

2. Koje mere. Da ga ograniči i da mu ne da slobodnu volju?!
Hajde ti uradi preventivne mere da tvoje dete nikad ne pogreši. Mislim da je to nemoguće.
Da li si sam u mladosti mogao obuzdati strasti u svakom pogledu?

3. Veoma malo. Jer pred našim očima se dešava 90% stvari koje je rekao.
Delovaće onda kada bude morao da nas spašava od samih sebe. A mislim da smo u svakom pogledu na ivici tog scenarija...

4. U prirodi vidim da život ishodi iz života...i nikako drugačije...zato je ovo realno zaključivanje...ne suproti se nauci i ako se nauka suproti i sama sebi i logici...

5. Rekoh da nauka pobija samu sebe i ne veruje osnovnim činjenicama do kojih dolazi...zato pravi teze, koje mogu biti i ovakve i onakve, ali se sve po običaju spakuju u tabu...

Back