CiCoLiNo
Poznat
- Poruka
- 7.990
Reče On svašta licem k'licu pa ga opet ne razumeše...A Isus sto kaže ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Reče On svašta licem k'licu pa ga opet ne razumeše...A Isus sto kaže ?
Ko je rekao da nema pravo na grešku?Ako stvoriš biće koje nema pravo na grešku, neć grešiti zato što ti želiš, a ne zato što Ono ne želi... nema izbor, nema slobodu...
Prvo kažeš bića su savršena.Da savršena su ali su i apsolutno slobodna...
Ja ne vrtim u krug neko ispitujem načiin na koji donosiš zaključke.Zašto vrtiš u krug?
Ne znam, tačan mehanizam ostaje nepoznat, ali ne postoji poznat zakon fizike, hemije ili biologije koji bi apsolutno sprečio spontani razvoj života pod odgovarajućim uslovima. Dalje istraživanje i naučna otkrića će verovatno pružiti dublje razumevanje ovog fundamentalnog pitanja.Jel' život na planeti stvoren ili se razvio spontano?
Dok ne bude morao da nas spašava neće doći...tako da još nismo u toj situaciji.Teški su nam dani izgleda već postanka, govori se da ce doci vec 2000 godina..
Potrebno je definisati sta je uopste apsolutna sloboda, slobodna volja po teologiji da bi uopste diskutovali o necemu ovakvom
Ni to nije nigde definisano.
Ti si rekao da bi stvorio bića koja bi bila bezgrešna...Ko je rekao da nema pravo na grešku?
Nisi me razumeo.Prvo kažeš bića su savršena.
Posle da nisu.
Pa sad ponovo da jesu.
Ne postoji dokaz a ti biraš da veruješ u puku slučajnost...Ne znam, tačan mehanizam ostaje nepoznat, ali ne postoji poznat zakon fizike, hemije ili biologije koji bi apsolutno sprečio spontani razvoj života pod odgovarajućim uslovima. Dalje istraživanje i naučna otkrića će verovatno pružiti dublje razumevanje ovog fundamentalnog pitanja.
Možeš li da zamisliš takva bića? (Nisam rekao da nemaju pravo, raspravljaš se sa sopstvenim zaključkom).Ti si rekao da bi stvorio bića koja bi bila bezgrešna...
Odakle im pravo na grešku kada ih stvaraš da ne mogu da pogreše?
Razumeo sam te, ali apsolutno savršen je logički redudantno jer ne dodaje novu informaciju.Nisi me razumeo.
Bog je apsolutno savršen u svakom pogledu, mi samo u domenu fizičke manifestacije u okruženju u kom se nalazimo...
Nije puka slučajnost...Ne postoji dokaz a ti biraš da veruješ u puku slučajnost...
Ja idem logikom da ništa ne nastaje samo od sebe...
Mogu da ih zamislim...roboti ko roboti...samo bezgrešni jer ti to želiš...oni ne mogu da pogreše jer si ti tako predodredio.Možeš li da zamisliš takva bića? (Nisam rekao da nemaju pravo, raspravljaš se sa sopstvenim zaključkom).
Pokušavam da te dovedem do odgovora koji će biti tvoj, koji ćeš tako lakše da prihvatiš.
Da.Razumeo sam te, ali apsolutno savršen je logički redudantno jer ne dodaje novu informaciju.
Da li ti reč savršen koristiš kolokvijalno, u smislu: Ispali su upravo onakvi kako je bog želeo?
Previše ćemo zakomplikovati.Nije puka slučajnost...
Napiši logički niz, pa da analiziramo tvoj zaključak, ako želiš.
Razmišljaj još...zapamti da pričamo o svemogućem bogu.Mogu da ih zamislim...roboti ko roboti...samo bezgrešni jer ti to želiš...oni ne mogu da pogreše jer si ti tako predodredio.
Ako je napravio upravo onakva bića kakva je hteo i rezultat delovanja tih bića mora da bude onakav kakav je želeo. Ili nije stvorio bića kakva je hteo.
Upravo to te pitam....kako znamo?Previše ćemo zakomplikovati.
Bolje jednostavno pristupi ovom pitanju.
Za sada sasvim sigurno znamo da iza svega što vidimo stoji kreator...
Kako slučajan splet okolnosti dovodi do onoga što je bog uradio?Suprotno od toga je slučajan splet okolnosti koji dovodi do onoga što je Bog uradio...
Znam i imam to u vidu.Razmišljaj još...zapamti da pričamo o svemogućem bogu.
Stvorio je biće baš kakvo je hteo. I želi da mu to biće služi zato što ono hoće... i nikako drugačije...Ako je napravio upravo onakva bića kakva je hteo i rezultat delovanja tih bića mora da bude onakav kakav je želeo. Ili nije stvorio bića kakva je hteo.
Iz jajeta kokoške uvek se razvije pile...iz jajeta patke, uvek patka...iz semena bundeve, uvek bundeva...i nikako drugačije...niti može drugačije...to znamo...Upravo to te pitam....kako znamo?
Daj logički niz koji dovodi do toga da znamo.
Samo kažem. Ili je neko poslagao kockice ili su se same složile...treće nema...Kako slučajan splet okolnosti dovodi do onoga što je bog uradio?
A ako ima izbor i ne izabere pogrešno, da li je i tada robot?Znam i imam to u vidu.
Da čovek nije imao izbor bio bi robot...
Onda to biće nije pogrešilo ili je bog hteo da to biće pogreši.Stvorio je biće baš kakvo je hteo. I želi da mu to biće služi zato što ono hoće... i nikako drugačije...
Bez uticaja i ograničenja.
Da ne objašnjavamo ovde kako funkcioniše evolucija, ali praviš logičku grešku Argument iz neznanja.Iz jajeta kokoške uvek se razvije pile...iz jajeta patke, uvek patka...iz semena bundeve, uvek bundeva...i nikako drugačije...niti može drugačije...to znamo...
Idi u nazad koliko hoćeš, uvek je tako...
I reč logika koristiš u kolokvijalnom smislu?Samo kažem. Ili je neko poslagao kockice ili su se same složile...treće nema...
Logika mi neda da verujem u slučajnost...
Nije robot ako ima izbor.A ako ima izbor i ne izabere pogrešno, da li je i tada robot?
Onda to biće nije pogrešilo ili je bog hteo da to biće pogreši.
Gde sam sada pogrešio?Da ne objašnjavamo ovde kako funkcioniše evolucija, ali praviš logičku grešku Argument iz neznanja.
I reč logika koristiš u kolokvijalnom smislu?
Eto, da li ti je sada jasno?Nije robot ako ima izbor.
Ali seti se da se pad prvo desio na nebu.
Jesu li svi pali? Nisu.
Dakle, imamo bića sa slobodnom voljom koja biraju da služe tvorcu, a da nisu na to predodređena...
Pa napravio si logičku grešku Argument iz neznanja.Gde sam sada pogrešio?
Uradio bih isto što i Bog, jer od Njega niko ne može bolje znati.Eto, da li ti je sada jasno?
Da si ti Bog, šta bi uradio?
Pred našim očima se dešava baš onako kako sam rekao...i nikako drugačije.Pa napravio si logičku grešku Argument iz neznanja.
U ovom kontekstu, tvrđenje "niti može biti drugačije" implicira da je nemoguće da se iz jajeta kokoške razvije nešto drugo osim pileta, ili iz semena bundeve nešto drugo osim bundeve, bez ikakvog objašnjenja zašto bi to bilo nemoguće. To se oslanja na nedostatak dokaza za suprotno, što je srž Argumenta iz neznanja.
Svemoćno i sveznajuće biće moglo stvoriti svet u kojem bića sa slobodnom voljom biraju da ne greše, bez narušavanja njihove slobodne volje.Uradio bih isto što i Bog, jer od Njega niko ne može bolje znati.
Ja nisam tvrdio da se dešava, samo sam pokazao da ne zaključuješ ispravno i ti to ponovo demonstriraš.Pred našim očima se dešava baš onako kako sam rekao...i nikako drugačije.
Ako tvrdiš/misliš da se dešava ili da može da se dešava...na tebi je da ponudiš valjane dokaze...
Takvo biće je i stvorio.Svemoćno i sveznajuće biće moglo stvoriti svet u kojem bića sa slobodnom voljom biraju da ne greše, bez narušavanja njihove slobodne volje.
Pa šta hoćeš da ti kažem, nešto što se nikad nije desilo?Ja nisam tvrdio da se dešava, samo sam pokazao da ne zaključuješ ispravno i ti to ponovo demonstriraš.
Pored toga, ono što ti tražiš, bi bio dokaz protiv evolucije.
Da li je mogao da stvori i takve ljude?Takvo biće je i stvorio.
Imaš bezgrešne anđele na nebu kao dokaz za to.
Tvoj argument zašto nije nije logički ispravno donesen.Pa šta hoćeš da ti kažem, nešto što se nikad nije desilo?
Takve ljude je i stvorio.Da li je mogao da stvori i takve ljude?
Ispravno je donesen jer drugačije ne biva...Tvoj argument zašto nije nije logički ispravno donesen.
Stavio i oni su "pali".Takve ljude je i stvorio.
Ne zaboravi na posetioce koje je čovek imao.
Bog je morao da stavi pred čoveka izbor...taj izbor nam govori da čovek ima apsolutnu slobodu.
Što je savršeno sa Božije strane.
Zašto da ne bude (osim naravno u logičkom i gramatičkom smislu)?Sad se okreni oko sebe i pokušaj da shvatiš, kakav izbor pred tebe Bog stavlja...
Jer, nemoj opet posle da bude...Bog je kriv jer me nije savršenijeg stvorio...
Nije...sada si napravio logičku grešku Ne sledi.Ispravno je donesen jer drugačije ne biva...
Stvorio je takve ljude.Stavio i oni su "pali".
Da li je mogao da stvori ljude koji bi odoleli iskušenju?
Svako ko ima život...život je dobio od istog tvorca kao i Adam.Zašto da ne bude (osim naravno u logičkom i gramatičkom smislu)?
Pričaj sa manje filozofije...svi smo mi obični ljudi...za sve je bolje tako.Nije...sada si napravio logičku grešku Ne sledi.
U Edenu očigledno nije.Stvorio je takve ljude.
Jesam.Jesi li moga dobiti veći poklon?
I reč filozofija koristiš kolokvijalno?Pričaj sa manje filozofije...svi smo mi obični ljudi...za sve je bolje tako.
Dobro.U Edenu očigledno nije.
Jesam.
I reč filozofija koristiš kolokvijalno?
nema logike ovo tvoje iskljucivanje slobodne voljeOnda to biće nije pogrešilo ili je bog hteo da to biće pogreši.
bulaznis, jer mi imamo znanje o genetici koja je utkana u jaje i seme, i ona je dokaz zasto znamo da ce se iz semena bundeva razviti bundeva, i iz jajeta pilePa napravio si logičku grešku Argument iz neznanja.
U ovom kontekstu, tvrđenje "niti može biti drugačije" implicira da je nemoguće da se iz jajeta kokoške razvije nešto drugo osim pileta, ili iz semena bundeve nešto drugo osim bundeve, bez ikakvog objašnjenja zašto bi to bilo nemoguće. To se oslanja na nedostatak dokaza za suprotno, što je srž Argumenta iz neznanja.
Izvoli dokaži, postavi logički niz ako umeš.nema logike ovo tvoje iskljucivanje slobodne volje
izgledalo je da si logicar, ali sada vidimo da se foliras
Tvrdnja da iz bundeve može nastati samo bundeva zasnovana je na trenutnom genetskom stanju organizma i ne eliminiše evoluciju kao dugoročan proces promene u populacijama organizama tokom vremena. Ona se ne odnosi na trenutne promene unutar jednog reproduktivnog ciklusa, već na postepene promene koje se dešavaju kroz generacije. Ovo što pričaš predstavlja nesporazum o tome šta evolucija zapravo jeste...i jeste Argument iz neznanja.bulaznis, jer mi imamo znanje o genetici koja je utkana u jaje i seme, i ona je dokaz zasto znamo da ce se iz semena bundeva razviti bundeva, i iz jajeta pile
napadas coveka cicolina bezveze, njegov argument je iz znanja, a ti nemas argumente nikakve, samo se poigravas i manipulises
ti si glavna faca na ovom pdf, to smo ustanovili. mnogo si zajeban lik.Kada koristis sadasnje vreme onda se podrazumeva da se radi o vremenu NAKON vaskrsenja...
...jes da nisam neki jak poznavaoc srpskog jezika ali bar toliko smatram da znam..![]()
Prebio bi te makedonacti si glavna faca na ovom pdf, to smo ustanovili. mnogo si zajeban lik.