Samo Bog i niko više

Od hriscanstva ne ocekujem nista, kao ni od Boga.
Очекујеш, чим дајеш оволико замерки.
Ali kada se vec radi o pravednosti i dobroti, onda vredi spomenuti i to. Secas li se kad je u starom zavetu bog naredio Avramu da zrtvuje Isaka? Iako to nije ucinio, bolestan je to zahtev, ma koliki test bio u pitanju.
Значи нико није жртвован.

Bas mi je zao sto ne zelim da precutim na neke ocigledno nemoralne stvari koje je Bog dopustio, iz nama trenutno nepoznatog razloga, ali eto, on zna najbolje.
Tи овде као падобранац дођеш да просвећујеш људе, па такви као ти долазе на форум нон стоп. Понављаш већ постављена питања.
Жртве није било, то што се теби не свиђа Божији позив Аврааму, па реци ми јел треба ја или ти да одређујемо шта је добро а шта није ?
Увек ће неко доћи и рећи ће да баш за њега је то безвезе.
Помињеш некакве робове, па није хришћанство странка па да сруши власт и успостави своје системе вредности. Нешто си помешала.
Нико није имао тако добар однос према робовима као што је прописано у Мојсијевом законику. Исто важи и за права жена, права жена су већа у Мојсијевом законику него у Хамурабијевом законику.

Tи овде као падобранац дођеш да просвећујеш људе, па такви као ти долазе на форум нон стоп.
Naravno. Tek vernike da vidis, jos veca muka.
Понављаш већ постављена питања.
Jer niko ne daje adekvatan odgovor
Жртве није било, то што се теби не свиђа Божији позив Аврааму, па реци ми јел треба ја или ти да одређујемо шта је добро а шта није ?
Hoces da kazes da Bog nije mogao da pronadje bolji nacin da "pozove" Avrama? To je smesno
Помињеш некакве робове, па није хришћанство странка па да сруши власт и успостави своје системе вредности. Нешто си помешала.
Нико није имао тако добар однос према робовима као што је прописано у Мојсијевом законику. Исто важи и за права жена, права жена су већа у Мојсијевом законику него у Хамурабијевом законику.
Pa Biblija definitivno ima svoj sistem vrednosti, ako i uzmemo u obzir da su vremena bila drugacija i da je robovlasnistvo bilo normalizovano, opet je Bog znao da to
nije ispravno, ali on je cak dao i instrukcije kako ih tretirati.

Sve je to lepo, ali se ovo trenutno ne moze nazvati "raj", nebitno da li smo delom krivi mi ili bog.
I ne nazivam ja ovo rajem. Ja samo vidim obrise raja ovde na planeti...onog koji je bio i koji će ponovo doći...

Ovo sada na planeti, bar gledajući ljudska dela/nedela je pakao...
Pa zapravo mnogo toga, pocevsi od zavere Eve u vrtu, do unistenja ljudi u SZ, veoma upitnih zakona, pravila, uopsteno kreacije coveka u ovakvom svetu i kasnije ignorisanje patnje i ne preduzimati nista. Bog sigurno kao takav, nije sveznajuc i dobar.
Uskoro ćeš moliti Boga da nešto preduzme...jer drugi neće imati ko...već danas mnogi to rade...
Jel ti biblijska istina i da imas robove, da kamenujes ljude, da zrtvujes sopstveno dete, zivotinju ili samog sebe?
Ja nikada nisam gazila cinjenice niti imam nameru. Svakako, ja sama sebi stvaram smisao, kao sto bi svako od nas trebao. Kako li bi samo uzasan zivot bio da imamo 1 smisao i 1 cilj, pa svi bi tragali za istim i bili nesrecni. Ne odgovara svima sve, niti smisao zivota, pa ce uvek postojati i teisti i ateisti.
Ne trebaju Bogu nikakvi robovi...
''Čovek nad čovekom vlada da ga nesrećnim učini''...

Mi smo njegova deca...
Pusti to što je tražio nekad nešto...vrati se u sadašnjost pa sudi iz prve ruke.
Zla je pun svet... budi realna pa vidi odakle dolazi...

Sa druge strane...gaziš činjenicu da je upravo sada pred tvojim očima...mnogo ljudi sa 1000 ciljeva i još više stvari koje im ispunjavaju život, pa nikad više nesreće i besmisla...
Bojim se da pravog smisla i nema bez odgovora na ona dva pitanja koja sam pomenuo...

Opet ograničavaš Boga...zašto bi morao ikoga da kontroliše daljinski?
Ne. On sam sebe ograničava...

Želim najbolje moguće dete...kao svemogući bog to bih za razliku od tvog (tog u tvom umu) mogao da postignem.
Nešto na silu sklepano bez ljubavi je...

Savršeno po definiciji ne može da da nesavršen rezultat.
Božija dela su savršena...
Ne mešaj tu dela Božijih stvorenja...

Kakvim li su tebe lažima kljukali o zlatnoj prošlosti?
Kaže da će imati oči a neće videti...
Previše si moderan...da ne kažem zaslepljen...
Napravio si logičku grešku Argument iz neznanja.
Dopreciziraj.
Gde sam pogrešio?

Ne. On sam sebe ograničava...
Kakve to veze ima sa tvojim primerom sa daljinskim?
Nešto na silu sklepano bez ljubavi je...
...pitanje koje nema veze sa mojim odgovorom, jer moj odgovor ne isključuje ljubav.
Božija dela su savršena...
Ne mešaj tu dela Božijih stvorenja...
Savršena stvorenja ne mogu da učine nešto nesavršeno.
(čdvkćupdpdmoplg)

Kaže da će imati oči a neće videti...
Previše si moderan...da ne kažem zaslepljen...
:mrgreen:
Dopreciziraj.
Gde sam pogrešio?
Citiram te:
"Kako neću znati kada je dokazano da živo ide iz živog...suprotno se nikad nije desilo..."

Nikada se nije desilo da se dokaže da iz neživog ide živo, dakle nemoguće je - ako si ovo mislio onda je to Non Sequitur.

Nisam nikada video da je neko dokazao da iz neživog može živo, znači nije moguće - To je Argument iz neznanja.

Poslednja izmena:
Uskoro ćeš moliti Boga da nešto preduzme...jer drugi neće imati ko...već danas mnogi to rade...
Jel to neka vrsta upozorenja?
''Čovek nad čovekom vlada da ga nesrećnim učini''...

Mi smo njegova deca...
Pusti to što je tražio nekad nešto...vrati se u sadašnjost pa sudi iz prve ruke.
Zla je pun svet... budi realna pa vidi odakle dolazi...

Sa druge strane...gaziš činjenicu da je upravo sada pred tvojim očima...mnogo ljudi sa 1000 ciljeva i još više stvari koje im ispunjavaju život, pa nikad više nesreće i besmisla...
Bojim se da pravog smisla i nema bez odgovora na ona dva pitanja koja sam pomenuo...
Ipak jesmo robovi, jer nemamo slobodnu volju, mozemo sluziti jednom od dva gospodara, dakle ili bogu ili djavolu, zauvek cemo biti privezani za to. Svet je od pocetka nemilosrdan i zao, ali se mi ne bi žalili na to da se ne tvrdi da postoji neko ko je svemoguc i sveznajuc nad nama.

Kakve to veze ima sa tvojim primerom sa daljinskim?
Ako nekog ograničiš da nema izbor na grešku...Šta je to nego kontrola?
...pitanje koje nema veze sa mojim odgovorom, jer moj odgovor ne isključuje ljubav.
To što bi ti uradio bi bilo prisilno...
Velika je razlika imati biće koje ne mora da ti bude poslušno a prema slobodnoj volji iz ljubavi bira da te sluša kao Oca...
Savršena stvorenja ne mogu da učine nešto nesavršeno.
Jedino je Bog Apsolutno u svakom smislu savršen i niko više...
Citiram te:
"Kako neću znati kada je dokazano da živo ide iz živog...suprotno se nikad nije desilo..."

Nikada se nije desilo da se dokaže da iz neživog ide živo, dakle nemoguće je - ako si ovo mislio onda je to Non Sequitur.

Nisam nikada video da je neko dokazao da iz neživog može živo, znači nije moguće - To je Argument iz neznanja.
Ok. Onda se slažemo da prvi život nije nastao sam od sebe, nego nam ga neko preneo...

Jel to neka vrsta upozorenja?
Hrist upozorava na težinu zadnjih dana...ja mu verujem, zato i kažem..
Ipak jesmo robovi, jer nemamo slobodnu volju, mozemo sluziti jednom od dva gospodara, dakle ili bogu ili djavolu, zauvek cemo biti privezani za to. Svet je od pocetka nemilosrdan i zao, ali se mi ne bi žalili na to da se ne tvrdi da postoji neko ko je svemoguc i sveznajuc nad nama.
Mnogi su robovi sami sebi. Svojim porocima, telu, stomaku, bogatstvu, pa i tehnologiji...mogućnosti su neograničeno...

Apsolutnu slobodu nemaš...ne možeš leteti, ignorisati prirodne zakone...otići sa ove planete...
Jednostavno tako je kako je...
Primljeni smo kao gosti na ovu planetu i uz poštovanje pravila...koja vode i bez kojih nema apsolutne, trajne kolektivne sreće...možemo ostati koliko hoćemo...dobro smo došli...
Ako ne želimo, možemo otići zauvek...niko nas ništa ne tera...

Ako nekog ograničiš da nema izbor na grešku...Šta je to nego kontrola?
Odakle ti ideja da neko mora da bude ograničen da nema izbor na grešku?
To što bi ti uradio bi bilo prisilno...
Nije...razmisli malo bolje, van apologetskih šablona.
Velika je razlika imati biće koje ne mora da ti bude poslušno a prema slobodnoj volji iz ljubavi bira da te sluša kao Oca...
OK...šta može da sledi iz toga, u svetlu moje prethodne rečenice?
Jedino je Bog Apsolutno u svakom smislu savršen i niko više...
Ako je jedino Bog savršen onda njegova dela za razliku od onoga što si ranije pričao nisu savršena.
Ok. Onda se slažemo da prvi život nije nastao sam od sebe, nego nam ga neko preneo...
Kako si došao do tog zaključka?

I ne nazivam ja ovo rajem. Ja samo vidim obrise raja ovde na planeti...onog koji je bio i koji će ponovo doći...

Ovo sada na planeti, bar gledajući ljudska dela/nedela je pakao...
''Čovek nad
Filipljanima 2:10-11 - ,,Da se u ime Isusovo prikloni svako koleno onih koji su na nebu, i na zemlji, i pod zemljom, i da svaki jezik ispovedi da je Isus Hristos Gospod na slavu Boga Oca."
Jasta bolan takvih je bilo mazluna kroz povjest bilo i na kraju kmecanje zovu tatu

Mnogi su robovi sami sebi. Svojim porocima, telu, stomaku, bogatstvu, pa i tehnologiji...mogućnosti su neograničeno...

Apsolutnu slobodu nemaš...ne možeš leteti, ignorisati prirodne zakone...otići sa ove planete...
Primljeni smo kao gosti na ovu planetu i uz poštovanje pravila...koja vode i bez kojih nema apsolutne, trajne kolektivne sreće...možemo ostati koliko hoćemo...dobro smo došli...
A Isus sto kaže ?

Teški su nam dani izgleda već postanka, govori se da ce doci vec 2000 godina..
Potrebno je definisati sta je uopste apsolutna sloboda, slobodna volja po teologiji da bi uopste diskutovali o necemu ovakvom
Svi iz Hristovog tora...iz ovog drugog ne...
Ni to nije nigde definisano.

Odakle ti ideja da neko mora da bude ograničen da nema izbor na grešku?

Nije...razmisli malo bolje, van apologetskih šablona.

OK...šta može da sledi iz toga, u svetlu moje prethodne rečenice?
Ako stvoriš biće koje nema pravo na grešku, neć grešiti zato što ti želiš, a ne zato što Ono ne želi... nema izbor, nema slobodu...
Ako je jedino Bog savršen onda njegova dela za razliku od onoga što si ranije pričao nisu savršena.
Da savršena su ali su i apsolutno slobodna...

Kako si došao do tog zaključka?
Zašto vrtiš u krug?

Jel' život na planeti stvoren ili se razvio spontano?

Back