Da, Bog ne umire. Zato je Bog morao postati čovjek i uzeti smrtnu ljudsku prirodu kako bi mogao umrijeti.
Tako je.
Ali to ne znači da Hristos nije bio Bog na Zemlji.
Sad se potpuno demantiras - daj se odluci,jel Bog moze umreti ili ne moze ?????
Hristos za Sebe na Zemlji kaže da "Ja Jesam" što je poruka da je On Bog. Bog ne može prestati biti Bog.
Hristos je cesto o sebi govorio iz pozicije coveka ali je ponekad znao i pomenuti svoj status u kosmickim okvirima i to se definitivno ne odnosi na Njegovo ljudsko telo.
Evo primera:
Jov.8,57.58:
"...Tada mu rekoše Jevreji: još ti nema pedeset godina, i Avraama li si vidio?
A Isus im reče: zaista, zaista vam kažem:
ja sam prije nego se Avraam rodio..."
Daj se dobro fokusiraj i reci mi dali je ovde Isus govorio o Njegovm ljudskom telu u oblicju sluge ili mozda ipak o Njegovom Bozanskom oblicju pre nego sto je dosao na zemlju kao covek !??????????
Ali koja je svrha da On odbacuje tijelo i prestaje biti čovjek?
Zato sto je prestala potreba da uopste ima/nosi ljudsku prirodu i to je sustina hriscanstva !!!
Cijela poenta vaznesenja je da sada ljudska priroda sjedi sa desne strane Oca.
Jok bato,ko te to slaga ?
Ideja da ce ljudiska priroda postati boznaska definitivno nije Bozja vec sotonska koju vidimo jos na samom pocetku Pisma,,daj se molim te fokusiraj diskusiji !!!
Hristos je kao Bog oduvijek sa Ocem i to nije ništa novo ali poslije vaznesenja je i jedan Čovjek na tako uzvišenoj poziciji da sjedi sa desne strane Oca više od svih anđela i arhanđela.
Ovo je sotonska strategija,da coveka ucini bogom !!
Ne može biti slažem se. Zato u Hristu te dvije prirode nisu pomiješane u jednu.
Kako si bre pomesao stvorenja i Stvoritelja,sta je tebi ????
Isus se samoponizio I OSTAVIO Bozansku prirodu kaze apostol da bi uzeo ljudsku ( bio je u oblicju Bozjemu ali je uzeo oblicje sluge) !!!
To nam je klasican dokaz da je Sin Bozji mogao na neki cudan,Bozanski nacin koji je za nas ljude potpuno nerazumljiv jer prevazilazi kapacitete naseg mozga - uzimati i ostavljati svoju prirodu i On je upravo to uradio !!!
Ako je mogao uzimati onda je tu istu prirodu mogao i ostavljati !!!