- Poruka
- 3.318
Ne mora Kraj , moze U....Jedva cekam...E, super ti bakica!![]()
Živa bila i dočekala da joj opalim unuku kraj burenceta![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne mora Kraj , moze U....Jedva cekam...E, super ti bakica!![]()
Živa bila i dočekala da joj opalim unuku kraj burenceta![]()
![]()
Ne mora Kraj , moze U....Jedva cekam.../off topic/

Klinton nije napao sam dve države, uz podršku jednog ili dva saveznika,dok ostali ćute i gunđaju:shock:već je to uradio u KOALICIJI ZAPADNIH ZEMALJA......To mnogi zaboravljaju.....

, glasaju i dalje za one iste stranke za čijeg zemana ni mleko od penzije nisu mogli da KUPE.....E, to je ta protivrečnost zbog koje imam razumevanja za poljski predlog....Ti kažeš da je klinton bio gori od Bušića......Možda za nas, ali je tamo uveo mnogo olakšica posebno za baš te penzose i uopšte ''ugrožene kategorije''.....Ali ,vidimo da oni i danas, iako žive sve bolje,na zapadu bi morali da rade, dok god mogu, glasaju i dalje za one iste stranke za čijeg zemana ni mleko od penzije nisu mogli da KUPE.....E, to je ta protivrečnost zbog koje imam razumevanja za poljski predlog....
Vidi ovako...Pošto po ko zna koji put spominješ "malo logike", evo ti tvoje logike koju prosipaš ovde...Zalažeš se za jedan idiotski test za "kvalifikaciju" birača, a potom pričaš da je to bitno zbog vođenja vaaaaaaažnih državnih poslova i tako to...OK, pa zašto nisi dao predlog da se takav test uvede za političare koji će vladati državom? Neće vladati birači, zar ne?
Ko bi sastavio test za tu grupu pedagoga, psihologa "isl"? Mislim, na koji način bi se odabrali ljudi koji bi odlučivali ko sme a ko ne sme da glasa?birači "vladaju" svojom većinom preko svojih predstavnika.
Intelektualni cenzus ne bi bio nekakav rigorozan tekst (da malo još nacrtamo onima koji su ovde zapenili i koji su skloni da razmišljaju u krajnostima)
Mi smo još uvek zemlja seljaka na brdovitom Balkanu i naravno da test ne bi smeo da bude pretežak, ali mislim da bi i lagn test, sastavljen pažljivo, uz tim pedagoga, psihologa isl, mogao da učini dosta. Poenta je dakle da se dobije jedno kavlitetno mišljenje, a ne tek automatsko zaokruživanje.
Što se tiče uvođenja testa za političare - naravno da se slažem i naravno da bi i to bilo više nego poželjno.
Ja sam već napisao da ne verujem da imaš 18, a vidim da ih ima još sa istim mišljenjem.A ko je birao pedagoge i psihologe kada su tebe pregledali za npr školu?
Obrazuje se komisija iz reda pomenutih (ili još nekih) stručnjaka, nem tu ništa komplikovano.
Komisiju obrazuje recimo ministarstvo prosvete. Možda i dobrovoljno, možda konkursom, možda žrebom..sve opcije su moguće.
Ali nije toliko bitna komisija, več sadržaj testa. I kao na prijemnom, nema ko da odlučuje, već ili imaš dovoljno poena ili nemaš, šta je tu komplikovano..
A ko je birao pedagoge i psihologe kada su tebe pregledali za npr školu?
Obrazuje se komisija iz reda pomenutih (ili još nekih) stručnjaka, nem tu ništa komplikovano.
Komisiju obrazuje recimo ministarstvo prosvete. Možda i dobrovoljno, možda konkursom, možda žrebom..sve opcije su moguće.
Ali nije toliko bitna komisija, več sadržaj testa. I kao na prijemnom, nema ko da odlučuje, već ili imaš dovoljno poena ili nemaš, šta je tu komplikovano..
pa ja svakako mislim da Stado treba da ustupi mesto Eliti.
Ekita je ta koja vuče napred, Stado je ono koje trči za pastirima ili biva pojedeno od vukova, jer nije sposobno da odlučuje ili da misli.
Stado je Masa, mleveno meso, ili ako hoćete - komunizam (idealno stado gde svi bleje, gde su sve životinje ravnopravne "osim što su neke ravnopravnije od drugih" da citiramo baš dragog ti Orvela i njegovu Žibotinjsku farmu jelte..
Žao mi je ako zvučim nadobudno. Ja samo Mislim, a čemu mislioci služe nego da snabdeju mislima one koji ne misle, right?
right...
dolazimo do toga da bi ti da te "neuki" hrane i oblace a ti , kao pametniji i mudriji, bi da vladas i da im odredjujes kako da zive.....
Da živi dostojanstvenije? Što? Da li ti to misliš da uzgoj svinja nije dostojanstveno zanimanje?pa naravno. "Obućar neka ne sudi dalje od cipele".
Ali osim što su oni potrebni meni i ja sam potreban njima, da mi prodaju tu hranu i odela, odnosno da im pomognem da ih prodaju još nekima i tako svi zadovoljni.
Sad ću ja nekog ko je ceo život 'ranio svinje da pitam o tome šta on misli, da li Srbija treba da uđe u EU ili ne?
ovako, pametniji neka odluče u njegovo ime, pa će možda doći u situaciju da se i on mrdne dalje od obora i počne da živi dostojanstvenije. a?
Skoro čuh vest da su (mislim Poljaci) pod ovim geslom pokrenuli nekakvu kampanju oko izbora i glasanja..
Svejednod a li je vest tačni ili nije, mišljenja sam da bi zaista trebalo uvesti nekakav glasački cenzus: ko ima pravo da glasa, a ko nema.
Koliko puta smo došli u situaciju da sudbinu zemlje svojim glasovima određuje nepismeno, polupismeno, lakoverno, krezavo stanovništvo koje ne ume da potrefi dve ruke dok aplaudira svojim liderima.
da skratim: Test, popuniš, položiš - izvoli glasaj. Padneš - žao nam je, niste ispunili dovoljan broj bodova za pravo glasa.
test ne bi trebalo da bude ne znam kako rigorozan..recimo da glasač zna koja je razlika između ustava i zakona, ili da može da izgovori reč revalorizacija bez problema isl...
šta mislite?

Ja mislim da bi prvo trebalo proširiti zatvorske kapacitete u Srbiji,i popuniti ih diskriminatorima raznih boja i blesavih ideja!![]()
http://hr.wikipedia.org/wiki/Aktivno_biračko_pravo
ovde možemo da vidimo da ideja o inteletualnom cenzusu uopšte nije nova.
Poenta dakle i nije bila u izmišljanju tople vode, već u poboljšanju kvaliteta glasačkog tela, njegove svesti, obrazovanja i na kraju zainteresovanosti.
Svako od nas može da potvrdi bar jedan primer gde su kriterijumi za glasanje (kod odrasle osobe) bili totalno infantilni. (I tu obično volimo da kažemo kako je glasač bio izmanipulisan, medijima, kampanjama itd).
Kad ti srpskom seljaku neko pravo oduzmeš, zapalićeš mu kratak fitilj na bombi koja se zove Inat -šta dobiješ? Dobiješ -KO ne ume da popuni test..? daj vamo PET testova!
Višegodišnji politički cirkus međutim, kome smo svi svedoci, kod većine ljudi proizveo je letargičnost, ravnodušnost i nepoverenje kako u organe vlasti, tako i u izborni sistem.
Glasanje se od "građanske dužnosti" pretvorilo u malograđansku smaračinu, koja nije ni jeftina. Ljudi zaokružuju brojeve sa uverenjem da svi kradu , nadajući se da će onaj što krade da bar malo da i njima (i pri tom uzdišući za Titom).
logika države je prosta "Plati porez i daću ti pravo da se i TI pitaš!" ali to nije pokazalo dobre rezultate, jer je prosečan glasač i dalje ili nepismen ili polupismen,a poslanici uvek istim frazama lako od galsača dobiju glas pričajući im ono što žele da čuju.
Šta bi dakle tog glasača motivisalo da se dodatno opismeni, potrudi, da razume makar malo o čemu se tu radi? (a političarima smanjilo teren za manipulaciju) Po mom mišljenju to je Inat.

Skoro čuh vest da su (mislim Poljaci) pod ovim geslom pokrenuli nekakvu kampanju oko izbora i glasanja..
Svejednod a li je vest tačni ili nije, mišljenja sam da bi zaista trebalo uvesti nekakav glasački cenzus: ko ima pravo da glasa, a ko nema.
Koliko puta smo došli u situaciju da sudbinu zemlje svojim glasovima određuje nepismeno, polupismeno, lakoverno, krezavo stanovništvo koje ne ume da potrefi dve ruke dok aplaudira svojim liderima.
da skratim: Test, popuniš, položiš - izvoli glasaj. Padneš - žao nam je, niste ispunili dovoljan broj bodova za pravo glasa.
test ne bi trebalo da bude ne znam kako rigorozan..recimo da glasač zna koja je razlika između ustava i zakona, ili da može da izgovori reč revalorizacija bez problema isl...
šta mislite?

Ogranichavanje prava glasa svih punoletnih dodatnim kriterijuma u potpunoisti obezvredjuje taj pojam.Moze,ali to vishe nije demokratija i nisu demokratski izbori..nego neshto drugo.
[7]