Pepeo
Ističe se
- Poruka
- 2.894
Odlicna ideja!
Mislim da kada bi to uveli kod nas radikali ne bi imali ni 5 % glasova!:grin:
Ево још једног.........
Мислиш или знаш?
Причице, причице.....:wink:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Odlicna ideja!
Mislim da kada bi to uveli kod nas radikali ne bi imali ni 5 % glasova!:grin:
upravo to.
da se izbori podignu na jedan viši intelektualni nivo, jer se radi o sudbini celog naroda i taj posao zahteva maksimalnu odgovornost.
Šta ja imam da pitam o politici i ekonomiji nekoga ko nemože da se seti da li je iz wc-a došao ili je pošao u wc..

Skoro čuh vest da su (mislim Poljaci) pod ovim geslom pokrenuli nekakvu kampanju oko izbora i glasanja..
Svejednod a li je vest tačni ili nije, mišljenja sam da bi zaista trebalo uvesti nekakav glasački cenzus: ko ima pravo da glasa, a ko nema.
Koliko puta smo došli u situaciju da sudbinu zemlje svojim glasovima određuje nepismeno, polupismeno, lakoverno, krezavo stanovništvo koje ne ume da potrefi dve ruke dok aplaudira svojim liderima.
da skratim: Test, popuniš, položiš - izvoli glasaj. Padneš - žao nam je, niste ispunili dovoljan broj bodova za pravo glasa.
test ne bi trebalo da bude ne znam kako rigorozan..recimo da glasač zna koja je razlika između ustava i zakona, ili da može da izgovori reč revalorizacija bez problema isl...
šta mislite?
Skoro čuh vest da su (mislim Poljaci) pod ovim geslom pokrenuli nekakvu kampanju oko izbora i glasanja..
Svejednod a li je vest tačni ili nije, mišljenja sam da bi zaista trebalo uvesti nekakav glasački cenzus: ko ima pravo da glasa, a ko nema.
Koliko puta smo došli u situaciju da sudbinu zemlje svojim glasovima određuje nepismeno, polupismeno, lakoverno, krezavo stanovništvo koje ne ume da potrefi dve ruke dok aplaudira svojim liderima.
da skratim: Test, popuniš, položiš - izvoli glasaj. Padneš - žao nam je, niste ispunili dovoljan broj bodova za pravo glasa.
test ne bi trebalo da bude ne znam kako rigorozan..recimo da glasač zna koja je razlika između ustava i zakona, ili da može da izgovori reč revalorizacija bez problema isl...
šta mislite?
Hvala na pozdravima
Pazi, od onoga što je nabrojano, postoji jedan kriterijum po kome niko od nas ne prolazi: obaveštenost. Ko može da npr. životom stane iza toga da je dovoljno i adekvatno obavešten da nekoj stranci da svoj glas i da ne pogreši?
] da li ti koji si joj dao glas ili ona koja je lagala. taj test ne bi bio los, ali tada bi puno njih odbilo da ga vrsi [zastita "privatnosti"], ako ga ne prodje bruka, ovako sta je sigurno, sigurno

''Обавештени'' човече. Испирање мозга/образовање је од тебе учинило то што јеси. Мени те је, искрено, жао.
Мозак служи за размишљање. Образовање ти даје информације, али уколико твој мозак није у стању да те информације обрађује већ само складишти, шта си ти? Неко ко слепо верује у обавештења? О чему те обавештавају? О томе како да размишљаш?
Зађи по нашим селима и планинама. Потражи старе овчаре, земљораднике... Видећеш већ после кратког разговора са њима, уколико уопште и пристану да разговарају са тобом, да си на много нижем духовном нивоу од њих.
Чула сам данас ову вест на телевизији и стварно само била шокирана и питала се где
иде ова цивилизација?! Немам неко нарочито мишљење о Пољацима, али ово што сам
данас чула, ме је оставило без текста.
П.С. Надобудном постављачу теме предлажем да прочита "Врли нови свет" од Хакслија
и "1984" од Орвела, под хитно и под обавезно!!!
ajmo malo logike..
Žao mi je ako zvučim nadobudno. Ja samo Mislim, a čemu mislioci služe nego da snabdeju mislima one koji ne misle, right?
right...
Vidi ovako...Pošto po ko zna koji put spominješ "malo logike", evo ti tvoje logike koju prosipaš ovde...Zalažeš se za jedan idiotski test za "kvalifikaciju" birača, a potom pričaš da je to bitno zbog vođenja vaaaaaaažnih državnih poslova i tako to...OK, pa zašto nisi dao predlog da se takav test uvede za političare koji će vladati državom? Neće vladati birači, zar ne?
E baš je tako. Zaista bi trebalo uvesti neki ozbiljan psihološki test za političare, ovo što gledamo u Srbiji, a i šire, daleko je od normalnog.
A što se tiče teme i uvodjenja testova koji ocenjuju sposobnost odlučivanja kod starijih od 70 godina, stvarno je do te mere bezobrazno, da mi je zlo.
Malo nam je što su nam krivi svi narodi iz okruženja, ostalo je još da okrivimo starce za našu situaciju.
Najbolje bi bilo da primenimo indijanski način ophodjenja sa starima: kad dodju u odredjene godine, lepo ih pošaljemo u šumu, pa neka se snadju - ili će umreti od gladi, ili će ih pojesti zveri, pa kako im se posreći.
A koliko mogu da zaključim, što u mom okruženju, a što ovde, na pdf Politika, ima likova kojima bi pored prava glasa, trebalo uskratiti i mnoga druga prava, obzirom na stavove koje zastupaju.

Ma, dečko se napalio da je bogom-dani mudrac...verovatno mu se Hića osmehuje na desk-topu.
Ne znam ko mu se osmehuje, ali vidim da nema trunku poštovanja prema roditeljima, bamama, dedama, ili koga već ima.
On je kao u odnosu na njih superioran, zato što je mlad, a nije svestan koliko pojma nema o životu.
Na početku teme sam se šalila, sve mi je izgledalo onako bezazleno, ali kako se diskusija razvila i kako vidim da ima mnogo ljudi koji to stvarno misle, zgrozila sam se.

Evo, pozdravlja vas sve Moja Baba i jedva ceka glasanje ! A dotle, odrzava kondiciju]
Evo, pozdravlja vas sve Moja Baba i jedva ceka glasanje ! A dotle, odrzava kondiciju...![]()

Pa, nema baš mnogo takvih skotova...Ne zaslužuju drugi izraz.
A to kvazi-intelektualno palamuđenje je paravan za njihov "skotizam"![]()
Ne znam, možda mi na stvar gledamo kroz svoje roditelje, babe i dede, ko zna kakvih situacija ima.
Ali mi je nekako tužno da neko tako uopšte može da razmišlja.
Činjenica je da su i Bušovom dolasku na vlast kumovali glasovi iz nekog omanjeg penzionerskog doma na Floridi....Svi znamo koji su rezultati politike globalnog ratišta koju je ova persona sprovela.....Zato, ner bih baš olako odbacivao tu inicijativu.....Penzioneri, koji uzgred, nigde explicitno nisu pomenuti, sem u naslovu, su po prirodi stvari skloniji extremno-desnim rešenjima, mada se kod nas sve već izmešalo ne, zna se šta je levo, šta je desno...