SAH

Veoma zanimljiv,volim da ga igram ali iskreno izbegavam jer postajem veoma brzo opsesivan sahom sto mi oduzima dosta vremena.
Nisam zagovornik saha na kompjuteru vise volim zivog protivnika.

Карпов је у једној партији намерно жртвовао краљицу да би скакачима улетео на територији противника и затворио га.

Карпов је у једној партији намерно жртвовао краљицу да би скакачима улетео на територији противника и затворио га.
Nije mi poznata ta partija, imaš li link? Inače, Karpov je tek za nijansu slabiji igrač od Kasparova ali nekako je zaboravljen. Jedan od 10 najvećih igrača ikad.

Nije mi poznata ta partija, imaš li link? Inače, Karpov je tek za nijansu slabiji igrač od Kasparova ali nekako je zaboravljen. Jedan od 10 najvećih igrača ikad.
Изгубио сам линк, штета. Раније сам пратио на јутјуб каналу. Најбољи играч тренутно на планети је Magnus Carlsen . Играо је против десеторо људи не гледајући у шаховску таблу. Памти партије годинама уназад одигране. Неко му каже позицију фигура на табли и одмах се сети када се одиграла партија и са ким је играо.

Са 5 година је примећен када је играо против Каспарова. Каспаров се толико мучио да је на крају тражио нерешено. Очигледно детету и није битно тада. Касније је рекао да није требао то да уради. Како каже, узбуђује ме да приметим у очима противника када схвати да је погрешио и када знам да ћу га уништити.

"Са 5 година је примећен када је играо против Каспарова. Каспаров се толико мучио да је на крају тражио нерешено."

Poslednja izmena:
Da ostavim utisak, možda nekom koristi. Igram na chess.com i otkad sam prešao na 10min partije sa 5 i 3 min znatno bolje igram i ostvario sam već četiri uzastopne pobede. Za kvalitet igre je vreme razmišljanja bitno. Blic kvari igru.

Da ostavim utisak, možda nekom koristi. Igram na chess.com i otkad sam prešao na 10min partije sa 5 i 3 min znatno bolje igram i ostvario sam već četiri uzastopne pobede. Za kvalitet igre je vreme razmišljanja bitno. Blic kvari igru.
Тамо играм и ја. Булет је глупост. Ја стандардно играм 10 минута. Без неке журбе.

Back