SAH

ja sam na playches, vrtim se izmedju 1900-2100...nik je kosta1780

Nekad sam i na chess.com, trenutno mi je rejting 2130 a išao sam i na 2200..
Tu mi je nik isti ovaj - kosta1703
Ja sam na lichess nabio rejting preko 2000 jer su prenaduvani. Zato više ne igram tu da se ne ložim kako sam bolji nego što jesam.

Na chess.com imam puzzle rajting skoro 2100 a u blicu ne mogu da se spojim. Ne umem to sebi da objasnim. Da li loša koncentracija ili nešto drugo.

Pratite li meč za svetskog pravaka Karlsen - Nepominiači. Nimalo mi se ne sviđa jer obojica forsiraju sam par linija misleći valjda da će kompjuterska priprema da im obezbedi pobedu...ali džaba. Toliko raznih otvaranja može da se igra i da se traži šansa u komplikovanim pozicijama a oni drlje smao par linija španske partije. Posebno sam više očekivao od Nepoa koji je agresivan igrač i voli komplikovane pozicije.
Ubuduće navijam za Firudžu da svrgne Karlsena.

Truman je odličan , ja sam u prvoj imala misklik , ali bez obzira 3: 0 za njega , igra daleko bolje od tamo prikazanog rejtinga . Tražim revanš ! :lol:

1660070105534.png

Malo mrtva tema ali nedavno sam otkrio da je cuveni Talj tecno pricao srpski sto me je bas iznenadilo. Postoji cak i snimak na youtube :D Njegove bravure je uvek zadovoljstvo gledati pa mi je bas bilo drago kada sam saznao da je pricao nas jezik.

Mislim da je i Fiser nesto krenuo da uci srpski, ali su mu nasi odbili ulaz pa se presaltovao na finski. :D

Inace, ima puno mladih lavova iz Azije. Bice zanimljivo za par godina kad udju u prajm.

Е тек сада сам видео тему. Сјајно! Играм на chess com и lichess...Међутим имам "мали" проблем са шахом. Кад кренем да играм не могу да се зауставим у стању сам да одиграм и по 100 партија на 5 мин за дан. Наравно код таквог приступа страда и рејтинг, воља за шахом, али што је најважније понекад и по која обавеза...Сада паузирам већ пар месеци (до октобра, тако сам одредио) после ћу да видим да ограничим на пар партија дневно...Како ви стојите са навлаком званом шах? Колико партија дневно одиграте?

igram kad mi se igra, 2-3 dnevno recimo. Kad vidim da nemam koncentraciju odustanem. Rejting mi se vrti na oko 1500.
Ја сам у стању да добијем 10-12 за редом али после кад претерам изгубим и по 7-8 за редом...сад сам на 5 мин око 1650 али никако не признајем тај рејтинг мислим да заслужујем више :mrgreen: Знатно бољи рејтинг ми је на 10 мин...говорим о chess com на lichess све иде око 200 поена горе. Ипак више волим lichess. Лепша ми је табла и мнооого коректнији играчи долазе...то је моје искуство...

Ја сам у стању да добијем 10-12 за редом али после кад претерам изгубим и по 7-8 за редом...сад сам на 5 мин око 1650 али никако не признајем тај рејтинг мислим да заслужујем више :mrgreen: Знатно бољи рејтинг ми је на 10 мин...говорим о chess com на lichess све иде око 200 поена горе. Ипак више волим lichess. Лепша ми је табла и мнооого коректнији играчи долазе...то је моје искуство...
Evo sad sam pukao jer sam igrao na autopilotu. A sebi kažem pred početak partije "budi u sadašnjem trenutku" al džaba...čim krenu potezi...

Јел се нервирате кад губите...ја признајем да. Једном ми је један озбиљнији учени шахиста типа мајстор ФИДЕ рекао дођи мало код нас на цугере да научиш да губиш...и ја сам долазио и долазио и губио али никако да се навикнем... :mrgreen:

Back