Vučić: " Ovde ne možete troje njih i to samo zato što mene mrze, a ne zato što misle da je to bolje za Srbiju da nađete koji su bili za Bajdena. Je li tako Željko?! Pa što to onda od mene tražite. A pri tome sam se trudio da budem pošten, pribran, da budem pristojan. I opet vam kažem, lični moji odnosi su bolji sa Bajdenom, nego sa Trampom, pa šta? Lakše bi nam bilo da je Tramp, Tramp nije učestovao u bombardovanju i stvaranju bezavisnog Kosova, biće nam teže. Radujete se tome. Sram vas bilo"
Vučić je zahvalio Trampu, Ivanki Tramp, Ričardu Grenelu, Robertu O'Brajenu.
- Hvala im na tome što su hteli da nas čuju, da nas saslušaju. Mali miševi pobegnu kada se objave rezultati, razlikujem se od njih jer imam veliko srce. Cena koju ću da platim je mala u odnosu na to da hoću da sačuvam obraz svoj, svoje dece i svoje zemlje. Sačekaću do ujutru i ujutru ću zvaničnu čestitku da uputim. Ne mogu da budem u prvih 50 belosvetskih koji se guraju da čestitaju. Suviše sam mator i ponosan da bih to radio - rekao je on.
Podsjećamo, Aleksandar Vučić je poznat kao jedan od izdašnijih finansijera Fondacije Klintonovih,
kojoj je neposredno prije izbora 2016. godine, prema navodima medija, uplatio u ime Srbije dva miliona dolara.
Postoje oni koji imaju moral i čast. Oni koji me napadaju kažu da sam hvalio Trampa. Da, i? Mislite da se plašim bilo koga? Plašim se samo Boga i da moja deca nemaju pogrešan sud o meni. Nikada o Bajdenu nisam rekao lošu reč, a sastao sam se sa njim pet puta, dok sam imao jedan sastanak sa Trampom. Pre tri dana sam rekao da će verovatno Bajden da pobedi. Hoćete da me naterate da se ulizujem Bajdenu večeras? E, pa neću - rekao je Vučić.
Ako vi hoćete da sarađujete sa nekim ko drži do sebe. Ko nije mali miš, koji vam se ulizuje 5 minuta pošto je CNN objavio neku vest, dobrodošli ste u Srbiju, ako nećete, ja opet razumijem, cena koju ću da platim je mala u odnosu da sačuvam obraz svoj, svoje dece i svoje zemlje. Ja mislim da svaki normalan čovek u ovoj zemlji razmišlja na isti način kao što sam ja ovo izgovorio.