SAD - predsednički izbori 2020.

Pobednik predsedničkih izbora u SAD 2020. godine?

• Donald Tramp

glasova: 91 74,6%
  • Džo Bajden

glasova: 31 25,4%

• Ukupno glasova
    122
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam znao da je takvo stanje...
Meni Tramp uopšte nije tako crn, pogotovu ne u unutrašnjoj politici.
U spoljnoj je napravio nered na više mesta, od samog početka svog mandata.

Generalno, potpuno sam neutralan u pogledu ovih izbora.
Nijedan od kandidata za predsednika i potpredsednika nije mi prevagnuo.
Onoliko za koliko sam Trampu neskloniji u odnosu na Bajdena, za upravo toliko (ako ne i više) sam neskloniji Kamali u odnosu na Pensa.

Biće mi zanimljivo da gledam izbore, ali nemam emotivni ulog.
Ne slazem se sta je uradio na unutrasnjem planu pa covek je napravio nered, mesao se u poslove FED, ekonomija je razvaljena, reakcija na covid katastrofa, to su jako bitne stavke koje su udarile na svaku porodicu i mnogi su u problemima
A main street je upravo poceo da preliva kontrakciju na wall street. Nazalost to se nece pokazati pre izbora, nece cak ni do inauguracije, tek tamo negde kad se obracuna kalendarska godina, mozda za 4,5 meseci

Ja koliko sam pratio ovih meseci cak i najstarija grupacija stanovnistva ne umire direktno od covida
Vec im covid ubrzava vec postojeca oboljenja koja imaju, najcesce srcani bolesnici i dijabeticari
Da, da, postoji čak i ta priča.
1602412340506.png

Ne slazem se sta je uradio na unutrasnjem planu pa covek je napravio nered, mesao se u poslove FED, ekonomija je razvaljena, reakcija na covid katastrofa, to su jako bitne stavke koje su udarile na svaku porodicu i mnogi su u problemima
A main street je upravo poceo da preliva kontrakciju na wall street. Nazalost to se nece pokazati pre izbora, nece cak ni do inauguracije, tek tamo negde kad se obracuna kalendarska godina, mozda za 4,5 meseci

Ona na primer krivi 6 demokratskih guvernera za tih 200k smrti jer su vratili matorce u staračke domove čak namerno da bi Trampa okrivili za sve.

COVID - Dems - nursery homes.png

Tri nedelje predizborne Biden povećava razliku u odnosu na a trampa dok je recimo Hilari gubila da bi pre izbore spala na samo 2-4% posto u odnosu na Trumpa sto je prakticno veoma tesno + elektorski sistem je pomešao karte bas kako treba za Trumpa.

Ništa od toga za sada ne izgleda da će se desiti.

Prognoze su uglavnom dobre. Druga je stvar sto CNN i NYT misle da je 2-4% sigurna pobeda Hillary. Uostalom teško je prognozirati kad je trka tesna kao sto je bilo i 2000 Bush v Gore.

U ostalim slučajevima uglavnom su tacni a tako će biti i ovaj put.

Prenaduvano. Ja sam bio I u Seattle I Portlandu poslom bas z a vreme nereda i skoro sa ih nisam ni primetio.

Kao ono u julu protiv Vucica kad je bacao suzavce taj uski prostor oko skupstine je ličio na bojno polje, a recimo već na Slaviji Kalemegdanu da ne govorim dalje nisi mogao imati pojma kakav je haos u centru.

Daleko je to sve od nekih masovnih sukoba.

До ковида САД су имале никада мање незапослених са стабилним годишњим БДП растом.

Што се тиче вањске политике није направио толики неред како демократе често желе да истакну.
Он је причао о болним темама око НАТО пакта које већ дуги низ година муче исти савез,дакле није он произвео тај проблем.Такође покренуо је болне теме око трговинског дефицита са Кином, ЕУ и слична економска питања а најбитније од свега заиста у реали није покренуо нити један нови рат, углавном је смиривао глобалне тензије.
Што се тога тиче по мени Трамп је превише сатанизован од истих.
Побједио други пут или не ја ћу га запамтити по први пут изреченим јавним изјавама фејк вијести и практично добијеним трговинским ратом против Кине гдје их тјера да купују америчке производе,практично их из економске офанзиве пребацује у мод економске дефанзиве.И онда гле чуда деси се ковид 19.

Poslednja izmena:
До ковида САД су имале никада мање незапослених са стабилним годишњим БДП растом.

Што се тиче вањске политике није направио толики неред како демократе често желе да истакну.
Он је причао о болним темама око НАТО пакта које већ дуги низ година муче исти савез,дакле није он произвео тај проблем.Такође покренуо је болне теме око трговинског дефицита са Кином, ЕУ и слична економска питања а најбитније од свега заиста у реали није покренуо нити један нови рат, углавном је смиривао глобалне тензије.
Што се тога тиче по мени Трамп је превише сатанизован од истих.
Побједио други пут или не ја ћу га запамтити по први пут изреченим јавним изјавама фејк вијести и практично добијеним трговинским ратом против Кине гдје их тјера да купују америчке производе,практично их из економске офанзиве пребацује у мод економске дефанзиве.И онда гле чуда деси се ковид 19.
To je nategnuta percepcija

Tramp je preuzeo od Obame
Vec smo imali istorijski maksimum i stabilan rast, a Tramp je samo ukinuo deo poreza za najnajbogatije. I dodao malo jos od gore, ne na stvaran GDP nego pare koje nisu dosle od poreza u drzavnu kasu, podigle su GDP pumpanjem vrednosti asseta jer su morali biti ulozene, a posto nema velikih projekata, onda je moralo u hartije od vrednosti, kao next best thing.

A kineski bioterorizam, to je zasebna kategorija. To ce se tek pokazati.
Treba im pojacati sankcije.

To je nategnuta percepcija

Tramp je preuzeo od Obame
Vec smo imali istorijski maksimum i stabilan rast, a Tramp je samo ukinuo deo poreza za najnajbogatije. I dodao malo jos od gore, ne na stvaran GDP nego pare koje nisu dosle od poreza u drzavnu kasu, podigle su GDP pumpanjem vrednosti asseta jer su morali biti ulozene, a posto nema velikih projekata, onda je moralo u hartije od vrednosti, kao next best thing.

A kineski bioterorizam, to je zasebna kategorija. To ce se tek pokazati.
Treba im pojacati sankcije.
Јако чудна ствар да Кина, рецимо јутрос читам вијести, има само 21 нови случај ковида и то је наводно увезено.
Јако чудна ствар да прегусто насељена Кина држи ковид под контролом, плус по најновијим истраживањима најближи су вакцини за масовну дистрибуцију и продају, дакле прошли све критеријуме СЗО за масовну производњу и продају.Постоји неколико логичних објашњења а нити једно није довољно логично.Ништа им не вјерујем...

Јако чудна ствар да Кина, рецимо јутрос читам вијести, има само 21 нови случај ковида и то је наводно увезено.
Јако чудна ствар да прегусто насељена Кина држи ковид под контролом, плус по најновијим истраживањима најближи су вакцини за масовну дистрибуцију и продају, дакле прошли све критеријуме СЗО за масовну производњу и продају.Постоји неколико логичних објашњења а нити једно није довољно логично.Ништа им не вјерујем...
Informacije o kovidu u Kini mozes naci samo na github koji inace sluzi za drzanje source koda :P
Da li su u medjuvremenu i to zacepili, ne znam ;)

Trump je napravio poprilicni haos u spoljnoj politici dodvoravajući se diktatorima poput Putina i Kima a pljuvao je po saveznicima starim u Evropi.

Kao Amerika daje više u NATO, pa brate koliko Amerika ima više koristi od NATO moć prestiž baze svugde po Evropi, ko ima baze u Americi.

Biden je još 2017 putovao na konferenciju u Minhenu da umiri saveznike da će sve biti OK kad se rešimo Trumpa.

Biden će ponovo vratiti Ameriku na svetsku pozornicu. A sto se tiče intervecionizma, pa Amerika je uvek stajala na strani slobode i demokratije i protiv diktatora. Kad god je to bilo moguće.

Inace slušam ovde neki desničarski radio i mogu da vam kažem da im je knedla u grlu jer ne veruju ni oni da će pobediti Trump.

E sad posto su im glasaci kao i kod nas srspsns onda se oni bave metafizikom: Trump je nepobediv fantastičan svi protiv njega su izdajnici Amerike i tako slična jedenja fecesa.

Koprcanje i kmecanje uglavnom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back