Rusofobija kod Srba

Loše ekonomske odluke??? Ni da smejem ni da plačem na ovakve jadne pokušaje odbrane neodbranjivog.
Не можеш направити кајгану а да не разбијеш јаја.Стаљин је направио кајгану, и сада многи могу да приговарају укусу кајгане и да је превише јаја разбио , али то не мења чињеницу да кајгана постоји.

Да је СССР био парламентарна демократија између 2 светска рата, они би 15-так година бирали и обарали владе, прегањали се око овога или онога, изгласавали ове или оне законе,правили и растурали коалиције, и онда би дошао Вермахт и све их побио или протерао у Сибир.

Pa ja sam bila na jednom planinarenju gde je bilo dva ruska para. Jedni su rusi iz Moskve drugi veze nemam... oni čak ni međusobno nisu komunicirali na celoj toj turi. A taj jedan par sa kojima sam pričala su mi rekli da Srbi njima zameraju što se ne mešaju s nama. Ona se jopš kao pravdala... Tako dakle oni su zatvoreni više, možda su samo introvertniji za ove naše tipične ekstroverte bučne i otvorene.. ali u velikim gradovima kakav je BG oni su se sasvim fino uklopili.
Imam neki skroz suprotan utisak za ove Ruse sa kojima se družim. Prilično su otvoreni za naše ljude, uče srpski solidno, ali mi govore da naši ljudi ne žele sa njima da se druže? Ono ne vole silvani ni seljanu da se razumemo, ali su ok za druženje sa pristojnijom i opuštenijom ekipom ljudi.
Drugo, sad se nadovezuješ na politiku. Nama Rusija nikada nije bila bliska. Mislim od II sv rata pa sve do sada. Kada mso mi to bili blsiki sa njima i sarađivali?
Kada smo u istoriji imali prilike za tako nešto? Nismo bili osvajači i nismo nešto ni stizali do Rusije, a ni oni nisu toliko bili u kontaktu sa nama?
Danas je druga priča kada postoji relativno brz transport.
Mislim da nismo ni sa Kinezima bili bliski, a 60% kućnog inventara uvozimo iz Kine?
Oni su daleko prvo, drugo oni su se isto odnosili i prema Hrvatima i nama... slali su oružje Hrvatim kda su započeli oružanu pobunu i otceplljenje. Posle su glasali i za sankcije, mi smo bili izbačeni iz UN. Posle se povukli kao Vojska sa Kosova. Jednostavno, oni su više učinili Hrvatskoj nego nama.
Da li su te tvrdnje za slanje oružja ikad potvrđene? Sećam se Šešeljeve priče da su Hrvati bacali ozračene kalašnjikove u Dunav? :think:
A i ako ih je bilo ko ih je tačno vršio - vrh Rusije u to vreme ili neki krijumčari/kriminalci?
Šta je kontekst tog isključenja iz UN, to beše ono 1992 kada se Jugoslavija raspala?
Mi smo im dobri samo kao remetilački faktor prema Zapadu. I našli su se sa nama zbpg mržnje koju ovde vide prema NATOu, to su prepoznali. I to je jedina spojna stvar što se politike tiče.
Ne slažem se sa ovim, koji čin je huškanje na zapad? Mislim da su to radile naše patriJote a ne sama Rusija?

Satljin je na neki način odigrao ulogu u odbrani Rusije, ali je daleko od toga da ju je spasio. Mislim da bi opustošio Rusiju da nije došlo do napada Nemaca. Čovek je bio psihopata i paranoik, a najčešće takvi uspevaju da dođu do moći jer su beskrupulozni i ne zaziru od likvidacija.
Па зашто онда наводне Стаљинове злочине углавном потежу западни империјалисти, а руски народ воли Стаљина?

zamisljam scenu ide mlada srpska demokratska poslanica bosnom i oko vrata nosi natpois ko za vreme ww2 jevreji: ja ne volim dodika i vucica.

dolazi meda, gleda je belo pojeo bi je, ali iza coska vidi bulumentu divljaka koji urlaju medo bezi, medo bezi mi cemo je

poenta..... dok je mede divljak ce uvek biti samo divljak koji se plasi svoje senke...bas kao u ćacilendu. cim jave da mede nema, hrabri divljaci ima da se razbeze

Tito je opasno naoruzao drzavu, misleci na strane neprijatelje, nije ocekivao da ce podli zapad napraviti razdor iznutra, al naravno protov Nato nije bilo sanse. Kad kazem Nato mislim Amerika, ostali su kesa.
Tito je bio blagi pro-zapadni čovek, umro je 1980te a nas su bombardovali 1999.
Kontam da je bilo očekivanja da će se Jugoslavija posle njega raspasti, mada ne verujem da se očekivalo bombardovanje NATO snaga, pa i sam Klintom verovatno nije znao šta radi zbog skandala u oralnom kabinetu. Napali su bez saglasnosti UN-a i sama operacija je bila overkill za to vreme ...

Al vi pojma nemate ni da čitate ni da razumete napisano, je l moguće da nema prilike kada ne potvrdim tezu o ćacijima
:mrgreen:
Претпоставио сам да си мислила на Русију која "није хтела" да нам помогне у ратовима 90-тим, али ми је било глупо да ти на то одговарам.

Ти вероватно сматраш да су ти ратови били неоправдани и да су били Милошевићева ујдурма, али истовремено кривиш Русију јер нам није помогла у тим ратовима.
То је врло контрадикторно.

Иначе, Русија је 90-тих пролазила кроз капиталистичку транзицију у којој је изгубила више становника него СССР у Хлодомору , и тадашња руска политичка елита је гледала да се додворава западним силама.Имали су ДОС пре Србије.

Smatram da si skroz omašio.

Ovde ne postoji rusofobija ništa više nego što postoji vatikanofobija, Nemačkofobija ;), englezofobija, EUfobija, NATOfobija, bugarofobija, čak i izraelofobija.. bosanskohercegofobija, crnogorofobija haha itd. od svih tih manjih ili većih fobija to prema rusima je mala maca, govorim o ovom našem narodu. to čak vide i stranci ovde, svi nas zovu malim Rusima i jasno je i što.
Што би нормалан човек у Србији мрзео Америку, Ватикан, Немце и Енглезе, а они су нам толико добра учинили кроз историју?

Jako prosto. Rat ne mogu da dobiju jer ne smeju najjačim oružjem da udare zbog odmazde i eventulanog proširenja rata na sveskom nivou. Ušli su u rat sa dovoljno zaliha ali ih je dužina ratovanja malo osiromašila. Ne vidim način da rat privedu kraju na način koji bi njima doneo isključivu pobedu. Nisu u prilici da pomažu drugima, posebno ne nama.
To su price za malu decu, Rusima nisu cilj teritorije vec demilitarizacija Ukrajine, najsuroviji rat vode, a to je rat iscrpljenja koji Ukrajina ne moze da dobije. Ukrajina vec uveliko kuburi sa ljudima na frontu, zrtve Boga pitaj, populacija se razbezala po Evropi, pitanje je vremena kad ce odbrana puci, prosetace kroz Ukrajinu. Za sve sam do sad bio u pravu sto se tice rata, tako da verujem u to. Naravno da me dusa boli sto ginu i jedni i drugi.

Žene u srbiji preziru ruskinje jer su prelepe, zgodne, pevaju ko slavuji, sviraju obavezno jedan instrument, znaju strane jezike, načitane, fakultetski obrazovane, sjajno kuvaju, vole da rade odlično zarađuju i rađaju bez problema, nisu tvrdoglave i umišljene. Dakle sušta suprotnost srpkinjama uopšte balkanskom mentalitetu.

Verujem da ih zato mrzi i ostatak sveta jer imaju kulturu i umentnost na jako visokom nivou.

Back