Rusko naoruzanje

" НОВО РУСКО НАОРУЖАЊЕ:
У моменту ослепљују и неутралишу противника, изазивају повраћање, али не убијају! (ВИДЕО)


06-02-2019 06:36 Ратни извештаји Наоружање Свет Планета Видео

Руска морнарица опремила је своје ратне бродове новим оружјем које је осмишљено да ослепи и збуни противнике и понекад их натера да повраћају, пренели су руски медији.

admiral_kasatonov__jutjub.png


Адмирал Касатонов (Фото: Јутјуб)

Филин 5П-42, несмртоносни визуелно-оптички уређај, постављен је на бродове руске морнарице адмирал Горшков и адмирал Касатонов, пренела је државна агенција РИА, позивајући се на изјаву фирме која је изградила уређај.

Свака фрегата, обе делови руске северне морске флоте, опремљена је са две станице Филин. Очекује се да ће и две додатне фрегате, које су тренутно у изградњи, носити и заслепљујуће оружје.

Нови уређај је оружје типа заслепљивача, који емитује осцилирајући зрак светлости високог интензитета која негативно утиче на способност непријатеља да циља ноћу.


Русија тврди да је ново поморско оружје способно да делотворно сузбије сензоре и технику ноћног вида, као и детекторе распона противтектонских ракета.

Оружје је тестирано на добровољцима који су пуцали из снајпера и митраљеза на циљеве које је Филин заштитио два километра даље.

Сви добровољци имали су потешкоћа са циљем, а 45 одсто њих имало је притужбе на вртоглавицу, мучнину и дезоријентацију, 20 одсто волонтера искусило је оно што су руски медији окарактерисали као халуцинације, а сви су рекли како су видели плутајуће кугле светлости.

Концепт "блиставог" оружја постоји већ деценијама у једном или другом облику.

Заслепљујуће оружје, нарочито ласери, који узрокују трајно слепило, забрањени су Протоколом о заслепљујућим ласер оружјима.


Будући да руско оружје наводно узрокује само привремено слепило, није било никаквих ограничења за његово коришћење, преноси Бизнис инсајдер.

Односи између Русије и САД додатно су погоршани прошлог петка, када је Трампова администрација објавила повлачење САД из Уговора о средњим нуклеарним снагама (ИНФ), пакт о нуклеарном оружју из времена Хладног рата, због, како су рекли, руског кршења споразума.

 
" Объявлено, что будут вестись работы по созданию "гиперзвуковой баллистической ракеты средней дальности".
Первое, что приходит в голову, это объединение усилий КБ машиностроения (г.Коломна) и ОКБ "Новатор" с возможной инкапсуляцией НПО машиностроения (г.Реутов).
Именно данные кооперации могут выступить единым фронтом против МИТа, который скорее всего предложит возобновление работ по МБР РС-26 "Рубеж" в несколько измененном виде.
В возрождение проекта БРСД "Скорость" с ракетой 15Ж66 я как-то плохо верю.
Хотя время покажет. Сейчас же здесь моим фантазии на тему комбинации гипотетической 1-й ступени от "Нудоли" с ракетами типа 9М723, 9А7660 и 3М-22 "Циркон".

Чисто фантазирую. Возможно, ненаучно!".

yPhla9ykrRM.jpg


https://vk.com/syriantube

- - - - - - - - - -

" Российский самолет дальнего радиолокационного дозора А-100 совершил первый полет по программе предварительных испытаний.
Радиолокационные возможности нового самолет значительно превосходят все отечественные и зарубежные аналоги.

Он способен сопровождать до 300 целей одновременно

hD3wXsEfWeI.jpg
 
" РУСИ ОБЈАВИЛИ:
Ево када ће тестирати ''машину Судњег дана''

10-02-2019 17:14

Пробе вишенаменског беспилотног наоружаног подводног возила "Посејдон" на мору, започеће на лето, изјавио је неименовани одбрамбени извор агенције ТАСС.

posejdon__min_odb_rusije.jpg


Посејдон (Фото: Министарство одбране Русије)


"Успешни тестови отворили су пут према пробама на мору. Пробе ће почети када време буде повољно, овог лета", рекао је извор.

Крајем децембра, један од извора агенције изјавио је да су завршени тестови нуклеарног погона "Посејдона".

"Посејдон", или како га стрчњаци називају '’Машина Судњег дана'’, ће имати могућност да аутономно избегава непријатељске системе одбране, изјавио је прошлог месеца неименовани извор агенције ТАСС.

"На путу до своје мете "Посејдон" ће моћи да избегава и превазиће све баријере против подморница, као и друге непријатељске системе одбране захваљујући потпуно аутоматизованом систему операције", рекао је тај извор агенције.

Према његовим речима, "Посејдон" ће моћи да досегне дубине од једног километра, а имаће максималну брзину од око 200 километара на час.

"Све то заједно... учиниће возило неуништивим и гарантоваће уништење мете", каже извор.

Агенција ТАСС наводи да није могла да званично потврди веродостојност изјава.".

https://www.pravda.rs/2019/2/10/rusi-objavili-evo-kada-ce-testirati-masinu-sudnjeg-dana/
 
" СМРТ ЗА ТРАНСПОРТЕРЕ:
Руски систем "Бајкал" биће уграђен и на авионе и бродове! (ВИДЕО)


12-02-2019 22:25 Ратни извештаји Наоружање Фокус 3 Свет Планета Видео

Борбени модул калибра 57 милиметара АУ-220М ("Бајкал") у будућности би могао да буде интегрисан на свакој платформи, укључујући и на авионима и бродовима, рекао је Георгиј Закамени, генерални директор компаније „Буревестник“ (део Уралвагонзавода), која је конструктор тог оружја.

bajkal__jutjub.png


Бајкал (Фото: Јутјуб)

АУ-220М ће бити представљен у оквиру изложбе руске компаније "Уралвагонзавод" на предстојећем сајму наоружања "ИДЕКС 2019" у Абу Дабију. Пре четири године на сајму оружја у Уједињеним Арапским Емиратима је потписан меморандум о испорукама руског борбеног модула на бази шасије "Енигма" емиратске производње.


- У овом тренутку руска компанија ’Буревестник‘ је направила научно-техничку скицу на основу које би за копнене снаге, ваздушно-десантне снаге, ваздушно-космичке снаге и ратну морнарицу могао да буде створен борбени систем калибра 57 милиметара, који би био инсталиран на копнене шасије различите намене, летелице и бродове - рекао је Закамени.

Саговорник је објаснио да то оружје омогућава да се повећа борбени потенцијал моторизованих јединица и прошири војно-техничка сарадња Русије и других држава.

Према речима стручњака, АУ-220М је беспилотни борбени модел на даљинско управљање, а у свету не постоје оклопни транспортери и пешадијска возила која могу да издрже његов напад.

 
" ПОВРАТАК ЛЕТЕЋЕ РУСКЕ ЗВЕРИ - АЛИГАТОР КА-52 МОЋНИЈИ НО ИКАДА ПРЕ!
Његове чељусти добро памте џихадисти из Сирије! (ВИДЕО)


12-02-2019 12:56 Ратни извештаји Наоружање Издвојено Свет Планета Видео

Јуришни хеликоптери Ка-52 Алигатор биће надограђени на основу искуства њихове борбене употребе у Сирији, изјавио је извршни директор руског произвођача хеликоптера Андреј Богински. Унапређен руски хеликоптер Ка-52 за улазак у Сирију


aligator_ka_52_jt.png


Руски јуришни хеликоптер Алигатор Ка-52 (Фото: Јутјуб)

- Ови захтеви за надоградњу формулисани су на основу резултата у Сирији. Већ радимо на замени генератора тако да они могу дати више енергије. Свеобухватни радови на Ка-52 и Ми-28 укључују модернизацију оптоелектронских система, што је повезано са идентификацијом и откривањем циљева - рекао је извршни директор.


- Руски произвођач хеликоптера већ има план одобрен од стране руског Министарства одбране о надоградњи топова на Ка-52 и Ми-28 - додао је он.

Хеликоптер за извиђање и напад Ка-52 Алигатор дизајниран је да уништи тенкове, оклопна и не-оклопна возила, људство, хеликоптере и друге непријатељске летелице на линији фронта и на тактичкој дубини, у свим временским условима и у било које време.

 
"САМОСТАЛНО „ВИДИ И ПУЦА“:
Руси приказали модернизовани ракетни систем „Бал“ (ФОТО/ ВИДЕО)



14-02-2019 08:16 Ратни извештаји Наоружање Издвојено Свет Планета Видео

Према замисли конструктора, спајање радарске станице и противбродских ракета на једном возилу повећаће мобилност целог комплекса, брзину његов преласка из маршевског у борбени положај и обратно, као и брзину отварање ватре.
Комплекс има и изванредан извозни потенцијал.


SISTEM_BAL_MIL.RU.jpg


Како је пренео интернет портал РГ, руски конструктори планирају да на бази ракетног комплекса „Бал-Э“ развију нови систем. Инжењери Калушке производне фабрике „Тајфун“ су решили да обједине радарску станицу и самоходну лансирну јединицу, на којој ће се налазити противбродске ракете Х-35.

На основној верзији ракетног система „Бал“ централизовано командовање ватром је реализовано применом самоходног командног пункта управљања и везе, који се налази на засебним платформама.

На новој верзији система можемо да видимо да се радарска станица налази на лансирној јединици, на којој се налазе четири транспортно-лансирна контејнера са ракетама. Радарска станица се налази на специјалном носачу који је смештен између ракетних контејнера када се налази у маршевском положају. При преласку у борбени положај носач се подиже у вертикални положај на чијем врху се налази радар, и креће са осматрањем воденог пространства.


По свему судећи ради се о радарском систему „Монолит-Б“ или некој од његових минијатуризованих верзија које су посебно конструисане за модернизовану варијанту ракетног комплекса „Бал-Э“. У својој основној варијанти радарска станица „Монолит-Б“ је специјализована за откривање циљева који се налазе на површини мора, али и ваздушних објеката. Његова зона откривања у пасивном моду претраживања износи до 250км, док у активном моду овај радар може да добаци на даљину и до 450км. На дисплеју оператора он може да региструје и до 50 различитих објеката, док у зависности од мода рада (пасивни/активни) истворемено може да прати 10-30 циљева.

Бал (индекс ГРАУ 3К60, ознака НАТО: SSC-6 “Sennight” (рус. „неделя“) је обалски ракетни комплекс наоружан противбродском ракетом Х-35. У наоружању се налази од 2008. године. Његова основна намена је ефективна контрола приобалног појаса и заштита воденог пространства од непријатељских пловила. Користи се за заштиту важнијих војно-поморских лука, приобалних градова, војне и цивилне инфраструктуре, као и за одбрану осетљивих зона од евентуалног поморског десанта непријатеља.

Погледај слику на ТвитеруПогледај слику на ТвитеруПогледај слику на ТвитеруПогледај слику на Твитеру

Ivan O'Gilvi
@o_gilvi
Новый вариант берегового комплекса - теперь ракеты и РЛС на одной машине. Источник:
 
" RUSKI SPECIJALCI DOBILI SUPERORUŽJE:

Moćna automatska puška ŠAK-12 MOŽE I NEMOGUĆE, teroristi nemaju šanse, a evo u čemu je njena tajna! (VIDEO


1707315_saki_ls.jpg


Ruske specijalne jedinice dobile su novu automatsku pušku ŠAK-12, koju su američki mediji nazvali „superoružjem“. Reč je o automatu velikog kalibra koji je napravljen po nalogu Federalne službe bezbednosti (FSB) i koji će omogućiti momentalno neutralisanje protivnika.

To je oružje namenjeno antiterorističkim jedinicama za izvođenje operacija u ograničenom, zatvorenom prostoru kakve su stambene jedinice i industrijski objekti. Osnovni zadatak ovog automata je brzo i efikasno uništenje terorista, čak i ako se nalaze u zaklonima ili nose pancire.



ŠAK-12 veoma je efikasan u bliskoj borbi i u zatvorenim prostorijama, posebno kada su u pitanju situacije sa velikim brojem talaca. Američki ekspert Mark Episkopos za „Nešenel interest“ piše da je rukovodstvo FSB počelo da razmišlja o stvaranju novog efikasnijeg streljačkog oružja posle terorističkih napada u Beslanu i moskovskom pozorištu „Dubrovka“.

Kako objašnjava Episkopos, praktično je potvrđeno da adrenalin i određena narkotička sredstva mogu da potisnu bol koji nastaje kao posledica ranjavanja iz vatrenog oružja. U takvim situacijama, iako smrtno ranjen, terorista može da nastavi da puca ili da aktivira eksplozivnu napravu. Često tih nekoliko „dodatnih“ sekundi bude fatalno za taoce.



Međutim, Episkopos ističe da se taj problem može rešiti pomoću metka 12,7h55 milimetara ruske automatske puške ŠAK-12: municija teška 33 grama odmah neutrališe teroristu, čak i ako je iza zida ili nosi pancir. Ova municija se proizvodi u različitim varijantama, u zavisnosti od tipa metka. Njen efektivni domet iznosi od 100-300 metara.

Automat je projektovan po „bulpap“ konfiguraciji. Ovakav sistem izrade streljačkog oružja obezbedio je smanjene njegovih ukupnih gabarita i omogućio je širok spektar primene različitih dodataka kao što su prigušivači. Na taj način povećana je preciznost i samim tim taktička efikasnost.



Težina automata sa municijom iznosi 5,2 kilograma.Ruski eksperti kažu da su ruske automatske puške već odavno na međunarodnom tržištu oružja stekle slavu kao pouzdano oružje, lako za korišćenje, koje zadovoljava savremene zahteve.

Već godinama je svo rusko streljačko oružje najbolje u svetu po pouzdanosti i lakoći rukovanja i zbog toga pojava novog tipa izaziva toliko interesovanje. Ranije su konstruktori išli putem unifikacije streljačkog oružja — isto oružje se koristilo u boju kako na kraćem tako i na većem rastojanju. Danas, u uslovima kada naš neprijatelj koristi nove vidove oružja, kada je potrebno efikasno odgovoriti teroristima i stupiti sa njima u borbu sa bliskog odstojanja, potrebno je novo efikasno oružje“, kaže za Sputnjik vojni ekspert Aleksandar Žilin.



ŠAK-12 je, kako navodi ekspert, idealno oružje za vođenje antiterorističkih i drugih vojnih operacija u naseljenim područjima, unutar zgrada i objekata, pri čemu je glavni prioritet da se osigura maksimalna bezbednost civila.

 
" РУСИ ''НАБУЏИЛИ'' ТЕНК Т-90:
Сада је још прецизнији (ВИДЕО)


16-02-2019 15:21 Ратни извештаји Наоружање Фокус 5 Свет Планета Видео

Основни борбени тенк Т-90МС, намењен извозу у иностранство, заштићен је од савременог противтенковског оружја и опремљен је високопрецизним топом, изјавио је за РИА Новости директор руског Конструкторског бироа за саобраћајно инжењерство, главни конструктор Андреј Терликов.

t-90ms_ria.jpg
'

Тенк Т-90МС биће представљен на Међународној изложби одбране INDEX 2019, која ће се одржати од 17. до 21. фебруара у Абу Дабију (УАЕ).

"Према главним показатељима, a то су заштита, ватрена моћ и мобилност, Т-90МС нема конкуренцију. Опремљен је новом динамичком заштитом 3. генерације модуларног дизајна, пружајући високо ефикасну свеобухватну заштиту од модерних противтенковских оружја", рекао је Терликов.


Према његовим речима, тенк је опремљен новим системом за контролу ватре, изграђеним на модерним дигиталним технологијама са комплексом стабилизованих нишана командира и нишамџије. „Систем контроле ватре је интегрисан са терминалом система борбене контроле за добијање тактичких информација у аутоматизованом систему контроле јединице“, истакао је главни конструктор.

Он је изједначио Т-90МС са високо прецизним оружјем. "Повећана је прецизност и трајност 125-милиметарског топа. Присуство широког спектра различите муниције, укључујући навођену ракету и високо-експлозивни фрагментирани пројектил са програмабилним експлозивом на даљинско управљање, чини наоружање тенка веома прецизним оружјем", објаснио је Терликов.




Према његовим речима, тенк је задржао традиционалну за руску војну опрему, висок ниво поузданости, лакоћу одржавања и једноставну борбену употребу.


"Тенк је опремљен снажним турбодизелом, који пружа одличне карактеристике брзине и маневарске способности. Оперативни параметри мотора и мењача контролишу компјутеризовани возачки комплекс", завршава главни конструктор.



 
" РУСИ ПРЕДСТАВИЛИ СВОЈ ДРОН КАМИКАЗУ:
“Калашњиков” приказао беспилотну летелицу „KYB“ (ВИДЕО)

17-02-2019 13:29 Ратни извештаји Наоружање Издвојено Свет Планета Видео

Руски концерн је на међународном сајму наоружања и војне технике IDEX-2019 представио дрон-камиказу “KYB”.
Његова намена је прецизно уништавање непријатељских циљева различитог типа на првој линији фронта али и тактичкој дубини условног непријатеља.

kyb_tvzvezda.jpg


Концерн “Калашњиков” (представља део државне корпорације “Ростех”) је на међународном сајму наоружања и војне технике IDEX-2019 који се одржава у Абу-Дабију (УАЕ) представио нови производ- беспилотну летелици „КYБ“, преноси интернет портал РБК.

 
" АМЕРИ У НЕВЕРИЦИ:
Руси развили ракету "убицу тенкова", њихови амбрамси не могу да им се супроставе (ВИДЕО)


18-02-2019 07:13 Ратни извештаји Наоружање Фокус 1 Свет Планета Видео

Руска војска развија нову верзију преносног противтенковског ракетног комплекса који би, према прелиминарним подацима, могао да представља огромну опасност за НАТО тенкове НАТО-а, преноси лист „Нешенел интерест“.

Како се наводи, тај комплекс би могао бити руски одговор на америчке системе „Џавелин“, будући да је реч о правим „убицама“ тенкова као што су М1А2Ц „Абрамс“.


Руска одбрамбена корпорација планира да појача могућност овог комплекса да пробија оклоп тенкова до те мере да ни ојачани „Абрамси“ неће бити у стању да им се супротставе.

„Реч је о иновативном комплексу који ће радити на принципу – испалио и заборавио“, оцењује лист.


Поред тога, најновији противтенковски комплекс моћи ће да се користи и у урбаним срединама, чиме ће се драстично повећати борбена моћ овог оружја.

 
" РУСИ ТЕСТИРАЛИ ОРУЖЈЕ БУДУЋНОСТИ:
Пилот само треба да одабере мету, а остало ради вештачка интелигенција (ВИДЕО)


21-02-2019 08:18 Ратни извештаји Наоружање Издвојено Свет Планета Видео

Нови системи са вештачком интелигенцијом, који ће моћи да уништавају мете са смањеним учешћем пилота, тренутно се тестирају на руским јуришним хеликоптерима "Ми-28Н", рекао је за ТАСС неименовани извор.

mi_28_jt1.jpg


(Ми 28 (Фото: Јутјуб)


- Тренутно се обављају пробе система са вештачком интелигенцијом, односно новог осматрачког система, тзв. електронског оператора оружја. Систем сам анализира мете на терену, процењује да ли су непријатељске и након одабира одговарајућег оружја сам дејствује - рекао је извор.

 
" 16 Пусковых установок ЗРК «Кинжал» на ТАРК «Петр Великий» (128 ракет)

Четвёртый по счёту и единственный находящийся в строю тяжёлый атомный ракетный крейсер третьего поколения проекта 1144 «Орлан». Проектировщик корабля - Северное проектно-конструкторское бюро. Флагманский корабль Северного флота России.

DsZS15FBIxI.jpg


bMiis39bogY.jpg


kiO5_rlCsoE.jpg


9PFEMyjWHHU.jpg
 
" Русија у јуну добија најновији војни хеликоптер

© Sputnik / Anton Denisov
РУСИЈА


1106049396.jpg


17:35 24.02.2019Преузмите краћи линк 0 831
Руска војска ће у јуну ове године добити први средњи вишенаменски хеликоптер Ми-38Т, изјавио је генерални директор холдинга „Хеликоптери Русије“ Андреј Богински.

Реч је о већ потписаном уговору у коме је дефинисан тај рок.

МиГ-35
© SPUTNIK / РАМИЉ СИТДИКОВ
Какав потенцијал поседује најновији руски ловац — МиГ-35
Богински је указао и на то да су тестирања овог хеликоптера прошла успешно.

Ради се о транспортно-десантном хеликоптеру, који је развијен на основу серијског Ми-38.

Инжењери су оставили могућност и да се хеликоптер модификује у верзију која би могла да се користи за превоз рањених војника.

Богински је додао да његова компанија планира да развије и арктичку верзију највећег транспортног хеликоптера у свету — Ми-26, који је у стању да превезе до 82 војника у пуној ратној опреми.".

https://rs.sputniknews.com/rusija/201902241118955285-rusija-dobija-novi-vojni-helikopter-/
 

Back
Top