Quantcast

Rusko naoruzanje

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.552
" ШОЈГУ ЗАЛЕДИО ЗАПАД ПРЕД НОВУ ГОДИНУ:

Русија располаже...

29-12-2018 09:25 Ратни извештаји Наоружање Фокус 4 Свет Планета

Mинистар одбране Русије Сергеј Шојгу назвао је оружане снаге своје земље најсавременијим у свету и апсолутно борбено способним.У предновогодишњем обраћању официрима и војницима оценио је да Русија располаже војном силом која јој осигурава „тврде гаранције независности и безбедности“.

Није ни чудо. Иако је Нова година на прагу, руске подморнице и ратни бродови плове светским океанима, а војне вежбе и припреме других врста не престају.

Књиге из Правдине интернет продавнице можете погледати ОВДЕ.

На Крим је управо стигло десет савремених Су-35.

На полигону код Астрахана је ПВО јединица из састава 58-ме армије Јужног војног округа обавила велика гађања са ракетним системима Тор-М2У који могу да дејствују и у покрету.

Гађане су брзе маневришуће мете “Саман”, али их је десетак било оборено.

Шта Дејан Берић каже о ситуацији у Донбасу сазнајте ОВДЕ.".

http://www.pravda.rs/2018/12/29/sojgu-zaledio-zapad-pred-novu-godinu-rusija-raspolaze/
 

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.552
" РУСИЈА ТЕСТИРАЛА НОВИ ПИШТОЉ:
Макаров иде у пензију (ВИДЕО)

05-01-2019 10:45 Ратни извештаји Наоружање Свет Планета Видео

Завршено је тестирање руског пиштоља за Министарство одбране, који би требало да буде замена за пиштољ "Макаров".( Удав (Фото: Јутјуб)

"Тестирање новог перспективног пиштоља, са мецима калибра 9х21 милиметар, спроведено је од августа до децембра у бази Института и на полигонима Министарства одбране Русије у Западном и Централном војном округу", саопштила је прес-служба Централног научно-истраживачког института за производњу машина.

 

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.552
" ПУТИНОВ ПИШТОЉ:
Ово руско оружје је толико смртоносно да је забрањено у Америци (ВИДЕО)


11-03-2016 08:11 Занимљивости Вести у фокусу

Када се у Русији спомене презиме Сердјуков многи прво помисле на бившег министра одбране Анатолија Едуардовича који је био министар одбране од 2007. до новембра 2012. када је смењен због финансијских скандала његових сарадница.
Али у Русији постоји још један Сердјуков који ће се сигурно дуже памтити јер је конструисао најубојитији пиштољ на свету који носе Путинови телохранитељи као и људи из руских "спец. служби".

Пјотр Иванович Сердјуков (70) је конструктор оружја који је направио потпуно оригинални пиштољ, далеко опаснији од чувених ТТ и Макарова и са лакоћом пробија панцире на раздаљини од сто метара.
Пјотар Сердјуков је завршио Политехнички инсититут у Тули чувеном граду оружара.
Интерес за оружјем наследио је од оца Ивана, совјетског официра.
Пиштољ који сада зову Сердјуков прављен је деведесетих година прошлог века.
Због тога што су тај пројект финансирале руске тајне службе он је имао неколико конспиративних имена: РГО 55, затим СР-1 па Вектор и Гјурза.
На крају је почео да се производи за специјалне службе руске армије и полиције под назиовом СПС што значи Самозарјадни пистолет Сердјукова.
Много хваљени пиштољи који су се деценијама производили у СССР-у, ТТ и ПМ су за основу ипак имали стране пиштоље.
Чувени ТТ (Тулскиј Токарјева) као што назив говори конструисан је у Тули а за основу је узет пиштољ "Браунинг" који је конструисао Џон Мозес Браунинг.
Што се тиче пиштоља Макарова, то је прерађени полицијски Валтер.

Неоспорно је да су то били одлични пиштољи али су временом застарели јер су произведени такви заштитни панцир-прслуци које муниција тих пиштоља не може да пробије.
Управо је то био разлог што су крајем осамдесетих година у СССР-у почели да размишљају о сасвим новом, убитачнијем пиштољу који може да избуши као сир и најбоље заштитне панцире.


Они који су пуцали пиштољем Сердјукова тврде да "добро лежи у руци" и што је посебно важно - врло је поуздан.
За тај пиштољ је направљен посебан метак калибра 9,21 милиметар.

На раздаљини од сто метара Сердјуков пробија титанове листове дебљине 1,4 милиметара или четири милиметра челичних листова.
Уз малу измену Сердјуков може да користи и муницију од ТТ 7,62 милиметра или метке Макарова од 9 милиметара.
Конструктор Пјотар Сердјуков се не слаже са онима који тврде да сада у ери компјутера није уопште тешко направити добар пиштољ. Неки мисле да се, "играјући" се на компјутеру, може дизајнирати и касније направити пиштољ бољи од било којег досадашњег.
- Један западни произвођач колекционог минијатурног оружја направио је заиста леп пиштољ.
Успео је чак и да убеди руководиоце одбрамбеног комплекса Русије да ће направити најбољи пиштољ за руску армију. Неоспорно је да је дизајнерски тај пиштољ био заиста одличан. Са њим се могло пуцати. Али су почели да га испитују на бојном пољу показале су се све његове мане.
Проблем му је стварала прашина и брзо се грејао. Показало се да није довољно добар за гађање из разних положаја. На крају су схватили да није само дизајн важан за оружје већ су битније друге његове карактеристике - објашњава конструктор Сердјуков.
Један од најтежих задатака конструктора пиштоља је како да се користи већи калибар а да то оружје не буде гломазно. Управо је то успео да реши Пјотар Сердјуков. Његов пиштољ габаритима и тежином није много већи од Макарова, али је зато знатно убојитији.
Узгред речено, за сво оружје, па тако и пиштоље је врло важно не само конструкторско решење већ и квалитет метала од којег је направљен. Оно оружје које је направљено од одличног метала може да буде вечно ако се правилно одржава.
Кад је пушка, аутомат или пиштољ направљен од лошијег матерајала, после одређеног времена од топлоте се деформише цев и рапидно му падне прецизност.
Конструктор Сердјуков је испричао интересантан случај који се догодио 1997. године на једном полигону морске пешадије.
" Било је то време кад су САД и Русија били у добрим односима па су и армије сарађивале.
Гости из Русије су довезли да демонстрирају ново оружје, међу којима је био и пиштољ Сердјукова.
- Представници тајних служби које чувају председника САД замолили су да се провери издржљивост панцира који су постављени на растојању од стотињак метара.
Сви заштитни прслуци били су изрешетани.
Амерички врхунски телохранитељи су били шокирани убојитошћу руског Сердјукова.
Касније су Американци тражили да телохранитељи руских председника не доносе Сердјукове, кад су на службеном путу у САД - прича Пјотар Сердјуков.
То што телохранитељи не могу да у САД носе СПС не значи да тамо иду голоруки, имају они пиштоље такође добре али не и убојите као Сердјуков.


Иако је прошло скоро двадесет година од ватреног крштења на полигону морске пешадије у САД о изрешетаним панцирима се и данас прича.
У институту у Климовску нису престали да раде на новим моделима пиштоља.
На основи сада најбољег и најубојитијег Сердјукова руски конструктори покушавају да направе још бољи који ће такође са лакоћом бушити још савременије заштитне прслуке. Стална трка између оружара и оних који се баве средствима заштите се наставља.
И једни и други не жале новац за нове моделе јер одлично знају да су то инвестиције које се обавезно добро враћају. ".

 

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.552
" РУСИ ПРАВЕ НОВО ОРУЖЈЕ:
Високопрецизна крстарећа ракета "Калибар М" моћнија него икад, од овога нема одбране (ВИДЕО)


08-01-2019 11:38 Фокус 4 Ратни извештаји Наоружање Свет Планета Видео

У Русији се ради на новој крстарећој ракети „Калибар М“ за ратну флоту, домета 4.500 километара, саопштио је извор у војно-индустријском комплексу.„За Ратну морнарицу се прави високопрецизна крстарећа ракета ’Калибар М‘ за бродове са максималним дометом од 4.500 метара. Конструкција ракете се налази у фази научно-истраживачких радова које финансира Министарство одбране“, рекао је неименовани извор.

 

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.552
"НЕ МОЖЕ СЕ СА ТЕНКОВИМА НА РУСЕ:
Специјалци добијају нове противтенковске ракете (ВИДЕО)

11-01-2019 18:37 Ратни извештаји Наоружање Фокус 8 Свет Планета Видео

Најновији противтенковски ракетни систем "Корнет-Д1" за ваздушно-десантне снаге (ВДВ) који се истиче у прецизности и даљини гађања проћи ће државна тестирања 2019. године, речено је у Одсеку за информације и масовне комуникације Министарства обране Русије.( Корнет Д1 (Фото: Министарство одбране Русије)

"Пре увођења у ВДВ 2019. године, одржаће се државни тестови најновијег противтенковског ракетног система Корнет-Д1, који је дизајниран да њиме рукују артиљеријске јединице и ВДВ", речено је у саопштењу.

 

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.552
" РУСКИ ГОСПОДАРИ НЕБА ДОБИЛИ МОЋНУ НАДОГРАДЊУ!
Авионима Ту-160 и Су-57 непријатељи тек сада неће моћи да напакосте! (ВИДЕО)


12-01-2019 10:52 Ратни извештаји Наоружање Издвојено Свет Планета Видео

Нови композитни материјал са побољшаним карактеристикама за апсорбовање радарских таласа додат је кокпиту најнапреднијег вишенаменског борбеног авиона "сухој" Су-57 и стратешком бомбардеру "тупољев" Ту-160, јавила је руска државна високотехнолошка корпорација Ростек.( Су-57 (Фото: Јутјуб)

Иновативна стаклена облога развијена је од стране научника компаније “ Технологија Р&Д Ентерпрајз” (део у оквиру Ростека).

- Ова иновација удвостручује апсорбцију радарских таласа и смањује радарски потпис авиона за 30 одсто. Тренутно се облога ставља на кров Т-50 (Су-57 од августа 2017), Су-30, Су-34, Су-35 , Миг-29К и Ту-160 - рекли су у Ростеку.

 

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.552
" КИНЕСКИ ПИЛОТИ ПРОГЛАСИЛИ НАЈБОЉИ АВИОН:
''Ово је је најбоља летелица на којој смо летели, он је краљ међу авионима'' (ВИДЕО)


12-01-2019 20:50 Ратни извештаји Наоружање Издвојено Свет Планета Видео

Ловачка ескадрила кинеског ратног ваздухопловства, која је опремљена вишенаменским борбеним авионима 4++ генерације Су-35 се интензивно припрема за учешће на међународним војним вежбама које ће кинеска војска у наредном периоду одржати са својим партнерима.( Су-35 (Илустрација: Pixabay)

Неколико војних експерата нису могли да сакрију своје чуђење када су чули да Кинези планирају да на овим вежбама учествују са тек купљеним борбеним летелицама које се од недавно налазе у оперативном наоружању, уместо да то одраде са сопственим апаратима Ј-20 „Ченгду“ који су електронски софистициранији од руског аналога, и који спадају у авионе пете генерације.

Како преноси интернет портал Известија, у колоуарима кинеске армије си изразили своју сумњу у компотенетност ових војних експерата.
Према њиховим речима, експерти нису у потпуности упознати са свим могућностима руског авиона.
Војска је рекла да се Су-35 не може упоређивати са домаћим авионом пете генерације Ј-20, јер се ради о летелицама које имају различиту намену.

 

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.552
" У РУСИЈИ ПРИМЕЋЕН “ЛЕТЕЋИ” ОКЛОПЊАК:
Возило „Тајфун-ВДВ“ К4386 спремно за пријем у јединице ВДВ

24-01-2019 06:14 Ратни извештаји Наоружање Издвојено Свет Планета

У једној од фабрика руског војно-индустријског комплекса примећено је ново возило које је комплетирано за пријем у јединице ВДВ-а. Званичан назив возила је „Тајфун-ВДВ“ К4386.Тајфун (Фото: bog-rata. com)

Оклопљена каросерија има троја врата, у коју се заједно са посадом може сместити до осам војника са личним наоружањем и опремом. Према руским стандардима, возило поседује балистичку заштиту у нивоу пете класе. Посебно је ојачан доњи свод возила који обезбеђује преживљавање у случају експлозије минско-експлозивног средства еквивалента 6 кг ТНТ-а. Возило је опремљено и са тзв. анти-трауматским седиштима, који спречава механичке повреде унутар возила услед дејства ударног таласа експлозије, могућег превртања и сл.


Ово оклопно возило је наоружано борбеним модулом на даљинско управљање мод. БМ-30-Д. Модул је наоружан аутоматским топом 2А42 у кал. 30 милиметара, и спрегнутим митраљезом ПКТМ калибра 7,62 милиметара. Топ се храни редеником капацитета 300 граната, док митраљез у борбеном комплету има 1.200 метака. Откривање циљева и њихова неутрализације се врши помоћу опто-електронског уређаја који функционише у два мода: ТВ и термовизија. Ово обезбеђује ефикасно извршавање задатака без обзира на доба дана.

Возило поседује мотор „Камаз“ снаге 350 „коња“. Захваљујући њему „Тајфун-ВДВ“ при пуном оптерећењу може да развије брзину по уређеном путу до 100 км на час да савлађује успоне од 30 степени и да форсира водену препреку дубине 1,9 метара. Капацитет резервоара обезбеђује прелазак раздаљине у до 1200км. Поседоваће способности за десантирање из војно-транспортних авиона породице Ил-76.


Поред ове куполе, развијена је и варијанта возила наоружана са минобацачем у калибру 82мм. То ће бити стандардно високо-мобилно самоходно средство ватрене подршке падобранским јединицама уколико наиђу на нешто јачи отпор.

 

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.552
"ИЗ РУСИЈЕ СТИГЛО ИЗНЕНАЂЕЊЕ:
Приказана ударна беспилотна летелица С-70 „Охотник“

24-01-2019 10:06 Ратни извештаји Наоружање Фокус 6 Свет Планета

Ово је први пут да се руска беспилотна летелица С-70 „Охотник“ појављује у медијима. Ваздушна летелица на себи има специјалне сензоре који су распоређени по њеном корпусу који је направљен у форми „летеће крило“. Недавно је речено да ће ова летелица ускоро бити приказана широј јавности, као и да су току последње припреме за њен први званични лет.„Охотник“ се ради у кооперацији компанија “Сухој” и “МиГ”. Процене су да ће летелица достизати масу од 20 тона, што је дупло више од тактичког ловца четврте генерације МиГ-29. Његова крстарећа брзина лета ће бити подзвучна (до 1,000 км/ч), док ће његов максимални долет износити 3,500км. Летелица ће моћи да се попне на висину од 10,500 метара. Одатле ће високо-прецизним оружјем моћи да уништава непријатељске копнене циљеве и врши операције ваздушног извиђања.

 

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.552
" NOVI NOSAČ AVIONA ZA NOVOG PREDSEDNIKA:

Ruski superbrod će zaploviti tokom mandata Vladimira Putina, a moći će da ide gde protivnici neće moći da ga slede (VIDEO)Brod može da deluje na niskim temperaturama, pre svega u oblasti Arktika

Ruski unapređeni nosač aviona "Štorm“ mogao bi da promeni odnos snaga na moru istovremeno u tri regiona.

Prema rečima eksperata, u Sredozemnom moru, u kojem je Rusija već znatno pojačala svoje prisustvo, ova krstarica bi bila korisna za garantovanje bezbednosti Damasku, najvažnijem savezniku Moskve u toj oblasti.

 

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.552
" НА АРКТИКУ ПОСТАВЉЕН РАДАР СА ВЕШТАЧКОМ ИНТЕЛИГЕНЦИЈОМ:
Његов домет ће премашивати 1000км


25-01-2019 08:13 Ратни извештаји Наоружање Свет Планета

Радар „Резонанс-П“ је намењен за откривање и праћење широког спектра ваздушних објеката на великим даљинама. Он је способан да прецизно класификује све савремене летеће објекте, укључујући ту и оне који поседују стелтне карактеристике, као и мини-беспилотне летелице и летелице који се крећу хиперзвучном брзином.
(Илустрација (Фото: РИА)

Оперативне способности радарског комплекса значајно побољшава интеграција фазиране антенске решетке, где локатор преко информационог система у аутоматском режиму рада размењује податке са осталим радарским системима. „Резонанс-П“ је способан да открије циљеве на даљинама 1,000+км. На растојању до 600км он синтетише комплетне информације о захваћеним циљевима, које су неопходне за навођење и гађање ракетним ПВО системима великог домета. Претпоставка је да у режиму праћења његов процесор може да обради више од 500 циљева.


Специфичног овог комплекса је да нема карактеристичну ротирајућу антену. Скенирање простора у кругу од 360 степени се обавља помоћу посебних електронских средстава. На овај начин се повећава параметар поузданости целокупног система, продужава његов животни век и смањује потрошња неопходне енергије. Комплетна радарска станица је направљена искључивом употребом руске технологије. „Резонанс-П“ је специјално намењен за кориштење у суровим арктичким условима.

По речима бившег начелника јединица противваздухопловне одбране Александра Горкова, основни задатак ојачавања радарско-осматрачке компоненте групе снага „Север“ је заштита Северне флоте и посебно њених нуклераних потенцијала који се састоје од стратегијских подморница. Поред тога, ова група снага опремљена снажним радарским системима затвара и ваздушне коридоре који преко Арктика изводе у простор Централне Русије, Урала и Сибира.


Треба додати, да новоформиране јединице које су придодате саставу Артичке групе постепено обнављају инфраструктуру која је тамо затечена још из времена бившег СССР-а. Тада је на овом простору била распоређена 10.армија ПВО. Међутим услед распада СССР-а ова армија је распуштена у последњој деценији прошлог века.

Нуклеарне ракете из Пољске и Румуније стижу у Москву за само неколико минута-Русија спрема одмазду! Више о томе читајте ОВДЕ.".

 

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.552
" УДАРНИ ТАНДЕМ:
Ловац пете генерације Су-57 и тешки дрон „Охотник“ ће деловати заједно! (ВИДЕО)


26-01-2019 16:08 Ратни извештаји Наоружање Издвојено Свет Планета

Тешки ударни дрон „Охотник“ је намењен за операције пробоја непријатељске ПВО у садејству са ловачким авионом пете генерације Су-57. Ово је руском интернет порталу Интерфакс пренео неименовани извор из руске војне индустрије.
(Су 57 (Фото: Риа)

„Претпоставка је да „Охотник“ може да ради у вези са ловцем Су-57. Тачније, један од задатака беспилотног ударног дрона је пробој непријатељске ПВО, иза којег лете борбени авиони са којим управљају пилоти“- рекао је саговорник Интерфакса.

Наиме, у перспективи се очекује образовање тактичке групе коју ће чинити један Су-57 и 3-4 „Охотника“ који ће међусобно бити умрежени. Пилот на авиону Су-57 ће моћи даљински да управља „Охотником“, стварајући максималне услове за успешно садејство.


С-70 „Охотник“ ће према проценама достизати масу од 20 тона, што је нпр. дупло више од тактичког ловца четврте генерације МиГ-29. Летеће подзвучном брзином (до 1,000 км/ч), док ће његов максимални долет износити 3,500км. Летелица ће моћи да се попне на висину од 10,500 метара. Одатле ће високо-прецизним оружјем моћи да уништава непријатељске копнене циљеве и врши операције ваздушног извиђања.

Летелица ће бити направљена по технологији која ће му обезбедити малу радарску рефлективност-видљивост. Основна конструкторска база за израду ове летелице је шема тзв. „летећег крила“.Убојно наоружање ће да носи у унутрашњим борбеним спремницима, слично као код ловаца 5.генерације. Корпус беспилотног апарата ће бити направљен од композитних материјала. Према руским изворима летелица се налази у завршној фази тестирања. У овом моменту се довршава процес интеграције електронских компоненти и њеног коначног калибрисања.


Су-57 је руски вишенаменски борбени авион пете генерације, којег су развили ваздухопловни инжињери ОКБ Сухој. Он је намењен извршавању огромног спектра задатака који се могу поставити испред једне ваздухопловне борбене платформе, као што је остваривање апсолутне ваздушне превласти изнад територије на којој се изводе активна борбена дејства, уништавање најразличитијих копнених циљева и површинских бродова који су ојачани савременим противваздухопловним борбеним средствима, операција извиђања и надзора ваздушног простора на великим удаљеностима, уништавање командне инфраструктуре непријатеља итд.

 

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.552
"Русија тестирала мали ударни дрон „Карнивора“ који ће мрежама хватати туђе дронове

28-01-2019 09:41 Ратни извештаји Наоружање Фокус 10 Свет Планета

Руска државна новинска агенција ТАСС објавила је да је први пут тестирана употреба оружја које – такође по први пут – понео мали ударни дрон-пресретач „Карнивора“.Име дрона у преводу са латинског значи „Месождер“, а тестирани сви типови граната које може да носи и противтенковске авио-бомбе малог калибра.

Посебно је проверавано – како функционише његова мрежа за хватање противничких дронова, а и он са њом.


„Карнивора“ располаже „бацачем мрежа“ које ће ловити туђе дронове и специјалним падобраном их спуштарти на земљу.

Овај дрон ће служити и за извиђања и уништавање циљева на тлу.

За узлетање му није потребна никаква писта.

У ваздуху ће моћи да остаје 10-15 сати, развијајући брзине до 150 километара на сат.


Тврди се да је у стању да функционише и без икакве везе са навигационим сателитима и да задатке реализује „потпуно аутономно“.

 

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.552
"ПРОШАО ТЕСТ СИРИЈЕ:
За пешадијске јединице руске армије развијен извиђачки комплекс „Глаз“ (ВИДЕО)

29-01-2019 06:14 Ратни извештаји Наоружање Издвојено Свет Планета Видео

Руска војска ће добити индивидуални извиђачки комплекс „Глаз“ (срб. „Око”). Он по својој конструкцији представља мини-апарат са камером високе резолуције, који се попут сигналне ракете ручно испаљује. „Глаз“ је већ имао своје борбено тестирање у Сирији, пренео је речи неименованог извора из руске наменске индустрије.

„За армију је развијен индивидуални систем оперативног осматрања „Глаз“, који се састоји од минијатурног апарата са падобраном, који се испаљује као сигнална ракета“- рекао је саговорник ове медијске куће. Према његовим речима у експерименталном облику је овај систем већ испробан у Сирији, од стране јединица за специјалне операције.


Како је објаснио поменути извор, војник на првој линији фронта ручни лансира ову ракету, која достиже висину од приближно 300 метара. У оквиру ње се налази минијатурни апарат са камером високе резолуције. Апарат одржава своју висину захваљујући падобрану који се налази у његовом саставу. Истворемено, слика са камере високе резолуције се преноси на таблет који се налази у опреми јединице која је употребила „Глаз“.

 

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.552
"


Гвоздени човек:
Шта све може руски војни егзоскелет (фото) © Sputnik / Илья Питалев

НАОРУЖАЊЕ
21:13 28.01.2019(освежено 21:19 28.01.2019) Преузмите краћи линк 0 961

Маршеви на дуге стазе, пренос терета и растерећење кичме само су неке од карактеристика првог руског серијског егзоскелета ЕО-01.02 који ће ући у наоружање руских инжењерских трупа ове године, а тренутно пролази државна тестирања.

Овај егзоскелет који је развио „ГБ Инжењеринг“ нема много заједничког са оклопним роботизованим скафандерима из научнофантастичних филмова. Он неће учинити војника јачим, неће му омогућити да трчи огромном брзином и да скаче на десетине метара, неће га заштитити од метка. То је све могуће само у далекој будућности, када се произведе компактна и велика батерија која ће моћи дуго да напаја системе борбеног одела. Међутим, руски производ има и те како добре карактеристике.

1118670101.jpg


Механизам прати линију кичме, ногу и кукова, а има за циљ да сачува физичке могућности војника. Егзоскелет штити зглобове и кичму, растерећује мишићно-коштани систем приликом преношења тешког терета, смањује умор у мишићима. Грубо речено, то су додатне ноге и леђа који преузимају на себе главно оптерећење.

„Егзоскелет је развијен на захтев инжењерских трупа за операторе роботике, као и за борце јуришних инжењерских и минерских јединица. Наши војни инжењери су га користили у Сирији. Један официр је обучен у егзоскелет девет часова носио на себи 35 килограма тешку контролну плочу за роботски деминерски систем ’Уран-6‘ и скоро да се није уморио. Егзоскелет се нормално облачи и на униформу и на панцир. Довољно га је једанпут прилагодити висини и више не захтева одржавање и подешавање“, каже Сергеј Смагљук, генерални директор компаније „ГБ инжењеринг“.Лако је овладати егзоскелетом, адаптација не траје више од недељу дана. Најважније је разумети принцип, а остало је питање технике. Потребно је минут и по да се егзоскелет обуче и причврсти. Тежак је само седам килограма. Направљен је од лаких метала и карбонских влакана руске производње. Одело омогућава да носите до 70 килограма терета на посебној платформи која се налази иза рамена. То може бити ранац, аутоматски бацач граната (АГС), рањени друг, па чак и минобацач калибра 82 мм.

„Чим Министарство одбране одобри коришћење егзоскелета, ми ћемо почети преговоре са другим институцијама. Инжењерске јединице ’Росгвардије‘ су већ заинтересоване. На тестирања су долазили и припадници специјалних снага ФСБ-а, који први улазе у опасну зграду, покривајући себе и своје другове тешким штитом. ’Спаковали‘ смо борца у егзоскелет са специјалним системом за штит. Било му је веома лако да трчи са њим, мислио је да носи штит који се користи приликом извођења вежби, уместо тешког“, додаје Сергеј Смагљук.

1118669979.jpg


Произвођачи су узели у обзир све захтеве војника. На пример, припадници снага за специјалне операције предложили су увођење система за хитно скидање терета са леђа, што је и урађено. За митраљесце специјалних снага направили су ранац са 700 метака муниције са траком за пуњење кроз посебан рукав. То омогућава стрелцу да врши непрекидну паљбу без пуњења.

Егзоскелет ће се убудуће испоручивати Оружаним снагама и бити део борбене опреме нове генерације војника.

Егзоскелет за инжењерске трупе ускоро ће ући у масовну производњу. У оквиру државног програма наоружања до 2027. године војска ће добити на стотине комплета. Страни купци су такође заинтересовани, али производ ће добити дозволу за извоз тек након пуштања у употребу.

1118669918.jpg


„ГБ Инжењеринг“ константно истражује могућности за модернизацију егзоскелета. Сада се на пример тестира модификација која дозвољава слободније окретање десно-лево. У будућности је планирано да се основне компоненте егзоскелета израђују од специјалне легуре алуминијума, што ће додатно повисити заштиту борца. Поред тога, они ће опремити конструкцију електроелементима, што ће омогућити да се током хода пуни друга опрема.

„Будућност ове технологије су активни егзоскелети са серво погоном. Таква опрема ће повећати снагу и брзину војника. Али нигде у свету нису решили проблем извора енергије. Чим се то деси, већ следећег дана ће почети експанзија егзоскелета најразличитијег дизајна и намене. Данас разматрамо концепт пуњења активног егзоскелета са контролне табле, на пример камиона. Када дође камион са муницијом, војник обуче ’одело‘, споји жицу са акумулатором и настави са истоваром. Такав пројекат би могао бити користан за логистичке јединице“, закључује Сергеј Смагљук.".

https://rs.sputniknews.com/naoruzanje/201901281118670634-gvozdeni-covek/
 
Poslednja izmena:

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.552
" RUSIJA SPREMNA ZA RAT 6. GENERACIJE: Američki mediji konstatuju - rezultat sukoba biće NAŠA KAPITULACIJA (VIDEO)
PLANETA 29.01.2019. 14:36h
Sjedinjene Američke Države priznale svoju ranjivost na netipično nuklearno oružje koje razvija Rusija, Kina ali i Severna Koreja i Iran. Ovo oružje je namenjeno za ostvarivanje kritično važnih prednosti kada su u pitanju „revolucionarni načini vođenja totalnog rata“.

Kako je saopštio internet portal Vašington Fri Bikon, na nedavno održanom istraživanju koje je organizovano pod patronatom Kongresa SAD govorilo se o konstruisanju snažnih nuklearnih bombi, koje su sposobne da pomoću moćnog elektromagnetnog impulsa izbace iz stroja vitalno važne elektronske uređaje, i to na ogromnim daljinama.„Napad sa upotrebom nuklearnog elektromagnetnog oružja je deo vojne doktrine i planova koji na svojim vojnim vežbama sprovode vojske Rusije, Kine, Severne Koreje u Irana, kao novi-revolucionarni načina ratovanja. Ova nova sposobnost se naziva „beskontaktni“ rat šeste generacije, tačnije totalni vojno-informacioni rat ili sajber rat“-ističe se u izveštaju, koji je preneo ruski internet portal RG. Takođe, nuklearno-elektronski rat se još naziva i „ratom zamračenja“ jer je osnovni da se iz stroja izbaci kompletna elektronska tehnika.

 

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.552
" ПУТИН СПРЕМАН ЗА СВЕМИРСКИ РАТ:
6 оружја која је Русија спремила управо за ту намену! Запад нема одговор! (ВИДЕО)02-02-2019 21:57 Ратни извештаји Наоружање Фокус 2 Свет Планета Видео

Русија располаже неопходним средствима за борбу против потенцијалних претњи из космоса. У ту врсту оружја спадају систем ПВО-ПРО С-500 „Прометеј“ који је у завршној фази испитивања, и други напредни комплекси, изјавио је у суботу члан Јавног савета при Министарству одбране Русије, главни уредник листа „Национална одбрана“ Игор Короченко.

Председник Русије Владимир Путин је раније у суботу затражио од министара иностраних послова и одбране, Сергеја Лаврова и Сергеја Шојгуа, да направе извештај о томе на који начин може да се отклони евентуална опасност која проистиче из планова низа земаља да разместе наоружање у космосу.

„За спречавање претњи из космоса, а поводом објављених планова САД да тамо разместе средства за пресретање и друге информационо-офанзивне компоненте, Русија има средства за стратешку мобилну противракетну одбрану С-500 чија је израда у завршној фази“, рекао је Короченко.

 

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.552
" НЕПРИЈАТЕЉ НЕЋЕ МОЋИ НИ ДА ИХ ВИДИ:
Русија прави невидљиву војску!04-02-2019 18:08 Ратни извештаји Наоружање Издвојено Свет Планета Видео

Компанија Роселетроника, део гиганта Ростекс, разматра могућност да производи линију одеће од интелигентног покривача, намењеног за камуфлажу војне опреме, саопштено је из прес-службе холдинга.

Технологија је развијена по налогу Министарства одбране, а произвођач је Централни научно-истраживачки технолошки институт "Техномаш".

"Институт тренутно истражује могућност коришћења материјала у цивилној индустрији и развија прототип производа. У будућности, технологија може бити употребљена за стварање одеће или рекламних носача", саопштено је из Роселектроника.


Како је раније саопштено из Ростекса, електрично контролисани покривач за војнике у зависности од средине може мењати боју и имитирати сложене графичке слике, на пример, лишће које трепери на ветру. Ова маска омогућава оклопним возилима или борцима да остану невидљиви за противника у оптичком опсегу, јер ће се техника и војници стопити са позадином, коју ће материјал имитирати.

Прототип материјала камелеона први пут је представљен на форуму "Армија 2018", када је приказана кацига "Ратника" са таквом камуфлажом. Државна корпорација је истакла да употреба овог покривача не захтева много енергије: при промени боје, не више од једном у секунд и по, потрошиће се од 4 до 20 вата енергије по квадратном метру материјала.
Прочитајте ОВДЕ зашто Европа стрепи а реч је о Трампу и Путину.".

https://www.pravda.rs/2019/2/4/neprijatelj-nece-moci-ni-da-ih-vidi-rusija-pravi-nevidljivu-vojsku/
 
Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.