Rusi u Beogradu

Mržnja je mržnja, i to klanje je izazvano u početku nekom sličnom retorikom i utvrđivanjem broja krvnih zrnaca, sa bilo čije strane..

Ozbiljna i opasna relativizacija endehazije i njihovih zločina.

A ko kaže da ne bi, da je potrajalo negovanje mržnje? Zar i u Srbiji nije bilo ubistava zbog navijačke ostrašćenosti?

Pa kažu događaji nakon toga jer smo odigrali još dvadesetak utakmica nakon toga.

Vrlo brzo nakon toga su odbili da učestvuju u bombardovanju Srbije i odbili da priznaju Kosovo, za razliku od Hrvata koji su nastavili da mrze i pored toga što je Jasenovac vrlo brzo gurnut pod tepih i na neki način oprošten "braći" u SFRJ.

Interesuje me, šta mislite generalno, o dolaska Rusa u BG ?
Od 2022.,kad je počeo rat u Ukrajini,počeli su da pristižu. Koji je njihov broj trenutno u BG? Primetio sam, da uopšte nisu druželjubivi i da su hladni. Uopšte nisu zainteresovani, za komunikaciju, i za integraciju u društvu. Pokušao sa, sa nekolicinom, da uspostavim kontakt, ali totalno ograničenje. Kao da su dovoljni, sami sebi, a došli su u drugu državu. Nije li to, nekako čudno? Ja sam očekivao, sasvim drugačiji odnos, prema državi, u koju su došli. Čast izuzecima, ali su veoma retki. Totalno, hladna i nezainteresovana nacija. Zašto je to tako?
Многи су дошли, али и продужили даље.

Код нас је око 35000 Руса и 1000 Украјинаца, по последњим подацима које сам чуо... Можда пре 3-4 месеца.

Iz mog iskustva
Rusi nadobudni,bezobrazni,pišu mi poruke na ruskom Nigde u oglasu nisam naglasila da govorim njihov jezik
Nisam sa njima nikada popila kafu
Ukrajinci komunikativnu,možeš da se šališ sa njima .Opušteni i prirodni
Nekako mnogo sličniji nama od Rusa
Rusi mi dodaju kao Slovenci
Зависи од примера до примера...

Али ми је утисак да је главница Руса "северњачка", мирног понашања попут Скандинаваца.

Што сам их видео у превозу, утисак ми је да више разговарају од нас, у просеку. Ми се пре истичемо залепљеношћу за "справу свемогућу".

Они су свесни да су велика сила.
Pa će onda, da se kur.če, kao da nisu ljudska vrsta? Šta, ne kapiram? Sila, i...
Najveće sile su padale. Boli me ona stvar, da li su oni sila, ili kolonija, ili prćija. Kad dođeš, kod nekoga, red je da budeš pristojan, i zahvalan, što te je neka država primila. Što se za njih i nemožeš, baš reći. Kao da je došao korpus, maminih maza, prevrtljivaca, izopačenjaka, nakrivo nasađenih... Mogli smo, npr., da ih ne primimo. Ni jednog. Šta onda?

Зависи од примера до примера...

Али ми је утисак да је главница Руса "северњачка", мирног понашања попут Скандинаваца.

Што сам их видео у превозу, утисак ми је да више разговарају од нас, у просеку. Ми се пре истичемо залепљеношћу за "справу свемогућу".
Mislim da si u oravu, ali ne u potpunosti. Ne postoji Ruski mentalitet, to je ogromna drzava i svaki kraj ima neki svoj mentalitet. Rusi sa juga su generalno slicni nama, kao i Ukrajincima. Rusi sa severa se uklapaju u tvoj opis. Generalno oni su divni ljudi, samo ih treba razumeti, u vecini njih nema nista iskvareno, to sto su na distanci je samo dok te ne upoznaju, kad te upoznaju stavice ruku u vatru za tebe. Mi smo mnogo namazaniji kao ljudi.

Они су свесни да су велика сила.
Nema to veze sa tim. Ti Rusi su pro-zapadno i anti-putinovski orijentisani. To su zumeri uglavnom, a oni su i kod nas i posvuda avangarda. Kad sam uporedio ove novopridošle Ruse sa onim koji su došli u Srbiju nakon Oktobarske revolucije, Viktor se naljutio i reče da je svetogrđe uporođivati te 2 grupe Rusa. Kaže oni su bili bili patriote, duhovna i intektialna elita, te moralne gromade za ove novopridošle. Oni su dali značajan doprinos razvoju Srbije i brzo su se integrisali i asimilirali. Kažem mu ja da nisam mislio u tom smislu i da sam svjestan da su ovi šljam a oni prvi sve što je naveo, nego sam uporedio da fizički Rusi ponovo dolaze u Srbiju tačno 100 godina nakon onog da kažem prvog talasa.

Poslednja izmena:
Nema to veze sa tim. Ti Rusi su pro-zapadno i anti-putinovski orijentisani. To su zumeri uglavnom, a oni su i kod nas i posvuda avangarda. Kad sam uporedio ove novopridošle Ruse sa onim koji su došli u Srbiju nakon Oktobarske revolucije, Viktor se naljutio i reče da je svetogrđe uporođivati te 2 grupe Rusa. Kaže oni su bili oni su bili patriote, duhovna i intektialna elita, te moralne gromade za ove novopristihle. Oni su dali značajan doprinos razvoju Srbije i brzo su se integrisali i asimilirali. Kažem mu ja da nisam mislio u tom smislu i da dam svjestan da su ovi šljam a oni sve što je naveo, nego sam uporedio da fizički Rusi ponovo dolaze u Srbiju tačno 100 godina nakon onog da kažem prvog talasa.
mojoj bivsoj je brat bio ranjen i jedva ostao ziv u ratu za Avdievku, nisu svi anti

A i na kraju krajeva Srbi nisu slovenskog već uglavnom dinarskog porekla (u smislu genetike) a Sloveni smo više u nekom kulturološkom, jezičkom i istorijskom smislu.
Ништа код нас није "углавном" или већина... Смешано са свих страна.

Гледано само по мушким линијама, пола смо Словени а скоро пола нисмо. Може се претпоставити да је укупна генетика потпуно промешана. Џаба то што неко по мушкој линији има на пример општесловенску Р1а, ако се пар поколења укрштао са другачијим пореклом.

Потпуно смо промешани, а техника може да издвоји мушке линије... Које казују да је на ове просторе стигло разно становништва, у разним временима... Од пре Христа, па на овамо.

Prilozi

• SRB_SM_Drazen-LUBURIC_korektor-1_1000x1502.jpg
    SRB_SM_Drazen-LUBURIC_korektor-1_1000x1502.jpg
    71,5 KB · Pregleda: 4
Mislim da si u oravu, ali ne u potpunosti. Ne postoji Ruski mentalitet, to je ogromna drzava i svaki kraj ima neki svoj mentalitet. Rusi sa juga su generalno slicni nama, kao i Ukrajincima. Rusi sa severa se uklapaju u tvoj opis. Generalno oni su divni ljudi, samo ih treba razumeti, u vecini njih nema nista iskvareno, to sto su na distanci je samo dok te ne upoznaju, kad te upoznaju stavice ruku u vatru za tebe. Mi smo mnogo namazaniji kao ljudi.
To da će staviti, ruku u vatru, teško. Jedino, možda, ja za tebe ili ti za mene, unutar našeg naroda, bi uradili tako nešto. I, to je upitno, kod mnogih. Svi gledaju sebe. Shvati to. Nema romantičarskog idealizovanja nikoga. U i u svoje kljuse. I, kad svetski rat izbije, sve se svodi na interese sila.

Mi Srbi smo daleko manji narod od Rusa,pa imamo 100 mentaliteta.

Da, severozapad Hrvatske, uključujući Zagreb, nije bio izložen egzotičnim spermićima iz Otomanskog carstva.

Crna kosa =TuRcI

Znači Italijani, Španci, Grci, jug Francuske sve sami Turci :mrgreen:

U realnosti Osmansko carstvo je držalo veći deo centralne Srbije oko 350 godina (350 od 1500 godina srpske istorije), s tim da je više Srba živelo u Habsburškoj monarhiji nego u okupiranoj Srbiji. Osmansko carstvo je bilo okupatorsko ali ne i kolonisitčko carstvo. Turci se nisu naseljavali ovde, nego su vladali preko islamizovanog stanovništva.

Srbi su i pre famoznih Turaka bili tamniji zbog velikog mešanja sa domaćim stanovništvom + hiljadugodišnja izloženost južnoevropskom klimom takođe uticala na pigment. To otprilike potvrđuju i genetska istraživanja ("slovenski geni" 50-60%, starobalkanski 30-40%).

Da ne govorim da Srbi spadaju u top 5 najviših naroda sveta sa uglavnom dinarskim (zapadno-balkanskim) i pontidskim (istočna Evropa) crtama lica, dok je prosečan Turčin spoj mediteranskih i turanidskih.

Izgleda stalno se ovo stalno mora ponavljati jer taj glupi mit o Turcima nikako da više ode...

Crna kosa =TuRcI

Znači Italijani, Španci, Grci, jug Francuske sve sami Turci :mrgreen:
Upliv sandniggera je tamo očit. Mavari na Pirinejima je valjda opšte poznata činjenica.
Italija je imala njihov upliv kroz više navrata; tokom Rimskog carstva kao robovi, trgovci, vojnici, činovnici.
Vandali.
Saraceni (arapi) su držali Siciliju dva veka i trajno je kontaminirali.
itd.
U realnosti Osmansko carstvo je držalo veći deo centralne Srbije oko 350 godina (350 od 1500 godina srpske istorije), s tim da je više Srba živelo u Habsburškoj monarhiji nego u okupiranoj Srbiji.
Koliko su Sandžak i jug Srbije bili pod Turcima?
Zašto su baš Srbi u Vojvodini svetlijih očiju i kose nego oni dole?
Osmansko carstvo je bilo okupatorsko ali ne i kolonisitčko carstvo. Turci se nisu naseljavali ovde, nego su vladali preko islamizovanog stanovništva.
Ovo je notorna glupost.
Srbi su i pre famoznih Turaka bili tamniji zbog velikog mešanja sa domaćim stanovništvom + hiljadugodišnja izloženost južnoevropskom klimom takođe uticala na pigment. To otprilike potvrđuju i genetska istraživanja ("slovenski geni" 50-60%, starobalkanski 30-40%).
Jesu se mešali s balkanskim mongrelima, ali nije istina da Turci nisu uticali da pogoršaju stanje iliti crnilo.
Da ne govorim da Srbi spadaju u top 5 najviših naroda sveta sa uglavnom dinarskim (zapadno-balkanskim) i pontidskim (istočna Evropa) crtama lica, dok je prosečan Turčin spoj mediteranskih i turanidskih.
Srbi u proseku nisu ništa drastično viši od većine drugih Evropljana.
Izgleda stalno se ovo stalno mora ponavljati jer taj glupi mit o Turcima nikako da više ode...
Nije mit nego delulu negacija.

Back