Mere su zaista bile fasisticke. Diskriminacija na svakom cosku, vrhunac jedno vreme kad su najgori bili zdravi+nevakcinisani.
Nikakve logike u "zastiti", kao pandemija, zajednicka borba, a ovamo cak i vakcine diskriminisane, moze fajzer, ne moze kineska, ruska...a tek ekstra profit koji se mlatio, one afere sa kiseonikom, respiratorima, nabavkama, uzas...nista bolji nisu nisu bili ni "antivakseri" u svojim stavovima, tj.nacinu izrazavanja, kao da je strah izvukao ono najgore iz ljudi, sto Umbero E.kaze-strah od svake razlicitosti kao zacetak fasizma.
Ja sam postovala svaciju odluku, meni bliski ljudi se skoro svi vakcinisali, neko prosao lakse, a neki su bome posteno nadrljali. Drug operisao vene, odjednom dobio trombove, prosirenja...brat obostranu upalu pluca, upalu bubrega itd.
Da ima veze, ima...isto kao sto Srbija prednjaci u br.obolelih od kancera, a bome i region, zbog bombardovanja osiromasenim uranijumom. Ja ne znam porodicu da nema neko da nije oboleo od raka. Ali eto, nema veze sa ratom...
Onda "specijalna operacija" i odjednom sve utihnulo oko kovida...za taj sukob mi tek nista nije jasno. Necu da verujem u pricu, a izgleda da ima logike, da Rusi i Ameri imaju zajednicki plan od pocetka, naravno sve se vrti oko energenata/love, i velike sile profitiraju... Rusi izvoze na istok, Ameri prodaju Evropi po vecim cenama...sad treba realno nadoknaditi ono uz vremena korone. Zalihe su na izmaku, cene divljaju...
Bice stvarno kao u onoj reklami - 2023.god. supa od hrcka...
Neka nam je svima Bog, Buda, Alah, Tito...ko u sta veruje, u pomoci...