Rupa VII

Nije pametno roditi dete sa 40. Pogotovo ako vam se zalomi devojčica. Pa onda za 12 godina dođe pubertet. Razbi me totalno. Valjda teže prolazim njen nego svoj pubertet.
Dođe mi iz škole sa srušenim svetom i gomilom problema, ja se upljujem da joj objasnim, na kraju se toliko uživim da i meni bude loše, ona ode u svoju sobu i dođe za pet minuta kao da ništa nije bilo. A ja ceo dan istraumirana.
Ona u pubertetu, ja u klimaksu, a svekrva u demenciji... Sve pod istim krovom, žurka svakodnevna.

Čitam da je umro D. S. Tiago. Pogodilo me baš. Možda i nije istina.

I mene. Sanjala sam gluposti citave noci.
On je postao moja simpatija pre vise od decenije kada je pisao kolumnu na poslednjoj stranici magazina Elle.
Cekala sam mesec dana i odmah vrtela listove do poslednje strane. Tada nisam znala ni kako izgleda, kasnije sam shvatila da sam ga bas tako nekako slatko i zamisljala.

Moja porodica ima postapalice iz te kolumne, mama je sedela sa mnom tokom jela a ja bih joj citirala "nema vece srece za majku nego da gleda sopstveno dete kako zvace" jer je majka njega tako hranila sarmama a sama nista ne bi jela sve mereci mu zalogaje.

A sada muz i ja kada hocemo da opisemo neku zenu citiramo Dejanov opis Bosanke koja mu je kao izvinjenje od kompanije cupala obrve na aerodromu "rasna crnka farbana u platinasto plavo".

Ili "znam ko je preveo Andrica ali znam i ko nece prevesti Crnjanskog":lol:...jedno zivotno stvorenje, dobrocudno, video je lepotu i davao lepotu.

I mene. Sanjala sam gluposti citave noci.
On je postao moja simpatija pre vise od decenije kada je pisao kolumnu na poslednjoj stranici magazina Elle.
Cekala sam mesec dana i odmah vrtela listove do poslednje strane. Tada nisam znala ni kako izgleda, kasnije sam shvatila da sam ga bas tako nekako slatko i zamisljala.

Moja porodica ima postapalice iz te kolumne, mama je sedela sa mnom tokom jela a ja bih joj citirala "nema vece srece za majku nego da gleda sopstveno dete kako zvace" jer je majka njega tako hranila sarmama a sama nista ne bi jela sve mereci mu zalogaje.

A sada muz i ja kada hocemo da opisemo neku zenu citiramo Dejanov opis Bosanke koja mu je kao izvinjenje od kompanije cupala obrve na aerodromu "rasna crnka farbana u platinasto plavo".

Ili "znam ko je preveo Andrica ali znam i ko nece prevesti Crnjanskog":lol:...jedno zivotno stvorenje, dobrocudno, video je lepotu i davao lepotu.
Taman je ovde imao zakazano druženje za 27.12. Baš sam se radovala da ga slušam kako što ti kažeš slatko i pitko govori. 😪

Gospodin, uvek je Masimo bio gospodin čovek.

Šteta. Mogao je još toga da pruži.

Za razliku od drugosrbijanskpg ološa Tiaga, za koga mi je drago da mi više nije beogradski komšija. Lik koji uzme bivše ime žene i pamte ga po tome što je izjednačavao Srbiju sa NDH. No, o tome nek brinu tamo gde je sad....

Gospodin, uvek je Masimo bio gospodin čovek.

Šteta. Mogao je još toga da pruži.

Za razliku od drugosrbijanskpg ološa Tiaga, za koga mi je drago da mi više nije beogradski komšija. Lik koji uzme bivše ime žene i pamte ga po tome što je izjednačavao Srbiju sa NDH. No, o tome nek brinu tamo gde je sad....
Већини ових познатих што у последње време умиру је нешто заједничко. Али, време ће показати... Надам се да ће одговарати ко треба.

Већини ових познатих што у последње време умиру је нешто заједничко. Али, време ће показати... Надам се да ће одговарати ко треба.
Ne vredi. Nece vreme pokazati, tek pocinju zurke, primilo se izgleda...Ukrajina zamenila kovid, ali se forsira isto ludilo jednoumlja.
Neki dan na LjiS-u procitam lika, vrednuje osobine i postignuca devojke, npr. Ima master plus, plus je i sto je vakcinisana. :roll:
Fasizam level pro.
Toliko ocigledno sta se radilo, koja diskriminacija na svim nivoima, profit na konto slobode/ljudi...i mnogi i dalje u istom filmu.

Ne vredi. Nece vreme pokazati, tek pocinju zurke, primilo se izgleda...Ukrajina zamenila kovid, ali se forsira isto ludilo jednoumlja.
Neki dan na LjiS-u procitam lika, vrednuje osobine i postignuca devojke, npr. Ima master plus, plus je i sto je vakcinisana. :roll:
Fasizam level pro.
Toliko ocigledno sta se radilo, koja diskriminacija na svim nivoima, profit na konto slobode/ljudi...i mnogi i dalje u istom filmu.
to po definiciji nije fasizam
vec njegova licna preferencija

a ovo pandemijsko ludilo nisam sigurna da se moze podvesti pod fasizam
mislim, ogranicavana su prava ljudima tipa na kretanje, ajd sloboda govora je relativna stvar...al u svrhu suzbijanja zaraze dok nismo skontali da nas ipak nece masovno pobiti u znacajnijem broju

ukrajina je treca neka prica i tu nema slaganja cak ni medju deklarativnim saveznicima
cak se i medijski pritisak istutnjao pa recimo ameri raspravljaju da li se zelenski adekvatno obukao za posjet bijeloj kuci...kao nije ih ispostovao za te pare...a oni guraju citavu pricu...
rusi s druge strane imaju takav kaos da vise nikome nije jasno sta guraju, vjerojatno ni njima nije jasno, ali ce gurati do kraja jer to oni tako preferiraju...
kad se sve sabere istinski su najebali ukrajina i evropa i kako ce svijet izgledati kad se ovo zavrsi...niko pojma nema
kamate rastu, ulazimo u recesiju...sve u svemu, ko ziv ko mrtav iduce godine

nego, meni uginula pekarica
nakon 9 godina vrijednog rada
sad razmatram da li opet uzeti pekaricu ili novi bosch monstruozni multipraktik
a sta radi taj multipraktik uopste?
Ja nesto sve te multi ne volim, ne znam zasto, msm nije da sam ih imala ikada al nekako sam ih uvek zamisljala
Kao nesto sto samo zauzima prostor

a sta radi taj multipraktik uopste?
Ja nesto sve te multi ne volim, ne znam zasto, msm nije da sam ih imala ikada al nekako sam ih uvek zamisljala
Kao nesto sto samo zauzima prostor
a radi sve
tipa mijesi tijesta, kremove, dizana tijesta
sam mjeri
ima siroku lepezu nastavaka za sjeckanje, rendanje
blender i ugradjenu vagu
znaci sve ostalo bacis 😄
al i cijena pocinje na oko 45-50 iljada jer se slabiji motor ne isplati uzeti

doduse, moja se pekarica samo bila zaglupila
evo radi normalno 😂

Oduvek i zauvek multipraktik moje žene, mislim da bi crkla da ga nema, a da joj on najviše nedostaje kad nije kotkuće...

Vakcinacija noseva 🐽 :mrgreen:

Ko tu nije, ko tu nije,....pa svi su...žaonase.

a radi sve
tipa mijesi tijesta, kremove, dizana tijesta
sam mjeri
ima siroku lepezu nastavaka za sjeckanje, rendanje
blender i ugradjenu vagu
znaci sve ostalo bacis 😄
al i cijena pocinje na oko 45-50 iljada jer se slabiji motor ne isplati uzeti

doduse, moja se pekarica samo bila zaglupila
evo radi normalno 😂
Joj ne znam
Idalje nekako te masine koje rade sve ne mogu da me ubede da su mi super
I da sve to rade super i da je sve lako za rukovanje itd
Msm kapiram da je to mozda moja predrasuda ali ja bih ostavila tu pekaricu koja radi i nikakv multi djavo za 50.000 ne bih kupovala

Back