Ali ja te nikada nisam prozivala da tvoje iskustvo nije istina, verujem ti da imaš samo pozitivna iskustva sa muslimanima.
Isto tako se očekuje i od tebe da kad se neko žali i ima loša iskustva da mu ne skočiš za vrat vičeći da piše totalne gluposti.
Različiti ljudi imaju različita iskustva. To treba poštovati.
Em, hajde sada, da li sam ja kazala za gluposti kada je on mene izvredjao ili sam kazala da pise totalne gluposti u postu koji je izvredjao?
Hajde, istini za volju. Bas me zanima.
Kazala sam da pise gluposti i mislim da su gluposti kada je imao verbalnu dijareju iznad tudjeg iskustva.
Jesam putovala i hocu da putujem, kada umrem hocu da znam gde sam zivela. To je moje pravo, neko sedi i pije kafu, neko pusi a ja volim da putujem.
I kazem sta sam dozivela.
Pocela sam post, "ko, Arapi?". Ako nisu Arapi reci, nisu Arapi vec migrant ispred Ekonomskog. Pa cemo da vidimo sta je migrant ispred Ekonomskog uradio. Niko ne amnestira zlocin bilo kog tipa, to je jako ruzna podmisao. I sta su dvojica muskaraca kazala je jako ruzno.
Seksualne uvrede ne treba tolerisati nikada i nigde. Od migranata, Srba, Marsovaca, ja samo kazem da ne vidim resenje za problem njihovog boravka.
Da ih izbacimo ne vidim kako, mora okolna drzava da ih primi, kada je Sarkozi slao Rome nazad u Rumuniju svet je skicao, sigurno se secate toga...kako resiti, sta uciniti? Ja prva ne bih prolazila kroz njih bez preke potrebe.
Ne bih prolazila ni kroz razularenu grupu navijaca ili pijanaca...sklanjam se.
Ali neka opsta mesta ne pomazu.
Radjanje animoziteta prema tolikoj grupi ljudi, prema milijardu i dvesta miliona, upravo su ti ratovi i siromastvo od njih i napravili pogodnu metu za vrbovanje.
Ja prva drzim palceve devojkama u Iranu. Avganistanci su se do ratova trudili makar, jedina blogerka koju pogledam je Kanadjanka avganistanskog porekla, Pick up limes. Pogledaj kakva devojka. Bejrut, pogledaj Alepo, razvalili su ga, od Bagdada nema nista. Jel stvarno zelimo da podivlja milijardu ljudi? Svet mora da se umiri.
Emirati su dobar primer. Oni su bili pleme, nepismeno pleme. I dalje imaju probleme ali trude se da se civilizuju. Evo, najpre su uveli dobar radni zakon, zenama su dali trudnicko pa porodiljsko, dali su liberalnije ponasanje, dali su da momak i devojka zive zajedno i sada leti Etihad za Izrael. Ima ispada ali su sve redji i sada se polako javljaju njihovi studenti, piloti, zene piloti...