Rupa VII

Сада сам се баш нешто изнервирала. А пишем као неко ко је одрастао поштујући и туђе обичаје, празнике... међу националним мањинама где смо једни код других ишли за Божиће, Ускрсе, где скоро у свакој школи има бар један разред на језику мањина, где се у крајњем случају и распуст прилагођава њиховим празницима и није као у остатку Србије.
Sve si u pravu, ali tu nije do onih koji dolaze ovamo već do nas koji ih dočekamo. Meni samo smeta što su nam uvijek drugi krivi.
Moraš da poštuješ "kuću" u koju dodješ.
Prvo domaćin mora da je poštuje, od toga sve polazi.

Ali o njima sada ne govore politicari, ovo nisu politicke manipulacije. Ovdje sada govore ljudi koji se ne stide da kazu plasimo ih se. Zena napise da se plase da puste dijete samo pored albanskih radnika. To ne znaci da mrzi albance, da poziva na linc albanaca. Ljudi obilaze grupisane bucne muskarce u punoj snazi i kada govore jezik koji razumijes. Sada neko moze reci da ja mrzim gradjevinske radnike. Sto je nonsens. Iako je moja najveca neprijatnost bas sa njima.

Kako mislis nema inzenjera? Nema slobodnih? Nema studenata?

Plasim se i ja mnogo cega.
Svi se plasimo.
Zapravo se uzasavam kuda nas vode.

Ma kakvi studenti... To su proracuni od drzavnog znacaja. Ako te zanima o kome govorim, posto nema reputacija ja ti mogu poslati privatno pa ces za glavu da se uhvatis.

Nismo mi blentavi pa pravimo probleme gde ih nema.
Ako treba, neka se ljudi skupe do narednog leta i neka izbegavaju te delove koji ih plase. Ja resenje za sada ne vidim. Posto smo i njih naprimali pod moranjem jer smo duzni i preduzni.
I uvek se dovedemo politicki na moranje.
I jedemo borsc pod moranjem. I slicne nebuloze jer se uvalimo do guse a onda se bacakamo da se izvucemo koliko mozemo pa se uvalimo ponovo. Ovo su sistemski problemi. I ja ne vidim resenje i da, plase me jako.
Svi mi imamo decu. I svi smo mi Srbi. I niko nema pravo da podgreva pricu da su jedni pravoverni a drugi izdajnici.

Svi se plasimo.

Ma kakvi studenti... To su proracuni od drzavnog znacaja. Ako te zanima o kome govorim, posto nema reputacija ja ti mogu poslati privatno pa ces za glavu da se uhvatis.

Ako treba, neka se ljudi skupe do narednog leta i neka izbegavaju te delove koji ih plase. Ja resenje za sada ne vidim. Posto smo i njih naprimali pod moranjem jer smo duzni i preduzni.
I jedemo borsc pod moranjem. I slicne nebuloze jer se uvalimo do guse a onda se bacakamo da se izvucemo koliko mozemo pa se uvalimo ponovo. Ovo su sistemski problemi. I ja ne vidim resenje i da, plase me jako.
Svi mi imamo decu. I svi smo mi Srbi. I niko nema pravo da podgreva pricu da su jedni pravoverni a drugi izdajnici.
Pa ti prva si skočila Kristoferu za vrat braneći 3 spomenuta migranta koji su skakutali za devojkom i zavirivali joj pod suknju, u sred Beograda.
Srpkinja Srbinu, braneći one koji krše Ustav Srbije. Ilegalno su tu, i seksualno uznemiravaju žene na ulici.
I treba da ti bude.
Nasima su dobacivali sa Marsa.
Kao nasih zena nigde.
I ako nase neko ne obescasti.
Gluposti.
Pisete totalne gluposti.

sukobi u libiji i siriji pa migracije zbog toga
onda godine pandemije i sad ovo s ukrajinom i ekonomski slom koji nam se blizi...citav svijet je pod tenzijom, mozete najtolerantniji na svijetu biti u ovakvim situacijama neminovno je da osjetite napetost u zraku i gledate kako se drustva zatvaraju u sebe, a desni pokreti iz frustracije i straha jacaju
prosto je takav trenutak i nema veze s nasom zemljom, svuda je trenutno tako
a kad i kako ce proci sve ovo niko ziv ne zna

Jeste svuda tako...zato i treba biti obazriv i voditi racuna sta se govori, ne raspirivati i ne huskati.

Narod je pod gasom. Svakog jutra jedna porodica vozi jednosmernom u suprotnom smeru brzo, svakog jutra pomislim da ce ubiti neko dete koje ide u skolu.
Agresija raste svuda i bas zato treba biti oprezan.

Pa ti prva si skočila Kristoferu za vrat braneći 3 spomenuta migranta koji su skakutali za devojkom i zavirivali joj pod suknju, u sred Beograda.
Srpkinja Srbinu, braneći one koji krše Ustav Srbije. Ilegalno su tu, i seksualno uznemiravaju žene na ulici.

Ja sam jasno kazala, i ponavljam jasno, nije problem sto neko ima nevolju sa jednim migrantom. Moze imati problem i sa jednim Srbinom. I sa jednim Nemcem.
Problem je u tome sto se sistematski stavlja stigma na religiju koja ima milijardu i kusur sledbenika.
Takva stigma radja kontrastigmu i onda imaa situaciju koju niko normalan ne zeli, imas ratove, imas terorizam, u tome je problem sto nije musliman - migrant vec osoba koja je pocinila lose delo.
To se zove etiketiranje i to se uci u kriminlogiji.
Pocne se od jednog migranta a dodje do mundzosa. Razlika je jasna.
A etiketiranje uvek vodi u problem.
Ja sam kazala istinu i tu istinu sam ponovila mnogo puta a ona glasi da ja licno problem sa muslimanima per se imala nisam.
I ta istina smeta jer se ne uklapa u etiketiranje.

Svi se plasimo.

Ovo za inzenjere me bas zanima.
Znam da su crne slutnje krenule vec sa bolonjskim sistemom i tada je najavljeno da ce mladi sa diplomama moci samo prozore da brisu. Dosta je ojacao it sektor i on je odvukao dosta tehnicki orijentisanih mladih. To sad vec nisu mladi, to su vec 30+.
Nazalost bg univerzitet je propao. Ali sujeta nam raste, vukovce imamo, roditelji urgiraju, djeca uredno ide u skolice engleskog i matematike prije nego r znaju pravilno da izgovore.

Ja sam jasno kazala, i ponavljam jasno, nije problem sto neko ima nevolju sa jednim migrantom. Moze imati problem i sa jednim Srbinom. I sa jednim Nemcem.
Problem je u tome sto se sistematski stavlja stigma na religiju koja ima milijardu i kusur sledbenika.
Takva stigma radja kontrastigmu i onda imaa situaciju koju niko normalan ne zeli, imas ratove, imas terorizam, u tome je problem sto nije musliman - migrant vec osoba koja je pocinila lose delo.
Ja sam kazala istinu i tu istinu sam ponovila mnogo puta a ona glasi da ja licno problem sa muslimanima per se imala nisam.
Ali ja te nikada nisam prozivala da tvoje iskustvo nije istina, verujem ti da imaš samo pozitivna iskustva sa muslimanima.
Isto tako se očekuje i od tebe da kad se neko žali i ima loša iskustva da mu ne skočiš za vrat vičeći da piše totalne gluposti.

Različiti ljudi imaju različita iskustva na različitim mestima. To treba poštovati. Uzajamno.

Zbog cega je periferno pitanje lagodnost zivota ljudi koji zele da zive u svojoj zemlji, onih koji su spremni da izadju na izbore i izaberu ovo sta su izabrali.
Migracije su normalna stvar. Mnogo se prijeti tim napustanjem zemlje.
Mi necemo imati problem sa inzenjerima i ljekarima jer oni odlaze. Imacemo zbog privatnih skolica, vukovaca pod moranje, laznih diploma, alavih ljudi, bolonjskog sistema, toga sto niko nece htjeti da uzme te nase nove inzenjere i ljekare.
Tačno sve
Gubljenje dobrog dela kvaliteta života je i živeti ceo život u istoj zemlji. Ne idu razni u nemačku da rade jer Nemci nemaju svoje, imaju, naravno, ali vole i isplativije im je da rade u drugim zemljama.
Pored navedenog našu decu je maksimalno upropastila Bolonja, kao i sve što si navela

Koliko? Buhhahaha..pa oni se međusobno ne trpe i ne priznaju, prvi ti Arapi, UAE ne prima migrante npr. Pošto si dobra sa njima, iskritikuj ih...digni glas gde treba, poštuju te, je l tako...uvažavaju te max.

Krucijalna stvar onog što se u Srbiji plasira, na osnovu ovog što pišeš, ne razumeš.....sve pojave, od liturgija, parade, navijača, sve je to instrumentalizovano iz istog centra. Kad gej za novac strancima, koji su u malom broju pristali da se odazovu, uz šačicu nekih koji za izjašnjavanje i lakiranje dobijaju novac iz inostranstva, kažu, skup je zabranjen, nećete šetati...pali se crveni alarm ambasadora, a pripadnici pitaju koje su sankcije..kaže im ovdašnje guvernatura, pa novčana, milion $....oni kažu..pa, nema problema, platićemo, mi smo dobili $50 miliona neto. To su javne izjave i saopštenja. Takođe, instrumentalizacija postoji i što se tiče navijača i raznih drugih plaćenih grupacija. Tako se lako vlada, jer babuni nasedaju na priču.....

Ali ja te nikada nisam prozivala da tvoje iskustvo nije istina, verujem ti da imaš samo pozitivna iskustva sa muslimanima.
Isto tako se očekuje i od tebe da kad se neko žali i ima loša iskustva da mu ne skočiš za vrat vičeći da piše totalne gluposti.

Različiti ljudi imaju različita iskustva. To treba poštovati.

Em, hajde sada, da li sam ja kazala za gluposti kada je on mene izvredjao ili sam kazala da pise totalne gluposti u postu koji je izvredjao?

Hajde, istini za volju. Bas me zanima.

Kazala sam da pise gluposti i mislim da su gluposti kada je imao verbalnu dijareju iznad tudjeg iskustva.
Jesam putovala i hocu da putujem, kada umrem hocu da znam gde sam zivela. To je moje pravo, neko sedi i pije kafu, neko pusi a ja volim da putujem.
I kazem sta sam dozivela.

Pocela sam post, "ko, Arapi?". Ako nisu Arapi reci, nisu Arapi vec migrant ispred Ekonomskog. Pa cemo da vidimo sta je migrant ispred Ekonomskog uradio. Niko ne amnestira zlocin bilo kog tipa, to je jako ruzna podmisao. I sta su dvojica muskaraca kazala je jako ruzno.

Seksualne uvrede ne treba tolerisati nikada i nigde. Od migranata, Srba, Marsovaca, ja samo kazem da ne vidim resenje za problem njihovog boravka.
Da ih izbacimo ne vidim kako, mora okolna drzava da ih primi, kada je Sarkozi slao Rome nazad u Rumuniju svet je skicao, sigurno se secate toga...kako resiti, sta uciniti? Ja prva ne bih prolazila kroz njih bez preke potrebe.
Ne bih prolazila ni kroz razularenu grupu navijaca ili pijanaca...sklanjam se.

Ali neka opsta mesta ne pomazu.
Radjanje animoziteta prema tolikoj grupi ljudi, prema milijardu i dvesta miliona, upravo su ti ratovi i siromastvo od njih i napravili pogodnu metu za vrbovanje.

Ja prva drzim palceve devojkama u Iranu. Avganistanci su se do ratova trudili makar, jedina blogerka koju pogledam je Kanadjanka avganistanskog porekla, Pick up limes. Pogledaj kakva devojka. Bejrut, pogledaj Alepo, razvalili su ga, od Bagdada nema nista. Jel stvarno zelimo da podivlja milijardu ljudi? Svet mora da se umiri.

Emirati su dobar primer. Oni su bili pleme, nepismeno pleme. I dalje imaju probleme ali trude se da se civilizuju. Evo, najpre su uveli dobar radni zakon, zenama su dali trudnicko pa porodiljsko, dali su liberalnije ponasanje, dali su da momak i devojka zive zajedno i sada leti Etihad za Izrael. Ima ispada ali su sve redji i sada se polako javljaju njihovi studenti, piloti, zene piloti...

Em, hajde sada, da li sam ja kazala za gluposti kada je on mene izvredjao ili sam kazala da pise totalne gluposti u postu koji je izvredjao?

Kazala sam da pise gluposti i mislim da su gluposti kada je imao verbalnu dijareju iznad tudjeg iskustva.
Jesam putovala i hocu da putujem, kada umrem hocu da znam gde sam zivela. To je moje pravo, neko sedi i pije kafu, neko pusi a ja volim da putujem.

Pocela sam post, "ko, Arapi?". Ako nisu Arapi reci, nisu Arapi vec migrant ispred Ekonomskog. Pa cemo da vidimo sta je migrant ispred Ekonomskog uradio. Niko ne amnestira zlocin bilo kog tipa, to je jako ruzna podmisao. I sta su dvojica muskaraca kazala je jako ruzno.

Seksualne uvrede ne treba tolerisati nikada i nigde. Od migranata, Srba, Marsovaca, ja samo kazem da ne vidim resenje za problem njihovog boravka.
Da ih izbacimo ne vidim kako, mora okolna drzava da ih primi, kada je Sarkozi slao Rome nazad u Rumuniju svet je skicao, sigurno se secate toga...kako resiti, sta uciniti? Ja prva ne bih prolazila kroz njih bez preke potrebe.

Radjanje animoziteta prema tolikoj grupi ljudi, prema milijardu i dvesta miliona, upravo su ti ratovi i siromastvo od njih i napravili pogodnu metu za vrbovanje.

Ja prva drzim palceve devojkama u Iranu. Avganistanci su se do ratova trudili makar, jedina blogerka koju pogledam je Kanadjanka avganistanskog porekla, Pick up limes. Pogledaj kakva devojka. Bejrut, pogledaj Alepo, razvalili su ga, od Bagdada nema nista. Jel stvarno zelimo da podivlja milijardu ljudi? Svet mora da se umiri.

Emirati su dobar primer. Oni su bili pleme, nepismeno pleme. I dalje imaju probleme ali trude se da se civilizuju. Evo, najpre su uveli dobar radni zakon, zenama su dali trudnicko pa porodiljsko, dali su liberalnije ponasanje, dali su da momak i devojka zive zajedno i sada leti Etihad za Izrael. Ima ispada ali su sve redji i sada se polako javljaju njihovi studenti, piloti, zene piloti...
Pocela sam post, "ko, Arapi?". Ako nisu Arapi reci, nisu Arapi vec migrant ispred Ekonomskog. Pa cemo da vidimo sta je migrant ispred Ekonomskog uradio.
Ali odmah si dovela u pitanje istinost njegovih reči. Baš će neki bogati ljudi iz Emirata da sede na zidiću u Beogradu. Sama si mogla doći do zaključka da ne piše o njima, to se vidi i iz ponašanja koje je opisao.

Na sudu ti nije olakšavajuća okolnost teško detinjstvo sa ocem alkohololičarem koji ti je tukao majku, ako si ti posle ubio svoju ženu sve to je nebitno. To ne može biti opravdanje za učinjen zločin.

Nisi komentarisala lekara u Nemačkoj, školovan čovek, misliš da je njegovo ponašanje u redu?

U Kristoferovoj priči nisu na zidiću sedela 3 menadžera ili pilota iz Emirata nego verovatno momci odrasli u ruralnim delovima npr. Avganistana gde nikada nisu videli ogoljenu žensku nogu, pa su skakutali i zavirivali devojci pod suknju. Jer joj noge vire ispod suknje, a to poštene devojke ne dozvoljavaju sebi. Njih trojica, na jednu devojku, na ulici Beograda.

Stvarno ne razumem kako se ovde napada Kristofer a ne ti momci koji seksualno uznemiravali devojku na ulici.
Лицемерје.
Такви људи су сурови према неистомишљеницима, а лажљиви према себи.
Само до кад тако?

Koliko? Buhhahaha..pa oni se međusobno ne trpe i ne priznaju, prvi ti Arapi, UAE ne prima migrante npr. Pošto si dobra sa njima, iskritikuj ih...digni glas gde treba, poštuju te, je l tako...uvažavaju te max.

Krucijalna stvar onog što se u Srbiji plasira, na osnovu ovog što pišeš, ne razumeš.....sve pojave, od liturgija, parade, navijača, sve je to instrumentalizovano iz istog centra. Kad gej za novac strancima, koji su u malom broju pristali da se odazovu, uz šačicu nekih koji za izjašnjavanje i lakiranje dobijaju novac iz inostranstva, kažu, skup je zabranjen, nećete šetati...pali se crveni alarm ambasadora, a pripadnici pitaju koje su sankcije..kaže im ovdašnje guvernatura, pa novčana, milion $....oni kažu..pa, nema problema, platićemo, mi smo dobili $50 miliona neto. To su javne izjave i saopštenja. Takođe, instrumentalizacija postoji i što se tiče navijača i raznih drugih plaćenih grupacija. Tako se lako vlada, jer babuni nasedaju na priču.....

Prvo, razgovaraj pristojno sa mnom ili nemoj razgovarati uopste. Meni je svejedno. Ali da se valjam u blatu necu. Ni zbog tebe, ni zbog drugog.

Deca navijaca i deca sa litija ce porasti i sta cemo tada?
Mislis da deca ne slusaju roditelje?
Jesi li video litije izbliza?

Ja jesam, bila mi je sestra i nas dve sa troje male dece smo sedele tik do njih u kaficu kada su prolazili.
Bilo je dece.
Sta ce sutra misliti ta deca? Hoce li oni znati za knjigu Za i protiv Vuka? Koliko nas je u mojoj generaciji procitalo tu knjigu?
Hoce li oni biti sposobni da prihvate drugacije od sebe?
Mi smo ono sta ucimo uz miks onoga sta smo doziveli.
Ako nas uce da mrzimo zapad i muslimane, takvo drustvo pravimo. To ide iz keca u kec. Ne mozemo imati agresivniju kulturu i finu omladinu. Ja ne volim da govorim o Jugoslaviji jer se ne secam Jugoslavije, i ljudi to zameraju. Moram da imam misljenje, o Hrvatima, recimo, a ja poznajem jednog jedinog Hrvata. I necu da imam misljenje o celom narodu i ne, ne umanjujem Jasenovac zbog toga. I to je jako, jako ruzno i spomenuti.

Nije uvreda za Vuka knjiga Za i protiv Vuka.
To je razlicit pogled na odredjeno pitanje.
Zato idemo u skolu, zato putujemo, zato se trudimo da budemo fino celjade na ovoj planeti dok smo na njoj. Da ne nanesemo zlo nikome.

Prvo, razgovaraj pristojno sa mnom ili nemoj razgovarati uopste. Meni je svejedno. Ali da se valjam u blatu necu. Ni zbog tebe, ni zbog drugog.

Deca navijaca i deca sa litija ce porasti i sta cemo tada?
Mislis da deca ne slusaju roditelje?
Jesi li video litije izbliza?

Ja jesam, bila mi je sestra i nas dve sa troje male dece smo sedele tik do njih u kaficu kada su prolazili.
Bilo je dece.
Sta ce sutra misliti ta deca? Hoce li oni znati za knjigu Za i protiv Vuka? Koliko nas je u mojoj generaciji procitalo tu knjigu?
Hoce li oni biti sposobni da prihvate drugacije od sebe?
Mi smo ono sta ucimo uz miks onoga sta smo doziveli.
Ako nas uce da mrzimo zapad i muslimane, takvo drustvo pravimo. To ide iz keca u kec. Ne mozemo imati agresivniju kulturu i finu omladinu. Ja ne volim da govorim o Jugoslaviji jer se ne secam Jugoslavije, i ljudi to zameraju. Moram da imam misljenje, o Hrvatima, recimo, a ja poznajem jednog jedinog Hrvata. I necu da imam misljenje o celom narodu i ne, ne umanjujem Jasenovac zbog toga. I to je jako, jako ruzno i spomenuti.

Nije uvreda za Vuka knjiga Za i protiv Vuka.
To je razlicit pogled na odredjeno pitanje.
Zato idemo u skolu, zato putujemo, zato se trudimo da budemo fino celjade na ovoj planeti dok smo na njoj. Da ne nanesemo zlo nikome.
Što si opet, perfidno, pomenula boršč, aludirajući zna se na šta...gore post... dokle god to i slično radiš, nećeš preći igricu sagovornika.

Nisi ni reč razumela, što mi je žao, ako slučajno ne kapiraš, i jedino u tom slučaju.

A kad su to bile litije u Niš'.....nekom prilikom?

Poslednja izmena:

Dobro. Mada si i ti pre toga meni odgovorila sa popriličnom dozom "visine" i nadmenosti tretirajući moja iskustva kao nebitna i laž.
Ali nema veze, sad ozbiljno, ovaj put ću odgovoriti baz da se benavim. I bez sarkazma.
Nemam ja razloga tebe da vređam ili mrzim. Jednostavno ne delimo isto mišljenje i to je u redu. Ne sumnjam da si sasvim pristojna osoba i dobar čovek.
Samo mislim da imaš nekih kompleksa zbog tog srpskog porekla i mislim da te zeza to pravoslavlje u korenima. Ti voliš neke druge kulture, vere, imam utisak da ih preterano glorifikuješ ali nebitno, udala si se u inostranstvu, tamo podižeš porodicu, da li si se udala za stranca, promenila veru, šta god... U glavnom, sklonila si se iz sredine koju mrziš ali nemoj tako druge nezasluženo da uzdižeš a nas da pljuješ.
Nije ni tako loše biti Srbin. Čak je i lepo. Nismo mi ni toliko loš narod, naš veliki problem je što su ozbiljne kriminalne organizacije okupirale vlast ove države već dugo i kinje nas i ugnjetavaju, zato i imamo loš imidž u svetu. Ali nismo tako loš narod.
I nemoj živeti u uverenju da te ovde ljudi ne vole i da si nepoželjna, kao što si već pisala. Imaju ljudi ovde verovatno mnogo veće probleme i obaveze od toga gde ti živiš.
Eto, kad dođeš, malo bolje se informiši kakvih ljudi imaju problema zbog migranata i probaj da shvatiš celu situaciju.

Ali odmah si dovela u pitanje istinost njegovih reči. Baš će neki bogati ljudi iz Emirata da sede na zidiću u Beogradu. Sama si mogla doći do zaključka da ne piše o njima, to se vidi i iz ponašanja koje je opisao.

Na sudu ti nije olakšavajuća okolnost teško detinjstvo sa ocem alkohololičarem koji ti je tukao majku, ako si ti posle ubio svoju ženu sve to je nebitno. To ne može biti opravdanje za učinjen zločin.

Nisi komentarisala lekara u Nemačkoj, školovan čovek, misliš da je njegovo ponašanje u redu?

Tezak zivot se uzima u obzir tokom sudjenja.
Ne zavisi presuda, presuda se odnosi na specijalnu i generalnu prevenciju, ali uzima se u obzir tokom sudjenja kada se utvrdjuje licnost osobe koja je pocinila delo.

Zato se na Pravnom fakuktetu uci Sudska psihijatrija kao i Sudska medicina.

Moram da skupljam malog...ali ne, nije opravdanje za ucinjeni zlocin nikada i nigde kao sto je svaka generalizacija opasna.

Tezak zivot se uzima u obzir tokom sudjenja.
Ne zavisi presuda, presuda se odnosi na specijalnu i generalnu prevenciju, ali uzima se u obzir tokom sudjenja kada se utvrdjuje licnost osobe koja je pocinila delo.

Zato se na Pravnom fakuktetu uci Sudska psihijatrija kao i Sudska medicina.

Moram da skupljam malog...ali ne, nije opravdanje za ucinjeni zlocin nikada i nigde kao sto je svaka generalizacija opasna.
Ne uzima se i ne utiče na vinost.
Veštači se samo stanje uračunčjivosti u trenutku izvršenja dela.

Poslednja izmena:
Лицемерје.
Такви људи су сурови према неистомишљеницима, а лажљиви према себи.
Само до кад тако?
Istina
Samo hvatam rupe "u izlaganju" buahah...

Pa nema dokle....nije ni drugi nivo igrice otključala i piše šta joj padne na pamet. Ispada da je trol, nesvesno to radi.

Ovo za inzenjere me bas zanima.
Znam da su crne slutnje krenule vec sa bolonjskim sistemom i tada je najavljeno da ce mladi sa diplomama moci samo prozore da brisu. Dosta je ojacao it sektor i on je odvukao dosta tehnicki orijentisanih mladih. To sad vec nisu mladi, to su vec 30+.
Nazalost bg univerzitet je propao. Ali sujeta nam raste, vukovce imamo, roditelji urgiraju, djeca uredno ide u skolice engleskog i matematike prije nego r znaju pravilno da izgovore.
Критеријуми падају, нажалост. И то баш због овог трпања родитеља где им није место.
Некада је било један- два вуковца, а сада...

Критеријуми падају, нажалост. И то баш због овог трпања родитеља где им није место.
Некада је било један- два вуковца, а сада...
Kao da su to generacije djece i omladine iz rata devedesetih i sankcija kojima su se roditelji napatili a onda djecu raspustili do krajnjih granica. Razmazeni, alavi i gramzivi, egocentricni. Nece mom djetetu tamo neki nastavnik uskratiti peticu. U skoli gdje sestrina mala ide roditelji smijenili uciteljicu, sad dosla neka koja djeci kaze da svi otvore citanke, izaberu pjesmicu i citaju u sebi. I roditelji srecni. Zamisli ti da djeca koja uce da citaju, dobiju takav zadatak.

U Kuranu piše da ce mir doci kada ceo svet postane zelen ° kada svi predju u njihovu veru `oni koji odbiju ce nestati.
Za njihovu veru nista van njihove vere ne postoji te im je jedino vera odrednica za apsolutno sve.
Takijah ° to je to ° naravno tako se uvek odnose prema drugima kada treba da im ti drugi govore ostalima sta treba ne shvatajuci sta zapravo rade.
Takijah dozvoljava Kuran ° podstice blagosilja sve u cilnu sirenja njihove vere nevernicima.
Pise isto da su sve ostale vere sveta "kopirale njihovu' te kada se vrate u njihovu "nastace mir" .
Takijah je "istina" dozvoljena ako u "srcu ostane veran Alahu sta god usne govorile" naravnk da se tako postavljaju prema onima koji su po Kuranu "nevernici".
Njihova vera je jedinstvena po tome da su ista ova dva pravila za sve u veri gde god ziveli sta god radili gde god da su.

E, moram da vam ispričan..stigla nova tura migranata, svi kao afroameri, pun grad u petak i juče..i sad, odem do firme u Skadarliji, i kao, ajmo poslom časkom do Čika Ljubine...a, oni svi sede na trotoaru.
I sad, prolazimo, pored njih, a kolega me pita....je l ovo neko kulturno-umetničko društvo?
Hahahaha..jeste.... KUD Migranti.

Back