Rupa VII

Pijem čaj sa medom, kratko e....i često, samo ja ili nas dvojica, onda piletina sa medom ili pačetina. Žena kolače sa medom.Nema šaje da ode tegla od 750 za metar dana.
Đoletova Cena od 850 je više nego dobra, što se toga tiče. Lelićki, manastirski 700g sam plaćao 900 ili 950 i to je najniža cena koju sam plaćao. I video.

I nisam nešto zadovoljan tim medom, nešto mi je "tečan".
A babe rasprodale u mom manastiru, kažu pokupovali stranci sve....a do omiljenog mi manastira me put nešto ne vodi ..
Uzmes kašikom med i ako se "nit"prekida, nije pravi.
Ili okreneš teglu naopako(zatvorenu?) i mora biti kugla.
Onda...pravi med "pali"grlo,kristališe se i upija u kožu.Onda ...umočiš palidrvce u med,ako gori,pravi je.
I opet...nema garancije.?

mi maslinovog trosimo oko 6-7 litara godisnje
90 posto klope spremam na njemu
za nas troje
masti ne potrosimo ni pola kg
i recimo jedan maslac od 125g mjesecno
Ја на масти правим оно што се једе искључиво топло а на уљу што може и хладно. Запршке не правим. Маслац само за пире и колаче користим. И доста користим рерну, ако има меса не стављам ни трунку друге масноће, оно пусти, а користим и папир за печење. Рецимо, помфрит искључиво на њему из рерне једемо. Такође ћевапе, ћуфте, рибу... Баш доста тога.

Брате, шта радимо- делимо једни другима савете за бољке:rotf:и пишемо о поткошуљама. Е, то је за рупу!
И онда смо као као вино, јесте!

Ја на масти правим оно што се једе искључиво топло а на уљу што може и хладно. Запршке не правим. Маслац само за пире и колаче користим. И доста користим рерну, ако има меса не стављам ни трунку друге масноће, оно пусти, а користим и папир за печење. Рецимо, помфрит искључиво на њему из рерне једемо. Такође ћевапе, ћуфте, рибу... Баш доста тога.
ma da
s tim da mi pomfrita i ne jedemo puno
nekad zmu i dijete naprave onaj smrznuti
i to u rerni
koristim i gusciju mast
jedno pola kg godisnje
recimo kad pecem bifteke i slicno

Ja ne znam kako vi tako malo masnoće koristite. Meni litra ulja bude najviše mjesec i po. Mast kg 2 mjeseca. Ja ne znam da kuvam ako nema masnoće. Maslinovo ne računam ono samo za salate.
Kako uštipke, prženice ili krofne da napravim na kapi ulja?

Ми пофезне од тога и њих ретко. Пре направим питу од старог хлеба у рерни. Оно смеса као за гибаницу и у њу коцкице просушеног старог хлеба. Али колико користимо хлеб... и то мало па и то ретко.

Ja prženice (pofezne, moče, zavijače) pečem u rerni, ne pržim ih u masnoći.
Nas je petoro, plus moja mama, i u odnosu na ovo što pišete, ja mnogo više svega trošim. I ulja, i masti, i šećera, i brašna...Jedino med koristim samo jednom godišnje za česnicu, i još jednom ili 2x za medenjake.

Sirovi med - potpuno prirodan, neprerađen med, dobijen direktno iz saća. Najkvalitetniji i najzdraviji med na svetu. Obično ga stavljam u čaj od kamilice i hibiskusa, ponekad i u sveže ceđene voćne sokove od citrusa da se ublaži kiselost soka. I koristim ga za tople limunade.
Pojma nemam gde bih uopšte mogla da kupim takav med. Rado bih bar jednu teglu uzela da imam za ujutro po kašičicu kad ustanem.

Back