Rupa VI

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa list hoce da bode od kicme, a ne od vena. inace prvo pitaju - a jel imate vene, da te skinu s q.

meni je sad u lumbalnom delu spazam i taj spazam u stavri utice na celu nogu.

e ne pitaj me sto sam se natovarila, navikla da se natovarim ko mazga. ako se valjda ne natovarim svet bi propao.
ceo zivot nesto teglim i meni kada bi se to oduzelo osecala bih se bolesno.
E hbg znam taj osećaj ali sam uspela polako da ga se rešim, jer ne mogu da nosim, čak ne mogu ni natrpana kolica da dovučem do kuće, bez bolova.
Čuvaj se, povedi srećicu sa sobom pa neka on nosi.

E hbg znam taj osećaj ali sam uspela polako da ga se rešim, jer ne mogu da nosim, čak ne mogu ni natrpana kolica da dovučem do kuće, bez bolova.
Čuvaj se, povedi srećicu sa sobom pa neka on nosi.

on sad radi. a ja ne volim da cekam, kad vidim akciju i imam vremena ja se okomim...ko patak daca - ugledam i okomim se. :lol:

on je popeezdeo kad je video 6 dovucenih pilica od skoro 10 kg i jos neke stvari. :sad2:

on sad radi. a ja ne volim da cekam, kad vidim akciju i imam vremena ja se okomim...ko patak daca - ugledam i okomim se. :lol:

on je popeezdeo kad je video 6 dovucenih pilica od skoro 10 kg i jos neke stvari. :sad2:
Pa naravno da će da popi*** jer vidiš šta uradi sebi. Nekad sam ja tako vukljala, ali sad em znam da ne mogu, em će opet biti akcija, briga me i onako ne mogu kupiti za 5 godina unapred.

разлика код тебе и мене је у полазној основи.
Ја не верујем да обичан човек може нешто да промени, све пропасти увек крећу од пропасти елите.
Тако је и сад, онда се изнедри нека нова елита која потепа стару и тако у круг од кад је света и века. мали човек само служи интересу.

Znas kako kazu, mali ljudi svoje price pocinju sobom.
Dok istorija i biblija svedoce o obicnim ljudima velikog duha koji su promenili sve. To nikada nije bila elita. Elita je uvek bila progonitelj nosioca istine i ubica slobode.

Znas kako kazu, mali ljudi svoje price pocinju sobom.
Dok istorija i biblija svedoce o obicnim ljudima velikog duha koji su promenili sve. To nikada nije bila elita. Elita je uvek bila progonitelj nosioca istine i ubica slobode.
Па не бих рекла. Елита је ознака за оне најбоље у својим областима: најбољи у науци, у спорту, у уметности, економији, праву, филозофији....
Нпр. Кант није био обичан мали човек, већ елита, што интелектуална, што материјална. Моцарт такође. Бројни су примери.

Нису елита само политичари, Офи.Али чак и међу њима је увек било и биће људи који су загледани у виши интерес.

Lično znam ženu u visokoj hijerarhiji države koja nikad nikavu člansku kartu nije imala. Do te mere je stručnjak i sa stavom da nikome čak nije palo na pamet da je pita tako nešto.
Kada je otišla u penziju zaposlili su troje ili četvoro ljudi na njeno mesto jer nisu mogli da se nose sa poslom koji je ona jedna radila :lol:
Kada radnika otpuste ili uslove otkazom po cijenu glasa. To je egzistencijalni problem. I razumijem strah. Vidjali smo n situacija na mitinzima kada ih dovuku autobusima. Meni je lako da negodujem zasto ne odbiju al tamo gdje nema izbora nema bas ni slobode, rade sta im kazu.
Al drugo je sasvim kada ti napredujes zahvaljujuci karti clanskoj. Fotelja nije egzistencijalni problem, to je borba za privilegije. Vade se na to da ako ne bi oni, dosao bi gori. Pa neka dodje. I bas to, kada odbiju, gle cuda nista se ne desi, ostane im glava na ramenima.

Па не бих рекла. Елита је ознака за оне најбоље у својим областима: најбољи у науци, у спорту, у уметности, економији, праву, филозофији....
Нпр. Кант није био обичан мали човек, већ елита, што интелектуална, што материјална. Моцарт такође. Бројни су примери.

Нису елита само политичари, Офи.Али чак и међу њима је увек било и биће људи који су загледани у виши интерес.

Dzabe bistrimo. Predlazem da se opustimo i sacekamo da nas elita najboljih umetnika i svih ostalih spasi od kovida. Ako oni ne pobede virus, nzn ko ce.

Dzabe bistrimo. Predlazem da se opustimo i sacekamo da nas elita najboljih umetnika i svih ostalih spasi od kovida. Ako oni ne pobede virus, nzn ko ce.
Без бистрења, елита је управо та која покреће свет, а не мали људи.
Е, кад се елита морално сроза, онда имамо светске ломове као сад.
И ово ће проћи па ће доћи период благостања. И тако у спиралу како је већ небројено пута, историја као учитељица живота, показала. А то што је човек склон паду, такође није ништа ново.

Обе сте у праву.
Само маса може удружено нешто променити, али маси углавном треба вођа од ауторитета. Правог ауторитета, а не наметнутог страхопоштовања.
Управо то, народу треба вођа- најбољи од њих, најхрабрији, најпаметнији-елита међу њима.
О томе причам.
Али оно што је сигурно јесте да кад се елите срозају, свима квалитет живота пада, јер од њиховог вођства зависи живот нас осталих.
И наравно, елита не пада с неба бећ је изнедри често народ, а чешће (не наравно и обавезно) су с елитним пореклом.
И нервира ме што морам толико да цинцулирам с том именивом ''елита''. Колико је нас тај комунизам сје6ао, мајко мила. Само је њима било страшно што је неко с елитним пореклом јер су, Боже мој, дошли били из шуме па их је нагризао комплекс.

@Софија
ovo je na temu komentara onog taksiste da lekare treba pobiti
drugarov sin, 12godina, nekih mesec dana unazad se zali na bol u stomaku
dete nije razmazeno, a oni kao roditelji posto su eliminisali upalu slepog creva i zavezana creva pokusali da promene nesto u ishrani
nije zbog skole, dobar je djak..nije ni mobing vrsnjaka, dobar je drugar
ukljucili su probiotik i laganiju hranu
posle dvadesetak dana dete se zali i dalje, a dosao je do toga da jede samo dvopek i pije caj
odvede ga drugar kod pedijatra
isprica sta ga muci, a ona mu kaze - a sto ste vi dosli kod mene, to je sigurno zbog skole
nije zbog skole
onda sigurno ne prazni creva kako treba do kraja, nije to nista
dajte mu probiotik
on poludi, bude prost i pita sina pred njom - sine, je l ti seres kako treba
dete se nasmeje, i njemu muka od doktorke i kaze - serem dobro tata
znaci nije do sranja, uradite nesto..a probiotik pije poslednjih 20 dana
sigurno mu ne dajete dobar, evo bulardi
dajem mu dobar, sta bi ste vi da zaradite proviziju kod prodavca
a sta biste vi ja da uradim, sedi ona i ne pipa dete..makar da je opipala slepo crevo, jetru, pankreas..makar da je podigla guzicu sa stolice
kaze drugar - ja bih za pocetak da skinete taj beli mantil i da se nosite u tripickelepematerine, a posle bih trazio normlanog doktora da vidi sta mi je sa detetom, dajte mi uput za specijalistu
pise ona uput, kaze ceka se dva meseca na termin
kaze on - daj mi uput, vodicu dete privatno
kaze ona - e ako cete privatno, vodite ga..
necu..da je jedini na svetu necu da ga vodim tamo gde imas procenat
isti dan na preporuku svojih prijatelja pozove da zakaze privatno, dr sa druge strane mu kaze nemojte da dolazite bezveze dva puta, evo izdiktiracu vam sta sve da uradite od analiza krvi pa se vidimo za dva dana, nemojte dete da maltretirate..ne brinite, moze da bude bakterija ili kandida, hajde da prvo eliminisemo to pre nego sto krenemo dalje sa pretragama
a doktori i jedan i drugi
Probusis joj sve cetiri gume na autu i tako tri cetiri puta recimo... uz poruku ... neku romanticnu :zaljubljena: pa nek razmisli da li ce da radi svoj posao ili nek da otkaz i ustupi svoje mesto nekom boljem...
Kada radnika otpuste ili uslove otkazom po cijenu glasa. To je egzistencijalni problem. I razumijem strah. Vidjali smo n situacija na mitinzima kada ih dovuku autobusima. Meni je lako da negodujem zasto ne odbiju al tamo gdje nema izbora nema bas ni slobode, rade sta im kazu.
Al drugo je sasvim kada ti napredujes zahvaljujuci karti clanskoj. Fotelja nije egzistencijalni problem, to je borba za privilegije. Vade se na to da ako ne bi oni, dosao bi gori. Pa neka dodje. I bas to, kada odbiju, gle cuda nista se ne desi, ostane im glava na ramenima.
Bas se sad mislim... svi ljudi koje znam koji su u sns, nijedno nije egzistencionalno ugrozeno. Niti jedno. Svi su prosto nemoralni. Podguzne muve.
Надам се да ће до НГ и најстрпљивији изгубити стрпљење.
I ja.
Bogi ti znas svasta.
Hoce li se protestvovati negde zbog skole?

Управо то, народу треба вођа- најбољи од њих, најхрабрији, најпаметнији-елита међу њима.
О томе причам.
Али оно што је сигурно јесте да кад се елите срозају, свима квалитет живота пада, јер од њиховог вођства зависи живот нас осталих.
И наравно, елита не пада с неба бећ је изнедри често народ, а чешће (не наравно и обавезно) су с елитним пореклом.
И нервира ме што морам толико да цинцулирам с том именивом ''елита''. Колико је нас тај комунизам сје6ао, мајко мила. Само је њима било страшно што је неко с елитним пореклом јер су, Боже мој, дошли били из шуме па их је нагризао комплекс.
Prvo su nas unistili masoni na celu sa Aleksandrom plus hrvatom Mestrovicem onda Tito sa komunizmom te danas nemamo vernike da ustanu zauvek dok ne vratimo svu zemlju u veru.

Neeeeee nama se brani da slavimo Vaskrs sada se brani da slavimo slave a ostalima nista ostale vere ne sme niko.da spomene al' po nasoj udri.Vraceni smo u vreme Tita tada su hapseni vernici prebijani svestenici a sta ce sada da rade zabranjuju veru???

Обе сте у праву.
Само маса може удружено нешто променити, али маси углавном треба вођа од ауторитета. Правог ауторитета, а не наметнутог страхопоштовања.
Isus Hrist kao vodja okupljanje oko vere da nam se oproste gresi da nam se da dobro.za zemlju/ako toga ne bude gotovo komunizam ll deo je tu.

Svako zagovara ono sto ga pokrece. Elita je s pravom omrazena od ljudi jos mnogo pre komunizma (stvarno bi mogli prestati drkati na nesto sto balkan nije imao u pravom smislu te reci; kreni od isusa iz nazareta). Dalje ne bih zvakala, jer se moja mala suplja glava ne lozi na basoslovne glupavstine statusnog tipa.

Tacno sam znala, samo smo cekali kad ce
Zatvorili danas dasin department, kolega pozitivan, svi kuci oterani danas ....inace danima ko domine jedan po jedan deo firme zatvaraju u karantine jer iskacu pozitivni logicno
Mora radi test u ponedeljak
Ako je negativan karantin 5 dana
Ako je pozitivan onda 15 dana

Popizdeo je psuje vatra mu iz usiju izlazi jer mu to sad jjebe i privatan posao van firme

Jjebem mater svima koji su od ovog srranja napravili ceo ovaj cirkus, znaci svim vladama svuda

Svako zagovara ono sto ga pokrece. Elita je s pravom omrazena od ljudi jos mnogo pre komunizma (stvarno bi mogli prestati drkati na nesto sto balkan nije imao u pravom smislu te reci; kreni od isusa iz nazareta). Dalje ne bih zvakala, jer se moja mala suplja glava ne lozi na basoslovne glupavstine statusnog tipa.
Али ја не говорим о статусу, већ о елити. Ти не разумеш реч ''елита''.
Дакле, најбољи од најбољих.

Da,samo kod nas je decenijama na vrhu kvazielita.
Kita drustva koju mnogi rado primaju. :lol:
Nemamo mi elitu u pravom smislu reci.A i necemo je ni imati dok se ljudi sloze samo u tome da im zavide a ne da poslusaju sta imaju da kazu.
Nadam se sa ce nasa deca da odbace takav nacin razmisljanja,posto je ocigledno da mi nismo i necemo.Inace nam kao narodu nema spasa.

Da,samo kod nas je decenijama na vrhu kvazielita.

Nemamo mi elitu u pravom smislu reci.A i necemo je ni imati dok se ljudi sloze samo u tome da im zavide a ne da poslusaju sta imaju da kazu.
Nadam se sa ce nasa deca da odbace takav nacin razmisljanja,posto je ocigledno da mi nismo i necemo.Inace nam kao narodu nema spasa.
Да, подстакнута овом темом, данас сам размишља о тој нашој политичкој ''елити''.
Колико је квалитетних људи у запећку.
АЛи то је тај трули систем који смо споменули- све преко везе и нема конкуренције квалитета. Зато и јесму у блату.

To su profesionalci.

Elita je skup onih koja voli svoju zemlju a te je pobio Aleksandar posle njega Tito a posle njih su izginuli devedesetih.Preostalo ih je par a oni ne mogu to sami ne mogu da probude one opsednute duhom komunizma koji nas ubise svojim gubljenjem u proslosti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back