Rupa V

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nekvalitet,gluposti su oba programa - izbegavam da gledam tv,nema tu i od istorije kakva je stvarno bila samo lazi svaki put,isto je sa informacijama - nema ih,tu sam prestala da gledam koliko god mogu,slucajno se ukljucim - kakve budalastine placaju svi.
Treba promeniti na pravu istoriju,snimati serije,program,filmove 21.veka a ljudi koji su navuceni na stalne reprize imaju inernet,neka gledaju ako ne mogu bez toga.

Zasto smo primorni da placamo reprize 😖😱😱 bacaju se pare a gde idu kada pitate kao gradjanin,zasto se ne snimaju nove stvari da se ubace sa prenosima nekog sporta,da postoji jak program nece da odgovore pismenim putem,samo bahato,samo bezobrazno,moze im se stil.

Onima koji nemaju televizore ne dozvoljavaju da se odjave sa placanja istih,traze dokumentaciju kao da grade Skadar na Bojani a ne da se odjavljuju od placanja necega sto ne koriste.

Ne dozvoljavaju da se oni prikljuceni na centralno grejanje iskljuce sa njega a mnoge zgrade imaju dimnjake,moze da se lozi - gde ne moze,ljudi bi da se greju sa TA,grejalicama,klimom umesto da nepotrebno daju cele godine pare za centralno grejanje.Ne radi se o ekologiji vec o manje novca - sto vise ljudi prestane da placa centralno,to manje para ide njima,zato odugovlace,iskomplikovali su sve maksimalno.

Uveli su obaveznog arhitektu kad se gradi nesto kao "pozitivnu stvar" a cene su nenormalne za to - plate male,cene kao da si u Monaku u odnosu na plate.
........
Zasto nas lazu o digitalizaciji kada pise na salteru da je "pecat,potpis OBAVEZAN" (protiv sam digitalicije a ovo je maltretiranje svih koji nesto hoce da zavrse.)

Dkle cemo da cekamo u redovima umesto brzo odemo u postu,banku zavrsimo sta imamo.- sta rade svi ovi ljudi u 10:32 kao da se nesto besplatno deli.

Poslednja izmena:
Kako to mislis i ti ces? Dive i ja nismo ni masne ni izborane
ja jesam
i masna i izborana
i pozeljna i seksi i lepa i ruzna i bogata i siromasna i nezna i mudra i ona sa mudima do zemlje i zavodljiva i pametna i duhovita i mrsava i kao kamion i ...
samo nisam zajedljiva
u razlicitim periodima zivota su me drugi dozivljavali razlicito..
i za mene mogu da kazu sve, samo ne da sam zavidna i zajedljiva dusa
bila bih mnogo tuzna da na tako jadan nacin moram da prozivim svoj mali zivot
ne zato sto je to dato rodjenjem, mozda je nametnuto delom vaspitanjem, ali najvise zato sto to osoba sama bira
da glavna karakterna osobina bude zajedljivost
mnogo, mnogo, mnogo tuzno.

Onima koji nemaju televizore ne dozvoljavaju da se odjave sa placanja istih,traze dokumentaciju kao da grade Skadar na Bojani a ne da se odjavljuju od placanja necega sto ne koriste.

Ne dozvoljavaju da se oni prikljuceni na centralno grejanje iskljuce sa njega a mnoge zgrade imaju dimnjake,moze da se lozi - gde ne moze,ljudi bi da se greju sa TA,grejalicama,klimom umesto da nepotrebno daju cele godine pare za centralno grejanje.Ne radi se o ekologiji vec o manje novca - sto vise ljudi prestane da placa centralno,to manje para ide njima,zato odugovlace,iskomplikovali su sve maksimalno.

Uveli su obaveznog arhitektu kad se gradi nesto kao "pozitivnu stvar" a cene su nenormalne za to - plate male,cene kao da si u Monaku u odnosu na plate.
........
Zasto nas lazu o digitalizaciji kada pise na salteru da je "pecat,potpis OBAVEZAN" (protiv sam digitalicije a ovo je maltretiranje svih koji nesto hoce da zavrse.)

Dkle cemo da cekamo u redovima umesto brzo odemo u postu,banku zavrsimo sta imamo.- sta rade svi ovi ljudi u 10:32 kao da se nesto besplatno deli.
mene je jedan kupac koji je u ime svoje firme kupio neke stvari, a firma je drzavna naterao da moram da se registrujem u upravi za trezor za centralnuregistraciju faktura
i prijavu, sve obavim elektronski, oni elektronski vrate potvrdu da sam se prijavila, koju onda moram da odstampam, potpisem, pecatiram i odnesem u poresku referentu na noge
pa da oni pogledaju da li sam solventna i da li placam poreze redovno, pa da mi odobre registraciju i po potvrdu da odem sutradan
tako izgleda digitalizacija u srbiji..mali perica kad se zaigra
a sto se tv-a tice, zali boze placanja..bolje je uzeti dobru knjigu i pametno utrositi vreme
ili otici u sumu, nadisati se vazduha i slusati ptice u tisini

mene je jedan kupac koji je u ime svoje firme kupio neke stvari, a firma je drzavna naterao da moram da se registrujem u upravi za trezor za centralnuregistraciju faktura
i prijavu, sve obavim elektronski, oni elektronski vrate potvrdu da sam se prijavila, koju onda moram da odstampam, potpisem, pecatiram i odnesem u poresku referentu na noge
pa da oni pogledaju da li sam solventna i da li placam poreze redovno, pa da mi odobre registraciju i po potvrdu da odem sutradan
tako izgleda digitalizacija u srbiji..mali perica kad se zaigra
a sto se tv-a tice, zali boze placanja..bolje je uzeti dobru knjigu i pametno utrositi vreme
ili otici u sumu, nadisati se vazduha i slusati ptice u tisini
Videla sam sliku - na salteru je zalepljen ogroman papir gde je vecim slovima odstampano kako primaju papir sa pecatom,potpisom - ko to nema da ide po papir,potpis,tako im donese.
Protiv sam digitalizacije jer jednim klikom mogu da obrisu iz sistema "nepodobne" a kad vidim sta rade narodu to je katastrofa.
Prica je "digitalizacija" izgleda samo da bi se mnogi zbunili,maksimalno iznervirali,naplatilo jos po nesto sto moze.
Ima starih osoba,onih sa obavezama,neko radi- nema kada da baca svoje vreme zbog administracije koja ne zna sta hoce.

Primorani smo da placamo reprize reprizinih repriza inace racunaju to kao dug za struju - to je ono sto me najvise nervira.
Drugo,mi smo imali jednom dug cini mi se 17.000 za tu sugavu pretplatu jer je bilo platiti struju ili nju (tada nije bilo povezano placanje,nisu sekli ako se ne plati pretplata,sekli su ako se ne plati struja tamo kad je pretplata tek uvedena prvi put) - nije bilo para za oba.Veliki stres,velika tenzija,odemo da platimo - NAPRAVE OD NAS BUDALE JER SMO PLATILI,ONIMA KOJI NISU SVE JE OTPISANO IAKO SU JOS TADA PRETILI TUZBAMA,IZVRSITELJIMA.

ETO TOLIKO O TOME DA SVI IMAJU ISTE OBAVEZE U OVOJ ZEMLJI.

Poslednja izmena:
Vec duze vreme se nesto pored renovira sto znaci prasinu,nakon toga se vec od kako su tu renovira sa druge strane sto znaci ponovo prasinu,iza se nesto gradi - cesto je prasina.Izmedju ta dva pada kisa,neko ovde pravi prasinu na neki nacin,crveno je slovo,crno je slovo.

Treba susiti sve sto je oprano,to proizvodi velike glavobolje,tenzije - malo je dana kao danas gde se nadam da nece biti dizana nikakva prasina da bi se osusilo.

Masina za susenje stvari - protiv,kaze ne vredi nicemu,imao neko,cesto se kvarila,prodao je - ne bi imala gde da se stavi kad bi se kupila,tako da to kao opcija ne postoji.Citala sam iskustva ljudi,kvari se,treba popravljati ili kupiti novu,to kosta.Ne postoji mogucnost da se stavi nesto da stiti od kise zaista - uopste se to ne spominje a stvarno je iritantno sto tada ne mogu da se suse.Pranje,susenje stvari je svaki put neverovatna frustracija- ljudi u proslosti nisu bas razmisljali o tome kako treba duzi deo da se napravi da bi bilo prakticno,sada ne moze nista da se uradi.

Poslednja izmena:
Vec duze vreme se nesto pored renovira sto znaci prasinu,nakon toga se vec od kako su tu renovira sa druge strane sto znaci ponovo prasinu,iza se nesto gradi - cesto je prasina.Izmedju ta dva pada kisa,neko ovde pravi prasinu na neki nacin,crveno je slovo,crno je slovo.

Treba susiti sve sto je oprano,to proizvodi velike glavobolje,tenzije - malo je dana kao danas gde se nadam da nece biti dizana nikakva prasina da bi se osusilo.

Masina za susenje stvari - protiv,kaze ne vredi nicemu,imao neko,cesto se kvarila,prodao je - ne bi imala gde da se stavi kad bi se kupila,tako da to kao opcija ne postoji.Citala sam iskustva ljudi,kvari se,treba popravljati ili kupiti novu,to kosta.Ne postoji mogucnost da se stavi nesto da stiti od kise zaista - uopste se to ne spominje a stvarno je iritantno sto tada ne mogu da se suse.Pranje,susenje stvari je svaki put neverovatna frustracija- ljudi u proslosti nisu bas razmisljali o tome kako treba duzi deo da se napravi da bi bilo prakticno,sada ne moze nista da se uradi.
imam kombinovanu, sve u jednoj i odlicna je, sluzi me bez kvarenja
radi skoro svakodnevno i sama mozes da odredis koliko suv ves zelis - da li potpuno ili 80% ili 60%..

Ako je do kičme @Affro* ortopedi na RTG snimku dupe ne vide... ne mogu da nadjem inicijalni post ali mislim da sam već za te injekcije rekla da je to šećerna vodica koja malo umiruje nerve i kao regenerise Ih. Ali kao...
Pa meni je posle njih bilo dobro bas dugo.
Mojoj komsinici su na Banjici operisali oba kuka samo na osnovu rengenskog snimka. Nikad nije isla na magnetnu. Cini mi se da ipak vide nesto. Pokusala sam da zakazem magnet na VMA izdiktirali su mi svasta nesto sto moram da odradim da bi mi neka njihova komisija odobrila to snimanje. Preskupo mi je to trenutno tako da idemo tezim putem.

Mojoj komsinici su na Banjici operisali oba kuka samo na osnovu rengenskog snimka. Nikad nije isla na magnetnu. Cini mi se da ipak vide nesto. Pokusala sam da zakazem magnet na VMA izdiktirali su mi svasta nesto sto moram da odradim da bi mi neka njihova komisija odobrila to snimanje. Preskupo mi je to trenutno tako da idemo tezim putem.
Rekla sam kičma... ne kukovi. Ja sam danas jednoj ženi koja nije za op uključila lemod u manitolu i njoj je bolje ali to ne drži vodu. Lemod deluje anti inflamatorno a manitol smanjuje edeme pa smanji bol...

Rekla sam kičma... ne kukovi. Ja sam danas jednoj ženi koja nije za op uključila lemod u manitolu i njoj je bolje ali to ne drži vodu. Lemod deluje anti inflamatorno a manitol smanjuje edeme pa smanji bol...
Nemam ja pojma ona kaze snimala je celu kicmu i kukove.
Nikad nisam imala probleme sa tim dok ne poceh sa hemo. Malo me strah da nije neka meta promena, videcu da odem do Onkilogije pa neka mi oni daju uout za magnet pa da vidimo. Pojma nemam, nije to jak bol, vise onako pece pacno na sred tog lumbalnog dela, nekad spusti do palca na nozi i nekako ceo organizam treperi, ali to prodje pa opet danima nista i taki evo dva puta vec. Pijem brufen kad bas zaboli i to je to.

moze indirektno da se vidi. meni su 2017 godine videli diskus herniju na rtg, ali verovatno vide ako je pozamasna promena, posto se pre nekoliko godina kada je bila povreda na rtg nije videlo nista.

Nikad nisam imala probleme sa tim dok ne poceh sa hemo. Malo me strah da nije neka meta promena, videcu da odem do Onkilogije pa neka mi oni daju uout za magnet pa da vidimo. Pojma nemam, nije to jak bol, vise onako pece pacno na sred tog lumbalnog dela, nekad spusti do palca na nozi i nekako ceo organizam treperi, ali to prodje pa opet danima nista i taki evo dva puta vec. Pijem brufen kad bas zaboli i to je to.

to lici na disk. vrv zato sto su ti oslabili misici od toga sto se malo kreces, pa disk nalegne na nerv.

ja evo zivim, radim i to po ceo dan na nogama, super funkcionalna sam, kao da nemam diskus herniju.

to lici na disk. vrv zato sto su ti oslabili misici od toga sto se malo kreces, pa disk nalegne na nerv.

ja evo zivim, radim i to po ceo dan na nogama, super funkcionalna sam, kao da nemam diskus herniju.
Kako? Idem ja, i radim dosta toga po kuci ali ne smem da se sagnem, recimo.
Da i ja mislim da su oslabili ti ledjni misici ali kako ja u 60 god., da ih sad ojacam. Imam preporuku za kiroprakticara ali me strah toga.

Ako ide do palca i kao struja da te prodrma to može biti diskus hernia. Nije meta ne razmišljaj tako. Pazi kako se savijas i uvek u cucanj idi, ne dizi teško, pazi kako ustajes iz kreveta itd...

Kako? Idem ja, i radim dosta toga po kuci ali ne smem da se sagnem, recimo.
Da i ja mislim da su oslabili ti ledjni misici ali kako ja u 60 god., da ih sad ojacam. Imam preporuku za kiroprakticara ali me strah toga.

ne znam, ja sam prvo hodanjem. i tad najvise hodanjem po kosutnjaku, jer je teren neravan, a zemlja je meksa od betona. ali ti ne mozes dugo da hodas. ne verujem ni da smes da plivas, mada i danas se malo plasim da plivam i ne idem vise u dubinu, jer me je strah od grca u nozi, nije ga bilo proslog leta, ali me je strah, posto je grc sam po sebi uzasan, a u vodi je jos uzasniji.

nemam bas neku ideju kako da ojacas ledjne misice, posto i vezbe za lumbalni deo traze aktivaciju nogu.

Ako ide do palca i kao struja da te prodrma to može biti diskus hernia. Nije meta ne razmišljaj tako. Pazi kako se savijas i uvek u cucanj idi, ne dizi teško, pazi kako ustajes iz kreveta itd...
Sve to radim. Ni ne dizem ni ne nosim tesko. Uglavnom cucnem mada mi to zbog noge malo predstavlja problem. Kad usrajem podizem se rukama i ujedno spustam noge, to su me jos odavno naucili jos kad me i nije nista bolelo, tehnicari sa magneta na Onkologiji, hvala im do neba.
Moze li tu pomici nesto sto se maze? Ili nesto tipa glukozamina? Ovo lupam bas nisam upucena u to sto bi MOZDA mnogo biti od koristi.

Ispade da se nisu ni lecili dok nije otkriven magnet. Meni je to nerealno, kako je to moguce.

pa lecili su se, ali danas nece bez magneta nista. vode kao isijagu dok ne vide magnet. a najstrasnije je sto nekada malo pomeranje diska izazove katastrofalnu klinicku sliku i bolove, a magnet ne pokazuje nista alarmantno, a opet imas slucajeve gde disk landara na magnetu (verovatno kod mene :lol:), a covek zivi normalno i samo mu povremeno zasmeta.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back