- Poruka
- 29.459
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Smem da plivam ali mi bas nije ni bluzu a i zimsko je doba a trebane znam, ja sam prvo hodanjem. i tad najvise hodanjem po kosutnjaku, jer je teren neravan, a zemlja je meksa od betona. ali ti ne mozes dugo da hodas. ne verujem ni da smes da plivas, mada i danas se malo plasim da plivam i ne idem vise u dubinu, jer me je strah od grca u nozi, nije ga bilo proslog leta, ali me je strah, posto je grc sam po sebi uzasan, a u vodi je jos uzasniji.
nemam bas neku ideju kako da ojacas ledjne misice, posto i vezbe za lumbalni deo traze aktivaciju nogu.
Mogu da hodam, ne preterano dugo jer nemam kondicije. Smem i da plivam samo ne bih risikovala u ovom periodi godine, treba se prevozom vratitu kuci a idu hladni dani. Nemam ja grceve u nogama, a i kad ih je bili to je bilobjaki retko i magnezijum resi problem za cas.ne znam, ja sam prvo hodanjem. i tad najvise hodanjem po kosutnjaku, jer je teren neravan, a zemlja je meksa od betona. ali ti ne mozes dugo da hodas. ne verujem ni da smes da plivas, mada i danas se malo plasim da plivam i ne idem vise u dubinu, jer me je strah od grca u nozi, nije ga bilo proslog leta, ali me je strah, posto je grc sam po sebi uzasan, a u vodi je jos uzasniji.
nemam bas neku ideju kako da ojacas ledjne misice, posto i vezbe za lumbalni deo traze aktivaciju nogu.
Smem da plivam ali mi bas nije ni bluzu a i zimsko je doba a treba
Mogu da hodam, ne preterano dugo jer nemam kondicije. Smem i da plivam samo ne bih risikovala u ovom periodi godine, treba se prevozom vratitu kuci a idu hladni dani. Nemam ja grceve u nogama, a i kad ih je bili to je bilobjaki retko i magnezijum resi problem za cas.
ne znam dal bi ti dali terapije? meni se polovinom maja vratilo, ali je proslo bez terapija i krajem oktobra pocetkom novembra me je uhvatio grc u desnoj strani lumbalnog dela i proslo samo od injekcija, rada i hodanja. nisma smela da sedim dugo, a cim sam hodala i radila meni bilo dobro. ja nisma isla vec godinu ipo dan kod kiroprakticara.
[/QUOTE
Kako ti se manifestuje bol? Koje inekcije ti daju jer svuda cijem i citam da se inekcije vise ne daju nego se kao leci ibpobrufenom ili paracetamolom. Navodno je B1 majka za te probleme. Ja pijem B6 i B12.
Da to ne mogu. Nista sto bi vuse aktiviralo i opteretilo list ja ne mogu. To jeste zeznuto, mislim da sam negde od operavije pocela da prenosim tezimu na levu stranu cak imam utisak i da vise na stojim bas pravo, a sve je to moguce iz razloga sto nisam htela da koristim stap jer sam osecala da mogu bez njega, a i sto sam desnjak pa me to nosenje stapa u desnoj ruci jako sputava u normalnom kretanju po gradu, ulazsk ixlazak iz busa..i da ne nabrajam, jasno ti je.onda probaj kod kuce da ne sedis dugo, kad ne radis po kuci lezi ili hodaj ili lezi.
i kad ides niz stepenice ne bi trebalo celim stopalom da nagazis, nego prstima samo, jer se tad aktivira misic lista koji sluzi za amortizaciju udarca, a ti si opet operisala list i vrv ne mozes da ides niz i uz stepenice a da ne gazis celim stopalom. zahebano.
zivim na 4 spratu i nemam lif ja svaki dan vise puta dnevno idem gore dole, pa znam.
Meni brufen pomogne, ali cim prodje dejstvo osetim ooet to pecenje u ledjima.meni su davali deksazon i ketonal (pet dana, jedna je isoa svaki dan, drugi sam dobijala svaki drugi dan tjah tri puta). ali ja imam istoriju diskus hernije, pa valjda zato odmah injekcije.
ovo poslednje oktobar- novemabr je bio samo grc u lumbalnom delu i to pri odredjenim pokretima bukvalno me grc izvije unazad, ali nije otislo u nogu. to je bilo prvi put da se izpoljilo tako, jer ja nikad nisma imala neke simptome u lumbalnom delu, samo u nogama.
u maju se spustilo duz desne noge i pekao me je list. malo me je zezala i leva noga, ali je desna bila ugrozenija.
brufen je nista kada simptomi uzmu maha. a tek paracetamol, ja sma ga ranije pila i nista.
Nemoj Brufen. Bolje Ketonal popij kad boli i obavezno pij nešto za želudac Nexium npr. Poenta jeste da se lek za bol pije kao terapija a ne kad nas zaboli. Znaci boli te piješ 5 dana th analgetik i Nexium. Ne onako po potrebi....Sve to radim. Ni ne dizem ni ne nosim tesko. Uglavnom cucnem mada mi to zbog noge malo predstavlja problem. Kad usrajem podizem se rukama i ujedno spustam noge, to su me jos odavno naucili jos kad me i nije nista bolelo, tehnicari sa magneta na Onkologiji, hvala im do neba.
Moze li tu pomici nesto sto se maze? Ili nesto tipa glukozamina? Ovo lupam bas nisam upucena u to sto bi MOZDA mnogo biti od koristi.
Aha ok ici cu kod onih mojih apotekarica da mi sve to nabave. Nissm znala da se to tako pije. Ide li nesto od toga narecept? Naglo mi se povecava broj lekova koji nisu na listi, a penzija ne mrda fakticki.Nemoj Brufen. Bolje Ketonal popij kad boli i obavezno pij nešto za želudac Nexium npr. Poenta jeste da se lek za bol pije kao terapija a ne kad nas zaboli. Znaci boli te piješ 5 dana th analgetik i Nexium. Ne onako po potrebi....
Od mazanja vajde nema, fizikalna najbolje.
KetonAl je dosta dugo išao na recept i davao se mahom u bolničkim uslovima, ali sam čula da može i da se kupi. Ja lično sam kupila u Hrvatskoj u septembru Ketonal Akut najnormalnije jer sam videla da ga daju bez recepta mada ja i ovde kupujem lekove bez recepta na licencu. Ali ja nisam primer..Aha ok ici cu kod onih mojih apotekarica da mi sve to nabave. Nissm znala da se to tako pije. Ide li nesto od toga narecept? Naglo mi se povecava broj lekova koji nisu na listi, a penzija ne mrda fakticki.
Da jasno mi je. Ako je na listi prepisace mi verujem. Videcemo. Znam da svi ti lekovi za zeludac ne mogu na recept.KetonAl je dosta dugo išao na recept i davao se mahom u bolničkim uslovima, ali sam čula da može i da se kupi. Ja lično sam kupila u Hrvatskoj u septembru Ketonal Akut najnormalnije jer sam videla da ga daju bez recepta mada ja i ovde kupujem lekove bez recepta na licencu. Ali ja nisam primer..
Pitaj svog dr da ti prepise a Nexium skoro sigurno moraš da kupis.
Ja ne znam tu listu pravo da ti kažem, jer ja ne pišem th osim za lezece pacijente a tu sve ide iz bolničke apoteke i sve se placa..
Šta fali tim pesmama, onaj marš YU proletera je strava numera, naročito drugi deo, tema Konjuh planinom, to su i naši pop-rok muzičari obrađivali, pa i Džoni Štulić peva Konjuh planinom.
Ne ta buraz, Marš jugoslovenskih proletera je ona numera koja ide u odjavnoj špici tv serije ''Crni Gruja u NOB-u'', sastoji se iz dva dela, od naše varijante sovjetske pesme Po šumama i gorama i od pesme Konjuh planinom. Evo je u izvođenju italijanskog vojnog orkestra:
Affroooo.... se kladimo da ti nije ništa?Bila u DZ salje me na Onkologiju da eliminisemo mogucnost metastaza. veceras pocelo da me boli rame ni brufen ne pomaze, ne mogu ruku od lakta na gore da pimerim, unazad mogu ali unaored na gore nema samse, muka mi je od bola, alu bukvalno izaziva mucninu. Za kucmu je rekao kad me je pregledai da nije uklesten nerv i da je najbolje da idem kod ovih.
Znaci place mi se, samo se pravim da sam ok
Moze al budi skromna znas da su penzije maleAffroooo.... se kladimo da ti nije ništa?
Postoji nesto sto se zove fascia, preko koje nam je upleteno citavo teloBila u DZ salje me na Onkologiju da eliminisemo mogucnost metastaza. veceras pocelo da me boli rame ni brufen ne pomaze, ne mogu ruku od lakta na gore da pimerim, unazad mogu ali unaored na gore nema samse, muka mi je od bola, alu bukvalno izaziva mucninu. Za kucmu je rekao kad me je pregledai da nije uklesten nerv i da je najbolje da idem kod ovih.
Znaci place mi se, samo se pravim da sam ok
Postoji nesto sto se zove fascia, preko koje nam je upleteno citavo telo
Pa ces kao posledicu iziritiranog I upaljenog nerva koji ti izlazi iz lumbalne zone, zbog bola da pravis kompenzatorne pokrete I drugi deo kicme da aktiviras na nacin koji joj nije funkcionalan prirodno..onda zahvaljujuci tim fasciama, misicnim omotacima dobijas bol tamo gde za tebe na prvi pogled nema nikakve veze
A sve je povezano
[/QUOTE
Idem na Onkologiju pa cu videti sta ce mi reci. Oni barbimaju ambulantu za bol pa neka mi daju odgovarajuci lek protiv bola. Ne mogu ruku da pimerim bez da mi krenu suze.