Rufus i formatiranje

Juzer Nejm

Zainteresovan član
Poruka
412
Ne znam za druge, ali ja uvek imam neprijatna iskustva sa Rufusom. Kupio nov fleš drive od 64GB, plug-in i selektujem ISO fajl za windows. on automatski odabere šta treba da se podesi i kliknem na startuj. Uzgred, Windows je preuzet pomoću Media Creation alatke sa samog Windows web sajta. I sam windows iso je preuzet odatle. Nema nikakav malware.

1765489961684.png

Ide on ide, kad ono:

1765490089700.png

Uopšte ne znam šta je sa ovim rufusom. neprekidno mi ovo radi za bilo koji OS. probao sam linux, isto. Skinem "balenaEtcher" i probam Linux Mint, on završi posao sve. A na rufus neće.

zašto?

Ne znam za druge, ali ja uvek imam neprijatna iskustva sa Rufusom. Kupio nov fleš drive od 64GB, plug-in i selektujem ISO fajl za windows. on automatski odabere šta treba da se podesi i kliknem na startuj. Uzgred, Windows je preuzet pomoću Media Creation alatke sa samog Windows web sajta. I sam windows iso je preuzet odatle. Nema nikakav malware.

Pogledajte prilog 1831480

Ide on ide, kad ono:

Pogledajte prilog 1831481

Uopšte ne znam šta je sa ovim rufusom. neprekidno mi ovo radi za bilo koji OS. probao sam linux, isto. Skinem "balenaEtcher" i probam Linux Mint, on završi posao sve. A na rufus neće.

zašto?
Pitaj vest.Inteligenciju pa objavi ovde.

bmliga, uvek sam bez problema instalirao windows uz pomoć rufusa. a sad, jeste offtopic ali je interesantno ovo moje iskustvo...

pokušao sam nekoliko puta da rufusom napravim butabilni flash za navodno najbolji audio player Volumio koji radi bez OS
svaki pokušaj je doveo do toga da sam jedino mogao da flash bacim u kantu, nikakvi low level alati nisu mogli da ga ožive, kao da sam ga izudarao čekićem

Imam neki stari Samsung (32bit) laptop i na njega instalirao Android7, win7 i win10, posredstvom Rufusa.
Android7.iso fajl mislim da sam skinuo sa oficijelnog sajta, ali ni dan danas nije mi jasno zašto nakon instalacije Android OS i u podešavanjima uključene "kompakt mod" opcije samo Mozzila Firefox šljaka perfektno, od svih int.browsera koji danas postoje.
Kod drugih int.browsera ili se uopšte ne mogu pokrenuti ili odmah dolazi do restarta OS.

Pokušaću preko Ventoy formatiranja, gde mogu ubaciti više ISO-a i pokrenuti bilo koji kada se startuje kompjuter. pa javim ako radi. mada sam siguran kakav sam baksuz da ću i tu nešto zajebati.
Jesi li ti siguran da ti je taj fleš ispravan? Probaj da odradiš full format tog fleša, ne onaj quick. Meni je takve greške izbacivalo kad krene da crkava fleš, sa ispravnim flešovima nikad.

Ide on ide, kad ono:

zašto?
Ni ja nisam zadovoljan tim Rufuso,.Stalno mora da se trazi verzija koja odgovara,a opet nece da polrene instalaciju.Sada za Win.11 je potreban,zbog velicine OS-a.

Imam 5-6 fleseva i svi rade sta treba,ali imstalaciju sa Rufusom nikako.Svi msu isprvni,fotmatirani,ali nece.
Koristim Rufus deset i više godina i za Windows i za Linux instalacije, nikad nikakav problem, osim sa dva fleša za koja se ispostavilo da su krenuli da crkavaju, pa nije mogao da iskopira ceo ISO fajl.

Imam 5-6 fleseva i svi rade sta treba,ali imstalaciju sa Rufusom nikako.Svi su isprvni,fotmatirani,ali nece.
Ja sam mislio da je to nešto do mog računara samo. Sada sam podesio Ventoy i kada pokrenem fleš posle restarta, on mi nudi da zaista instaliram windows 10, što je ekstra, on radi. A kao fora možeš ubaciti više ISO fajla na fleš kad si formatirao preko Ventoy. Tako da fleš nije samo za win10 i to je to, može biti i linux ili temple OS

Kada sam probao preko "balenaEtcher" on sve prođe glatko za prebacivanje Linux Minta. Kada ubacim taj fleš on mi pokazuje kao da ima 4mb. A u device manager pokazuje 60GB unallocated space. Ne znam da li je to tako normalno ili je to greška.

Virtual Box ne znam ni da li još postoji. Fina to beše igračkica i moćna. Ceo OS svet na jednom mestu.
Do pre neku godinu koristio sam i WinME, sa nekim dodatnim nadogradnjama. Ladno išao na youtube sa Firefox10 browserom, igrao stare dos igrice, instalirao vlc plejer, emulator za N64 igrice i svašta nešto... Startujem Linux Mint, stanem i blenem. Vizuelno jeste lep, ali kao i Ubuntu, ipak zahteva mašinu

Poslednja izmena:
Virtual Box ne znam ni da li još postoji. Fina to beše igračkica i moćna. Ceo OS svet na jednom mestu.
Do pre neku godinu koristio sam i WinME, sa nekim dodatnim nadogradnjama. Ladno išao na youtube sa Firefox10 browserom, igrao stare dos igrice, instalirao vlc plejer, emulator za N64 igrice i svašta nešto... Startujem Linux Mint, stanem i blenem. Vizuelno jeste lep, ali kao i Ubuntu, ipak zahteva mašinu

Naravno da postoji.

Ide on ide, kad ono:

zašto?
Пређи на Ventoy

Pitao sam je i iako se čini da mi daje dobre odgovore, na kraju ništa od toga ne proradi, stalno ista greška.
Не питај ВИ јер пише глупости. Зашто уопште користиш Руфус? Гуглај па тражи одговоре на енглеском. Не користим виндоуз и не могу да се сетим шта је боље од руфуса. Можда је ИСО диск креатор или тако нешто. Тражи.

Не питај ВИ јер пише глупости. Зашто уопште користиш Руфус? Гуглај па тражи одговоре на енглеском. Не користим виндоуз и не могу да се сетим шта је боље од руфуса. Можда је ИСО диск креатор или тако нешто. Тражи.
Na engleskom sam i pretraživao. Jedini validan način koji su mi objasnili za Linux, ali i Windows zajedno jeste preko Ventoy. Za Linux sam doduše uradio i preko balenaEtcher

Na engleskom sam i pretraživao. Jedini validan način koji su mi objasnili za Linux, ali i Windows zajedno jeste preko Ventoy. Za Linux sam doduše uradio i preko balenaEtcher
Зато те и питам јер користим линукс па сам на руфус налетела. На виндоузу 7 сам имала MagicISO, а то ми је инсталирао неко ко се баш разуме. Не сећам се да ли сам га користила. Неколико пута сам радила бекап из виндоуза.

Зато те и питам јер користим линукс па сам на руфус налетела. На виндоузу 7 сам имала MagicISO, а то ми је инсталирао неко ко се баш разуме. Не сећам се да ли сам га користила. Неколико пута сам радила бекап из виндоуза.
Moram te onda pitati ako koristiš linux. Da li znaš u čemu je problem kada probam Audio / video call na Discord-u i onda mi se restartuje sistem, a drugi put mi zaledi sliku i nekako sve izgleda čudno, kao da koristim nintendo grafiku. Nigde smislen odgovor nisam pronašao.

Moram te onda pitati ako koristiš linux. Da li znaš u čemu je problem kada probam Audio / video call na Discord-u i onda mi se restartuje sistem, a drugi put mi zaledi sliku i nekako sve izgleda čudno, kao da koristim nintendo grafiku. Nigde smislen odgovor nisam pronašao.
Немам појма о чему причаш, али ако се то понавља и после рестарта, пробај шатдаун па укључи. Ако ни то не помогне деинсталирај Дискорд, али бриши све: purge итд. Тешко ћеш и да пронађеш одговор је линукса има много, а треба да ти се поклопи и верзија и Дискорд и проблем. Деинсталирај. То би изгледа било као кад користиш Вибер на десктопу па ти сруши виндоуз, ако сам добро разумела проблем. Можда имаш проблем са графичком картицом, а можда је са њом интегрисан и аудио.

Imam neki stari Samsung (32bit) laptop i na njega instalirao Android7, win7 i win10, posredstvom Rufusa.
Android7.iso fajl mislim da sam skinuo sa oficijelnog sajta, ali ni dan danas nije mi jasno zašto nakon instalacije Android OS i u podešavanjima uključene "kompakt mod" opcije samo Mozzila Firefox šljaka perfektno, od svih int.browsera koji danas postoje.
Kod drugih int.browsera ili se uopšte ne mogu pokrenuti ili odmah dolazi do restarta OS.
То јесте чудно, али мислим да је Фајерфокс прављен на "слободној" платформи као линукси и офислибре. Мозила је најбезбеднији претраживач.
Негде смо већ писали на тему виндоуза и не разумем зашто људи стално апгрејдују. Додуше, ја не играм игре онлајн, а то може да буде једини разлог за замлаћивање звано апгрејд.
@Juzer Nejm Који виндоуз хоћеш да инсталираш? Неко је на другој теми рекао да застарели хардвер може да буде проблем за вин11.

Back