Rufus i formatiranje

Juzer Nejm

Zainteresovan član
Poruka
386
Ne znam za druge, ali ja uvek imam neprijatna iskustva sa Rufusom. Kupio nov fleš drive od 64GB, plug-in i selektujem ISO fajl za windows. on automatski odabere šta treba da se podesi i kliknem na startuj. Uzgred, Windows je preuzet pomoću Media Creation alatke sa samog Windows web sajta. I sam windows iso je preuzet odatle. Nema nikakav malware.

1765489961684.png

Ide on ide, kad ono:

1765490089700.png

Uopšte ne znam šta je sa ovim rufusom. neprekidno mi ovo radi za bilo koji OS. probao sam linux, isto. Skinem "balenaEtcher" i probam Linux Mint, on završi posao sve. A na rufus neće.

zašto?

Ne znam za druge, ali ja uvek imam neprijatna iskustva sa Rufusom. Kupio nov fleš drive od 64GB, plug-in i selektujem ISO fajl za windows. on automatski odabere šta treba da se podesi i kliknem na startuj. Uzgred, Windows je preuzet pomoću Media Creation alatke sa samog Windows web sajta. I sam windows iso je preuzet odatle. Nema nikakav malware.

Pogledajte prilog 1831480

Ide on ide, kad ono:

Pogledajte prilog 1831481

Uopšte ne znam šta je sa ovim rufusom. neprekidno mi ovo radi za bilo koji OS. probao sam linux, isto. Skinem "balenaEtcher" i probam Linux Mint, on završi posao sve. A na rufus neće.

zašto?
Pitaj vest.Inteligenciju pa objavi ovde.

bmliga, uvek sam bez problema instalirao windows uz pomoć rufusa. a sad, jeste offtopic ali je interesantno ovo moje iskustvo...

pokušao sam nekoliko puta da rufusom napravim butabilni flash za navodno najbolji audio player Volumio koji radi bez OS
svaki pokušaj je doveo do toga da sam jedino mogao da flash bacim u kantu, nikakvi low level alati nisu mogli da ga ožive, kao da sam ga izudarao čekićem

Imam neki stari Samsung (32bit) laptop i na njega instalirao Android7, win7 i win10, posredstvom Rufusa.
Android7.iso fajl mislim da sam skinuo sa oficijelnog sajta, ali ni dan danas nije mi jasno zašto nakon instalacije Android OS i u podešavanjima uključene "kompakt mod" opcije samo Mozzila Firefox šljaka perfektno, od svih int.browsera koji danas postoje.
Kod drugih int.browsera ili se uopšte ne mogu pokrenuti ili odmah dolazi do restarta OS.

Pokušaću preko Ventoy formatiranja, gde mogu ubaciti više ISO-a i pokrenuti bilo koji kada se startuje kompjuter. pa javim ako radi. mada sam siguran kakav sam baksuz da ću i tu nešto zajebati.

Pokušaću preko Ventoy formatiranja, gde mogu ubaciti više ISO-a i pokrenuti bilo koji kada se startuje kompjuter. pa javim ako radi. mada sam siguran kakav sam baksuz da ću i tu nešto zajebati.
Jesi li ti siguran da ti je taj fleš ispravan? Probaj da odradiš full format tog fleša, ne onaj quick. Meni je takve greške izbacivalo kad krene da crkava fleš, sa ispravnim flešovima nikad.

Pogledajte prilog 1831480

Ide on ide, kad ono:

Pogledajte prilog 1831481

zašto?
Ni ja nisam zadovoljan tim Rufuso,.Stalno mora da se trazi verzija koja odgovara,a opet nece da polrene instalaciju.Sada za Win.11 je potreban,zbog velicine OS-a.

Imam 5-6 fleseva i svi rade sta treba,ali imstalaciju sa Rufusom nikako.Svi msu isprvni,fotmatirani,ali nece.
Koristim Rufus deset i više godina i za Windows i za Linux instalacije, nikad nikakav problem, osim sa dva fleša za koja se ispostavilo da su krenuli da crkavaju, pa nije mogao da iskopira ceo ISO fajl.

Imam 5-6 fleseva i svi rade sta treba,ali imstalaciju sa Rufusom nikako.Svi su isprvni,fotmatirani,ali nece.
Ja sam mislio da je to nešto do mog računara samo. Sada sam podesio Ventoy i kada pokrenem fleš posle restarta, on mi nudi da zaista instaliram windows 10, što je ekstra, on radi. A kao fora možeš ubaciti više ISO fajla na fleš kad si formatirao preko Ventoy. Tako da fleš nije samo za win10 i to je to, može biti i linux ili temple OS

Kada sam probao preko "balenaEtcher" on sve prođe glatko za prebacivanje Linux Minta. Kada ubacim taj fleš on mi pokazuje kao da ima 4mb. A u device manager pokazuje 60GB unallocated space. Ne znam da li je to tako normalno ili je to greška.

Back