Rođen za negde drugde?

Paula

Wignerova Prijateljica
VIP
Poruka
40.902
Pa,mislim, znala sam da će tako biti, ali ima li još nekoga ovde ko oseća da je rođen u pogrešnoj zemlji? 😐

Evo o čemu se radi. Ovde gde sam sad u Finskoj imam otvorenu jednu malko kinky aplikaciju i gledam ljude koji me lajkuju, ko su, gledam razne likove i njihove objave. I ono, to je uglavnom on o što kad sam u begeu ne mogu da vidim. Čak i oženjeni svi jasno kažu da su oženjeni, nema tih bezveznih igrica koje me kod nas nerviraju tipa varanje i to... Dosta muških sa intelektualnom facom i biografijom. Mnogo veće preklapanje sa svim što sam ja po karakteru i načinu života.

Šta raditi u tom slučaju a ne seliti se? Pomiriti se sa sudbinom? Kod nas sa svećom tražiti? 🥴

Jedna objava nekog oženjenog, sve lepo kaže

1000014613.jpg

Pa,mislim, znala sam da će tako biti, ali ima li još nekoga ovde ko oseća da je rođen u pogrešnoj zemlji? 😐

Evo o čemu se radi. Ovde gde sam sad u Finskoj imam otvorenu jednu malko kinky aplikaciju i gledam ljude koji me lajkuju, ko su, gledam razne likove i njihove objave. I ono, to je uglavnom on o što kad sam u begeu ne mogu da vidim. Čak i oženjeni svi jasno kažu da su oženjeni, nema tih bezveznih igrica koje me kod nas nerviraju tipa varanje i to... Dosta muških sa intelektualnom facom i biografijom. Mnogo veće preklapanje sa svim što sam ja po karakteru i načinu života.

Šta raditi u tom slučaju a ne seliti se? Pomiriti se sa sudbinom? Kod nas sa svećom tražiti? 🥴
Kada bi bila sama, bez dece, bilo bi vrlo jednostavno preseliti se.......

Bez selidbe jedino da sa nekim imaš vezu na daljinu. Ma koliko zapadna evropa bila nama kulturološki sličnija nego npr. Bliskom Istoku, svejedno postoje razlike, naročito u domenu patrijarhalnog morala.

Nemam problem sa patrijarhalnim moralom, barem mislim tako, ne smeta mi taj način života, jer živim paralelno sa tim odvajkada, više mi smeta karakter ljudi što su kod nas lažljivi dosta, vole da se igraju, prave se nedodirljivi svi i muškarci i žene, malo zrele komunikacije, imaju drugačiju postavku šta im je bitno; Manje intelektualaca, puno forme manje suštine.

Jbt ovde ljudi idu sa papučama na faks ako to žele, sve je u udobnosti. A možeš da dođeš full sređen, apsolutno koga briga. Nije im bitno šta će drugi da kažu, samo gledaju sebe da postave onako kako im odgovara a da nikog ne ugroze. To je sasvim u mojoj liniji. Vole i prirodu većina.. kod nas manjina svi sede po gradovima

Pa ja ti 1000 puta kzem da treba bezati iz raspale udbaske kaljuge Srbije.

Bolje biti cistac cipela u Danskoj, nego profesor ili vlasnik firme u Srbiji.

Ovo drustvo je udbasko dno Evrope, zajedno sa Belorusijom i Rusijom.

Albanija, Makedonija, svi su bolji od nas.

Ne znam sto su se zenili kad ce da idu da se prcaju sa strane....Ceo koncept intimnog, dubokog, duhovnog odnosa sa zenom tu onda vise ne postoji. Sto se ne razvede onda? Ne znam, meni takvi brakovi nisu jasni, eto.

Evo primera 😊

Šta tebe zabole što su oni u braku i žele još sa nekim da im bude lepo? Lepo im je što su zajedno, mogu da se rastave ali recimo neće. Duboki,duhovni odnos sa nekim je početak životne radosti. Kad se voliš sa nekim imaš psihološku osnovu i samopouzdanje, dobru osnovu da dalje istražuješ svet.

Naprotiv, kada bi naši ljudi bili takvi pola prevara bi nestalo jer ih ne drma to uzbuđenje prevare. Ovde tog uzbuđenja nema. Biraš ono što ti prija. Razgovaraš sa partnerom o tome, a ne da se kriješ. Obrasci komunikacije su različiti

Evo primera 😊

Šta tebe zabole što su oni u braku i žele još sa nekim da im bude lepo? Lepo im je što su zajedno, mogu da se rastave ali recimo neće. Duboki,duhovni odnos sa nekim je početak životne radosti. Kad se voliš sa nekim imaš psihološku osnovu i samopouzdanje, dobru osnovu da dalje istražuješ svet.

Naprotiv, kada bi naši ljudi bili takvi pola prevara bi nestalo jer ih ne drma to uzbuđenje prevare. Ovde tog uzbuđenja nema. Biraš ono što ti prija. Razgovaraš sa partnerom o tome, a ne da se kriješ. Obrasci komunikacije su različiti
pa jeste, ovde ljudi kada kazu otvoreno, popljuju ih odma. Staaa? ja da t' budem druga treca cipela na djonu? Sr am te bilo! Dje ce ti dusa? Majku Jugovica a ti tako!

Evo primera 😊

Mene i zabole, ne razmisljam o njima. Samo kazem, nije prirodno i nije duhovno da odem da se isvrsavam nekoj zeni u usta, a posle dodjem kuci zeni i govorim joj da je volim. A to "da im bude lepo" je nesto sasvim drugo. Moze lepo coveku da bude i na heroinu, pa ne znaci da je to dobro. Slazem se jedino sa tobom da su ljudi lazovi, prevaranti, da su namazani i varaju. Naravno da ne podrzavam to, kao sto i ne podrzavam to sto se Finci kecaju okolo, a u braku su.

Kazem da mi nije jasna POENTA takvog braka. Nek se razvedu i budu neki "f*ck buddies", sta znam. Covek koji stvarno iskreno i duboko voli svog partnera ne moze da ide da jjebe okolo i da se vadi na pricu "kako im je to lepo"....

pa jeste, ovde ljudi kada kazu otvoreno, popljuju ih odma. Staaa? ja da t' budem druga treca cipela na djonu? Sr am te bilo! Dje ce ti dusa? Majku Jugovica a ti tako!
Pa vidi, nisi u pravu sad, tj ne pišeš u skladu sa onim što sam ja napisala.

Naime,ako neko ima osećaj da je druga treća cipela na đonu, to je veliki problem. To znači da ne oseća duboku konekciju i pripadnost.

Pisala sam obrnuto, kad imaš jak osećaj pripadništva sa tom osobom onda nisi ranjen i možeš da se igraš dalje. O tome sam pisala

Mene i zabole, ne razmisljam o njima. Samo kazem, nije prirodno i nije duhovno da odem da se isvrsavam nekoj zeni u usta, a posle dodjem kuci zeni i govorim joj da je volim. A to "da im bude lepo" je nesto sasvim drugo. Moze lepo coveku da bude i na heroinu, pa ne znaci da je to dobro. Slazem se jedino sa tobom da su ljudi lazovi, prevaranti, da su namazani i varaju. Naravno da ne podrzavam to, kao sto i ne podrzavam to sto se Finci kecaju okolo, a u braku su.

Kazem da mi nije jasna POENTA takvog braka. Nek se razvedu i budu neki "f*ck buddies", sta znam. Covek koji stvarno iskreno i duboko voli svog partnera ne moze da ide da jjebe okolo i da se vadi na pricu "kako im je to lepo"....
Neki ne mogu neki mogu. Potpuno nebitno za naš život. Mi znamo šta mi možemo ili ne

Očigledno ne možeš da pojmiš seks izvan bračnih voda kao bilo šta drugo sem neverstva i izdaje.

Nisi jedini, štaviše u debeloj većini si, bar na ovim nesrećnim prostorima.

Back