@livija
BITI KARAKTER... ne znam...
Tesko je izdrzati toliki bol i osecaj da te oni koji su te stvorili zapravo ne vide, ne cuju, ne poznaju, ne osecaju...
Kazes da ih ne volis, a verovatno bi bilo pravo cudo da je drugacije. Odrasli je taj koji usmerava odnos, a ne dete. Dete reaguje na ono sto dobija od rodjenja. Nema razlike sto si sada odrasla osoba - uvek nam je potrebna bezuslovna roditeljska ljubav i sa 2 i sa 20 i sa 40 i uvek dok su roditelji zivi. Oni su samo u tome nezamenljivi - sve drugo moze da ti obezbedi i neko drugi i hranu i higijenu i novac i bilo sta, ali taj osecas da si voljena i prihvacena sa radoscu takva kakva si moze da dodje samo od njih.
Ako vec nije tako, mislim da moras to da prevazidjes, ali ne potiskivanjem, ili "karakterom". Ima ovde ljudi koji su strucni, ali sam negde citala da moras prvo da odbolujes tu tugu i da ces tek onda moci da prihvatis realnost i ides dalje.
Trpi i tvoja dusa i tvoje telo. Mozda ti moze pomoci neko strucan ili religija (ako si tome sklona), ali zamagljivanje ne resava problem - ne vidis ga, ali te proganja. Tebi je potrebno da stavis tacku na taj bolestan odnos da bi mogla da ides dalje i da bi mogla da primis ljubav drugih osoba koje te vole.
Ima mnogo ljudi koji nikada nisu uspeli da rese te konflikte sa i koji su ogorceni na roditelje cak i kada roditelji umru. To pokazuje da je odnos sa roditeljima od neverovatnog znacaja za svakoga od nas. Steta je da taj otrov drzis u sebi. Nije tvoja greska sto ti je potrebno ono sto je svakom coveku potrebno i sto to ne dobijas.
Najiskrenije Ti zelim da prevazidjes problem, da zivis voljena i da volis.
Veliki pozdrav!