Република Српска Крајина

Neće da mi ispravi tekst. Valjda je u pitanju nekakva greška. Mislio sam na "slovenske zemlje". Zasad neću pisati dok se to ne sredi. Ne znam je li do foruma ili do moje internet veze ili softvera/hardvera. Stalno mi ruši tekst koji pišem.
Možda si stavio na prevod iz srpskog u hrvatski,pa nije u stanju prevest.
I Google misli da je hrvatski=srpski.:hahaha:

Hrvati su 41.željeli svoju državu,i apsolutno su bili većinski za nju.Kad su Nijemci 10.4.41.ušli u Zagreb za Hrvate je to bilo oslobođenje od mrskog srpskog kralja i srpske hegemonije.
Pobacali su cvijeće po Nijemcima.
Nikakvi nacisti ni bilo ko drugi nije posvađo Srbe i Hrvate.Netrepeljivost i mržnja među nama je bila još prije nacista.
Nisam na to mislio. Mislio sam na dodeljivanje teritorije ustašama čak do Zemuna i Drine i koliko je tu Srba bezeveze postradalo za vreme NDH. Koliko je ta toliko uvećana njihova teritorija zanimala taj svet što je bacao cveće po nacistima po Zagrebu? Ni meni se ne sviđa što danas Beograd porezuje Jug Srbije, a od poreza tamo se vraća u smislu ulaganja samo oko 8%. Čista pljačka ako mene pitaš, pa neka je i pet puta više. Mogu da zamislim bes Hrvata ako je bilo slično. Ali to je druga tema. Verovatno ima neko od naših koji možda još i pokaže da smo bili fer i korektni prema njima pre 1941, a da su oni jednostavno, tako, zli kao ljudi.

Poslednja izmena od moderatora:
Naveca Hrvatska pljacka je aneksija Dubrovnika. Cak i ako prihvatimo cinjenicu da stanovnistvo Dubrovnika po poreklu nije srpsko, mada to nije tacno, nemoguce je osporiti cinjenicu da je Dubrovnik bio svoj stotinama godina i da nema veze sa Hrvatskom. To je odradila katolicka crkva koja je dekretom donela odluku da svi katolici koji pricaju srpski na balkanu postaju hrvati. To je ujedno i odgovor zasto prakticno danas nema srba katolika koji se tako izjasnjavaju sem retkih pojedinaca koje mozete na prste prebrojati.

IMG-20250417-185935.jpg
i Dubrovnik koji nije Dalmacija a kamoli Hrvatska

Naveca Hrvatska pljacka je aneksija Dubrovnika. Cak i ako prihvatimo cinjenicu da stanovnistvo Dubrovnika po poreklu nije srpsko, mada to nije tacno, nemoguce je osporiti cinjenicu da je Dubrovnik bio svoj stotinama godina i da nema veze sa Hrvatskom. To je odradila katolicka crkva koja je dekretom donela odluku da svi katolici koji pricaju srpski na balkanu postaju hrvati. To je ujedno i odgovor zasto prakticno danas nema srba katolika koji se tako izjasnjavaju sem retkih pojedinaca koje mozete na prste prebrojati.
Dragi amice...ja se iskreno ispričavam sporadi i glede toga i preporučio bih Vam da uputite prosvjednu notu Privremenom Veleposlanstvu, Privremene Države Hrvatske kao i relevantnim međunarodnim čimbenicima.
Ja se iskreno zalažem za Vašu teritorijalnu proširenosti od Tokija do Milvokija.

Sa štovanjem.

P.S...lupaš li ga brale, lupaš kao otvoreni fenster 🪟

O kojem se dekretu katoličke crkve radi? Godina, autori, koji papa itd. Ima li nešto o tome na netu? To bi objasnilo dosta stvari.

:lol: Znači, ako je Dubrovnik bio svoj, onda ga ne treba dati Hrvatima? Kakva je to suluda logika? :lol: I ti se našao javljati. :roll: Srbi su dekretom sve pravoslavce koji su bili pod srpskim popovima pretvorili u Srbe. Pravi se našao! :roll:

Srbi nisu smjeli prenoćiti unutar zidina Dubrovnika i žestoko su se branili od bilo kakvih nasrtaja Srba. Dubrovčani su ostale Hrvate na Jadranu nazivali svojima, a gradski stražari su uvijek morali biti Hrvati izvan Dubrovačke Republike. Također, Dubrovnik je bio u nekoliko navrata teritorijalno pripojen Hrvatskoj, primjerice od 1385. do 1444. godine. Njemački putopisci su Dubrovnik bilježili kao hrvatski grad, a ruski putopisac Aleksej Tolstoj ga je također smatrao hrvatskim.

Ruku na srce, posle zločina 13 korpusa vojske A-U trebalo je napraviti istu turneju i po hrvatskim mestima nakon 1918
Koji k ste nam išli ubijati prijestolonasljednika? Zaslužili ste sve što vam se dogodilo i još puno više. To što ste vi takvi kakvi jeste pa imate tradiciju kasapiti vlastite vladare od Obrenovića do Đinđića ne znači da to smijete i možete raditi i drugima.

Ruku na srce, posle zločina 13 korpusa vojske A-U trebalo je napraviti istu turneju i po hrvatskim mestima nakon 1918
Ruku na srce i istini za volju...de nam ispričaj nešto o "krizi" nakon aneksije BiH. Usput dodaj t_ko je taj/su ti ..što su tuberanima i rahitičavcima iz tzv. "mlade bosne" dali oružje da upucaju onog Habsburga i tako svijet gurnuli u rat a s time i Srbiju izmučenu "balkanskim ratovima".
Nemoj izostaviti koju i o tome zašto je došlo da rata uzmeđu Srb. i Bug.(II. BR)..tko se ono nije pridržavao dogovora ?
Na kraju napravi analizu "etničkog sastava" 13 korpusa A_U...koliko je bilo Hrvata a koliko.."inih".
Što se turneje tiče...imam za tebe..Mongolija-Sibir-Kamčatka..sve plaćeno

:lol: Znači, ako je Dubrovnik bio svoj, onda ga ne treba dati Hrvatima? Kakva je to suluda logika? :lol: I ti se našao javljati. :roll: Srbi su dekretom sve pravoslavce koji su bili pod srpskim popovima pretvorili u Srbe. Pravi se našao! :roll:

Srbi nisu smjeli prenoćiti unutar zidina Dubrovnika i žestoko su se branili od bilo kakvih nasrtaja Srba. Dubrovčani su ostale Hrvate na Jadranu nazivali svojima, a gradski stražari su uvijek morali biti Hrvati izvan Dubrovačke Republike. Također, Dubrovnik je bio u nekoliko navrata teritorijalno pripojen Hrvatskoj, primjerice od 1385. do 1444. godine. Njemački putopisci su Dubrovnik bilježili kao hrvatski grad, a ruski putopisac Aleksej Tolstoj ga je također smatrao hrvatskim.
al nemas argumente ... moras navesti autoritete i istorijske izvore ... cuveni istoricar Austro Ugarske od autoriteta Safarik jasno naziva sve dalmatince i pomorce do Istre srbima.. sto je i logicno. Pricate srpskim jezikom... Jasno je da Ča nije Šta

al nemas argumente ... moras navesti autoritete i istorijske izvore ... cuveni istoricar Austro Ugarske od autoriteta Safarik jasno naziva sve dalmatince i pomorce do Istre srbima.. sto je i logicno. Pricate srpskim jezikom... Jasno je da Ča nije Šta
hahaha... To je iluzija.

Šafarik je napisao vrlo jasno i čitljivo da svi ti ljudi od Istre do Dalmacije i prema Bosni sebe nazivaju Hrvatima, ali eto da ih on smatra Srbima. Znači, ti ljudi su bili Hrvati i tako se zvali, ali ih je on svojevoljno i bez želje tih ljudi "prepisao" u Srbe.

Znači da s tom njegovom tvrdnjom možeš jedino obrisati doope. :aha2:

Back