Република Српска Крајина

Srbi su stvorili Republiku Srpsku u BiH s ciljem postizanja dominacije nad cijelom BiH te njenog ujedinjenja sa Srbijom i Crnom Gorom u nekakvu, tobože, krnju Jugoslaviju. Također su osnovali i "RSK" s ciljem njenog ujedinjenja sa Srbijom preko ujedinjenja sa Srpskom.

Kakvi Lisabonski sporazumi, kakbi Vance Owenov plan? Sve je to bila dimna zavjesa, da bi se na terenu dobilo na vremenu i zaokružilo Veliku Srbiju.

Milošević je na čelu udruženog zločinačkog poduhvata u dva najvažnija sudska procesa. Onom protiv Babića i Martića i onom protiv Stanišića i Stanimirovića. Taj drugi sudski proces je ujedno dokazao i presudio da je Srbija bila ta koja je izvršila agresiju na BiH i Hrvatsku.

Preskocio si vojsku???
Momcilo Perisic nacelnih generalstaba oslobodjen svih optuzbi za agresiju i sve ostalo sto si napisao.

Znaci agresija bez vojske,nesto tu ne stima Ili si ti odlepio ili oni...

U presudi Stanisicu se odnosi na arkana i crvene beretke.

Inace ne sumnjam da bi oni osudili Milosevica i da bi mu nakacili sve i svasta i za sta nije kriv... i za ubijanje civila kasetnim bombama 99 i bombardovanje civila i za sve ostale zlocine koje su ucinili.

A Gotovini u slucaju genocida nad Srbima u oluji direktno skinuli robiju,vrseci pritisak na onog sudiju,kako amerikanci ne bi snosili krivicu zbog pomaganja i podrzavanja iste.

Sve su oni to lepo smislili.

Milosevic pravio dimne zavese sa lisabonskim sporazum i vens ovenov plan?
Kako si lupio,a gde si to procitao ?
Dakle cista laz.
Niko cak ni na zapadu ne misli tako,ali zato ti ludak se nasao pametan.
Inace pisao je Oven bas o tome u svojoj knjizi bilo je stvarno.
Dakle to si izmislio da bi uvelicao ovo tvoje smece od komentara.

Poslednja izmena:
Што се тиче сценарија, што ја да га пишем. Милошевић је имао планове, не ја. Што је лагао да ће да им помаже, ако није било могућности. Требало је раније да имм каже, да се припремају тамо по Крајини, дал за преговоре или шта год процене.
Што се тиче овог око погрешне политике 91-95 ја се слажем.
Kad treba da das svoje misljenje i ukljucis logiku ti se za tili cas pretvoris u nistavilo i napravis se i gluv i cosav,a kad treba da ponavljas nebuloze pokupljene sa interneta e onda kao vadis dokaze sa unapred pripremljenim svojim sudom Milosevic je krvi za sve.

Ti si ko ovi hrvati...nema razlike

Izgovaras fraze tipa Milosevic je imao planove.Nije imao planove je donosila medjunarodna zajednica,a on je stavljen u pat poziciju jer nije mogao da odlucuje onako kako bi zeleo.

Kazes sto ih je lagao da ce da ih brani.

A gde ih je to lagao? Vidis koliko suketas.Te 95 odavno u dnevniku rts nema vise rata,odavno kod njega nema ratne retorike,Seselj i Vucic idu tamo u svoje ime da sire mitomniju...a svi smo znali da nece VJ nikuda ici.To ti je kao sad sa Kosovom sto Vucic ne intervenise pa ne moze.

I ova premisao kao jadni nasli se sokirani u Avgustu 95 sto im niko nije dosao u pomoc ma sta naprica.I to je budalastina na kvadrat cime opravdavaju svoje necinjenje.

Par meseci unazad bio bljesak ni to im nije bilo dovoljno upozorenje,nego su nastavili da guslaju konacno dva dana pred Oluju Babic otisao da potpise,ali kasno se setio to je mogao i pre.

Ali posto su smatrali taj plan izdajom,to su javno govorili zato nisu hteli.

Poslednja izmena:
Па сад, не знам. Могуће да није. Ко мислиш да је кривац?

Дискредитуј слободно, али стоји да их је Слоба пустио низ воду.

Rat u Hrvatskoj ne mozes da posmatras bez rata u Bosni posto su u tesnoj vezi.

Vec sam spomenuo da prestankom rata u BH hrvati nikada ne bi mogli doci do Knina preko bosne....sto znaci da ne bi bilo Oluje,ne bi ni stigli da je izvedu.

Sve pokusaje Milosevica da se rat zavrsi 93 ili 94 godine Karadzic i Mladic su odbili,a 94 je bila prava prilika...na sve sto ce se desiti kasnije ,a predoceno im je sta ce se desiti,oni su odgovarali sa bas ih briga...i tako se doslo do Avgusta 95.

Tako da kad pricas o krivici nema teorije da stavis Milosevica, a ovi ostali da ti izigravaju heroje.

Nije, zato što je nastalo prema Ustavu nekadašnje države. Druga je stvar je li taj političko-upravni teritorij koji je svoje postojanje bazirao na ustavu, imao pravo na odcjepljenje od Srbije. S druge strane, "Krajina" je stvorena bez ikakve pravne i ustavne podloge kao teroristička tvorevina.
Тај Устав на који мислиш више није био на снази. Настаје нова држава СРЈ и на снази је тзв. Жабљачки устав из априла 92. Не постоји право на проглашење независности покарајина.

Nisu nego tako to ide kod vas demokrata. Skupite se u ustaskoj kafani, glasate da ste nezavisni, uzmete oruzje. To je sve po demokratskim ustaskim principima. Ti bi trebao podrzavati Srpsku Republiju Krajinu!
Koji to "mi"? To ste upravo vi napravili. Izmislili ste psudo-državnu tvorevinu i odcjepili se od legalne i legitimne SR Hrvatske. Hrvati i Slovenci su samo reagirali na srpski ultranacionalizam i miniranje dogovora o budućem uređenju federacije. Kučan i Tuđman su bili ponudili rješenje za izlazak iz jugoslavenske krize (ponuda o asimetričnoj federaciji, što znači Slovenija i Hrvatska + ostatak Jugoslavije ili o konfederaciji), ali Milošević nije htio čuti za to. Njegova priča je bila, ako će nestati Jugoslavija, onda Srbi imaju pravo crtati nove granice, kako oni žele. Ali gle čuda! To pravo nisu imali, ni po jugoslavenskom ni po međunarodnom pravu.

Preskocio si vojsku???
Momcilo Perisic nacelnih generalstaba oslobodjen svih optuzbi za agresiju i sve ostalo sto si napisao.

Znaci agresija bez vojske,nesto tu ne stima Ili si ti odlepio ili oni...

U presudi Stanisicu se odnosi na arkana i crvene beretke.

Inace ne sumnjam da bi oni osudili Milosevica i da bi mu nakacili sve i svasta i za sta nije kriv... i za ubijanje civila kasetnim bombama 99 i bombardovanje civila i za sve ostale zlocine koje su ucinili.

A Gotovini u slucaju genocida nad Srbima u oluji direktno skinuli robiju,vrseci pritisak na onog sudiju,kako amerikanci ne bi snosili krivicu zbog pomaganja i podrzavanja iste.

Sve su oni to lepo smislili.

Milosevic pravio dimne zavese sa lisabonskim sporazum i vens ovenov plan?
Kako si lupio,a gde si to procitao ?
Dakle cista laz.
Niko cak ni na zapadu ne misli tako,ali zato ti ludak se nasao pametan.
Inace pisao je Oven bas o tome u svojoj knjizi bilo je stvarno.
Dakle to si izmislio da bi uvelicao ovo tvoje smece od komentara.
Što se meni opravdavaš? Haški sud je osudio Srbiju za vojnu agresiju. Ako te zanimaju detalji presude i kako je donesena, imaš službene stranice Haškog suda pa proučavaj.

Gotovina je oslobođen svih optužbi i nije predmet bilo kakve rasprave.

Nije laž. Poznata je srpska gramzivost prema teritorijalnim proširenjima. Ti ovdje mene (uzaludno) pokušavaš uvjeriti kako Srbi nisu imali namjeru iskoristiti kaos oko raspada Jugoslavije te zaokružiti što više teritorija izvan SR Srbije. Našao si krivu adresu za svoje fantazije. Nisam ti ja naivac! :mrgreen:

Тај Устав на који мислиш више није био на снази. Настаје нова држава СРЈ и на снази је тзв. Жабљачки устав из априла 92. Не постоји право на проглашење независности покарајина.
Nije postojalo ni pravo na utemeljenje "RSK" pa ste je svejedno pokušali stvoriti i održati. Zašto ti sada smeta kada je tako nešto slično drugi napravio vama? Nije li to licemjerno od tebe? Kusate juhu koju ste sami zakuhali.

План Гвозд је део ширег плана о понашању ВЈ у случају општег напада.
Шта подразумеваш под Велика Србија, ако можеш прецизније појасни!?
Plan Gvozd je dio vojnog plana o proširenju granica Srbije i stvaranju Velike Srbije. Nemojmo se zavravati, molim. :aha2:

Što se meni opravdavaš? Haški sud je osudio Srbiju za vojnu agresiju. Ako te zanimaju detalji presude i kako je donesena, imaš službene stranice Haškog suda pa proučavaj.

Nije laž. Poznata je srpska gramzivost prema teritorijalnim proširenjima. Ti ovdje mene (uzaludno) pokušavaš uvjeriti kako Srbi nisu imali namjeru iskoristiti kaos oko raspada Jugoslavije te zaokružiti što više teritorija izvan SR Srbije. Našao si krivu adresu za svoje fantazije. Nisam ti ja naivac! :mrgreen:
Izvinjavam se na upadu.
A gdje je to Haški sud presudio Srbiju za ikakvu agresiju?

Zalagao se Milosevic za autonomiju srba u hr i samo zahvaljujuci srpskoj gluposti mozete da uzivate u cistoj HR.

Rekao sam da presuda jasno govori o zlocinima crvenih beretki i arkana,procitaj presudu.

Gotovina nije predmet nikakve rasprave????

Ma sta mi naprica.

I to samo zato sto su amerikanci tako hteli da bi sebe zastitili,direktno su uticali na sudiju kako je potvrdjeno na kraju.

Po diktatu amerikanaca sudija je presudio onako kako mu je receno.

Zato ti je Gotovina na slobodi,a ne zato sto zlocina nije bilo.

Proterali ste toliki narod,pobili vise stotine civila,sravnili sa zemljom nekoliko desetina hiljada kuca,pokrali sve sto ste mogli da pokradete...

i ti bez imalo blama hoces da predstavis sve to kao nesto sto nije zlocin,kroz oslobadjajucu presudu Gotovine,daj bre mani me amerikanaca i gotovine i haga i presuda.
U sustini nije tesko povezati sve te budalastine.

Poslednja izmena:
Nije postojalo ni pravo na utemeljenje "RSK" pa ste je svejedno pokušali stvoriti i održati. Zašto ti sada smeta kada je tako nešto slično drugi napravio vama? Nije li to licemjerno od tebe? Kusate juhu koju ste sami zakuhali.
Од мене лицемерно!?
Ти си написао да је РСК терористичка творевина. Ја сам те питао да ли је то и Косово. Ти си рекао да није и написао своје мишљење о томе.
Ја сам ти написао који је устав тада на снази и да нема права на отцепљење. А ти си мени одговори овим горе постом.
Да ли то значи да је Косово терористичка држава?

Back