Република Српска Крајина

Zašto te briga? Zar se tebe to tiče? Čemu gledanje u tuđe dvorište i guranje nosa tamo di mu nije misto?

Deda, tebe vata Alchajmer. Izvetrilo ti iz mozga šta si pisao u ranijim postovima. Ti si u našem dvorištu. Jedva smo čekali da vas skinemo s kurrca(Jugoslavije) a sad čovek ne može da živi od vas ustaša na forumu. Inače, nisi mi odgovorio što niste hiljadu godina napravili nekakvu državu nego ste čekali Adolfa da to uradi?

Deda, tebe vata Alchajmer. Izvetrilo ti iz mozga šta si pisao u ranijim postovima. Ti si u našem dvorištu. Jedva smo čekali da vas skinemo s kurrca(Jugoslavije) a sad čovek ne može da živi od vas ustaša na forumu. Inače, nisi mi odgovorio što niste hiljadu godina napravili nekakvu državu nego ste čekali Adolfa da to uradi?
Samo debil može pitat zašto mi kao mala nacija nismo imali državu tako dugo i zašto se stoljećima nismo mogli osloboditi od država koje su bile među najmoćnijima u svitu. To je isto kao da ja tebe pitam što se ne boriš sa tigrom i što ga ne udaviš. Što se tiče "vašeg" dvorišta pročitaj opet ali ovaj put malo bolje kako se zove tema na kojoj pišemo ovdje pa se onda zapitaj jel to zaista vaše dvorište ili ipak ima veze sa nama.

Samo debil može pitat zašto mi kao mala nacija nismo imali državu tako dugo i zašto se stoljećima nismo mogli osloboditi od država koje su bile među najmoćnijima u svitu. To je isto kao da ja tebe pitam što se ne boriš sa tigrom i što ga ne udaviš. Što se tiče "vašeg" dvorišta pročitaj opet ali ovaj put malo bolje kako se zove tema na kojoj pišemo ovdje pa se onda zapitaj jel to zaista vaše dvorište ili ipak ima veze sa nama.
Niste ni pokušali da 1000 godina napravite državu ali vam nimalo nije smetalo da je prihvatite od Hitlera sve sa nacizmom, ustašlukom, Jasenovcem i genocidom. Tvoje dvorište je forum.hr i slično. Borili ste se za NDH i sad čovek ne može da vas otrese sa "srpskih" foruma. Da ja tamo pišem kao ti ovde ne bi sastavio jedan dan. Zato, tutanj u NDH matori.

Tako ti je bilo pa ti vidi doslovno svi, dok srpska vojska napreduje sa jedne strane, italijanska sa druge, a ostaci Austrougarske su još u Zagrebu, opštine po Bosni same proglašavaju ujedinjenje sa Srbijom, kao i narod u Vojvodini i Baranji, i gde su ti tu Hrvati.....Ustaški pokret je nastao već kasnije i nisu gospoda nego koljači, običan šljam, ja ti pričam za 1918 tada su i svi hrvatski političari bili za ujedinjenje sa Srbijom uključujući i one u jugoslovenskom odboru.Sada su svi koji ti ne odgovaraju izdajnici iako bez njih Hrvatska ne bi ni postojala.
:hahaha:

Ideja jugoslavenstva začeta je kod Hrvata već prije ilirizma, a u elementima opstala je i do današnjeg dana. Ti elementi uvijek su dolazili od pojedinih urbanih elita i nikada nisu predstavljali hrvatski narod u cjelini. Citiranje jednog ili dvojice zagriženih jugoslavena i predstavljanje tih misli kao želje hrvatskog naroda može biti samo smiješno, naročito kada znamo što se poslije dogodilo.

Niste ni pokušali da 1000 godina napravite državu ali vam nimalo nije smetalo da je prihvatite od Hitlera sve sa nacizmom, ustašlukom, Jasenovcem i genocidom. Tvoje dvorište je forum.hr i slično. Borili ste se za NDH i sad čovek ne može da vas otrese sa "srpskih" foruma. Da ja tamo pišem kao ti ovde ne bi sastavio jedan dan. Zato, tutanj u NDH matori.
Pokušali smo sa Tuđmanom i Gotovinom pa uspjeli.

Moj did je rođen 1900. godine. Kako ti možeš bolje od mene znati da li je on bio za Jugoslaviju? Jesi svijestan što lupetaš? Pa nisi ti sa njim živio i pričao nego ja. Ako su bili protiv zajedničke države 1928. godine onda su isti takav stav sigurno imali 1918. godine, jer to su bili isti ljudi, nije puno vrimena prošlo, nemoguće da u tako kratkom periodu toliko radikalno prominu mišljenje i od projugoslavenski orijentiranih postanu ustaše, jedino ako je netko čarobnim štapićem izvršio lobotomiju nad njihovim mozgovima.
Па што то твој деда 1918 године није рекао, у којој рупи је био! :rotf:
Kada je ovo bilo i odakle su iz kojih mista većina ljudi sa popisa? Pročitaj pa mi kaži da li je i to moj pokušaj da današnje vrime projektujem na vrime od prije 100 godina?
Где су ти 1918 године, јесу ли били живи?

:hahaha:

Ideja jugoslavenstva začeta je kod Hrvata već prije ilirizma, a u elementima opstala je i do današnjeg dana. Ti elementi uvijek su dolazili od pojedinih urbanih elita i nikada nisu predstavljali hrvatski narod u cjelini. Citiranje jednog ili dvojice zagriženih jugoslavena i predstavljanje tih misli kao želje hrvatskog naroda može biti samo smiješno, naročito kada znamo što se poslije dogodilo.
Данас је јасно да је југословенство за Хрвате било само успутна станица до своје националне државе коју другачије никада не би створили.Сви хрватски политичари су подржали стварање Југославије 1918, тек после тога креће рад на томе да из ње изаћу и то у највећим мегаломанским границама.

Данас је јасно да је југословенство за Хрвате било само успутна станица до своје националне државе коју другачије никада не би створили.Сви хрватски политичари су подржали стварање Југославије 1918, тек после тога креће рад на томе да из ње изаћу и то у највећим мегаломанским границама.
Valjda je bitno šta je podržao ili nije narod a ne par pojedinaca političara.

Kojim megalomanskim granicama? Vaše kao nisu bile megalomanske? Htjeli ste sve od Jadrana do Dunava.

Ako je itko politički ušao u Jugoslaviju s idejom da ona bude funkcionalna kao zajednica Južnih Slavena, onda su to hrvatski političari. Upravo je srpsko vodstvo taj projekt vidilo kao sredstvo za ostvarivanje srpske hegemonije, a hrvatski nacionalizam onda jača kao otpor toj težnji.

Hrvatska je imala sve elemente državnosti i prije stupanja u tu tvorevinu, i imala ih je puno duže od Srbije.

Ако се добро сјећам Стипе Радић је сакупио 150-200 000 потписа против одма трећег дана такозваног мртворођеног Југофранкенштајна.
Викало се: "Хрватска, па макар и око Загреба."

300 вода ту Србе не може опрати.

Адолфа?
Павлека, ваљда?

1939. година и стварање тзв. НДХ у свему осим у имену.. Европске тајне службе су процјењивале да је та држава у држави имала 150-200 000 наоружани припадника.
Поглавник Мачек је био апсолутни господар у НДХ а тек онда кад дође у БГ, тек онда су му сви Срби били под ногама.
Све уз пуну подршку и помоћ званичног Београда.

Što mi brišeš linkove? Zar se toliko bojiš dokaza?
Написао сам због чега, ако ти није јасно погледај у правилник.
Дакле немамо доказе да је твој деда протестовао 1918 године.
Valjda je bitno šta je podržao ili nije narod a ne par pojedinaca političara.
Народе нико ништа није питао, о томе су одлучивали политичари који су представници тих народа.
Kojim megalomanskim granicama? Vaše kao nisu bile megalomanske? Htjeli ste sve od Jadrana do Dunava.
Онима до Дрине.Срби су сматрали својим само оно где су тада живели као већинско становништво.На жалост у својим ратним плановима имали су у виду да ослобађају још неке околне народе на њихово инсистирање, који ће им касније забости нож у леђа.
Ako je itko politički ušao u Jugoslaviju s idejom da ona bude funkcionalna kao zajednica Južnih Slavena, onda su to hrvatski političari. Upravo je srpsko vodstvo taj projekt vidilo kao sredstvo za ostvarivanje srpske hegemonije, a hrvatski nacionalizam onda jača kao otpor toj težnji.
Hrvatska je imala sve elemente državnosti i prije stupanja u tu tvorevinu, i imala ih je puno duže od Srbije.
Нису, чим је створена, практично први устав још није био ни донешен, кренули су са саботажом свега пре тога договореног и тражење федерализације што је био увод у сецесију.Срби су за разлику од Хрвата већ имали формирану државу и све потребне институције и без те Југославије, и још као победници у рату свој статус само побољшали, све оно што Хрвати нису имали.

Kako bi znao za Krajinu kad je to izmišljeno 1990..
Srbi postavili barikade u ljeto 1990. u strahu od ZNG koji će biti osnovan tek skoro godinu dana kasnije.
Како ће знати кад је рођен у Београди 1960-их и отишао у Аустралију као тинејџер. 1990-1991 хрватска порука је била "Хрватска - али само за Хрвате".
А онда је почело пријетњама "Побит, поклат Влахе". Како би ти реаговао да си имао у кући некога ко је гледао то "побит, поклат" као дијете, стварни сулуди хорор филм?

Умјесто смиривања - ескалација.
И не кажем да су само Хрвати то радили.

А Кеп је био добар војник.
Од њега сам научио као јако млад да је боље не убити ако не мораш, да је јако битно бити професионалан и организован, да обука спашава главе. Јако занимљив човјек шта год ко о њему мислио.
И до краја живота ћу цијенити тог човјека.

Како ће знати кад је рођен у Београди 1960-их и отишао у Аустралију као тинејџер. 1990-1991 хрватска порука је била "Хрватска - али само за Хрвате".
А онда је почело пријетњама "Побит, поклат Влахе". Како би ти реаговао да си имао у кући некога ко је гледао то "побит, поклат" као дијете, стварни сулуди хорор филм?

Умјесто смиривања - ескалација.
И не кажем да су само Хрвати то радили.
Nije tako, pa do barikada jedva da je netko spominjao raspad Jugoslavije.
Sjećam se da je bio šok kad su se na barikadama pojavili naoružani Srbi jer je isprva to izgledalo kao još jedna vrsta protesta kakvih je onda bilo puno u Jugoslaviji.
Posebno kad su se vratili ljudi s mora i pričali kako su maltretirani na putu nazad, da su tamo četnici.

Uostalom ako ćemo se voditi tim principom onda se itekako mogu negirati i srednjovjekovni Srbi na raznim teritorijama. Na primjer doba Nemanjića, samo kažemo Srbi su tada živili samo oko Niša, a ostalo odnosno Šumadija, Sandžak, Kosovo jeste bila Srbija ali tamo nije bilo srpskog naroda.
Sve srpske srednjovekovne države su bile na dinarskom prostoru (Raška i jugozapad današnje Srbije, Metohija, Crna Gora, istočna Bosna i istočna Hercegovina) Upravo su prostori istočne i stare Hercegovine odakle se najviše Srba raselilo u nove oblasti. Niš i istočna Srbija spadaju u nove oblasti koje su kolonizovane iz Raške itd. nakon 14. veka.

Sve srpske srednjovekovne države su bile na dinarskom prostoru (Raška i jugozapad današnje Srbije, Metohija, Crna Gora, istočna Bosna i istočna Hercegovina) Upravo su prostori istočne i stare Hercegovine odakle se najviše Srba raselilo u nove oblasti. Niš i istočna Srbija spadaju u nove oblasti koje su kolonizovane iz Raške itd. nakon 14. veka.
Šta misliš tko bi hipotetski eventualno u nekom novom ratu pobijedio vi ili mi bez da se mišaju stranci? Tko bi imao prednost u naoružanju Srbija sa onim što je u zadnje vrime nabavila od Rusije i Kine ili Hrvatska sa onim što je zadnjih nekoliko godina kupila od Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Francuske, Turske, Finske a to su borbeni helikopteri marke Kiowa, topnički sustavi višecjevnih raketnih bacača marke Himars, borbeni oklopnjaci marke Bradley, tenkovi marke Leopard, borbeni avioni marke Rafal, sustav protuzračne obrane marke Misal, borbeni dronovi marke Bayraktar, borbeni oklopnjaci marke Patria? Osim toga koja strana bi imala više uspjeha u mobilizaciji i privlačenju dobovoljaca odnosno da li bi Srbi radije ratovali protiv Hrvata ili bi Hrvati radije ratovali protiv Srba?

Šta misliš tko bi hipotetski eventualno u nekom novom ratu pobijedio vi ili mi bez da se mišaju stranci? Tko bi imao prednost u naoružanju Srbija sa onim što je u zadnje vrime nabavila od Rusije i Kine ili Hrvatska sa onim što je zadnjih nekoliko godina kupila od Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Francuske, Turske, Finske a to su borbeni helikopteri marke Kiowa, topnički sustavi višecjevnih raketnih bacača marke Himars, borbeni oklopnjaci marke Bradley, tenkovi marke Leopard, borbeni avioni marke Rafal, sustav protuzračne obrane marke Misal, borbeni dronovi marke Bayraktar, borbeni oklopnjaci marke Patria? Osim toga koja strana bi imala više uspjeha u mobilizaciji i privlačenju dobovoljaca odnosno da li bi Srbi radije ratovali protiv Hrvata ili bi Hrvati radije ratovali protiv Srba?
Kad se porede dve vojske, VS je uglavnom jača, ali HV ima veći budžet. Što se tiče odziva i mobilizacije bio bi jako mali u oba slučaja...

Back