Република Српска Крајина

Po čemu i kako nije bila ista politička situacija?
Па није то је очигледно, чак никакве сличности нема, тада настаје једна држава из светског рата, док се 1991 распада у грађанском рату, учешће страног фактора је другачије.
Објасни ми шта би Хрвати урадили 1918 да Срби нису хтели заједничку државу са њима?

Па није то је очигледно, чак никакве сличности нема, тада настаје једна држава из светског рата, док се 1991 распада у грађанском рату, учешће страног фактора је другачије.
Објасни ми шта би Хрвати урадили 1918 да Срби нису хтели заједничку државу са њима?
Nije šija nego vrat. 1918. godine se raspala jedna država i nastala druga nova a 1991. godine isto tako. Hrvati bi stvorili svoju državu da Srbi nisu htjeli zajedničku državu sa njima.

Pokušavajući sve dok ne uspije. Eto kako. Isto kako smo se oslobodili od Jugoslavije tako bi se oslobodili od ovih ostalih.
Јел видиш сада колико је бесмислено то што тврдиш.Хрватска је створена из помоћ међународне заједнице, без тога никада сами не би успели ни 1991.

Јел видиш сада колико је бесмислено то што тврдиш.Хрватска је створена из помоћ међународне заједнице, без тога никада сами не би успели ни 1991.
Bitno da smo pokušavali čitavo vrime zadnjih 100 godina i na kraju uspjeli jer nismo odustajali. Ta međunarodna zajednica je nama uvela zabranu uvoza oružja 1991. godine ako nisi znao, toliko o njihovoj pomoći.

Bitno da smo pokušavali čitavo vrime zadnjih 100 godina i na kraju uspjeli jer nismo odustajali. Ta međunarodna zajednica je nama uvela zabranu uvoza oružja 1991. godine ako nisi znao, toliko o njihovoj pomoći.
Питање није што сте покушавали него што сте уопште и ушли у Југославију, да ва снису зли Срби натерали?
Знао сам да су помагали Србима тих година.........али Хрвати били јачи сами.

Питање није што сте покушавали него што сте уопште и ушли у Југославију, да ва снису зли Срби натерали?
Знао сам да су помагали Србима тих година.........али Хрвати били јачи сами.
Naravno da su nas Srbi natirali.

Već sam rekao kako. Vojskom. Oružjem. Silom.
Којом силом су то Срби урадили 1918 када ни оно што су ослободили било је питање да задрже.И како су натерали све водеће хрватске политичаре на приступ заједничкој држави.Јесу натерали и Далматинце који су рекли ако се ови у Загребу неће ујединити они хоће!

Којом силом су то Срби урадили 1918 када ни оно што су ослободили било је питање да задрже.И како су натерали све водеће хрватске политичаре на приступ заједничкој држави.Јесу натерали и Далматинце који су рекли ако се ови у Загребу неће ујединити они хоће!
Dalmatinci to nikad nisu rekli, možda su rekli pojedini političari izdajnici prodani, ali narod većinski ne. Ako se netko borio protiv Jugoslavije i Srba onda su to bili Dalmatinci i to među prvima pogotovo oni iz unutrašnjosti Dalmacije odnosno Dalmatinske zagore, Ravnih kotara, Bukovice, doline Neretve. Pogledaj popis ustaša u kampovima za obuku na Liparskim otocima od 1932. godine do 1938. godine, pola su bili Dalmatinci iz Imotske krajine koji su uostalom i ubili vašeg kralja u Marseju. Da ne pričam o Dinku Šakiću, Ivi Rojnici, Marku Perkoviću Thompsonu, Mirku Norcu, guglaj malo odakle su dotična gospoda i koju ideologiju su zastupali.

Poslednja izmena:
Dalmatinci to nikad nisu rekli, možda su rekli pojedini političari izdajnici prodani, ali narod većinski ne. Ako se netko borio protiv Jugoslavije i Srba onda su to bili Dalmatinci i to među prvima pogotovo oni iz unutrašnjosti Dalmacije odnosno Dalmatinske zagore, Ravnih kotara, Bukovice, doline Neretve. Pogledaj popis ustaša u kampovima za obuku na Liparskim otocima od 1932. godine do 1938. godine, pola su bili Dalmatinci iz Imotske krajine koji su uostalom i ubili vašeg kralja u Marseju. Da ne pričam o Dinku Šakiću, Ivi Rojnici, Marku Perkoviću Thompsonu, Mirku Norcu, guglaj malo odakle su dotična gospoda i koju ideologiju su zastupali.
Тако ти је било па ти види дословно сви, док српска војска напредује са једне стране, италијанска са друге, а остаци Аустроугарске су још у Загребу, општине по Босни саме проглашавају уједињење са Србијом, као и народ у Војводини и Барањи, и где су ти ту Хрвати.....Усташки покрет је настао већ касније и нису господа него кољачи, обичан шљам, ја ти причам за 1918 тада су и сви хрватски политичари били за уједињење са Србијом укључујући и оне у југословенском одбору.Сада су сви који ти не одговарају издајници иако без њих Хрватска не би ни постојала.

Тако ти је било па ти види дословно сви, док српска војска напредује са једне стране, италијанска са друге, а остаци Аустроугарске су још у Загребу, општине по Босни саме проглашавају уједињење са Србијом, као и народ у Војводини и Барањи, и где су ти ту Хрвати.....Усташки покрет је настао већ касније и нису господа него кољачи, обичан шљам, ја ти причам за 1918 тада су и сви хрватски политичари били за уједињење са Србијом укључујући и оне у југословенском одбору.Сада су сви који ти не одговарају издајници иако без њих Хрватска не би ни постојала.
Da da sigurno su Benkovac, Knin, Drniš, Sinj, Trilj, Imotski, Metković, Orašje, Odžak, Jajce, Vitez, Travnik, Bugojno, Kupres, Livno, Tomislavgrad, Posušje, Grude, Ljubuški, Čapljina, Čitluk, Neum, Široki Brijeg, Mostar, Prozor-Rama sami proglasili ujedinjenje sa Srbijom pa onda samo nekoliko godina kasnije svi postali ustaše, zaboravili da vole Srbe i još ubili vašeg kralja. Baš "logične" kombinacije kao u knjigama braće Grimm.

Da da sigurno su Drniš, Sinj, Imotski, Metković, Travnik, Bugojno, Livno, Tomislavgrad, Posušje, Grude, Ljubuški, Čapljina, Čitluk, Neum, Široki Brijeg, Mostar sami proglasili ujedinjenje sa Srbijom pa onda samo nekoliko godina kasnije svi postali ustaše, zaboravili da vole Srbe i još ubili vašeg kralja. Baš "logične" kombinacije kao u knjigama braće Grimm.
Слабо се ти сналажиш за овим подацима, пројектујеш данашње време на време од пре 100 година, значи да си мало тога конкретног прочитао.Краља је убио Черноземски, а Павелић је рођен у Босни а не у Далмацији, мада пореклом није ни из Босне.

Слабо се ти сналажиш за овим подацима, пројектујеш данашње време на време од пре 100 година, значи да си мало тога конкретног прочитао.Краља је убио Черноземски, а Павелић је рођен у Босни а не у Далмацији, мада пореклом није ни из Босне.
Ništa ja ne projektujem nego ti naivno misliš da mene možeš učiti što se i kada dešavalo u mom kraju. To je isto kao da ja tvrdim da bolje znam od tebe što se dešava kilometar od tvoje kuće. Nisu ustaše nastale danas nego prije 100 godina otprilike. Kakve veze ima di je rođen Pavelić? Pa nije on bio jedini ustaša tada. Kada je ustaški pokret nastao pola ustaša su bili iz Dalmatinske zagore a pola iz Bosne i Hercegovine. Ostale hrvatske regije su slabo učestvovale i oni su se tek kasnije priključili kada je počeo drugi svjetski rat.

Ništa ja ne projektujem nego ti naivno misliš da mene možeš učiti što se i kada dešavalo u mom kraju. To je isto kao da ja tvrdim da bolje znam od tebe što se dešava kilometar od tvoje kuće. Nisu ustaše nastale danas nego prije 100 godina otprilike. Kakve veze ima di je rođen Pavelić? Pa nije on bio jedini ustaša tada. Kada je ustaški pokret nastao pola ustaša su bili iz Dalmatinske zagore a pola iz Bosne i Hercegovine. Ostale hrvatske regije su slabo učestvovale i oni su se tek kasnije priključili kada je počeo drugi svjetski rat.
Наравно да могу јер очито знам боље од тебе.Усташки покрет је настао у Италији 10 по уједињењу, а тада већина Хрвата јесте била за заједничку државу шта год ти мислио.

Hrvatska strana ga je uzela u razmatranje i nije se službeno očitovala. Kasniji razvoj događaja je pokazao da nije ni morala, jer je isti taj dokument bio predan srpskom pobunjeničkom vodstvu koje ga je odmah odbilo primiti. Time je završila svaka priča o mirnom rješenju sukoba. Hrvatsko političko vodstvo je dalo zeleno svjetlo za vojnu operaciju i počistilo teren od pobunjenika. Sasvim legalno i legitimno.
Nije tačno. Sabor je odbio plan. Ustavni sud je odbio plan. Tuđman je isto rekao da nikad neće potpisati ni Z4 ni sličan sporazum. Da su Srbi pristali Hrvatska bi svejedno odbila, samo što u tom slučaju možda ne bi smela napasti Knin

План З-4 је значио аутономију на целом подручју РСК.Срби су га непосредно пред Олују прихватили Хрвати нису никада.
Ne, nego samo na ovom zelenom području. Plan Z4 je nastao na bazi hrvatskog zakona o autonomnim kotarima (upravo te 2 oblasti), Galbrajt je međutim ostavio mogućnost da se pregovara o tačnim granicama, spominjao je da se Krajini dodeli slunjski koridor a iz Krajine isključi nekoliko sela kod Benkovca koji skoro presecaju Hrvatsku na dva dela...

O tačnim granicama bi se pregovoralo ali na bazi ovih zelenih zona, znači Z4 Krajina ne bi bila veća od nekih 7.000km2.

Наравно да могу јер очито знам боље од тебе.Усташки покрет је настао у Италији 10 по уједињењу, а тада већина Хрвата јесте била за заједничку државу шта год ти мислио.
Moj did je rođen 1900. godine. Kako ti možeš bolje od mene znati da li je on bio za Jugoslaviju? Jesi svijestan što lupetaš? Pa nisi ti sa njim živio i pričao nego ja. Ako su bili protiv zajedničke države 1928. godine onda su isti takav stav sigurno imali 1918. godine, jer to su bili isti ljudi, nije puno vrimena prošlo, nemoguće da u tako kratkom periodu toliko radikalno prominu mišljenje i od projugoslavenski orijentiranih postanu ustaše, jedino ako je netko čarobnim štapićem izvršio lobotomiju nad njihovim mozgovima.

Poslednja izmena:
Kada je ovo bilo i odakle su iz kojih mista većina ljudi sa popisa? Pročitaj pa mi kaži da li je i to moj pokušaj da današnje vrime projektujem na vrime od prije 100 godina?

Poslednja izmena od moderatora:

Back