Kako ti znaš da bez Srba Hrvatska ne bi postojala? Zar si vidoviti Milan ili baba Vanga? Zar nije glupo da se bavimo pričama što bi bilo kad bi bilo? Uostalom već više od 30 godina ne postoji zajednička država sa vama pa nisam primjetio da smo nestali i da su nas okupirali Italija, Austrija, Mađarska, čak smo ušli u Europsku uniju i NATO pakt, tako da na tom primjeru od 90-ih na ovamo pada u vodu tvoja teza da mi kao tobože bez vas ne možemo opstati. Naravno da je malo to što je Tito uradio za Hrvate, mogao je reći ja sam protiv nacista i fašista, surađivat ću sa Amerikom i Engelskom, ali sam također protiv Jugoslavije, zalažem se da Hrvatska bude država, e onda bi bio pravi hrvatski domoljub i tada bi puno više Hrvata otišlo u partizane, ali on je nažalost odabrao put izdaje, čak se rugao i pričao da će prije Sava teći uzvodno nego što će Hrvatska biti samostalna, da ne govorim kako Hrvatskoj nije dao ni milimetar Bosne i Hercegovine čak ni područja na kojima su Hrvati totalna većina. Pavelić se makar borio za kakvu takvu hrvatsku državu a Tito za nikakvu. Pa za vrime Tita ti nisi mogao vidjeti šahovnicu na niti jednoj instituciji u Hrvatskoj, svugdi (policija, vojska, sudovi, općinske zgrade, bolnice, škole, fakulteti, muzeji, kazališta, stadioni) je bila isključivo petokraka. Dakle u našoj vlastitoj domovini nismo imali ni ona najosnovnija prava poput korištenja grba i zastave. Toliko o Titu. Stjepan Radić nikad nije bio za Jugoslaviju a evo i dokaza
https://www.sabor.hr/hr/o-saboru/po...or-stjepana-radica-u-saboru-24-studenoga-1918.
А у коју куглу ти гледаш када нам преносиш те твоје теорије!?То је већ након 100 година, друга прича.Који би то други епилог то могао да буде по Хрвате 1918 године реци ти мени?Државу нису имали ни раније, борили се на пораженој страни, нико их зато ништа није ни питао, шта би им остало тада?Могао је то рећи Броз тада само што је већина Хрвата била тада у усташама, па не би ни имао са ким да ратује, овако је окупио превасходно Србе у своју војску.Дао јој је довољно и без Босне.
То што је Павелић у име такве Хрватске починио највећи геноцид који памте ови простори то тебе не тангира много, битно да се борио за неку Хрватску макар и геноцидну!!!!Јел зато добар!
Па свуда је била комунистичка петокрака не само у Хрватској, и у Србији, а Срби су и изнели највећи терет рата а не Хрвати, шаховница се већ у том рату показала као злочиначко обележје.
Какав ти је ово доказ, ево ти шта каже:
"E, ako Srbi uistinu hoće da imadu takvu centralističku državu i vladu, Bog im je blagoslovio; ali mi Hrvati nećemo druge državne uredbe nego
saveznu federativnu republiku."
"Vas ima dosta koji dobro znate da sam ja javno i otvoreno, odlučno i neustrašivo branio naše narodno jedinstvo svih južnih Slavena, a napose Hrvata i Srba i onda, prije 20 i više godina, kad je čovjek za to nosio glavu u torbi, ili kad je za to lako došao s onu stranu brave."
и још:
"I vi sami to dobro znate, gospodo; znadete da ni Italija ni Antanta neće raditi po volji beogradske vlade. Vi vrlo dobro znadete da ondje gdje ne vrijedi pravo cijelog naroda, još manje može pomoći upliv jedne vlade i jedne osobe."
да не цитирам и остало то баљезга о неком републиканизму кога види свуда и њега као пропагатора тога свега, што наравно ништа није било тачно, а и републиканизма се одрекао касније.
Свакако многи Хрвати су већ заузели став о унитаристичкој држави, попут Супила и Трумбића, можда су и они издајници шта знам ко ће да похвата које за тебе издајник а ко није, и на конто тога потписали и Крфску декларацију, па су многи нашли места у новој власти тако да је Радић остао изопштен па зато игра на карту републиканизма.