Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja mislim da je to pitanje prezvakano ovde 100 puta, i da je cinjenica da smo otisli kao prvi:

Pod jedan, zbog ocajnih Francuza i Rumuna
Pod dva, zbog pobeda ili remija u utakmicama u kojima smo bili nadigrani (cista sreca)

Interesantno je kako se ovaj argument ne koristi kada je u pitanju SP,konkretno utakmica protiv Australije...I navedi mi 'leba ti jednu utakmicu u kojoj smo nadigrani,a da smo ostvarili dobar rezultat,osim one protiv Francuza u Beogradu?

Vermezović neće na klupu "orlova"

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije od ponedeljka rešavaju pitanje ko će voditi reprezentaciju na startu kvalifikacija. Informacija da je od FSS dobio ponudu da preuzme kormilo srpske reprezentacije iznervirala je Vladimira Vermezovića. Pogotovo deo gde se „zahvaljuje na ponudi, jer ima ugovor sa Kajzer Čifsima od 500.000 evra godišnje". Naš trener u Južnoj Africi bio je u nedelju pre podne besan kao ris.

- To veze sa istinom nema, neka me ostave više na miru, neka nađu neke druge kandidate za selektore i trenere, mene to više ne zanima. Ja se u Srbiju više kao trener ne vraćam! Mogu samo da jednog dana postanem neki funkcioner, ali na klupu nikad više - poručio je iz Južne Afrike Vladimir Vermezović, prenose Novosti.

Po njegovom mišljenju, poenta informacije je da se sadašnjem selektoru Antiću „suzi" krug prijatelja.

- Antara i ja smo u odličnim odnosima i na ovaj način sigurno neko pokušava da veštački stvori konflikt između nas. Neće mu uspeti - tvrdi Vlada Vermezović.

Raste broj kandidata za Antićevog naslednika

S obzirom na zabranu vođenja reprezentacije na četiri takmičarske utakmice koju je izrekla FIFA, Radomiru Antiću su izgleda odbrojani dani na kormilu „orlova“ pa u Fudbalskom savezu Srbije već razmišljaju o njegovom nasledniku.

Razgovor predsednika FSS i novog trenera FiorentinePrema pisanju „Sportskog žurnala“, prvi kandidat za novog selektora naše nacionalne selekcije je Siniša Mihajlović, za kog se najviše zalaže predsednik FSS Tomislav Karadžić.

Kako je, prema istim izvorima, novi strateg Fiorentine već poručio čelnicima srpske kuće fudbala da zbog klupskih obaveza nije u prilici da vodi i „orlove“, što i dalje nije dovoljno upravi Saveza da odustane od te ideje, Lotar Mateus postao je u međuvremenu prva alternativa.

Treći na ovoj listi, a odmah iza slavnog Nemca koji je najveći trenerski uspeh doživeo kao strateg Partizana sa kojim je ušao u Ligu šampiona 2003, je Ljupko Petrović, trofejni trener Crvene zvezde sa kojom je bio klupski prvak Evrope 1991.

Sa druge strane, "Sport" je ovim kandidatima za Antićevog naslednika dodao dva druga imena. Najpre Slavoljuba Muslina, a potom i Vladimira Vermezovića, bivše stratege "večitih rivala".

Radomir Antić će danas okupiti fudbalsku reprezentaciju Srbije uoči prijateljskog meča sa Grčkom koja se igra u sredu na stadionu Partizana. Ukoliko dođe do smene sadašnjeg selektora u danima koji predstoje, njegovog naslednika predložiće najpre Stručna komisija FSS u kojoj su Ivan Ćurković, Dušan Savić, Slobodan Santrač i Ljupko Petrović. Njihov predlog može da usvoji ili odbaci Upravni Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije.

Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, sve moj do mojega za mojega mesto nema.
Koji bolidi! :hahaha: Miha im reko da ne moze oni zapeli ko gluvi u gajde. Mada i on tek treba da se pokaze.
Mateus nije osim sa Partizanom nista uradio, imao bi autoritet na igracku karijeru doduse.
Ljupko Petrovic, pih, necu ni da komentarisem.
Vermezovic nije toliko dobar, a ne verujem da bi se nametnuo kao autoritet.
Muslin....pa ne znam. :think: Ne verujem.
U svakom slucaju od Antica ni jedan nije bolji.

Najgluplja stvar je to sto ce Antic da vodi ekipu na prijateljskoj protiv Grka, a onda dolazi nov selektor. Zasto se igra ta prijateljska? Ko koga tu uigrava kad ovaj odlazi? Iz FSS-a kazu da je svako ko zna kako radi fifa bio svestan da mu nece smanjiti kaznu. Pa zasto onda nisu odmah otpustili Antica (kad su vec resili), i dali novom selektoru sansu da protiv Grka isproba svoje ideje??

Ode Antić, a ostade čitav stručni štab koji ga je doveo na to mesto. Nešto mi je ova priča poznata, a vama?
Zbog toga se i govori da je razlog otpuštanja kazna fife (drakonska i nadobudna kao i sama fifa, da Antić nije bio u pravu, poklobio bih se i ćutao), a ne slab rezultat na prvenstvu. Jer, za slab rezultat na prvenstvu je kriv čitav Savez, a za kaznu samo Antić.
Možda se debele guze u Savezu ne razumeju u fudbal, ali su za spašavanje svojih fotelja vrhunski stručnjaci. To se posebno da primetiti kada se vidi lista potencijalnih naslednika.
Nikada mi neuspesi na prvenstvima nisu mrski kao što mi je mrsko ovo što se dešava posle njih.

Moji Srbi, nikad nama pameti... Gledajmo kako nam se ponavlja već ispričana i naučena priča.

"Čika Crni" ili Ljupko?

Počela trka za naslednika Radomira Antića. Postoji struja cu FSS koja bi rado videla bivšeg trenera Partizana, Vladu Vermezovića, ali je prepreka njegov ugovor u Kajzer Čifsima. Druga varijanta Ljupko Petrović...

Izgleda da su dani Radomira Antića zaista odbrojani i da će kazna FIFA poslužiti kao izgovor savezu da raskine saradnju. Uz to, kako smo otkrili još pre par nedelja, pravno tumačenje saveza je da selektoru ne duguje ništa.

S obzirom na start kvalifikacija, očekuje se brza reakcija, odmah nakon meča sa Grčkom biće zakazane sednice Stručnog i Izvršnog odbora. Jedni predlažu, drugi donose odluku.

Ne sumnjamo kakav će biti zaključak, a danas mediji u Srbiji donose informacije o mogućim kandidatima.

Press iz dobro obaveštenih izvora saznaje da je jak kandidat Vladimir Vermezović. Nekadašnji trener Partizana, radi u Kajzer Čifsima, ne bi imao verovatno ništa protiv da postane selektor, ali je prepreka njegova plata u najvećem klubu Južne Afrike.

Ona je oko pola miliona dolara godišnje i ne uklapa se u "program štednje" FSS.

"Sport" navodi da bi u kvalifikacijama za EP 2012. Srbiju mogao da predvodi Ljupko Petrović koji je u svakom slučaju jeftinija varijanta. On je bio u kombinaciji za selektora okolnih zemalja, Bugarske i Albanije, a ova pozicija bi mogla da bude kruna karijere.

Dovođen je u vezu sa klupom Kameruna, ali za sada, od toga nema ništa.

To su prva dvojica, spisak je sigurno širi, ali ponavljamo, ako Antić bude smenjen, vreme nije saveznik čelnicima srpskog fudbala.

Aaa, znaci samo su pare problem? Pa sto ne kazete. Evo, ja cu da vodim reprezentaciju potpuno besplatno a ne mogu biti mnogo gori od Vermezovica. Problem resen, zar ne? Eh, kad nam fudbalski savez vode ekonomisti (bez uvrede [potencijalnim/buducim] ekonomistima na ovoj temi) . . . zato nam se ovo i desava.

Stanković ne igra protiv Grčke

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković neće igrati u prijateljskoj utakmici sa Grčkom u sredu u Beogradu.

U pripremnom duelu Intera protiv Dalasa povredio je zadnju ložu, moraće da miruje skoro nedelju dana.

“Trpim jake bolove, već sam primio terapiju, sledi kraća pauza. Siguran sam da ću biti spreman za start kvalifikacija protiv Farskih Ostrva”, istakao je Stanković.

Stanković ne igra protiv Grčke

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković neće igrati u prijateljskoj utakmici sa Grčkom u sredu u Beogradu.

U pripremnom duelu Intera protiv Dalasa povredio je zadnju ložu, moraće da miruje skoro nedelju dana.

“Trpim jake bolove, već sam primio terapiju, sledi kraća pauza. Siguran sam da ću biti spreman za start kvalifikacija protiv Farskih Ostrva”, istakao je Stanković.

Super, taman prilika da se neko isproba. Ups, ja zaboravio da je pozvao iste igrace. Onda ce verovatno Petrovic igrati od pocetka :dash:

Pa ovako iz mozga, protiv Francuza u Bg-u. Ne da smo bili nadigrani, nego smo bili razbijeni.

A Antic jeste prosecan trener, nista bolji ili gori od onih koje imamo.

Kako da ne. Bili nadigrani a Francuzi nisu imali nijedan ozbiljan sut ka golu a kamoli sansu. Da nije bilo kiksa Stojkovića gol nebi dali za 3 dana.
Antić da je prosecan trener nebi pobedio Nemce na SP. Na toj tekmi se je ipak videlo da on odskace od ostalih prosecnih trenera u Srbiji.

Krasić: Dogovorio sam se sa Juventusom

09. avgust 2010. | 13:29 | Izvor: Beta

BEOGRAD - Fudbalski reprezentativac Srbije Miloš Krasić rekao je danas da je postigao dogovor sa Juventusom o transferu i da je sada ostalo da se uprave njegovog kluba CSKA iz Moskve i torinskog dogovore oko uslova.

"Ja sam svoje dogovorio. Ostalo je još da klubovi završe posao. Umoran sam od svih priča, jedva čekam da se sve završi", rekao je Krasić novinarima u Kovilovu, gde su se okupili reprezentativci Srbije povodom priprema za prijateljsku utakmicu sa Grčkom, 11. avgusta u Beogradu.

Krasić je karijeru počeo u Rudaru iz Kosovske Mitrovice, a 1999. prešao je u Vojvodinu. Posle pet godina u novosadskom klubu potpisao je za CSKA iz Moskve, sa kojim je osvojio dve šampionske titule, po četiri Kupa i Superkupa Rusije i Kup UEFA.

Stvarno nevjerojatno da Ljajić i Aleksić nisu dobili pozive za mladu kod vas?!:eek:

Zapravo meni normalno jer mi čitave cikluse nismo igrali sa po 4,5 najboljih igrača, zbog njihova p.e.d.erskog stavai taktičkih zamisli velikog maga, ugostitelja i golfera Dražena Ladića.:mrgreen:

Mislim da svejedno dobijate Slovake, njima A repka uzela 2 najbolja Weissa i Stocha.

Kod nas šou, nemamo lijevog beka u najjačoj vrsti, a M. Pamić igra za Spartu Prag u životnoj formi. Međutim nemre dobit poziv jer ga je suspendirao HNS zbog navodnog duga menadžeru Cvjetkoviću od 140.000,00 €. Ne moram ni spominjat da je dotični "Tarzan" Cvjetković član HNS-a.:rtfm: Mislim šta reći....

Poslednja izmena:
ДСС: Антић најпопуларнији Србин

Функционер ДСС-а Слободан Вуксановић рекао да би ФСС требало да задржи селектора Радомира Антића јер га фудбалери "воле као другог оца". Антић опоравио разрушену репрезентацију Србије, ујединио народ и пружио оптимизам свима, рекао Вуксановић.

Фудбалски савез Србије требало би да задржи селектора Радомира Антића по сваку цену, јер га фудбалери "воле као другог оца", истакао је у писаној изјави директор информативне службе Демократске странке Србије (ДСС) Слободан Вуксановић.

Vuskanovic-527.jpg

Вуксановић је рекао да би Фудбалски савез Србије требало да задржи селектора Радомира Антића по сваку цену, јер га фудбалери "воле као другог оца".

"Радомира Антића треба задржати по сваку цену. Он може да седи на трибинама током четири утакмице, а Решад Куновац и Раде Залад на клупи. Фудбалери ће бити још више мотивисани да се боре на терену, јер Антића воле као другог оца", истакао је Вуксановић.

Директор ДСС-а је оценио да је Антић "опоравио разрушену репрезентацију Србије, ујединио цео народ око фудбалске репрезентације и пружио оптимизам свима, макар да је реч само о фудбалу".

"Он је већ дуго најпопуларнији Србин. Његову смену могу да желе само они који се никада нису бавили спортом и који желе да га уклоне само да би се додворили људима из Светске фудбалске федерације", нагласио је Вуксановић.
PTC - среда, 11. авг 2010, 16:41

Covek je sumirao sve ono sto vecina nas govori sve vreme.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back