Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rajevac je objasnio neke stvari. Sem ako cemo da se pravimo da su oni ispali, a mi prosli dalje. Dujkovic se takodje dokazao, a mogao je da ide i na ovo prvenstvo da je hteo - zvala ga je Nigerija.

Vidimo kakav je Dujkovic trener na kormilu mlade reprezentacije, jad i beda.
A na ovo SP nije mogao da ide jer je bio poslednja opcija Nigeriji (i podsecam da su tu imformaciju plasirali samo nasi mediji, znaci nije 100% tacna), a naravno da su oni izabrali Larsa Lagerbaka.

Ovo je budalastina...ako Antic nece da prizna greske niko ga ne moze naterati da to uradi...znamo svi da je on svestan da je pogresio ali nece da prizna....jedino sto mu zameram je to sto je s*ao sudiji Lariondi i dobio 4 meca suspenzije...da oce da ga otkace ovako sa klupe bio bih ljut ali ako od 10, na 4 kvalifikacione utakmice nemamo trenera :roll: Teska situacija u svakom slucaju..da ga menjamo tesko da imamo boljeg,a da ga ostavimo igracemo 2 kljucne utakmice protiv Slovenije i Italije bez trenera...:dash:

1) Koje greske :confused:

2) Ja mu jedino zameram sto nije pljunuo ili opalio gada pa da imaju istinski razlog da ga kazne ....video bi doticni kako prolaze korumpirane p_zde na polozaju da je tako sudio npr Nemcima

3) Nemamo

Radomir nije mediokritet već dobar i inteligentan trener, ali i njemu se dešavaju neuspesi...a kad ne uspe onda mu prorade kompleksi, tu se slažem...
Gadna smo mi nacija. Trnovit je put bio do Mundijala. Trebalo je odigrati mnogo utakmica da bi se plasirali. No, tada je Antić bio dobar trener. Persona koja je nazvala gospodina Antića mediokritetom, verovatno je psihijatar, kada tako stručne dijgnoze iz rukava vadi. Očigledno ta persona ima problem sam sa sobom. Naš uspeh je što smo se uopšte plasirali na Mundijal i što smo pobedili nadobudnu Nemačku. Druga je to stvar što su nam apetiti nerealni.

Vladimir Stojković nagovestio povlačenje iz reprezentacije

Fudbalska reprezentacija Srbije mogla bi uskoro da potraži novog golmana pošto je Vladimir Stojković blizu odluke da ne brani za „orlove“ do daljnjeg.

U danu u kome je proslavio 27. rođendan Stojković je saopštio da će se najverovatnije privremeno povući iz nacionalne selekcije zbog nerešene klupske situacije.

„Ne mogu više, ne mogu da trpim pritisak zbog mog klupskog statusa. Ako uskoro ne pronađem klub mislim da je najpoštenije da se zahvalim selektoru Antiću i privremeno se povučem iz reprezentacije“, rekao je Stojković za „Sportski žurnal“.

On je dodao da, pored njega, „Srbija ima još dobrih golmana“:

„Nacionalnom timu je potrebna dobra atmosfera od samog starta (kvalifikacija za Evropsko prvenstvo), da svi budu usmereni ka jednom cilju. Ne treba da na bilo koji način stvaram atmosferu koja bi destabilizovala nacionalni tim“, istakao je Stojković, naglasivši da ovu odluku još uvek nije saopštio selektoru Antiću „ali će to učiniti uskoro“.

Vladimir Stojković je, međutim, istakao da će se odazvati pozivu za prijateljski meč sa Grčkom koji je na programu 11. avgusta.

„Odazvaću se, naravno, pogotovo što bi ta utakmica mogla da ima uticaj na eventualni transfer. Ali, ponavljam, ako se ne promene stvari do starta kvalifikacija, najbolje je da me ne bude na spisku“, rekao je Stojković.

Mateus: Moguće je da postanem selektor Srbije

Legenda nemačkog, ali slobodno možemo reći i srpskog fudbala, trener koji je jedini uspeo da uvede srpski tim u Ligu šampiona, nije odbacio mogućnost da postane selektor Srbije. Na utakmici Partizana i Helsinkija, Lotar Mateus je od navijača crno-belih dočekan višeminutnim aplauzom, a Nemcu nije bilo teško da izađe u susret svima onima koji su želeli da se slikaju, popričaju s njim ili uzmu autogram od njega.

Da li možete da zamislite sebe na klupi reprezentacije Srbije?

- U životu je sve moguće. Svi znaju da sam blizak Srbiji i da poznajem vaš fudbal veoma dobro. Gledao sam ''orlove'' kako igraju dobro u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Ipak, na Mundijalu samo protiv Nemačke je srpska reprezentacija odigrala kako bi trebalo. Međutim, kada pobedite Nemačku, onda zaista morate da idete dalje i da se plasirate u naredni krug. Očekivao sam, iskreno, više od Srbije, posebno posle pobede nad "pancerima" - rekao je za SPORTAL.RS Mateus.

Da ste na čelu Fudbalskog saveza Srbije, da li bi ste zadržali Antića na mestu selektora?

- Mislim da bih ga zadržao. Dosta se stvari u vezi sa reprezentacijom dešavaju na koje selektor nije mogao da utiče. Svi moraju da veruju u ekipu, trener, tim, Savez. Vaša zemlja je ipak morala da pobedi Australiju, jer kada igraš protiv njih meč koji odlučuje o sudbini, onda pobeda ne sme da dođe u pitanje. Ne plašim se za budućnost srpskog fudbala, jer u svakoj generaciji koja dolazi imate nekoliko odličnih fudbalera.

Koliko je vaša poseta Beogradu možda povezana sa eventualnim preuzimanjem nekog kluba?

- Nisam u pregovorima ni sa jednim klubom u Srbiji. Za mene postoji samo jedan tim koji bih vodio, ali taj tim već ima dobrog trenera. Trenera koji je prošle godine doneo titulu i sada veoma dobro gura tim u kvalifikacijama za Ligu šampiona - zaključio je Mateus.

da smo mi igrali kao Gana,opet bi bilo nezadovoljnih sto ne igramo lepo vec na penale i branimo se....a bili bi nezadovoljni isti ovi koji ga sada kuju u zvezde
kazem,dobar trener ali srbiju ce slabije voditi od Antica potpisujem
Dujkovic se pokazuje u "najboljem" svetlu u mladoj selekciji gde jedva krpi kraj s krajem
I jedan i drugi nisu vodili nijednu veliku ekipu u svojoj karijeri,a to sto su postigli s Ganom,OK al s nama nece nista napraviti
Videcemo spisak za Grke,ali posto i mladi tada igraju otpada Sulejmani,Ljajic,Tomic....morace da zove iste ove od SP
Lukovic,mozda je mogao da i na zapadu nadje nesto vise od Udinezea,ali ruska liga je 6. u Evropi po jacini,tako da mu nece biti lose,pogotovo sto ce igrati u Zenitu,nadam se prolasku Zenita u ligu sampiona zajedno s Lukovicem i Lazovicem
Kolarov u Sitiju....vreme je bilo,Lacio je klub koji zadnjih godina se bukvalno bori za opstanak,tako da je on to prevaziso....ocekujem dobre partije u Sitiju,oni imaju velike apetite za novu sezonu,igrace u ligi evrope daj boze da se i on i Lane sviknu na Englesku i naprave nesto

Vladimir Stojković nagovestio povlačenje iz reprezentacije

Fudbalska reprezentacija Srbije mogla bi uskoro da potraži novog golmana pošto je Vladimir Stojković blizu odluke da ne brani za „orlove“ do daljnjeg.

U danu u kome je proslavio 27. rođendan Stojković je saopštio da će se najverovatnije privremeno povući iz nacionalne selekcije zbog nerešene klupske situacije.

„Ne mogu više, ne mogu da trpim pritisak zbog mog klupskog statusa. Ako uskoro ne pronađem klub mislim da je najpoštenije da se zahvalim selektoru Antiću i privremeno se povučem iz reprezentacije“, rekao je Stojković za „Sportski žurnal“.

On je dodao da, pored njega, „Srbija ima još dobrih golmana“:

„Nacionalnom timu je potrebna dobra atmosfera od samog starta (kvalifikacija za Evropsko prvenstvo), da svi budu usmereni ka jednom cilju. Ne treba da na bilo koji način stvaram atmosferu koja bi destabilizovala nacionalni tim“, istakao je Stojković, naglasivši da ovu odluku još uvek nije saopštio selektoru Antiću „ali će to učiniti uskoro“.

Vladimir Stojković je, međutim, istakao da će se odazvati pozivu za prijateljski meč sa Grčkom koji je na programu 11. avgusta.

„Odazvaću se, naravno, pogotovo što bi ta utakmica mogla da ima uticaj na eventualni transfer. Ali, ponavljam, ako se ne promene stvari do starta kvalifikacija, najbolje je da me ne bude na spisku“, rekao je Stojković.
Sto je babi milo to joj se i snilo. Novinari pišu zarad tiraža sva i svašta. Oni znaju šta Stojke misli. To su nadobudni novinari željni senzacije. Eto, ja kažem da će Stojke biti i dalje naš najbolji golman. Prelaznir
ok traje do prvog septembra. Do dada će mu menadžer pronaći klub. Prva utakmica će biti drugog septemba, i gle Stojke opet na golu. Dušebrižnici koji su trenirali Stojketa, o njemu sve u superlarivu, ali zato nude bar 5 golmana koje oni treniraju. Providno suviše. Profit bi samo profit. Uvlakače nevidjene. Zar našoj Srbiji nije u interesu da imaju naj boljeg golmana u Evropi koji je proglasen najboljim golmanom u Srbiji i Evropi.Jak je Stojke, ponosan i nemojte vise se brinete o njemu. Ima još igrača koji dupetom trljaju klupu ali njiih niko ne dira . Oni su prezaštinjini.Brinite se o njima, pogotovo o Vidiću koji na čudan nacin pravi penal, i drugim igracima koji sa 5 metar nisu u stanju da daju gol. Sedam promašenih zicera, od kojih se očikivalo mnogo, koji su sa 5 metara promašili gol. Golman ne daje golove, Odbranio je penal, ali ne može da daje golove.Igraca , koji je proglasen protiv Nemacke, koju nismo nppobedili 37 gog, koji je odbranio penal, treba da bude naša dika kome se divila cela Srbija:EJ, jebena Srbijo, ti neznaš da ceniš svoje velikane.

Antiću ne opraštaju?

Predstavnici Svetske fudbalske federacije(FIFA) ovog meseca će razmatrati žalbu FSS o kažnjavanju selektora Srbije, Radomira Antića. Ono što se zna je da će 19-člano veće razmatrati žalbu, ali niko pouzdano ne zna da kaže kog avgustovskog dana će se to desiti. Dobro obavešteni izvor tvrdi da ne treba gajiti nadu u povoljan ishod većanja, jer su retki slučajevi da ovaj drugostepeni organ preinači odluku Disciplinske komisije. Član komisije Fudbalskog saveza Srbije Ivan Ćurković, koji prati dešavanja u FIFA, kaže da se žalba neće razmatrati danas.

- Nije mi jasno od koga je krenula ta spekulacija da će se Apelaciona komisija sastati 3. avgusta. To nije tačno. FIFA nije dužna da nas informiše o danu kad se sastaje komisija, ali su nas u prošlosti obaveštavali. Na primer, prošle godine u slučaju Slobodana Rajkovića znali smo kada su većali o smanjenju kazne za našeg mladog reprezentativca - rekao je Ćurković za Kurir.

Bilo bi dobro da Antićeva kazna doživi sudbinu Rajkovićeve, kome su jednogodišnju zabranu igranja zbog navodnog pljuvanja sudije na OI u Pekingu zamenili za istu vremensku kaznu koja se odnosi na nastupe u dresu reprezentacije Srbije.

- Poređenje slučajeva Rajkovića i Antića nije ni približno isto. Prvo, treba znati da su se, pored Saveza, za mladog fudbalera zauzeli advokati njegovih klubova Čelsija i Tventea, a Apelaciona komisija je imala u vidu da je reč o incidentu neiskusnog igrača. Antićev prekršaj ima veću težinu, a u komisiji sede i predstavnici naših rivala u narednim kvalifikacijama. Marko Ilešič iz FS Slovenije i Karlo de Gaudio iz Fudbalskog saveza Italije. Nećemo da pričamo o teoriji zavere, ali tu činjenicu treba imati na umu - rekao je izvor Kurira.

Evo da se nadovežem, kompletna vest sa b92:

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić saopštio je spisak igrača za predstojeću prijateljsku utakmicu sa Grčkom.

Na spisku je povratanik u nacionalni tim golman Željko Brkić.

Antić je pozvao iste igrače koji su igrali na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, a na spisak je dodao golmana Željka Brkića.

Na spisku selektora Antića su golmani Vladimir Stojković (Sporting Lisabon), Anđelko Đuričić (Leirija), Bojan Isailović (Zaglebje) i Željko Brkić (Vojvodina), odbrambeni igrači: Branislav Ivanović (Čelsi), Nemanja Vidić (Mančester Junajted), Ivan Obradović (Saragosa), Aleksandar Kolarov (Mančester Siti), Aleksandar Luković (Zenit), Neven Subotić (Borusija Dortmund) i Antonio Rukavina (Minhen 1860), fudbaleri sredine terena: Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Miloš Krasić (CSKA Moskva), Milan Jovanović (Liverpul), Gojko Kačar (HSV Hamburg), Nenad Milijaš (Vulverhempton), Dejan Stanković (Inter), Miloš Ninković (Dinamo Kijev), Zoran Tošić (CSKA Moskva) i Radosav Petrović (Partizan), napadači: Nikola Žigić (Birmingem), Dragan Mrđa (Vojvodina), Danko Lazović (Zenit) i Marko Pantelić (bez kluba).

Prijateljska utakmica Srbije i Grčke igra se u sredu od 20.30 na stadionu Partizana u Beogradu.

Jedan odličan komentar sa sajta koji potpisujem u potpunosti, posebno boldovan deo.

Neverovatno!! Cini mi se da Antara tera inat svima pa i sebi ... Jasno je da su ovi momci izneli teret proslih kvalifikacija i da su u tom trenutku bili najbolji izbor .Ali cini mi se da neki od njih trenutno nisu kvalitet za reprezantaciju , pre svega se to odnosi na Milijasa ,Pantelica,Rukavinu,Lazovica!!!Momci koji nisu extra klasa i ne donose prevagu na terenu a pre svega nisu ni u zavidnoj formi ,sto zbog godina ,sto zbog neigranja u svojim klubovima ,sto zbog ne sportskog zivota(zna se na koga se ovo poslednje odnosi). Zar je moguce da pripremna utakmica ne posluzi za proveru nekih novih mladih igraca? Zar je moguce da za Ljajica nema mesta ni u mladoj ni u A reprezantaciji?Zar je moguce da selektor nije video nedostatke na SP, i ne pokusa da nadomesti manjak kvaliteta u napadu ? ... Ne bi me cudilo da i Ljajic zaigra za neku drugu reprezentaciju kao i Marin,Arnautovic,Misimovic...
Antic vise ne moze da kontrolise svoje odluke ,radi pod pritiskom ,nesvesno upada u zamke koje mu drugi podmecu , radi nadmeno i ne priznaje svoje greske , inati se "dokazanim" strucnjacima a sve ce to trpeti gledaoci i verni navijaci. U svakom slucaju srecno Orlovi i nadam se pozitivnim promenama , u odnosima selektora i FSS , u njegovom nadmenom stavu i promenama u imenima reprezantativaca a i njihovoj igri ...

Neverovatno!! Cini mi se da Antara tera inat svima pa i sebi ... Jasno je da su ovi momci izneli teret proslih kvalifikacija i da su u tom trenutku bili najbolji izbor .Ali cini mi se da neki od njih trenutno nisu kvalitet za reprezantaciju , pre svega se to odnosi na Milijasa ,Pantelica,Rukavinu,Lazovica!!!Momci koji nisu extra klasa i ne donose prevagu na terenu a pre svega nisu ni u zavidnoj formi ,sto zbog godina ,sto zbog neigranja u svojim klubovima ,sto zbog ne sportskog zivota(zna se na koga se ovo poslednje odnosi). Zar je moguce da pripremna utakmica ne posluzi za proveru nekih novih mladih igraca? Zar je moguce da za Ljajica nema mesta ni u mladoj ni u A reprezantaciji?Zar je moguce da selektor nije video nedostatke na SP, i ne pokusa da nadomesti manjak kvaliteta u napadu ? ... Ne bi me cudilo da i Ljajic zaigra za neku drugu reprezentaciju kao i Marin,Arnautovic,Misimovic...
Antic vise ne moze da kontrolise svoje odluke ,radi pod pritiskom ,nesvesno upada u zamke koje mu drugi podmecu , radi nadmeno i ne priznaje svoje greske , inati se "dokazanim" strucnjacima a sve ce to trpeti gledaoci i verni navijaci. U svakom slucaju srecno Orlovi i nadam se pozitivnim promenama , u odnosima selektora i FSS , u njegovom nadmenom stavu i promenama u imenima reprezantativaca a i njihovoj igri ...
Hajde da malo proanaliziramo komentar osobe sa b92, s posebnim osvrtom na boldovani deo. Recimo da se slazem za Lazovica i Pantelica, delimicno i za Milijasa (ipak je on nastupio 21 put za Vulverhempton - znaci ipak igra, i to u najjacoj fudbalskoj ligi na planeti; mnogi igraci tu Premijer ligu u zivotu nece videti) ali kakvu zamerku je doticna osoba mogla naci Rukavini? Nesportski zivot - pretpostavicu da se ovo odnosi na Pantelica i valjda Lazovica, ne znam da li je Rukavina ucestvovao u tome. Znaci, to nije. Neigranje u svom klubu - Rukavina je odigrao 32 od 34 ligaske utakmice svog kluba + 3 u nacionalnom kupu. Dakle, nije ni to. Idemo dalje, godine - Rukavina ima 26 godina, sto nije mnogo. Nije ni to. Forma - pa zar bi odigrao skoro sve utakmice za svoj klub (te dve nije igrao zbog kartona), zar bi ga trener uvrstio u prvih 11 da nije u dobroj formi? Znaci, nije ni to. Iz svega ovoga sledi da argumenata protiv Rukavine zapravo nema. On je igrao odlicno u kvalifikacijama i prijateljskim utakmicama, kad god bi dobio priliku. Jedino sto mu se moze zameriti jeste da njegov klub igra u drugoj nemackoj ligi. Koga mi imamo kao zamenu za Ivanovica, ako ne njega (Rukavinu)? I nemojte mi ovde navoditi neke salabajzere iz domace lige, posto je i druga nemacka kvalitetnija od nase prve, odnosno superlige. A da, sto se Ljajica tice, slazem se da ga treba pustiti da igra u mladjim kategorijama dok jos moze ali nije on jos zreo za A selekciju. Prosle sezone je nastupio na 9 utakmica Fiorentine, od cega je na samo 3 bio starter. Iskreno se nadam da ce se to promeniti sad kad im je Miha trener (ipak je on nas :) ). Nadam se da ce i Avramov dobijati vise sansi, posto se radi o veoma dobrom golmanu koji, nazalost, uglavnom trune na klupi.

Rukavina je vrlo jednostavan igrač od koga se ne očekuje bog zna šta ali na utakmicama pruža maksimum i posao odrađuje u skladu sa svojim mogućnostima, i kao takvog nije loše imati ga kao "squad" igrača, odnosno alternativu Ivanoviću.
Oko toga se slažem posebno ako se osvrnemo na ostale konkurente za poziciju desnog beka.
Nije problem u Rukavini.
Problem je ono o čemu sam ja govorio i pre Svetskog prvenstva (ko ne veruje može da pretraži moje ranije postove).
Milijaš jeste odigrao 20 utakmica za Vukove ali je drugi deo sezone proveo na klupi ili na tribinama, a čak i kada je bio starter ničemu nije doprinosio i mislim da nijednu utakmicu nije odigrao punih 90 minuta.
Premijer liga jeste najjača liga na svetu, ali on igra za jedan od najslabijih klubova te lige i pritom ne dobija prilike.
Spor je, slab u duelu, lenj, loš u skok igri (uzimajući u ozbir njegovu visinu).
S druge strane imamo Kačara i Kuzmanovića koji objektivno igraju u jačim klubovima od Vukova, imaju veću minutažu i bolji su u skoro svim segmentima. Pa ko je onda lud tu? Prosto mi zdrav razum ne dozvoljava da shvatim zbog čega se uopšte Milijaš zove u reprezentaciju a kamoli zbog čega on igra u prvoj postavi.
Da bi šutnuo penal?

Što se Ljajića tiče, momak zaista obećava. Gledao sam jednu prijatelju utakmice Fiorentine za ostale čitao statistiku i zaista je odlično izgledao.
Sa Mihajlovićem kao trenerom nadam se će se u potpunosti afirmisati kao igrač.
Pitanje je zbog čega nije pozvan u reprezentaciju, na prijateljsku utakmicu koja, koliko se ja razumem u sport generalno, i služi za promociju mlađih igrača, drugačijeg sistema igre.

Nakon poslednje utakmice na Svetskom prvenstvu mislio sam da će konačno da se nešto promeni. Da će se selektor pojedinim igračima konačno zahvaliti na dosadašnjem trudu (Panteliću, Milijašu, Lazoviću), da će neki novi momci dobiti priliku makar u prijateljskim utakmicama (Ljajić, Sulejmani), da će se promeniti već odavno pročitan sistem igre koji forsiramo i koji nam nikako ne odgovara jer nemamo igrače za taj sistem, da će selektor birati igrače na osnovu njihove forme a ne na osnovu nekih ranijih zasluga ili na nagovor određenih osoba.

Čitajući ovaj spisak sa početka teme, izgleda da sam ponovo ispao naivan.

Poslednja izmena:
Ja ovaj Anticev spisak iskreno ne razumem...Pa ako vec igras prijateljsku,daj sansu nekim igracima koji nisu dobili priliku da igraju na SP-u...Jos vise me brine ova saradnja na relaciji Antic-Dujkovic...Igramo kljucnu utakmicu u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope,a Antic ne dozvoljava Obradovicu i Petrovicu da igraju za mlade,zbog PRIJATELJSKE utakmice sa Grcima :eek: ***,ovde se vise ne zna ko koga kerebeci u FSS-u

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back