Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gledajuci izabran sastav i citajuci o nepostojecoj saradnji izmedju Antica i Dujkovica, sve mi se cini da je Antic potpuno izgubio razum. Ja mislim da bi najbolje bilo da mu se zahvalimo na svemu postignutom i pustimo nekog drugog na kormilo reprezentacije.

Imas pravo u neku ruku. Samo zamislite situaciju, dodje novi selektor, i pozove iste igrace!! Treba nam neko ko ima petlju da gurne u vatru nove, vec uglavnom od vas pomenute igrace.

Potvrđena kazna Radomiru Antiću

Članovi Komisije za žalbe Svetske fudbalske federacije (FIFA) odbili su žalbu Fudbalskog saveza Srbije na suspenziju selektora Radomira Antića.
Tako je potvrđena odluka donesena od strane Disciplinske komisije FIFA o izricanju kazne Antiću od četiri utakmice zabrane vođenja nacionalnog tima.
Po toj odluci, selektor Srbije će moći da bude na klupi na predstojećoj prijateljskoj utakmici protiv Grčke 11. avgusta u Beogradu, jer se kazna odnosi samo na takmičarske mečeve.

8674864394c5c50a7e1aa0833612865_extreme.jpg

U slučaјu Srbije na kvalifikaciјe za Evropsko prvenstvo 2012. godine.
Odluku јe donelo tročlano veće Komisiјe za žalbe FIFA, u koјem su bili predsedavaјući Leri Musenden sa Bermuda, zamenik predsedavaјućeg Ahmad sa Madagaskara i član Rendal Kanlif iz Guama. Zanimljivo јe da su članovi pomenutog veća održali sednicu 29. јula 2010. godine telefonskim putem, a njihova odluka je Fudbalskom savezu Srbiјe dostavljena tek 6. avgusta, oko 18 časova.
Disciplinska komisiјa FIFA јe odluku o kazni selektora reprezentaciјe Srbiјe donela 3. јula, na osnovu tvrdnje urugvaјskog arbitra Horhea Larionde, koji je sudio meč D grupe Svetskog prvenstva u Јužnoј Africi između Australiјe i Srbiјe. On je tada rekao da ga јe Radomir Antić po završetku utakmice vređao.
Fudbalski savez Srbiјe je izrazio razočarenje zbog takve odluke Komisiјe za žalbe FIFA.
„Očekivali smo da će nadležni imati više sluha i bar ublažiti izrečenu kaznu selektoru Srbiјe Radomiru Antiću. Narednih dana biće obavljene konsultaciјe na odgovaraјućim nivoima FSS“, kaže se u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.

Koja sve bagra odlucuje o vaznim fudbalskim temama.
Da su to odlucili neki Brazilc, Rus i Englez pa ajde i nekako, al dosli likovi sa Madagaskara, Bermuda i Guama direktno iz plemeske zajednice.
Ko njih postavi na taj polozaj da mi je znati? I jos da ne saopste nedelju dana!

Poslednja izmena:
Cirkus.

http://www.pressonline.rs/sr/sport/fudbal/story/128475/Antić:+Ruše+me+domaći+izdajnici!.html

- Kvislinzi su isplivali na površinu, a ja pripadam generaciji koja dobro zna ko su kvislingi (selektor se zbunio, pa je pogrešio izgovarajući prezime nekadašnjeg premijera kolaboracionističke norveške vlade, koje je od završetka Drugog svetskog rata sinonim za izdajnika prim. aut.)! Uprkos svemu, mi nećemo odustati! - rekao je Antić.Ipak, selektor nije želeo da kaže ko su konkretno kvislinzi.

:D

„Kahil" nije trebalo ni da igra!
Antić je i juče tvrdio da je naša reprezentacija na Svetskom prvenstvu igrala odlično, ali da je rezultat izostao zbog nesrećnih okolnosti i drugih faktora. Među njima je i činjenica da je Tim Kejhil igrao protiv nas, iako, prema Antićevom mišljenju, nije trebalo.
- A taj Kahil (selektor tako izgovara njegovo ime prim. aut.)! Vaš selektor se pita da li je taj Kahil trebalo da igra protiv nas! Koliko ja znam, kad dobiješ crveni karton sleduju ti dve utakmice suspenzije (Kejhil je isključen u prvom meču protiv Nemačke, baš kao i Luković protiv Gane. Obojica su preskočila samo po jedan susret prim. aut.). Gde je tu bio protest s naše strane zbog toga? Ali nije bitno... - kazao je Antić.

Najbolje bi bilo da su igrali sa petlicima protiv nas. Onda bi ih sigurno pobedili. :ok:

Shvatam ja da on mora da odgovori na medijske napade,ali on je za mesec dana iz lika dzentlmena presao u lika klovna...
Po mom misljenju,Antic je pozvao sve te igrace da bi se dostojanstveno oprostio od reprezentacije...Moguce da mu je ovo poslednja utakmica u ulozi selektora...

Poslednja izmena:
„Kahil" nije trebalo ni da igra!
Antić je i juče tvrdio da je naša reprezentacija na Svetskom prvenstvu igrala odlično, ali da je rezultat izostao zbog nesrećnih okolnosti i drugih faktora. Među njima je i činjenica da je Tim Kejhil igrao protiv nas, iako, prema Antićevom mišljenju, nije trebalo.
- A taj Kahil (selektor tako izgovara njegovo ime prim. aut.)! Vaš selektor se pita da li je taj Kahil trebalo da igra protiv nas! Koliko ja znam, kad dobiješ crveni karton sleduju ti dve utakmice suspenzije (Kejhil je isključen u prvom meču protiv Nemačke, baš kao i Luković protiv Gane. Obojica su preskočila samo po jedan susret prim. aut.). Gde je tu bio protest s naše strane zbog toga? Ali nije bitno... - kazao je Antić.

Najbolje bi bilo da su igrali sa petlicima protiv nas. Onda bi ih sigurno pobedili. :ok:

Ipak nije ista situacija sa Lukovicem i Kejhilom.
Lukovic je dobio dva zuta a ovaj Kejhil direktan crveni, nista nebi bilo cudno da je dobio dva meca suspenzije.

Ovo je bila idealna prilika da se isprobaju neki mladi igraci (naravno oni koji nece igrati za U21 protiv Slovaka) u kombinaciji sa Vidicem, Ivanovicem, Kuzmanovicem i ostlim iskusnijim igracima. Nadam se da i pored svega ovoga Antic zna sta radi.

Razumem ovakav pristup naseg selektora. Samopouzdanje nase reprezentacije je ozbiljno poljuljano posle ranog ispadanja sa SP kao i usled poraza u prijateljskim utakmicama koje su Svetskom Prvenstvu prethodile. Svakako da prijateljske utakmice sluze da se isproba nesto novo i/ili neko novi ali nama u ovom trenutku (pred start kvalifikacija) treba pobeda. Antic verovatno ne zeli da rizikuje jos jedan poraz vec ide na sigurno. Neko ce mozda reci: kako ide na sigurno kad je ta ista reprezentacija izgubila od Gane i Australije? Na utakmici protiv Grcke nece biti toliki pritisak na nasoj selekciji kao sto je bio slucaj na SP, plus Grcka ima novog trenera, koji je pozvao neke nove ljude a izostavio neke sa Svetskog. Sto dalje znaci da verovatno nisu uigrani, dok smo mi sa ovim timom odigrali veci deo kvalifikacija i SP. Tu lezi nasa sansa. Bice vremena da se kombinuje sa taktikom i novim igracima u utakmicama protiv Farskih Ostrva i Estonije. Ne znam da li je bilo vise termina za odigravanje prijateljskih utakmica. Ako je bilo, onda bi mozda bilo pametnije da smo organizovali dve prijateljske; na jednoj da kombinujemo a na drugoj (ako kombinovanje ne prodje kako treba) da igramo sa standardnom ekipom & formacijom, pa da se vidi kako ide jedno a kako drugo. Naravno, izabrati ekipe koje su slicne po igri i kvalitetu (mislim na one protiv kojih bi smo igrali na tim utakmicama). Medjutim, sad je izgleda kasno za tako nesto.

Razumem ovakav pristup naseg selektora. Samopouzdanje nase reprezentacije je ozbiljno poljuljano posle ranog ispadanja sa SP kao i usled poraza u prijateljskim utakmicama koje su Svetskom Prvenstvu prethodile. Svakako da prijateljske utakmice sluze da se isproba nesto novo i/ili neko novi ali nama u ovom trenutku (pred start kvalifikacija) treba pobeda. Antic verovatno ne zeli da rizikuje jos jedan poraz vec ide na sigurno. Neko ce mozda reci: kako ide na sigurno kad je ta ista reprezentacija izgubila od Gane i Australije? Na utakmici protiv Grcke nece biti toliki pritisak na nasoj selekciji kao sto je bio slucaj na SP, plus Grcka ima novog trenera, koji je pozvao neke nove ljude a izostavio neke sa Svetskog. Sto dalje znaci da verovatno nisu uigrani, dok smo mi sa ovim timom odigrali veci deo kvalifikacija i SP. Tu lezi nasa sansa. Bice vremena da se kombinuje sa taktikom i novim igracima u utakmicama protiv Farskih Ostrva i Estonije. Ne znam da li je bilo vise termina za odigravanje prijateljskih utakmica. Ako je bilo, onda bi mozda bilo pametnije da smo organizovali dve prijateljske; na jednoj da kombinujemo a na drugoj (ako kombinovanje ne prodje kako treba) da igramo sa standardnom ekipom & formacijom, pa da se vidi kako ide jedno a kako drugo. Naravno, izabrati ekipe koje su slicne po igri i kvalitetu (mislim na one protiv kojih bi smo igrali na tim utakmicama). Medjutim, sad je izgleda kasno za tako nesto.

7 golova na 4 utakmice. Znam da su prijateljske ali opet za igrača sredine terena to je neverovatan podatak, posebno uzimajući u obzir njegove godine. Jedan od najvećih svetskih talenata koji ne znam iz kog razloga ne dobija poziv za A reprezentaciju.

Prvo boldovano: E, vidis, bas to ne valja. Anticeva "standardna postava i formacija"
Drugo: Ne da ga ne zovu u A, vec nije dobio poziv ni za mladu reprezentaciju :dontunderstand:

"Čika Crni" ili Ljupko?

Počela trka za naslednika Radomira Antića. Postoji struja cu FSS koja bi rado videla bivšeg trenera Partizana, Vladu Vermezovića, ali je prepreka njegov ugovor u Kajzer Čifsima. Druga varijanta Ljupko Petrović...

Izgleda da su dani Radomira Antića zaista odbrojani i da će kazna FIFA poslužiti kao izgovor savezu da raskine saradnju. Uz to, kako smo otkrili još pre par nedelja, pravno tumačenje saveza je da selektoru ne duguje ništa.

S obzirom na start kvalifikacija, očekuje se brza reakcija, odmah nakon meča sa Grčkom biće zakazane sednice Stručnog i Izvršnog odbora. Jedni predlažu, drugi donose odluku.

Ne sumnjamo kakav će biti zaključak, a danas mediji u Srbiji donose informacije o mogućim kandidatima.

Press iz dobro obaveštenih izvora saznaje da je jak kandidat Vladimir Vermezović. Nekadašnji trener Partizana, radi u Kajzer Čifsima, ne bi imao verovatno ništa protiv da postane selektor, ali je prepreka njegova plata u najvećem klubu Južne Afrike.

Ona je oko pola miliona dolara godišnje i ne uklapa se u "program štednje" FSS.

"Sport" navodi da bi u kvalifikacijama za EP 2012. Srbiju mogao da predvodi Ljupko Petrović koji je u svakom slučaju jeftinija varijanta. On je bio u kombinaciji za selektora okolnih zemalja, Bugarske i Albanije, a ova pozicija bi mogla da bude kruna karijere.

Dovođen je u vezu sa klupom Kameruna, ali za sada, od toga nema ništa.

To su prva dvojica, spisak je sigurno širi, ali ponavljamo, ako Antić bude smenjen, vreme nije saveznik čelnicima srpskog fudbala.

Izlapotina Ljupko Petrović ili "Čika Crni" koji nema nikakvu trenersku karijeru i ne postoji šansa da se nametne kao autoritet igračima. Lepo društvance. Čudi me kako Kosanović i Živadinović nisu u kombinaciji, a mogli bi i Vujadina Boškova da reanimiraju kad već pričamo o fudbalskim fosilima :roll:

Ako postave Ljupka ili neku budaletinu kao sto je on, pocinjem da bojkotujem meceve reprezentacije (naravno odlaske na tekme, na TV bi ipak gledao) i pozivam sve vas da ucinite isto.
Pa kad bude doslo na stadion 5 hiljada protiv Italije onda nek se kaju sta su uradili.
Niko od tih balvancina koje su juce sisle sa planine i nista nisu uradili u tim njihovim bednim karijerama (neka niko i ne pomisli da kaze kako je gore pomenuti majmun bio prvak sveta i Evrope, sa takvim timom bi i ja uradio isto) nebi bio nikakav autorit, i samo bi se ponovio mandat Savicevica, Klementea ili svih ostalih osim Radomira.
Jadni mi ako se to desi.

Ako postave Ljupka ili neku budaletinu kao sto je on, pocinjem da bojkotujem meceve reprezentacije (naravno odlaske na tekme, na TV bi ipak gledao) i pozivam sve vas da ucinite isto.
Pa kad bude doslo na stadion 5 hiljada protiv Italije onda nek se kaju sta su uradili.
Niko od tih balvancina koje su juce sisle sa planine i nista nisu uradili u tim njihovim bednim karijerama (neka niko i ne pomisli da kaze kako je gore pomenuti majmun bio prvak sveta i Evrope, sa takvim timom bi i ja uradio isto) nebi bio nikakav autorit, i samo bi se ponovio mandat Savicevica, Klementea ili svih ostalih osim Radomira.
Jadni mi ako se to desi.

tesko da je to bilo lako, ipak je za onakvo bunkerisanje potreban trener
no od tad je proso 20 godina, a Ljupko je nazadovao i kao covek i kao trener

sto se tice Vermeza, nije on dorastao tom zadatku, osredni trener

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back