- Poruka
- 4.953
Ne mogu da verujem..... pola ljudi banovano, kako pogledam u nick vidim - banovan
Šta je uradila moderatorska sujeta.....
Šta je uradila moderatorska sujeta.....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zlo je pokretač samo zla.Rekli ste da su dobro i zlo relativni.
Jos ste rekli da je zlo pokretac, a neko i da je to kad nekome ucinimo nesto lose.
Ako ja ubijem ubicu koji pokusava da ubije nekoga, ja sam pocinio zlo, jer sam ubio coveka. Ali u samom tom ubistvu ja sam pocinio dobro delo, jer sam spasao jedan nevini zivot.
Dakle, vecina teorija je tacna, ali su sve one relativne. Dobro i zlo deluju po principu akcije i reakcije. Odredjena kolicina dobra uzrokuje odredjenu kolicinu zla i obratno...
Као што већ рекох неколико пута, добро и зло су само илузије ума, ума палог човека. "Хаос и поредак", такође. Волео бих да ми неко јасно дефинише ове појмове, ако мисли да нисам у праву.

Da, nabacano z brda z dola svega i svačega. Ako je plod ličnog razmišljanja, a stiče se dojam da jeste, onda je prilično konfuzno, da ne kažem težu kvalifikaciju.
U Vasioni ne vlada haos. Od kad je postao svestan sebe, jedino što je čovek mogao zaključiti u tom pogledu jeste da u Vasioni, još uvek, vlada harmonija. U Vasioni nema zla. Što je čovek više ispituje i upoznaje, sve više joj se divi. Ni jedan kamenčić u njoj nije nosioc zla. U kontekstu dobra i zla, svetlost i tama mogu se upotrebiti samo u simboličkom smislu.
Zlo nije ugrađeno u prirodu živog sveta kroz borbu za opstanak, kako neki tumače. Borba za opstanak ne postoji. Postoji nagon za životom. Zlo postoji samo kao proizvod čovekove slobodne volje i van prirode čoveka, u ostalom nama poznatom živom svetu, ne postoji. Netačna je konstatacija da zla ima više od dobra jer, da je tako, čovek bi se sigurno samouništio. Netačna je i tvrdnja nekih da zla ima koliko i dobra i da živi svet ne bi mogao funkcionisata bez prisustva i jednog i drugog. Iako (samo) čovek čini zlo, netačno je da ga i mora činiti.
A da li je Bog (šta god se pod tim pojmom shvatalo) znao da će čovek sa slobodnom voljom činiti zlo? Normalno da jeste. Jer, može li neko zamisliti kako bi ljudski svet funkcionisao bez slobodne volje? Pa, bili bi obični roboti, kakav je skoro sav životinjski i biljni svet.
Od svega što si gore rekao, najbiže je istini da dobro nije ništa drugo do samospoznaja zla.
evo ja cu:
zlo = nesto sto rusi dinamiku necega.
dobro = nesto sto poboljsava dinamiku necega.
Srusivsi neki auto motkom ti mu sjebes dinamiku. A ako mu stavis bolji motor poboljsas. Tako je i sa ljudima...
Dakle, vaj ILUMINAT je promasio totalno temu. Zlo i dobro ne odrzavaju dinamiku, vec 2 neke sile odrzavaju dinamiku, a dobro je kad je dinamika ok, a zlo je kad je narusena na jednu od 2 strane.... problem resen.![]()

Наравно да јесте дефинисано нечијим углом посматрања.
Све је субјективно.
Дрога је,рецимо,нечији избор.
Она је за наркомана у датом тренутку добра јер му је потребна,јер га лишава мука.
Новорођенче је за мајку која га не жели зло (а можда си хтела рећи злокобно).
Оно што је за мене добро за некога није.
И не постоји ту нека универзализација,тј. генерализација.
Премда је ово само моје мишљење.

Jednom su novinari pitali jednog pripadnika hotentotskog (bušmanskog) plemena šta je za njega dobro a šta zlo. I on je odgovorio ovako: „Dobro je kad mi napadnemo susedno pleme, pobedimo ga i pojedemo njihove najbolje ratnike. A zlo je kad oni napadnu nas, pobede nas i pojedu naše najbolje ratnike.“ Znači, za njega, kao i za svakoga drugog, dobro i zlo je ono što on smatra dobrim ili zlim. Nije li to svojevrsni paradoks dobra i zla? Stvari su zapravo onakve iz kakvog ugla ih posmatramo. Šta vi mislite?
ali zamisli - zlo postoji, kako god da okreneš. nemušto je to uvek kad se neko batrga da pokaže opravdanost zla i subjektivizaciju objektivnog postojanja zla - čak i takva plemena su tačno znala da postoji demonsko zlo...
Ja se ne slazem da je stvar dobro-zlo ugao posmatranja
Neke stvari su univerzalno dobre i univerzalno lose
Droga ne moze nikako biti dobra
Novorodjence nikako ne moze biti zlo
Da nije nekih postavki na ovom svetu, kojom ipak upravlja neka sila, zvali je mi ovako ili onako, odavno bi nestalo ljudske vrste u njenom pokusaju da udovolji sebi na ustrb svega
Moze ovako...aa.moze i 'nako?![]()

Наравно да јесте дефинисано нечијим углом посматрања.
Све је субјективно.
Дрога је,рецимо,нечији избор.
Она је за наркомана у датом тренутку добра јер му је потребна,јер га лишава мука.
Новорођенче је за мајку која га не жели зло (а можда си хтела рећи злокобно).
Оно што је за мене добро за некога није.
И не постоји ту нека универзализација,тј. генерализација.
Премда је ово само моје мишљење.