RELACIJA DOBRO-ZLO

...a sta je to sto vas sprecava da cinite zlo koje vidite kao potrebu... mozda savest?

...ako je jedino sto vas sprecava da pocinite zlo strah od kazne, ne bozje nego ovozemaljske, onda ste psihopate

Да савјест. Уз исправку претходног поста, Дјелимично се слажем с претходним постаџијом.

... znaci ok je ubiti nekoga ako cemo se njegovom smrcu okoristiti....ako tako mislis onda si psihopata

Bez uvreda molim.
Tvoj primer takodje moze biti zlo, ali i ne mora, ali si ti pretpostavio/la u svojoj iskljucivosti da suprotno od onoga sto sam ja naveo je ok.

Ovaj primer koji sam naveo zapravo ne postoji, jer svako zlo je nacinjeno iz nekih pobuda.

U univerzumu paralelno vladaju, i međusobno se bore, sile haosa i sile poretka. Sile haosa su, svakako, mnogo jače. Uvek je jače zlo od dobra, uvek je jača mržnja od ljubavi, crno od belog, tama od svetlosti... Bog i đavo su ili jedno te isto biće, ili su sukobljena braća, ili autoritarni otac i pobunjeni sin. Dobro i zlo su suprotni elementi univerzuma, koji ga svojim sukobom održavaju u ravnoteži. Dobro nije ništa drugo do samospoznaja zla, odnosno skupa egoističnih želja, svetlost nije ništa drugo do buđenje tame, a ljubav ništa drugo do dovođenje u red straha od beskonačnosti prostora i vremena vezivanjem za nešto ili nekoga. Pitanje večnosti je najteže pitanje: ako je bog večan, onda on nije ništa stvarao, onda svemir nije nikad nastao, niti će ikada nestati - on postoji večno sa svim svojim manama, sa starim galaksijama koje umiru i mladim koje se rađaju. Po prirodnom zakonu život jednog čoveka vredi koliko i život jedne bube. Ljudi se razlikuju od životinja samo po tome što umeju da maštaju i što su svesni prolaska vremena. Istina, po ljudskom zakonu ubistvo čoveka mora biti sankcionisano, ali samo da bi se sprečio haos u ljudskom društvu...

Ako verujes da je zlo jace- za tebe ce ono i biti. Zvuci jednostavno, ali covek bira cemu ce se okrenuti. Ja biram dobro, upijam dobro, mislim da bez dobrote nema srece :heart:

e50314f897c57a1f859c85b4623cd7d5-pjq6f6.jpg

Poslednja izmena:
-Za ljude je dobro ono što deluje u prilog egzistiranju
-Zlo (za ljude)dejstva koja ugrožavaju egzistenciju

Univerzalno dobro i zlo bi analogno tome, s aspekta kreatora univerzuma,
bili sintropija i entropija...Tj delovanje koje ide u prilog postojanju i delovanje
protiv tog postojanja (konstruktivne i destruktivne sile...)
O ovom sam Xyz puta već pisao,a nisam jedini...

-Za ljude je dobro ono što deluje u prilog egzistiranju
-Zlo (za ljude)dejstva koja ugrožavaju egzistenciju

Univerzalno dobro i zlo bi analogno tome, s aspekta kreatora univerzuma,
bili sintropija i entropija...Tj delovanje koje ide u prilog postojanju i delovanje
protiv tog postojanja (konstruktivne i destruktivne sile...)
O ovom sam Xyz puta već pisao,a nisam jedini...

Odgovori kratko ko je dobar, bradati ili rogati?

Back