RELACIJA DOBRO-ZLO

U univerzumu paralelno vladaju, i međusobno se bore, sile haosa i sile poretka. Sile haosa su, svakako, mnogo jače. Uvek je jače zlo od dobra, uvek je jača mržnja od ljubavi, crno od belog, tama od svetlosti... Bog i đavo su ili jedno te isto biće, ili su sukobljena braća, ili autoritarni otac i pobunjeni sin. Dobro i zlo su suprotni elementi univerzuma, koji ga svojim sukobom održavaju u ravnoteži. Dobro nije ništa drugo do samospoznaja zla, odnosno skupa egoističnih želja, svetlost nije ništa drugo do buđenje tame, a ljubav ništa drugo do dovođenje u red straha od beskonačnosti prostora i vremena vezivanjem za nešto ili nekoga. Pitanje večnosti je najteže pitanje: ako je bog večan, onda on nije ništa stvarao, onda svemir nije nikad nastao, niti će ikada nestati - on postoji večno sa svim svojim manama, sa starim galaksijama koje umiru i mladim koje se rađaju. Po prirodnom zakonu život jednog čoveka vredi koliko i život jedne bube. Ljudi se razlikuju od životinja samo po tome što umeju da maštaju i što su svesni prolaska vremena. Istina, po ljudskom zakonu ubistvo čoveka mora biti sankcionisano, ali samo da bi se sprečio haos u ljudskom društvu...
Kako lepo receno...

Одока бих рекао да није свака тачка подједнако удаљена од центра... :)

Kako nije? Pa linija je ispisana po povrsini lopte sto znaci da je svaka tacka na jednakoj udaljenosti od centra te iste lopte. A sad, sto malko izgleda cetvrtasto.....a mogo je i pravougaono.......ili i bilo kojeg drugog oblika samo da bude po povrsini i da je zatvorena - opet bi sve tacke bile na jednakoj udaljenosti od centra lopte, zar ne?

I sve bi to onda pretstavljalo kruznicu, sudeci po ristobovoj definiciji (:mrgreen:)

;)

Kako nije? Pa linija je ispisana po povrsini lopte sto znaci da je svaka tacka na jednakoj udaljenosti od centra te iste lopte. A sad, sto malko izgleda cetvrtasto.....a mogo je i pravougaono.......ili i bilo kojeg drugog oblika samo da bude po povrsini i da je zatvorena - opet bi sve tacke bile na jednakoj udaljenosti od centra lopte, zar ne?

I sve bi to onda pretstavljalo kruznicu, sudeci po ristobovoj definiciji (:mrgreen:)

;)

a zemlja je lopta? nego, uzmi fino shestar pa ces vidijeti da crtkanje sa jednakom udaljenosti svake tacke od centra daje islkucivo kruznice

ako si pratio predavanja na casovima geografije u petom razredu, mozda si zapazio da ima spljostene polove tak' da nije pravilna lopta

ali ok, zemlja je u stvari ploca koja lezi na ledjima cetiri slona koje nosi velika kornjacha plivajuci na zvom putu kroz svemir, pracheta mi

Хммм... не :rolleyes:

Нацртај елипсу, па ми реци да ли је тачка нацртана на линији "изнад" имагинарног центра ближе центру од оне "са стране"... :rolleyes:

;)
Da ti odgovorim pošto sam ja napisao to a ne ristob: zatvorena kriva linija u ravni. Linija podrazumeva ravan(2D prostor). Gde ti vidiš ravan na onoj slici?:|

Vidim nešto što liči na loptu.

PDVD_009.15.jpg

Da covek nije "pao", ne bi bilo ni te distinkcije,ne bi znao za zlo. Padom se zapravo uzdize do moralnog bica. Spoznaje sebe iznutra,razlikuje dobro i zlo. Gubi raj spolja,ali zadobija raj iznutra. Zato je to mozda i srecan pad - FELIX CULPA. Vecita tema,i u knjizevnosti- Sekspir,Milton,Dostojevski...Kontrast Starog i Novog Zaveta... itd.

Pa sve tačke jedne linije pripadaju istoj ravni tako da je to suvišno naglašavati.
Ja nisam tako siguran! (Lako se može žicom proveriti).
No, drago mi da ste apsolvirali definiciju. Da je i ja još jednom ponovim.

Dobro i zlo su proizvodi ljudske umne i materijalne delatnosti koji podležu prirodnim zakonima. Dobro je proizvod onih ljudskih delatnosti kojim se postiže korist sebi ili drugima i nikome ne čini šteta. Zlo je proizvod onih ljudskih delatnosti kojim se nanosi šteta sebi ili drugima.

Sada navalite.

Vidim nešto što liči na loptu.

Јел? Ако видиш, би ли био љубазан да ми израчунаш њену запремину? Баш ме интересује како ћеш успети да нађеш "дубину"... :)

Лопта је геометријско тело, а тело захтева 3 димензије.

На слици су само 2 кружнице... :)

Snago sta ti mislis?

Линија може и да сече раван. :)

Dobro i zlo su proizvodi ljudske umne i materijalne delatnosti koji podležu prirodnim zakonima. Dobro je proizvod onih ljudskih delatnosti kojim se postiže korist sebi ili drugima i nikome ne čini šteta. Zlo je proizvod onih ljudskih delatnosti kojim se nanosi šteta sebi ili drugima.

Sada navalite.

Ниси мени одговорио на питање :wink:

Ниси мени одговорио на питање.

А шта ако нам је у интересу да нанесемо штету неком?

Како је учинила зло кад су Шиптари срећни? Како је учинила зло према себи, кад ће сад саградити пар нових база на тој територији? :rolleyes:
Može nekome biti u interes da nanosi štetu (bilo kome) ali time neće izbeći zlo kao krajnji rezultat.

Ničija do zore!

Ljudi probudite se iz tog loseg SNA,o kakvim vi relacijama pricate? Ovaj glumi ubedjenog Illuminatija-Masone ha ha ha... i kao pusti neku temu sa navodno njihovom filozofijom ha ha ha... a vi drugi ko OVCE bla bla bla... sto mu se vi nesto pravdate i objasnjavate pustite ga zna on i sam sta je ISTINA samo sto je neshvata tacnije mozda i nece da je shvati jer je bolje kad se imaju OVCE sa kojima se moze ubedjivati ...
To je moje misljenje!
NIKAD NECE I NEMOZE
ZLO biti jace od DOBROGA ko ga to uci!
Ali to je druga filozofija! drugi put!
ha ha ha...

Back