REKREATIVNO TRČANJE!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
imam pitanje za vas strucnjake posto sam ja pocetnik. trcim vec od pocetka marta, onda kad skupim volje nekad trcim dva dana zaredom pa nekad na svaki treci posto sebe jako tesko nateram da izadjem napolje. imam 56 kila i visoka sam 164 a moja idealna tezina je 52 ili 53, znaci htela bih nekih 3 do 4 kile dasmrsam. moj naveci problem je sto jedem strasno puno slatkog, jednostavno mislim da sam zavisna i da bih pocela da ujedam uvece ako nesto dobro ne pojedem, danas sam doruckovala kornfleks pa cu rucati spagete sa povrcem bez mesa. kada trcim trcim u onim slim gacama, preznojim se zestoko, trcim nekih 15-20 min pa radim posle vezbe za zadnjicu i trbusnjake pola sata.

ako tako nastavim hocu li uspeti da skinem te kile iako mozda ponekad smazem po cokoladu, posto sam jako ljuta i nervozna kad ne smem da je jedem;) i za koji period bih to ostvarila?

Tina..bas te ne razumem..ispada kao da osecas grizu savesti zbog te cokolade i zato trcis..slatkisi po meni najvise goje kao i gazirana pica..secer uopste..probaj polako zameniti te slatkise vocem..bonzita..med..neki home made dzem..suvo grozdje..nesto integralno..i izbegavaj uvece.

da pokusacu da zamenim sa vocem, evo sad sam rucala polako pocinje da me trese saltkoznica:shock:. inace ne pijem gazirano jer ga ne volim, pijem samo gorku kafu, samo tucem cokolade i euro krem to je ekstra, cak ni ne jedem hleba sem kad pojedem ponekad sendvic, ali to je jako retko, ali nemogu da predjem ispod 54 nikako nesto me koci.

imam pitanje za vas strucnjake posto sam ja pocetnik. trcim vec od pocetka marta, onda kad skupim volje nekad trcim dva dana zaredom pa nekad na svaki treci posto sebe jako tesko nateram da izadjem napolje. imam 56 kila i visoka sam 164 a moja idealna tezina je 52 ili 53, znaci htela bih nekih 3 do 4 kile dasmrsam. moj naveci problem je sto jedem strasno puno slatkog, jednostavno mislim da sam zavisna i da bih pocela da ujedam uvece ako nesto dobro ne pojedem, danas sam doruckovala kornfleks pa cu rucati spagete sa povrcem bez mesa. kada trcim trcim u onim slim gacama, preznojim se zestoko, trcim nekih 15-20 min pa radim posle vezbe za zadnjicu i trbusnjake pola sata.

ako tako nastavim hocu li uspeti da skinem te kile iako mozda ponekad smazem po cokoladu, posto sam jako ljuta i nervozna kad ne smem da je jedem;) i za koji period bih to ostvarila?

Za ovaj savet za koji bih smrsala ti mi uopste nismo potrebni :)
Zasto?
Izmeri se danas (znaci struk, kilazu, butine) i treniraj i hrani se tako 2 nedelje. Posle 2 nedelje se OPET izmeri i pogledaj da li si napredovala i koliko.
I po REZULTATIMA mozes proceniti da li si dobro radila. Ako smrsas 1 kg za dve nedelje znaci da ako to isto radis smrsaces 2 kg takodje ali moraces naprimer da povecas trcanje.

Problem je kod svakog sto jede slatko. To je bolest populacije i s'tim secerom se prouzrokuju bolesti vise neko ikad u istoriji covecanstva.

Sto mnogo ljudi ne realizuju jeste da dozvoljavaju da njihova osecanja razmisljaju umesto njih. U nekim situacijama ovo je dobro (instinkt) medjutim, misljenje bi trebalo da bude logicno i da se zapitkuje, kao sto bi rekao Sokrat. Moras shvatiti da, ako zelis da ostvaris neki cilj, bilo koji cilj u zivotu. Moras kontantno da si koncentrisana na njega. I sto vise razmisljas o cilju i ONOME STO ZELIS DA POSTIGNES, pre ces ga ostvariti. Ne ozbiljno, zapitaj se samo koliko puta si na dan pomislila da oslabis, rekao bih maksimalno 5 puta?

Obicno tokom dana radis razne stvari, naprimer posao, Tv, pice, kafa, izlasci. Ali nikad nisi tokom dana fokusirana na to sto zelis da postignes.
I kad vidis slatku hranu u prodavnici tebi se jede i kupis ih i pojedes. U tom trenutku ne pomislis na cilj, ali taj trenutak je najvazniji za razmisljanje (logika i zapitkivanje), jer taj trenutak donosi odluke o uspehu i ne uspehu.
Uspeh nije staza prosuta cvecem, verovatno je svako do sada to i skontao, vise bih rekao da je staza koja je gusta i puna trnja za neke.
Naravno da je tesko da se odupres, ali zato rezultat daje vise od toga :)

I problem kod nekih ljudi je sto stalno u glavi govore "necu da jedem slatkise, necu da jedem slatkise" ali takva vrsta razmisljanja ih dovodi da jedu slatkise. Mozda nekom zvuci cudno, ali ako bih vam rekao da NE MISLITE O SLADOLEDU, NE MISLITE O SLADOLEDU znam tacno sta ste pomislili, o sladoledu?

I sam taj "Misao" je kreativan misao. Jer iz svake misli nesto postane.
Kad god covek ima nesto na umu ili pomisli na nesto, nesto mora da proizadje od tih misli. Misli nam odredjuju buducnosti i gde idemo.
Zato bih preporucio da se koncentrises na ono sto zelis, da zamisljas ono sto zelis, da pricas o onome sto zelis.
Umesto da kazes "Necu da jedem slatkise" reci "Hranim se zdravo"

Sjajna stvar je ako mozes da "pomislis" kakvo telo zelis da imas, ti ces ga imati. Zasto sam tako siguran?
Jer je tvoje telo (kakvo zelis da imas) vec tvoje u tvojoj glavi :) Ako mozes da ga zamislis, ti ga vec posedujes! Tvoje je.
Jedini nacin da ga dobijes jeste fizickim delovanjem. Da delujes, da preuzmes akciju.

Znam po sebi..palacinke ubijam..ako nesto posle rucka slatko smazem..sutra mi se automatski jede ponovo..sto vise unosis to ti se vise jede..ako imas blender ubaci voce dodaj jogurt i zasladi medom..samo necim zameni par dana te slatkise koje obicno jedes..padas sigurno..kg 2 ;)

TINA - to ti je "trip" da si nervozna..Navika...Zavisnost...
I ja sam zavisna od slatkisa pa znam kako je...Ako vec jedes slatko trudi se da redovno vezbas (bar svakog drugog dana)...Tako ces biti vitka, ali to ne znaci da neces imati holesterol - tj. masnocu u unutr.organima i venama i arterijama...
Jednostavno probaj da vestacke slatkise ( u vecini slucajeva) zamenis suvim vocem, na primer. Znam koliko je tesko odreci se slatkisa, ali na licnom primeru sam uvidela da sto vise jedem slatkise - to mi se vise jedu..Cim pojedem jedan keks pojescu jos deset dok ne ode sve iz kutije ili tanjira...
Tu ce ti pomoci jedino snaga volje...

ne ali ja nisam buca, stvarno ja sam riba;) ali imam svoj cilj koji nesto tesko mogu da ostvarim. sad imam 55 mislim da sam tu kilicu smrsala, jos samo 3 do moje idealne tezine, ali vreme ce da pokaze ako skinem to onda sam mrsavica sad sam kao normalna, ali se bolje osecam kad sam mrsava. trcim vec od marta i samo sam se zategla ili se osecam zategnutom psihicki otkud znam;) vreme ce da pokaze. secernu bolest za sada nemam krv mi je dobra kako ne znam ni to ja sam cudo;)

Onda su autori izuzetnih knjiga kao sto su: atlas nutricije, enciklopedia ljudske nutricije, knjige o belom seceru pogresni. Jer svuda pise da je glavni uzrok dijabetesa rafinisan secer. Jer kao sto je receno [size=+2]99% bolesti potice iz varljivog trakta[/size]
Ja bas i nemam neko misljenje o tome niti sam lupao glavu, samo kazem sta sam procitao.
Lepo je dokazano sta secer radi ljudskom organizmu i kako funkcionise nakon jela.

Mali ti toliko gresis u stvarima o kojima pises....
To nije tacno..
Cigarete vise stete srcu nego slatkisi...Ajde da si rekao da se stvara holesterol koji se talozi po zidovima arterija cime se smanjuje njihova prokrvljenost - ali ovo????

Naravno da se moze izleciti pravilnom ishranom. Ali zato biste trebali da ziviti jos jedan zivot - zbog toga sto covek celog zivota jede secer i brasno. Od svog rodjenja pa do smrti hrani se tim.
I sta mislis ako prati savrsen rezim od dva meseca, pet meseci, dve godine... da li se to moze uporediti sa onih 20 godina kojima se hranio nezdravo?

Jedan poznati kvantni fizicar je rekao da ne postoji sadasnjost. Da se sve menja.
I da je nase telo je produkt nasih misli.

Nase telo baca milione celija svake sekunde i stvara milione novih celija. Drugim recima, delovi naseg organizma su zamenjeni svakog dana, za neke delove potrebno je nekoliko meseci, za neke delove nekoliko godina ali hocu reci za nekoliko godina mi imamo kompletno novo fizicko telo.

I ako mu das prirodnu hranu, fizicku aktivnost, svez vazduh on ce raditi za ono zasta je DIZAJNIRANO, a to je da se SAMO REGENERISE.

Problem kod nas je kada se razbolemo TEK onda trazimo nacina da se lecimo.

Naprimer kad vecina ljudi prestane da pusi? Kada im pozli i doktor im kaze da imaju rak ili neku slicnu bolest izazvanu pusenjem.
Kada ljudi krenu da jedu vise voca? Kada se prehlade, dobiju grip.
Kada krenu da trce i da se bave aktivnoscu? Kada se ugoje i shvate da su se pretvorili u sline.

Naravno ovo je velika tema da bih govorio sta i kako ljudi rade. Naprimer imate mnogo primera od osobe koja apsolutno NISTA ne preduzima kad dobije neke znake bolesti, ali necemo o tome.

Imas mnogo ljudi koji su se prebacili sa secera na vise nutricija/enzima/proteina+ fizicke aktivnosti.
Drugim recima, promenili kvalitet misljenja o hranama.
Preporodili su se.
Pricao sam sa covekom koji ima oko 50 godina i rekao mi je da je imao visok nivo secera konstantno i kada je prestao da jede secer i hleb i prebacio se na totalno prirodnu hranu, poceo je da se oseca kao da ima 20 godina.

Da rascistimo neku stvar. Kao prvo, sve sto se coveku dogodilo ili ce da se dogodi u buducnosti je ON sopstveno kriv i odgovoran za to. To je rezultat njegovog zivotnog stila.

Kao drugo, ako je neko rodjen u losem drustvu ili nije dovoljno "informisan" takodje TA osoba je kriva. Umesto da je proveo 2 sata uceci on je gledao televiziju (naprimer).

Pre svega ljudi koji se bave sportskim aktivnostima (rekreativno) recimo rekreativno trcanje, bolje prodju nego oni koji nista ne rade, to i sami znate.

Posto sam malo bolje prelistao gornje teme, rekao sam da 99% bolesti poticu iz varljivog trakta.
Znate li mozda statistiku oboljenja u svetu? Koja bolest je broj 1,2,3? Ne morate znati u svetu ajde da se prebacimo kod nas. Koje su najvece bolesti kod nas koje svakodnevno cujete od ljudi kako kukaju?

Ja mogu da se setim nekoliko: dijabetes, kvarni zubi, gojaznost, srcane bolesti, visok nivo holesterola, visok krvni pritisak?

Hoce neko da mi kaze, da su ove bolesti prouzrokovane dnevnim horoskopom? Ili mozda bog zeli da bolujemo ili nas je neko zarazio?

Ovo opet govori nesto o nasem karakteru. Mnogo lakse je kriviti ostale osobe nego uzeti odgovornost.
Onaj koji ne nadje nacin, nadje opravdanje. Pa verovatno je lakse dati 1000 opravdanja za neuspeh nego naci nacin.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back